HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 18:46

CHP'den MHP'ye sert tepki: Çok da yakışıyorlar

AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesini değerlendiren CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin” dedi

CHP den MHP ye sert tepki: Çok da yakışıyorlar

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından MHP’yi suçlayan CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün ‘alayına karşıyız’ diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da gördük. Tablo açık ve net, siyasi tercümesi de açık ve nettir. Bu mesaj, 7 Haziran’da halkın sandıkta verdiği mesajın okunamadığının ifadesidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Meclis başkanı seçilmesini Meclis’te basın mensuplarına yaptığı açıklamada değerlendiren Koç, "Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Alayına karşıyız siyasetinin Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik. Bugün alayına karşıyız diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Bu mesaj 7 Haziran’da halkın sandıkta verdiği mesajı daha hala okunamadığının ifadesidir" ifadelerini kullandı. MHP’nin Meclis başkanlığı seçiminde gerçekleştirilen son turdaki tutumunu eleştiren Koç, olası bir koalisyonun işaretinin verildiğini belirterek "Hiç kimse koalisyon için parti aramasın. Adaylar ortaya çıkmıştır. Yan yana geldi. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin. Bir arada yürüsün, öyle diyelim" dedi.

"AKP’Lİ BİR MECLİS BAŞKANINI GÖREVE GETİRMELERİNİN ANLAMI NEDİR?"
Meclis başkanlığı seçimi sonrasında 26’ncı Meclis Başkanının İsmet Yılmaz seçilmesinin ardından açıklama yapan Koç, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen Meclis başkanlığı konumu Sayın İsmet Yılmaz döneminde iç tüzük ve Anayasa’da yer alan hükümlere göre demokrasinin kurallarına göre gerçekleştirilir, uygulanır. Bugün Türkiye şunu görmüştür. Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Alayına karşıyız siyasetinin Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik. Bugün alayına karşıyız diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Tablo açık, net, siyasi tercümesi de bir o kadar nettir. Bu mesaj 7 Haziran’da halkın sandıkta verdiği mesajı daha hala okunamadığının ifadesidir. Oy isteyenlerin bugün tutum ve davranışlarıyla AKP’li bir Meclis başkanını göreve getirmelerinin anlamı nedir? Bütün bunları alt alta koyduğumuz zaman farklı sonuçlar çıkıyor. Belki önümüzdeki tıkanan iç siyasetin, koalisyon kurma noktasında partnerlerini de taraflarını da iyi kötü önümüze getiren bir seçim davranışı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Aslında yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynı kapıya çıkarız; demiştir muhalefete giren bir siyasi partinin genel başkanının açık, net tavrı" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ MECLİS BAŞKANLIĞI AYAĞI, TALEPLERİN SAHİBİ TARAFINDAN YÖNETİLECEK NOKTAYA GETİRİLMİŞTİR"
7 Haziran’da yapılan Genel Seçime atıfta bulunan Koç, "Dar ufuklu, korkak siyaset anlayışının Türkiye’de 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı okumaya niyeti yok gibi gözükmektedir. Dar ufuklu, korkak siyaset tercihlerinin Türkiye’nin önümüzdeki dönem sorunlarını çözmede hiçbir niyeti olmadığını, gücü olmadığını hepimizin görmesi gerekiyor. 7 Haziran’da verilen mesaj çok açıkı. Tek kişinin vesayetiyle devlet kurumları yapılanmasın, Türkiye’deki demokratik kurallar tarif edilmesin, siyaset şekillenmesin. En önemli Meclis başkanlığı ayağı bütün bu taleplerin sahibi tarafından yönetilecek bir noktaya getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI TARAFINDAN AKP’YE ALTIN TEPSİ İÇERİSİNDE SUNULMASIYLA SONUÇLANMIŞTIR"
MHP’nin Meclis başkanlığı seçiminde gerçekleştirilen son turdaki tutumunu eleştiren Koç, "Birtakım korkularla, geçmişten gelen çatışmaların esiri olarak geleceği kurmanın mümkün olmayacağını ifade ettik. Aynı yanlışta ısrar ediliyor. Aynı saplantı sürdürülüyor. Sonuç, halkın 7 Haziran’da yaptığı tercihin Meclis’e yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin genel başkanı tarafından AKP’ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır" şeklinde konuştu.

"HİÇ KİMSE KOALİSYON İÇİN PARTİ ARAMASIN"
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki ’Meclis başkanlığı seçimi koalisyon arayışları için de bir işaret olacaktır, fikir verecektir’ açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Koç, olası bir koalisyonun işaretinin verildiğine dikkat çekerek "Kendi işaretlerini kendileri yakmışlar. Kendi işaretlerini, işaret fişeği olarak attılar. Hiçkimse koalisyon için parti aramasın. Adaylar ortaya çıkmıştır. Yan yana geldi. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin. Bir arada yürüsün, öyle diyelim. Hepsi aynı kapıya çıkıyor. O zaman milleti 7 Haziran öncesinde meydanlarda bağırarak kandırmanın amacı neydi?" açıklamasında bulundu.

"BUNLARIN ARKASINDA HİÇ KİMSENİN HESAP ETMEDİĞİ BAŞKA BAZI İLİŞKİLER DE OLABİLİR"
AK Parti ve MHP arasında kurulabilecek olası bir koalisyon hükümetinin adının savaş hükümeti olup olmayacağı sorulan Koç, "Bazı korkular, bazı vehimler, bazı çekinceler dedim. Bunların arkasında hiçkimsenin hesap etmediği başka bazı ilişkiler de olabilir. Hayırlı olsun ama CHP, 7 Haziran’dan önce ne söylediyse karşımıza çıkan bu tablo karşısında da ilkelerinden ödün vermeden millete dün ne dediyse bugün de aynısını söyleyerek mücadelesine devam edecek" dedi.
 
 

 
‘Baykal’a fazladan 50 oy’un sırrı çözüldü
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Beştepe' başvurusu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şarlo 1 Temmuz 2015 Çarşamba 21:34

Ey mhp şu an çevremdeki 15 oy erken sexim olursa size gelmeyecektir büyük ihtimal % deyi dahi tutturamayacaksınız.

Yorumu oyla      17      5  
Ercan 1 Temmuz 2015 Çarşamba 21:15

Günaydın her zaman MHP ak partinin emrindedir

Yorumu oyla      16      5  
Işık Dikicigil 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:50

MALİ AÇIDAN ZOR DURUMDA KALAN YUNANİSTAN'A BAHÇELİ DEN YARDIM BEKLENİYOR.

Yorumu oyla      16      6  
Saliha Demir 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:43

MHP yine eski MHP. AKP nin arka bahçesi .Bunlar koalisyonda kurarlarbirlikte .Daha seçim günü Sn.Bahçelinin dedikleri neydi öyle.Şimdi yaptıklarına bak.Bence MHP bir daha ki seçimlerde baraj altında kalır.Bu tutarsız davranışları yüzünden seçmenlerine ne diyecekler bakalım.

Yorumu oyla      19      5  
İzmirli 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:31

Bu MHP zihniyetin kafatascılıktan başka Allah aşkına bu ülkeye hiç faydaları olmuş mudur.Dünya küreselleşiyor,aydınlanıyor bunlar hala kafatas milliyetçisi.

Yorumu oyla      20      6  
Lombak 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:25

Bir sözde %60'lık blok çökmüş, seçim sonucunun ortaya çıkarttığı %60'lık blok oluşmuştur. CHP'ye geçmiş olsun.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Baykal’a fazladan 50 oy’un sırrı çözüldü
TBMM Başkanlık seçimlerinin son turunda Deniz Baykal'ın CHP grubunun sandalye ...
Davutoğlu'ndan ilk tepki: O kavram bugün çöktü
Başbakan Ahmet Davutoğlu İsmet Yılmaz'ın seçildiği Meclis Başkanlığı seçiminin ...
İzmir Milletvekili Altıok Madımak tişörtüyle Meclis'e geldi
2 Temmuz 1993'te yaşanan Sivas katliamında hayatını kaybeden şair Metin ...
 
AK Parti İzmir’de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?
Genel seçimin ardından Cuma günü Ankara’da rapor verecek olan AK Parti ...
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı yanıt: Çatı mı kaldı?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Kurula girişinde gazetecilerin 'Çatı ...
Flaş! Ve TBMM yeni başkanını seçti
Meclis, 26. başkanını seçmek için toplandı. Dördüncü tura kalan seçimde ...
 
Kamer Genç hastane kaldırıldı: Durumu ciddi
CHP'nin eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sağlık sorunları nedeniyle ...
Sertel dosyasında bomba gelişme: Bakanlık AYM’ye ne görüş verdi?
YSK tarafından Basın İlan Kurumu üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen ...
Flaş! MHP’nin dördüncü tur kararı belli oldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "4. oylamaya bizim adayımız kalmazsa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva