HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2013 Perşembe - 14:10

CHP’den ‘De Jongh’ isyanı: Peşkeş ve katliam!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu bir basın toplantısı düzenleyerek tarihi köşkün Şifa Üniversitesi’ne kiralanmasına ve içerisinde yapılan ağaç katliamına sert tepki gösterdi.

CHP’den ‘De Jongh’ isyanı: Peşkeş ve katliam!

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca'nın tarihi köşkerinde biri olan De Jongh köşkünün özel bir işletmeye kiraya verilmesine ve içersinde yapılan ağaç katliamına karşı tepki gösterdi.
- Şifa Üniversitesi'nden yanıt geldi... 

- Gönül Soyoğul yazdı: Buca... Paradise'tan 'Lost Paradise'a...

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da katılımıyla Buca Belediyesi Meclis salonunda düzenlediği basın açıklamasında kamuoyuna seslenen Başkan Ercan Tatı, belediye olarak engellilere hizmet amaçlı kullanmak üzere köşke talip olduklarını ancak köşkün SGK hizmet binası olarak kullanılacağı yanıtı aldıklarını söyledi. Buca içerisinde yer alan De Jongh köşkünün Bucalılara hizmet amaçlı kullanılacağını bekleyen Başkan Tatı, SGK’nın köşkü özel bir işletmeye verilmesine karşı çıktı.

SGK tarafından özel bir işletmeye kiralanan tarihi köşkün tadilatı sırasında bahçede bulunan ağaçların kesilmesine isyan eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yapılanmanın durdurulması için imza kampanyası başlattı. Tatı’nın başlattığı imza kampanyasına ilk destek CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’ndan geldi.

 
İLK TEPKİ 2006’DA TATI’DAN GELDİ   
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 2006 yılında İzmir İl Genel Meclis Üyesi iken De Jongh köşkünün satışı gündeme gelmiş ve yaptığı itirazlar sonrası sonucu köşkü satılmaktan kurtarmıştı. Köşkün Buca’da engelli merkezi, yaşlı bakım evi, ilçe kütüphanesi ve sosyal yaşam alanı olarak yeniden hayata döndürülmesi için 31 Mart 2010 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı’na yazı ile başvuruda bulunan Tatı, 13 Nisan 2010'da tarihinde Buca Sosyal Güvenlik Merkezi binası yapılmak için tahsis edileceği ve talebinin olumlu değerlendirilmediği yanıtı aldığını açıkladı. Başkan Ercan Tatı yaptığı açıklama da şunları söyledi: “Gelinen noktada şuanda SGK olarak kullanılan binada SGK çıktı veya çıkarıldı ve burası özel bir kuruma verildi. Firmanın adı önemli değil. Burada ne yapılacak. Burası kamunun malıdır. Kamuya yararlı bir hizmet sunulmasıdır. Ticarethane olarak kullanılması siyasi ve ticari ahlaka uygun değildir. Şuanda 110 metrekare bir ev kafeterya olarak 15 bin liraya kiraya verilmektedir. Tarihe mal olmuş malikane ne kadara kiraya verildi sizlerin takdirine bırakıyorum. Kamu buradan ne kadar faydanalacak burada kamu yararı var mıdır?” dedi.


AĞAÇ KATLİAMINA KARŞI İMZA KAMPANYASI
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı De Jongh köşkünün doğal sit olduğunu ve burada yer alan ağaçların kesilerek katliamı yapıldığını savundu. Katliama dur demek için de imza kampanyası başlatan Başkan Ercan Tatı, ağaç kesimlerinin belgelerini kamuoyuna sundu. Tatı, “Burası doğal sit alanıdır. Öncelikle bu katliam durdurulsun. Bazı ağaçların işaretlendiği görülüyor. Burada yer açılacak doğal sit olarak adledilen bölgeye yeni binalar yapılacak. İçeriye giriş yasak. Bu görüntüler dün çekildi. Kesmek için hazır bulunan ağaçları görüyoruz. Bize düşen olay Bucalılar olarak kamu yararını ön plana çıkarmayan bu girişime son verdirmek için mücadelede bulunmamız gerekir. İmza kampanyası başlatıyoruz. Kurum kuruluş yok burada herkes bu olayın sahibidir. Bende sizlerde geçiciyiz orası torunlarımıza kalacak. Tüm İzmir’i bu imza kampanyasına desteğe çağırıyorum. Kamunun yararına burayı sunmak için elimizden geleni yapmamız gerekir. Bugünden itibaren fiili müdahale yapılsın. Destek vermek için herkese ihtiyacımız var. Kapı arkalarında konuşulacak bir olay değil. Kesilen ağaçların aynısını koymak isterseniz iki nesil geçecek” diye isyan etti.
 
MOROĞLU: YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın açıklamalarına destek amaçlı katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’da yaşananları protesto ederek İzmir Valisi ni konuyu araştırması için göreve davet etti. Moroğlu yandaşlara peşkeş çekildiğini dile getirerek, “ Bu bir başlangıç. Sanmayın ki bu talan bu yandaşlara çekilen peşkeş burada kalmayacak. Burada deneme yapıyorlar. Eğer burayı durduramazsak. Buna karşı güçlü bir ses çıkarmazsak. Sadece CHP’liler değil tüm İzmir De Jongh köşkünün bu biçimde kamunun malı olan bir yerin talan edilerek başkaları tarafından kar amaçlı kullanılmasını yaşayacak. Valiyi ve sorumluları göreve çağırıyoruz. Bu konu sonuçlanıncaya kadar bu işe karşı çıkmaya çağırıyoruz. Burada talan ve kar amacı yoksa burayı kiralayan grup burayı terk etmekle batmaz bir jest yapsınlar burayı terk etsinler. Burayı engellilerin halkın yararlanabileceği sosyal kamu alanı olarak tesis etmek için belediye devretsinler. Talebimiz budur” dedi.

Açıklamaların ardından Buca Belediyesi önün de imza kampanyası başlatan Başkan Ercan Tatı ağaç katliama son diyerek ilk imzayı kendisi attı. Başkan Ercan Tatı’nın başlattığı eyleme sivil toplum örgütleri, Bucalı muhtarlar, Buca Kent Konseyi Üyeleri, siyasiler ve Bucalı yurttaşlar yoğun katılım gösterdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vali Rahmi Bey 30 Mart 2013 Cumartesi 12:01

Ayrıca İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma kurulunca koruma altındaki bahçede, kaçak yapılaşmalar yapılırken engel olan kaç ağacın kesildiği beton zemin kalktığında ortaya çıkacaktır.Üzülerek söylüyorum ağaçları Belediye ekiplerinin kesip taşıdığını gördüm.Tatı nato kavşağına yaptırdığı dev bilbordu kaldırsın çünkü yaptıkları ile bağdaşmıyor.Bakınız Hancı ile ilgili belediyeye çok ihbar yapıldı, vatandaşlara verilen cevap; 'İsiminizi Adresinizi yazmazsanız ilgilenmiyoruz'.

Yorumu oyla      11      5  
Vali Rahmi Bey 30 Mart 2013 Cumartesi 09:58

Arkadaşları düzeltmek için yazıyorum. Hancı 2008 tarihinde orayı devraldı, daha önce başka biri legal haliyle işletiyordu Yani 56 m2 kapalı toplam 1333 m2 Parkın tamamı 5036 m2.Evet ruhsatı cemil şeboy zamanında verildi ancak bütün parkı işgal edince yine Şeboy zamanında işgal edilen alanlar boşaltıldı ve mühürlendi.Park nezaman tekrar işgal edildi biliyormusunuz Tatı seçildiğinin ertesi günü.Görüyorsunuz şu anda 1500 m2 ye yakın kapalı ve parkın tamamı kullanılmakta.Bilgilerinize.

Yorumu oyla      11      5  
mehmet 22 Şubat 2013 Cuma 23:34

eski yönetmelikle yeniyönetmelik arasında İMAR DURUMU verilmesi açısından bir değişiklik olmamasına rağmen ,işbilmez belediye çalışanları,yönetmelik değişti bahanesiyle imar durumlarını altı aydır vermemektedir.fakat imar da bazı müteahilere eskisi gibi imar durumları veriliyor.yönetmelik bazılarına farklımı uygulanıyor acaba

Yorumu oyla      12      9  
misafir 22 Şubat 2013 Cuma 12:06

DEMOKRAT, hancı 2000 yılından bu yana o parkta faaliyettedir istersen bir bak o yıllarda belediye başkanı kim miş? ayrıca bu araziyi devreden de belediye değil sgk dır.

Yorumu oyla      20      19  
Aysel 22 Şubat 2013 Cuma 11:05

Bucamızın değerli bir yeri elden gidiyor.Bazı arkadaşlar hala başkanla uğraşıyor.Çünkü dünyaya kapalı gözlükle bakıyorlar.Bu arkadaşların acilen doktora görünmesi lazım.Bizler yani gerçek Bucalılar ve Bucayı sevenler Buca için kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz.Hala Köşkün verimesini ve ağaçların kesilmesini destekleyici yorumlar yapmışlar.Tabii bu ara da Sn.Başkana sallamışlar.Amaçları Bucayı düşünmek olmadığı aşikar.Köşkün restore edilerek halkın kullanabileceği bir yer olmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      24      19  
mehmet 22 Şubat 2013 Cuma 10:39

DEMOKRAT efendı HANCI DDY mülkiyetidir ve hancı tarafından kiralanmıştır.ayrıca çalışma izni Cemil Şeboy ZAMANINDA VERİLMİŞTİR.

Yorumu oyla      25      18  
HAYIRLI OLSUN BUCAMIZA.. 22 Şubat 2013 Cuma 02:12

BUCA İÇİN BÜYÜK ŞANS BENCE. ORADA HİÇ KİMSE SAĞLIKLI AĞACI RANT UĞRUNA KESMEZ. HELE HELE BUCA'NIN GÖBEĞİNDE BİR YERDE BU HİÇ OLMAZ.. AMA İÇİ ÇÜRÜMÜŞ,GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞ OLAN AĞAÇLARI YETKİLİLER KESMİŞ OLABİLİRLER BU DURUM HASANAĞA BAHÇESİNDE DE MEVCUT.BİR SÜRÜ AĞAÇ İŞARETLENMİŞ DURUMDA ÇÜNKÜ SERT BİR RÜZGARDA YIKILMA DURUMU SÖZ KONUSU O YÜZDEN.. BAŞKAN KAHRAMANLIK YAPMASIN...YAPACAKSA HASANAĞA BAHÇESİ İÇİNDE YAPSIN O ZAMAN. ORADADA AĞAÇLAR İŞARETLENMİŞ GİDİN BAKIN..BUCA'YA HAYIRLI OLSUN TESİS.

Yorumu oyla      13      19  
DEMOKRAT 21 Şubat 2013 Perşembe 22:32

Bucalı Rumuzlu Çok Bilmiş Arkadaş.Senin Methettiğin Başkanının Gücü Yetse,O Alanıda Halkın Yararlanacağı Yer Bahanesi İle Para Babası Birine Kiralar.Canlı Örneği Karşısındaki Hancı Tarzı Devasa Bir İşletme Gibi Olur.Tarihi Dokuymuş,Tarihe Sahip Çıkıyormuş Gibi Laflara Karnımız Tok.

Yorumu oyla      31      18  
izmirli 21 Şubat 2013 Perşembe 21:55

ankara asfaltında bulunan bornova vergi dairesi neden şifa üniversitesine devir edildi???????

Yorumu oyla      16      6  
misafir 21 Şubat 2013 Perşembe 18:03

alanı işletme hakkını alan grup özel okul işletecek ücreti yıllık binlerce TL olacak yani vatandaşın yararına bir durum yok puanı tutan burslu okuyacak tutmayan parayı basacak, özel okul bu devlet okulu değil. kamu yararı söz konusu değil tamamen ticarethane öncelikle bunu kavrayın oraya tüm vatandaşların faydalanacağı başka birşey yapılabilirdi oranın dokusu bozulmadan. ama amaç belli önemli olan birilerine rant sağlanması kamu yararı değil.

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere’de önemli karar: Konut satmak yasak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’den aldığı ve Kadifakale’den gelen ...
Çiğlili kadınlara sağlık brifingi
Çiğli Belediyesi, kadın hastalıkları ve sağlığı konusunda yıllardır yürüttüğü ...
Başkan Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Burada bir dolap var!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçedeki radyoaktif atıklı ...
 
Yerli tohumculara Bornova desteği
Facebook’ta ‘Ulusal Tohum Takas Merkezi’ kurarak Anadolu’ya özgü tohumların ...
Artık komşudan değil SMS’ten öğrenin!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilgilendirme Servisi’ne kaydolan İzmirliler, ...
Konak'ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu'ndan 'ince' mesaj
Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar’dan sonra Konak’taki ...
 
Buca De Jongh Köşkü 49 yıllığına Şifa’nın!
Yerel basının defalarca gündeme getirdiği, Cemil Şeboy’un başkanlığı döneminde ...
Kemalpaşa'da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ilçe merkezi, ...
Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev
Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva