HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2014 Pazartesi - 11:35

CHP’den Sarnıç zirvesi: Vatandaşı kandırdılar!

Yerel seçim öncesinde krize neden olan Gaziemir Sarnıç’ta vatandaşların yıllardır kullandığı arazilerdeki tapu sorunu bir türlü çözülemedi. İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir’in hak iddia ettiği araziler için Torba Yasa’ya konulacak madde gerçekleşmeyince yeni zirve düzenlendi. Toplantıya CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, Milletvekili Erdal Aksünger de katıldı. CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, “Defalarca söz verdiler ama vatandaşları yine kandırdılar. Bunlar ancak kendilerine kaçak saray yapmayı becerdiler” dedi.

CHP’den Sarnıç zirvesi: Vatandaşı kandırdılar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gaziemir Sarnıç’ta binlerce göçmen vatandaşın yıllardır yaşadığı arazilerde yaşanan hukuki sorun bir türlü çözülemedi. Hükümetin çıkarttığı 2B yasası kapsamında hak sahiplerinin başvurusunun zamanının bitmesine günler kala İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının “araziler bizim” talebi üzerine kaymakamlık tüm çalışmaları durdurmuştu. TBMM gündemine gelen konu yerel seçim öncesinde ana gündem maddesi olurken AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün “Torba Yasa’ya eklenen bir madde ile sorun çözülecek” açıklaması da gerçekleşmedi. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in soru önergeleri vererek gündeme getirdiği konu bir türlü çözüm bulamayınca yeni toplantı gerçekleştirildi.
 
Sarnıç Kaplanlar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi Gazeteci Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



İlçe Başkanı Tekin’in bir saati bulan sunumunun ardından hukuki süreç ve kimlerin talebi olduğu tek tek vatandaşa anlatıldı. Tekin, “Herkesi kandırdılar. Yapacaklarına, kanunu düzenleme ile sorunu çözeceklerine söz verdiler ama hiç birisini yapmadılar. AKP milletvekili ‘Torba Yasa’ya maddeyi koyacağız, sorun tamamlanacak’ dedi. Hani o da yok. Daha önce ‘getirin üç bakanınızı tartışalım’ çağrısı yaptık. Ona da gelen yok. Biz çağrımızı tekrarlıyoruz. İstedikleri yerde tartışmaya, görüşmeye ve konuşmaya hazırız. Aynı zamanda burada elektrik, tapu sorununun da çözüleceğini söylediler. Gaziemir Devlet Hastanesi’ne bağlı poliklinik sözü verenler toplantılarda cep telefonu numaralarını dağıttılar.  Ama her şeyi bir kenara bırakın onlar sadece kendilerine kaçak saray yaptılar. İmar planı olmayan her şeyi yasa dışı kaçak saraylarında yaşıyorlar” dedi.


 
SAMİMİLERSE GELSİNLER
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de konunun yakın takipçisi olduğunu ifade ederken verilen sözlerin hükümet tarafından tutulmadığını söyledi. Aksünger, “Eğer samimilerse gelsinler Ocak Ayı’nda tekrar meseleyi meclis gündemine getirelim. Yasa değişikliği ile Türkiye’nin birçok yerindeki sorun da halledilsin. Sarnıç’ta yaşayan insanların bu tedirginliği son bulsun” diye konuştu.


 
CHP PM Üyesi Gazeteci Tuncay Özkan da hükümete yüklenirken Sarnıçlıların yanında olduğunu ifade etti. Özkan, “Biz, aslanı kediye boğdurtmayız. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra ben de Sarnıç’ın bir ferdiyim. Sizinle birlikte mücadele edeceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
semiz kırık 23 Aralık 2014 Salı 09:34

Sanki belediyenin malını sarnıçlılara teslim ediyorlar AKP bu meseleyi halleder ne olur söz verdiği süreyi aşmış olur.İnsanları kandırmaya çıkmışlar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önder’den flaş açıklama: Yeni bir sürece…
HDP'nin İmralı heyetinden Sırrı Süreyya Önder, ''Önemli bir kriz sürecini ...
Güven’den aile hekimi krizine çarpıcı örnek
Meclis’te acil servislerdeki tıkanıklığı aile hekimleri üzerinden çözmeye ...
CHP’li Gençlerin ‘17 Aralık’ eylemleri tam gaz!
Kentin birçok yerinde ülke gündemine damga vuran operasyonlar nedeniyle ...
 
'Ak Saray' inşaatında ölen işçinin abisinden şok iddia!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ak Saray'ının inşaatı sırasında iskeleden ...
Demirtaş'tan sürpriz Rusya ziyareti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Moskova’ya geleceği ...
17 Aralık'ın 4 bakanı için kader günü!
17-25 Aralık operasyonlarının ardından AK Partili eski bakanlar Zafer ...
 
CHP Urla yeni başkanını seçti
Baratalı’nın istifasının ardından gerçekleşen olağanüstü kongrede Belediye ...
Arınç’tan ilginç sözler: Bizde Tayyipler…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı 5. Olağan ...
Demirtaş’tan İzmir’e çay daveti!
HDP İl Kongresi’ne katılan Eşgenel Başkan Selahattin Demirtaş AK Parti ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva