HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2015 Cumartesi - 12:24

CHP’li Başkan’dan Kocaoğlu’na sert tepki: Hadsizlik!

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan, ‘Önseçime gir’ çağrısına ilişkin çok sert açıklamalar yaptı. Başak, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan çıktığının altını çizerken, “Kurultaydan büyük ön seçim mi olur?” dedi. Gerçekleşen talebi genel başkana ve örgüte yapılmış hadsizlik olarak gördüğünü belirten Başak, genel başkanın iyi niyetinin suiistimal edildiğini de ifade etti. Başak ayrıca “Şimdi ön seçim havarisi geçinenler atlattığımız yerel seçimlerde neredeydi? Bu tutarsızlıktır” diye konuştu.

CHP’li Başkan’dan Kocaoğlu’na sert tepki: Hadsizlik!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesinde aday belirlemek için ön seçim kararı alan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftaki İzmir ziyareti sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından gündeme damga vuran bir taleple karşılaşmıştı.
 
Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’na katıldığı spor tesisi açılışında,  “İzmir’den aday olmanızı istiyoruz. Cumhuriyetin kalesinden milletvekili olmanızı istiyoruz. Buradan önseçimle giderek İzmir’i taçlandırmanızı istiyoruz” diye seslenmişti.
 
Bu talebin İzmir dışındaki bazı illerden de gelmesi üzerine tepkisini ortaya koyan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.


 
BU HADSİZLİKTİR!
Örgütün içinden gelen biri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başak, genel başkanı test etmeye kimsenin haddi olmadığını söyledi. Başak, “Böyle bir davet sadece İzmir’den değil İstanbul’dan, Ankara’dan ve başka illerden de geliyor. Ne yazık ki böyle bir yaklaşım var. Nereden olursa olsun örgütün içinden gelen bir insan olarak bunu hadsizlik olarak algılıyorum. Genel başkanı test etmek kimsenin haddi değildir. Türkiye’deki delegasyon tarafından temsil edilen kurultaydan seçilmiş bir genel başkanı bu şekilde test etmek isteyenler hadlerini aşmasın. Bu konunun özellikle Türkiye genelinde hiçbir şekilde önseçimden bahsetmeyen, örgütü hiçe sayanlar tarafından konuşulması hadsizliktir” ifadelerini kullandı. 
 
ÖRGÜTE SAYGI DUYMAYANLARIN…
Başak bu talebin doğru bir söylem olmadığını belirtirken, genel başkanın istediği yerden seçilebileceğini ve örgütün de genel başkanın arkasında olacağını söyledi. Başak, “Oy oranını yüzde 21’den 28’e getirmiş, iktidara için en büyük şansa sahip, iktidara aday bir partinin genel başkanına bu şekilde konuşulması çirkindir. İstanbul’dan, Ankara’dan, Tunceli’den nereden olursa olsun ‘gel ön seçime gir’ diyenlere bu söylediklerim örgütün bir cevabı olsun; Bu bir hadsizliktir. Sadece İzmir’le ilgili konuşmuyorum ama kim üstüne alıyorsa alır. Genel başkanımız nezaketli beyefendi bir insan diye bu çerçevede kimse haddini aşmasın. Bu doğru bir söylem değil. Genel başkan istediği her yerden seçilebilir. Bu örgüt de arkasında durur. Bugüne kadar örgüte saygı duymayan insanların ön seçim havarisi kesilmesi de manidardır” diye konuştu.
 
KURULTAYDAN BÜYÜK ÖN SEÇİM Mİ OLUR?
Bir partinin en üst organının kurultay olduğunu da ifade eden Başak,  “Bundan büyük ön seçim olur mu? Ağzı olan konuşuyor. Olmaz. Partinin genel başkanına konuşurken dikkat edecekler. Bu parti sayesinde bir yere gelen insanlar haddini bilsin. Bu örgüte kimse saygısızlık yapmasın. Bugüne kadar böyle gelmiş bundan sonra böyle gitmeyecek. Bunu herkes bilecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu anlayışla asıl olanın örgüt olduğunu bilecekler.  Partinin oy potansiyeline ivme kazandıran, Türkiye’nin partisi olan, herkesi kucaklayan bir genel başkanı test etmek kimsenin haddi değildir” dedi.
 
İYİ NİYETİ SUİSTİMALDİR
Geride kalan yerel seçimlerde ön seçim isteyenlerin şimdi konuşmaya hakkı olduğunu söyleyen Başak, tersi davrananları da tutarsız olmakla eleştirdi. Başak, “Bundan önce belediye seçimlerine girdik. O zaman ön seçim istiyorum diyenlerin şimdi hakkı ön seçim istemeye var ama genel başkana bu şekilde konuşmaya haddi yok. Diğer parti genel başkanlarına bakın, kimse dil uzatıyor mu? Bu iyi niyeti suistimaldir. Biz örgüt olarak genel başkanımızın arkasındayız. İstediği yerden ön seçime de girer, kazanır da ama ben bir ilçe başkanı olarak rahatsızlık duyuyorum. Örgüt de rahatsız. Bu örgüte yapılan en büyük saygısızlıktır. ‘Biz ön seçime çağırıyoruz’ demek saygısızlıktır. Genel başkan nezdinde bize büyük saygısızlıktır. Bu kabul edilemez.  Şimdi ön seçim havarisi geçinenler atlattığımız yerel seçimlerde neredeydi?  Bu tutarsızlıktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saygılı adam! 1 Mart 2015 Pazar 10:34

İyi konuşmuş,kendini göstermiş, belediye başkanlığını veya vekilliği haketmiş!!!

Yorumu oyla      13      7  
ercan 28 Şubat 2015 Cumartesi 22:36

kurultay flan yapılmadı. yapılan sovla kurultaya darbe vuruldu. il ve ilce baskanlıklarıda 2 yılı gecti, 3. yılıda secime kadar hepsi gecmis olacak. yok hükmünde olanların söyledikleri dikate alınmaz. Veren bir dilekce hakim atasın kayumu kongereleri yaptırsın.

Yorumu oyla      16      6  
metin 28 Şubat 2015 Cumartesi 21:31

Benim ailem hep chp liydi...secimlerde hep chp ye ol kullandım ...bir seçimde de baraj sorunu olmasın diye MHP oy attım ...Yerel seçimlerde üzülerek başarılı bulmadığım Aziz beye oy attım ... Son yerel seçimlerde kaybedilen ilçelerin bence sorumlusu o ve ekibi ..Şimdi şark kurnazlığı yapıyor seçimlerde CHP istediği başarıyı kazanamazsa kılıçdaroğlu nasıl olsa gidecek bu da yeni genel başkanın yanında muhalefet yaptım onu ön seçime davet ettim diyecek ...Kendisi milletvekili Alaattin yüksel de büyükşehir başkanı ...Aziz bey üzülerek ifade ediyorum bu farklı siyaseti hiç şık ve dürüst değil .... vay izmirliye vzy chp ye ................

Yorumu oyla      20      6  
bozyakalı 28 Şubat 2015 Cumartesi 17:09

değerli arkadaşlar, eski genel başkanımız erdal inönüyü önseçime girdi diyen arkadaşlarımıza sesleniyorum. sayın inönü önseçimi kendi istemişti, şimdi de genel başkanımız önseçimi ister ve girer. bu onun kendi kararıdır. bana göre bu açıklamada mesaj yerine ulaşmıştır. genel başkana önseçim çağrısı yapan şahısların önseçime girmeden koltuklara oturmaları ve örgüte güvenmediklerini gösteren söylemlerinden kaynaklıdır. bu da onların ne kadar samimi olduklarının göstergesidir. sayın ilçe başkanı çok yerinde ve doğru bir açıklama yapmış. keşke herkes bu cesareti gösterebilse ve örgütün sesini duyursa.

Yorumu oyla      17      10  
ALİ SAYGILI 28 Şubat 2015 Cumartesi 15:50

İZMİR'DE KARAKTERLİ BİR SES DUYDUM. BU BAŞKANLA TANIŞMAK İÇİN ZİYARET EDECEĞİM. BU İŞİN ERDAL İNÖNÜ İLE ALAKASI YOK. BAŞKAN İKİYÜZLÜ SİYASETÇİ TİPİNİ ORTAYA KOYMUŞ. ERDAL İNÖNÜ ÖRNEĞİ GİRMİŞSE AZİZ KOCAOĞLU NEDEN ÖNSEÇİME GİRMEMİŞ? NEDEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINI BİLE ATAMIŞ. GENEL BAŞKAN GİRER VEYA GİRMEZ BU ONUN GÖREVİ Mİ? O METRO MERDİVENLERİNİ DOĞRU İŞLETSİN, OTOBÜLERDE YAŞADIĞIMIZ EZİYETLERE SON VERSİN. PARTİYE ZARAR VERİYOR VE ÖNSEÇİMDE ONUN EKİBİNE BU ÖRGÜT OY VERMEYECEK.

Yorumu oyla      29      15  
FOÇA 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:40

Sayın Aziz Kocaoğlu yerel seçimlerdede aynı duruşu sergileseydi,bugün herkez önseçim yorumuna inanır ve desteklerdi.

Yorumu oyla      32      10  
ANKARA 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:27

Siyaset Işte... Yaa Gözüne Girersem Bu Acıklamam Ile... Ahhh Sayın Azız Baskan Ile Sayın BASAK... Her Ikı Acıklama da Sow Içerikli...

Yorumu oyla      25      7  
evet ben HADSİZİM.... 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:18

Kurultaydan büyük önseçim mi olur sözü,Tayyip Erdoğan'ın sözlerine benzemiş:((..Evet ben Hadsizim..Geçmişte önseçime giren Erdal İnönü de hadsizdi...Parti içi demokrasiyi kurmaya gelen,korku imparatorluğunu yıkmaya gelen Kılıçdaroğlu ÖNSEÇİMDEN KORKAR MI?..Girsin önseçime liderliğini ispatlasın..Parinin üyesine güvenmeyen Genel Başkan olur mu?..Bırak bu numaraları İlçe Başkanı...Yemezler...

Yorumu oyla      23      17  
ertuğrul 28 Şubat 2015 Cumartesi 13:32

Mesaj alınmıştır. Mesele aynı teklifi İzmir Bşehir Belediye Başkanı neden kendine yapmadı? sorusudur. Mesele partinin en üstünün zekasını test etmektir. Yazdırdığı yirmiye yakın ilçe belediye başkanı ve kendisi acaba üyelerle yapılan önseçimden çıkabilir miydi? şimdi demokrasi havarisi kesilmek en basit tabiriyle samimiyetsizliktir.

Yorumu oyla      24      8  
Aslan sosyal demokrat 28 Şubat 2015 Cumartesi 13:16

Rahmetli Erdal İnönü de hadsizlik hatta densizlik yapmıştı değil mi beyefendi? Ama tabii o kurultaydan çıkmamış, anasından çıktığı gibi genel başkan olarak atanmıştı, dolayısıyla örgüt tarafından test edilebilirdi! Aman be, siz şimdi kendinize sosyal demokrat falan diyorsunuz değil mi? Vah vah vah!

Yorumu oyla      29      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Tarihi gün: PKK’ya silah bırakma çağrısı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın ...
Karşıyaka’da ‘CHP'nin ulu çınarı’na vefa günü
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki en yaşlı üyelerinden olan ve 7 ...
AK Parti İzmir sandık başına: Alkış ve tezahürat yasak!
AK Parti'den milletvekili olmak isteyenler önce teşkilat içinde yarışacak. ...
 
CHP aday adayı Bayır’dan Çeşme çıkarması
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, CHP Çeşme Kadın ...
Taş ocağına karşı bir imza da Güven’den
Gaziemir İlçe Örgütüyle buluşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya ...
TL'nin simgesini çizen Lale AK Partili adayın danışmanı oldu
Türk Lirası simgesinin çizilmesi için 2011 yılında açılan yarışmayı kazanan ...
 
Bomba sözler: Vatanı satmak yüksek faizle olur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, ...
Erdoğan’dan Gül'e 'Türk tipi' yanıtı: Bal gibi olur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valiler toplantısında konuşurken ''Türk tipi başkanlık ...
Yargı kararı verdi: Batum CHP'ye dönüyor
CHP'den ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, ihraç kararı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva