HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 17:16

CHP’den sert tepki: AK Parti kongresi hukuksuz!

CHP Sözcüsü Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti kongresinin yasal olup olmadığının tartışması gerektiğini söyleyen Koç, "Adalet ve kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Kurultayı, hukuksuz bir süreç içinde toplanmıştır. Kongrede, o partinin genel başkanıymış gibi, açması, yönlendirmesi hukuka meydan okumak, hukuk tanımazlıktır. Bugün yapılan AKP kongresi yasal dayanaktan yoksundur" dedi.

CHP’den sert tepki: AK Parti kongresi hukuksuz!

Başbakan Erdoğan'ın "Feyzioğlu konuşursa gelmem" sözlerine de değinen Koç, "Gelmem, gelmezsen gelme. Birisi dur demek zorunda artık. Burası senin kişisel kapris cumhuriyetin değil. Hukuk devleti. Senin özel beklentilerine göre, hiçbir kurum uygulama vücut bulamaz. Cumhurbaşkanı değil ne olursa olsun bunu o kafanın içine sok" dedi.
 
"ŞU ANDA MEVCUT HÜKÜMET ZATEN DÜŞMÜŞTÜR"
Mevcut hükümetin düştüğünü söyleyen Koç, "Devlet, devlet eliyle maalesef hukuk devleti olmaktan çıkarılmıştır. Tek bir kişinin, talimatlarına, beklentilerine dayatmalarına teslim edilmiştir. Bu tablo vahim bir tablodur. Kongrede, o partinin genel başkanıymış gibi, açması, yönlendirmesi hukuka meydan okumak, hukuk tanımazlıktır. Bugün yapılan AKP kongresi yasal dayanaktan yoksundur. Şu anda mevcut hükümet zaten düşmüştür. Görevi devredecek bir hükümet de maalesef fiilen yok Türkiye'de" ifadelerine yer verdi.
 
"SAYIN ÇİÇEK ÇOK ALINIYOR"
TBMM makamının bir süs makamı olmadığını ifade eden Koç, "Seçilmiş cumhurbaşkanı ve düşen hükümet yanında TBMM Başkanı da mal bildirimini resmi gazetede yayımlatmamak suretiyle suç ilişkileri ve buna dair oluşumların içinde yer almış durumdadır. Sayın Çiçek çok alınıyor bunları vurguladığımız zaman. TBMM makamı bir süs makamı değildir. Protokol makamı değildir" dedi.
 
 "RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KİŞİSEL KAPRİSİ"
Adli yıl açılış töreninde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşma yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, "Adli yıl törenlerinin konuşma seremonisi kısmı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel kaprisi. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun aldığı kararlar önemli. Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması oy çokluğu ile değil aslında oy birliği ile alınması gerekir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel kaprisleri ve talepleri sınır tanımamaktadır. Hiçbir hukuk kuralı tarafından sınırlandırılamamaktadır. Tek yetkili güç, ne istersem yaparım düşüncesinde" diye konuştu.
 
"BURASI SENİN KİŞİSEL KAPRİS CUMHURİYETİN DEĞİL GELMEZSEN GELME"
Başbakan Erdoğan'ın "Feyzioğlu konuşursa gelmem" sözlerine de değinen Koç, "Gelmem, gelmezsen gelme. Birisi dur demek zorunda artık. Burası senin kişisel kapris cumhuriyetin değil. Hukuk devleti. Senin özel beklentilerine göre, hiçbir kurum uygulama vücut bulamaz. Cumhurbaşkanı değil ne olursa olsun bunu o kafanın içine sok" dedi.
 
"NİYE DAYILANAMIYORSUN ALMANYA'YA" 
Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin Koç, "Dinlemişler usta dinlemişler. Ne dinlemişler acaba? Niye korkuyorsunuz? Zülfüyâra dokunan ne var acaba o dinlenenler arasında. Eski WikiLeaks belgelerinde, İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabının olduğu söyleniyor orada. Alman istihbarına bunlar mı takıldı? Kapalı zarf usulü göreve getirdiğin başbakanı ve seni ne rahatsız ediyor. İŞID başta olmak üzere radikal terör örgütlerince kurduğunuz ilişkiler. Yakalıdırlar mı sizi kulağınızdan. Senin tabirinle niye dayılanamıyorsun Almanya'ya. Siz ülkeyi şantaja açık hale getirdiniz. Sadece birbirinize tuzak kurmuyorsunuz. Şantaj yapmıyorsunuz. Ülkeyi uluslararası rehine durumuna düşürdünüz" açıklamasında bulundu.
 
"İSTEDİĞİ KADAR GÜLLER KARANFİLLER ATSIN GECE UYKU UYUYAMIYOR" 
Koç, "İstediği kadar güller, karanfiller atsın. Gece uyku uyuyamıyor. Her taraftan sarılmış belgeli kanıtlı. Eninde sonunda o çember daralacak. Anayasayı ihlal eden birisi yarın sadakat yemin edecek" dedi.
 
AK PARTİ KONGRESİ'NDE AKREDİTASYON ALAMAYAN BASIN KURULUŞLARI 
"Bunların panzeri demokrasi ve ortak kardeşliğimizdir" diyerek konuşmasına devam eden Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi Kongresi'nde akreditasyon alamayan basın kuruluşlarını da sıralayarak, "Demokrasi şampiyonlarının karnesi" dedi.

"YOK BİRBİRLERİNDEN FARKI HEPSİ OSMANLI BANKASI"
Davutoğlu'nun Başbakan olması halinde CHP'nin bundan sonraki tavrına ilişkin Koç, "Yok birbirlerinden farkı hepsi Osmanlı bankası reklamdaki gibi. Bizim derdimiz kişilerle ilgili değil, hukuk, anayasa tanımazlıkla ilgili. Hukuka, Anayasaya saygılı oldukları sürece saygılı oluruz" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediyeci 27 Ağustos 2014 Çarşamba 22:03

Evet kesinlikle haklısınız. Hemen hukuksuz kongre yapan AKP kapatılmalı. İktidar da doğrudan CHP ye verilmeli. Başka türlü iktidar olacağınız yok zaten.

Yorumu oyla      11      5  
Şekilci 27 Ağustos 2014 Çarşamba 22:01

İşiniz gücünüz mahkemeye koşup itiraz etmek. Halkın ne tercihi için saygınız var ne de anlama çabanız. Bu şekil devam ederseniz daha çok görürsünüz böyle şeyleri.

Yorumu oyla      11      5  
chp li 27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:13

sizler böyle yapında hukuksuz olsun

Yorumu oyla      15      6  
ali 27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:08

boş boş konuşmaktan başka işiniz yok....

Yorumu oyla      15      6  
reis 27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:54

aga siz daha çok beklersiniz ikdidar olmayı...bu milletin değerleriyle oynamaya devam edin ,milletin kararını saygı göstermeyin sonada ciyak ciyak bağırın...hemen koşun AYM sine))

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve AK Parti Davutoğlu’na emanet: 9 maddelik manifesto
AK Parti'nin Erdoğan sonrası Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kongrede yaptığı ...
AK Parti kongresini ‘izleyemeyen’ basın ordusu!
Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı için ...
Erdoğan AK Parti'den helallik istedi: Emanetçi değil!
Cumhurbaşkanı seçildiği için genel başkanlıktan ayrılacak ve yerini Ahmet ...
 
CHP'den AK Parti kongresine üst düzey katılım
AK Parti CHP ve MHP'ye kongre için davet gönderdi. CHP'den Genel Sekreter Gürsel Tekin salona geldi.
CHP Buca’da imza rüzgarı, Karşıyaka'da hüsran!
Buca CHP İlçe Yönetiminde kongre öncesinde imza hareketi hızlı bir şeklide ...
Erdoğan önce salon dışına seslendi: Veda değil…
Başbakan Erdoğan, kongre salonu önünde bekleyenlere yönelik bir konuşma ...
 
AK Parti İzmir’de revizyon: İstifalar birer birer alınıyor
İzmir'de il yönetimi yeniden yapılanan AK Parti'de sıra ilçelere geldi. ...
Erdoğan’ın dev posteri İzmir’e yadigar mı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ağustos'taki İzmir mitingi öncesinde, ...
Çıray’dan Erdoğan’a yemin çıkışı!
Cumhurbaşkanlığı görevine başlamak için TBMM’de “Cumhurbaşkanı Yemini” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva