HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2014 Salı - 12:27

CHP'den partili başkanlar turu: 5 ilçede önemli mesajlar

İl Başkanı Engin, A Takımı ile birlikte partili belediye başkanlarını tebrik turuna çıktı. Örgütün ilk durağı Konak oldu. Engin ve Pekdaş’tan önemli mesajlar geldi. Engin'in ikinci durağı ise Buca'ydı... CHP Heyeti Başkan Piriştina'ya konuk oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu da CHP yönetimini ağırladı. Ziyarette önemli açıklamalar yapıldı. Engin ve ekibi güven tazeleyen başkanlar İnce ve Batura'a da konuk oldu.

CHP den partili başkanlar turu: 5 ilçede önemli mesajlar

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - CHP İl Başkanı Ali Engin A Takımı ile birlikte belediye başkanlarını ziyaret etti. İlk olarak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a giden yönetim “Çalışmalarınızda partiyi unutmayın” mesajı verdi. Pekdaş, “Her zaman sizinle çalışacağız. Bizi takip edin, eksikleri, yanlışlarımızı söyleyin” dedi.
 
Ziyarette konuşan İl Başkanı Ali Engin, “Görevi partimizin ilkeleri doğrultusunda yapacağınıza inanıyoruz. Zaten sizi tanıyoruz. Partililerimizi, kentimizi mahcup etmeyeceğinizi biliyoruz. Sema Pekdaş sadece belediye başkanı değil özgürlük savunucusu, kadın hakları savunucusu bir isim olacak. Gerek çevre projeleri, sosyal çalışmalar, gerekse eğitim gibi konularda çalışmalar yapacaksınız. Bu dönem daha çok çaba göstereceğinize inanıyoruz. Belediye başkanları sadece oy verenlere değil toplumun geneline hizmet ederler. Partimizin bakışı doğrultusunda hizmet etmeleri gerekir. Belediye ile parti örgütleri farklıdır. Herkes işini yapacak. Belediyenin yaptığı hizmetleri anlatma konusunda yardımcı olacağız. Konak’ta belediye başkanlığı yapmak önemli bir görev… Zorlu bir kampanya süreci geçirdik. Bunlar geride kaldı. Geleceğe bakma zamanı. Yeni şeyler söyleme zamanıdır. Kesinlikle geriye dönüş yok. İzmir’in talepleri, istekleri var. Yüz binlerce mağdur insan var. Kadınlarımız da sorunlar yaşıyor. Onlara el uzatmak gerekiyor. Toplumun her kesiminin sorunu var ama belediye hizmetleri en zayıftan başlanarak götürülmelidir. AKP toplumun geri bırakılan kesimleri ile temas halinde... Bu alanlara odaklanmamız gerekiyor” dedi.
 
BİZİM SIKI TAKİPÇİMİZ OLUN
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Biz bir arada çalışacağız. Gördüğünüz eksiklikleri, yanlışları bize iletmenize ihtiyacımız var. Bizi izlemenizi hep istedik. Sıkı takipçimiz olmalısınız. CHP’li olmak benim için onurdur. Partimizin ilkelerini ve anlayışını hayata geçireceğiz. Tüm Konak halkına hizmet vereceğiz. Bizim bu sorumluluğumuzdur. Kimseyi ayırt etmeksizin yerine getirecek olanlar da bizleriz. Adaletli yönetim sergilemek görevimizdir. Demokrasilerde yetkiler tek elde toplanmaz. Yetkiler farklı kurumlara verilir. Tek elde yetkilerin toplanması otorite haline getirir. Hukuk devletlerinde yasa koyucu diğer kesimlere ve kurumlara ‘bir arada çalışın’ diyor. Ortak iş yapma kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Bizim tek başımıza ‘bunları yaparız’ diyebileceğimiz iş var ama ‘birlikte yapacağız’ diyeceğimiz işler de var. Biz bu şehirde bütüncül politikanın gelişmesi için diğer kurumlarla koordinasyon halinde görev yapmak zorundayız. Koordinasyonun hayata geçmesi için çabalayacağız. Kamu kaynaklarını israf etmemek ve bir arada çalışmak önemli ilkemizdir. Bu anlamda belediyeciliği sergilemek partimize, hemşerilerimize olan borcumuzdur” diye konuştu.

KAYNAKLARI DOĞRU KULLANACAĞIZ
İl Başkanı Ali Engin, Konak’ın ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret etti. Engin burada yaptığı konuşmada seçimin zorlu ve çekişme geçtiğini söyledi. Engin, “Levent kardeşimizin burada başarılı olacağına inanmıştık. Buca’ya hizmet eden eski belediye başkanı ve meclise de teşekkür ederiz. Bayrağı kaldığı yerden alıp daha ileri götüreceğinden şüphemiz yok. Her beş yıl yeni durumlar getiriyor. Beklentiler var. Sosyal demokrat belediye ve parti olarak toplumun en kötü koşullarda yaşayanlardan başlamamız gerekiyor. Belediye olarak yeni dönemde buralara ağırlık vermelidir.  Belediye başkanlığı kamu görevidir. Başkanlar sadece partimizin üyesidir. Belediye başkanlarımızın hep arkasında olacağız. Onlara destek vereceğiz. Toplumun ve insanımızın vergileri ile kıt kaynaklarını doğru kullanmak partimiz için önemlidir. Vergi oranları zaten çok yüksek olan bir ülkeyiz. İsraftan kaçınmamız gerekiyor” dedi.


 
KENDİM İÇİN DEĞİL ÜLKEM İÇİN ÇALIŞTIM
CHP’nin Türkiye’nin tek umudu olduğunu ifade eden Engin, partinin itibarını düşürmeye çalışmanın doğru olmadığını belirtti. Engin, “Partide rekabet oldu. Biz derslerimizi çıkardık. Hiç kimse kendisi için bir şey yapmadı. Ben de kendim için bir iş yapmadım. Arkadaşlarımla birlikte kent için çalıştım. Siyaset meslek değildir. Herkesin bir işi olmalıdır. Siyaset katılımcılık ile gerçekleşebilecek bir olgudur. CHP kendi içinde kavga eden, ne olacağı belirsiz bir parti görünümünü ortadan kaldırmak lazım. AKP’nin yarın ne olacağı belli değil ama bizim belli. CHP Türkiye’nin en köklü partisidir. Parti kendi içinde kavga ederek yoluna devam edemez. Şu anda oyunu en çok arttıran bir partiyiz. Daha fazla başarılı olabilirdik ama bunu kendi içimizde konuşacağız. Birbirimizi suçlayarak, kamu oyu önünde tartışmak partimize, ülkemize fayda getirmez. Parti olarak önerileri bekliyoruz. Her zaman eleştirilere açığız. Partide adayları bir bütün belirlemiştir. Ahmet, Mehmet belirlememiştir. Hepsi doğru adaylardır. Olabildiğince parti olarak en olumlu sonuç almayı hedefledik. Aday olamayanların üzülmesine gerek yok. Kendine değil kentine çalışanlara her zaman ihtiyaç vardır. Bugün belediye başkanı olamazsınız başka yerde çalışırsınız. Spor kulüpleri, il yönetimleri vardır. Partide yönetimlerde de aktif çalışmalar yapabilirsiniz. Arkadaşlarımız partilerde görev alsınlar, mücadeleyi bırakmasınlar” diye konuştu
 
KAPIMIZ AÇIK
Levent Piriştina ise, “Uzun ve yorucu bir sürecin ardından tekrar CHP’nin bayrağını dalgalandırmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sizler de çok büyük destekler verdiniz. Buca Belediyesi’nin ekibi olarak 5 yıl daha çalışacağız. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Çalışmalara başladık. Her zaman belediyemizin kapıları hemşerilerimize açık olacaktır” ifadelerini kullandı.



ÇOK VAAT YERİNE ÇOK ÇALIŞMA SÖZÜ
Engin ve yönetimi Konak ve Buca’dan sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti.  Engin burada yaptığı konuşmada, “Karabağlar göçen dönem sınırları yeni belirlenen bir yerdi. Burada kentsel dönüşüm konusu çok önemli. Sizin de çok başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Parti olarak seçim dönemlerinde çok vaat verip beklentileri yüksek tutmadık. Seçim kazanmak uğruna insanlara çok söz söylemedik. Kaynakların sınırlı fakat taleplerin yüksek olduğunu biliyoruz. Buna göre çalışma yapacağınızdan da eminiz” dedi.
 
SEÇİME KAYIP OLARAK BAKILIYORDU
Belediye Başkanı Selvitopu da seçim başarısında siyasi partinin örgütlerinin çok önemli etken olduğunu söyledi. Örgütlü mücadeleye inandığını belirten Selvitopu, “Seçim sürecini yönetmek, emek vermek kolay değildir. Biz Karabağlar’da kaybetmeyi hiç düşünmedik ama burada sanki kaybedilmiş gibi bir hava vardı. Seçime kayıp olarak bakılıyordu. Bizler inandık, desteklediniz ve başardık. Karabağlar’ı bir daha böyle tartışmayacağımız süreçler yaşamadan seçime götürürüz” diye konuştu.



GÜZELBAHÇE’DE ‘İNCE’ MESAJLAR
Sırasıyla Konak, Buca ve Karabağlar’a konuk olan Engin başkanlığındaki CHP Heyeti Güzelbahçe Belediye Başkanlığı'na da uğradı. Başkan Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi makamında ziyaret etti, 30 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği başarısından dolayı kutladı. Engin, “Sevgili başkanımız genç bir başkan olmasına karşın, seçim sürecini büyük bir olgunluk ve başarıyla götürdü. Parti içi sıkıntılardan kaynaklanan kriz nedeniyle yaşanabilecek kavga ve gürültüye izin vermedi. Çelebi kişiliğiyle bu krizi iyi yönetti. Genç bir başkan olarak yaptığı icraatlar, saydam, açık ve dürüst çalışmaları nedeniyle iyi bir belediyecilik örneği sergiledi ve genç başkanlara örnek oldu. Huzurunuzda kendisini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
 
Başkan İnce de Güzelbahçe'de başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini, örgütle el ele vererek, disiplinli bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Partililerimizin yüzünü hiç bir zaman kara çıkarmadım. Onların başını yere eğecek davranış ve icraatlarda bulunmadım ve bundan sonra da bulunmayacağım. Partimin bayrağını yere indirmedim, bundan sonrada kesinlikle indirmeyeceğim. Bize seçim sürecinde destek olan tüm örgütümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Ziyarette il yöneticilerinin yanı sıra CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da hazır bulundu.

SON DURAK NARLIDERE
Engin ve il yönetim kurulu üyeleri son olarak Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a tebrik ziyaretinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, 30 Mart seçimlerinden başarı ile çıkan ve Narlıderelilerin 4.ncü kez yetki verdiği Başkan Abdül Batur’u makamında ziyaret ederek yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.



Narlıdere halkına teşekkür
CHP İzmir İl örgütü ziyaretinde bir konuşma yapan Başkan Batur 30 Mart seçimleri sonrasında CHP il örgütünün Narlıdere belediyesini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batur “Adaylık sürecinden, yeniden Narlıdere Belediye başkanı olarak seçildiğim süreye kadar CHP partisinin şahsıma olan destek ve katkılarından dolayı CHP Narlıdere İlçe örgütüne, meclis üyesi arkadaşlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ve Narlıdere’nin sivil toplum örgütlerine, muhtarlara ve Narlıdere’li kardeşlerime teşekkür ederim. Narlıdere’de CHP bayrağının dalgalanmasını sağlamak için en büyük desteğimiz CHP İzmir İl başkanı ve yöneticilerimiz oldu. Aramızda kurduğumuz sağlam diyolog sayesinde bu başarıya imza attık. Geçtiğimiz seçim döneminde olduğu gibi meclis üyeliğinde 23 CHP’li meclis üyemiz görevi başına geçti. Seçim genel perspektiften bakarsak, Narlıdere bu seçimlerde gereğinin yapmış ve bizi göreve getirmiştir. Şahsıma duydukları güven ve 4.kez bu onurlu göreve getirdikleri için Narlıdere halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Artık seçimler geride kaldı. Narlıdere’yi çağdaş yarınlara taşımak için laf değil proje ürettik. Şimdi bu projeleri hayata geçirip Narlıdere’li kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
 
Batur Narlıdere’yi daha yaşanabilir kılıyor
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un, CHP Narlıdere ilçe örgütü ile birlikte makamında ağırladığı CHP İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de 4. kez seçilmesinden dolayı tebrik etti. Engin “Narlıdere partimiz için çok önemli bir ilçemiz. Abdül bey bundan önceki üç dönemde de, Narlıdere’nin hem toplumsal, hem de  parti içi barışı ve huzuru için çok önemli çalışmalara imza atmıştır. Narlıdere’nin marka bir ilçe olmasında Abdül Baturun kişiliği, mesleğinin ve siyaset vizyonunun çok değer kattığına inanıyorum. Başkan olarak yönetim anlayışı, vizyonu, uzlaşma kültürü ve demokratik davranma biçimi Narlıdere’yi daha yaşanabilir kılıyor. Bu sebepten dolayı kendisini bir kez daha kutluyorum. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de Narlıdere’de çeşitli kültür ve inançların barış ve huzur içerinde yaşayacağı bir ilçe devam edeceğine olan inancım ile tekrar göreve gelmesini kutluyorum. Narlıdere İlçe örgütü başkanımızı, yöneticilerini ve partililerimizi gösterdikleri azim ve başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 16 Nisan 2014 Çarşamba 14:20

2009 Seçimlerinde Buca"da CHP nin Aldığı Oy 122,586 2014 Seçimlerinde Aldığı Oy İse 122,640 tır.Maaşallah Geçen 5 Yılık Sürede Oyumuzu Bu Başarılı Arkadaşlarımız Sayesinde 54 Kişi Arttırmışız.Yaşasın Örgütümüz!

Yorumu oyla      13      5  
erdi 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:23

Bu başarılarınız ile hepiniz gurur duymalısınız.Buca başkanına teşekkürler seçim kazandığı için.Ali engin ve Aziz bey Buca CHP örgütünün istediği doğrultuda aday çıkardığı için minnettardır.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son senaryo: Erdoğan Çankaya’ya, Gül kongreye…
Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can köşesinde AK Parti’de ...
Yüksel şok eden trafik cezasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ...
Bahçeli: Gelmiş geçmiş en başarılı bakan…
Bahçeli, konuşmasında AK Parti'den istifa eden eski Bakan İdris Naim Şahin ...
 
Melih Gökçek'e RTÜK'ten kötü sürpriz
RTÜK, Gezi Parkı olayları ile Koç grubu arasında bağlantı olduğunu ileri ...
THY'den eski AK Partili vekil hakkında şok karar!
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti'den istifa eden milletvekili ...
Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun 10 Ağustos'ta, ...
 
Hakan Şükür'den tabela tepkisi
Eski milli futbolcu Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, statlardan isminin ...
Kılıçdaroğlu’ndan flaş yumruklu saldırı mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yumruklu saldırının ardından gelen ...
Flaş! AK Parti İzmir’de şok istifa
Büyükşehir Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı öncesi AK Parti Grubu’ndaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva