HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ağustos 2015 Pazar - 14:06

CHP'den Başkan Soylu'ya satış tepkisi: 'Hayırsız evlat gibi...'

Menderes Belediyesi ilçe merkezinde bulunan alışveriş merkezindeki işyerini 11 milyon TL’ye satışa çıkartırken ilçe genelinde arsa ve gayrimenkullerle ilgili de çalışma başlattı. Belediye, farklı yerlerde bulunan taşınmazların değer tespitini belirleme kararı aldı. Tartışmalı satışın ardından 4 milyon TL’lik yeni bir satış listesi daha çıktı. CHP Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk, “Belediye başkanı zengin babanın hayırsız evladı gibi har vurup harman savuruyor” dedi.

CHP den Başkan Soylu ya satış tepkisi:  Hayırsız evlat gibi...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi’nin mali açıdan sorun yaşamaya başlamasından sonra gayrimenkullerle ilgili alınan satış kararları nedeniyle çıkan kriz sürüyor. AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun talimatı ile ilçe merkezinde yer alan iş merkezindeki Tansaş-Migros’un kiracı olduğu yer 11 milyon TL muhammen bedel ile ihaleye çıkarken yeni satış listesi ortaya çıktı. Belediye, farklı yerlerde bulunan arsaları da satıp ekonomisini düzeltmeyi düşünüyor.

MENDERES'TE 11 MİLYONLUK SATIŞ

TAMAMI ARSA
Menderes’te ilçe farklı mahallelerde yer alan muhammen bedeli yaklaşık 4 milyon TL olarak belirlenen arsaların yerleri de belli oldu.  Yapılan inceleme sonrası satışından oldukça fazla gelir elde edilebilecek yerler merkez Kasımpaşa, Gölcükler-Köyiçi, Gölcükler- Köycivarı, Özdere- Kurukemer, Gökdere ve Özdere Çukuraltı’nda yer alıyor. Satışa çıkartılan yerlerin en küçüğü 300 metrekare olarak belirlenirken tamamı arsa niteliği taşıyor.

HENÜZ DEĞER BİÇİLMEDİ
Belediye ayrıca Görece’de bulunan bin 397 metrekare büyüklüğündeki arsayı da satış listesine aldı. Arsa rayiç bedelleri üzerinden fiyatının belirlenmesi için kıymet takdir komisyonuna gönderilen arsa Gaziemir-Menderes yolu üzerinde yer alıyor. Ahmet Necdet Sezer Bulvarı‘na bakan arsanın değerinin en az 5 milyon TL olması bekleniyor.  Öte yandan belediye farklı yerlerde bulunan vatandaşlar tarafından işgal edilmiş durumdaki büyüklüğü 100 metrekarenin altında tüm hisseleri de satma işlemlerini bir yandan devam ettiriyor.



CHP’DEN TEPKİ
Belediyenin aldığı satış kararları uygulamaya geçerken en büyük dayanak ise eski Belediye Başkanı Ergun Özgün döneminde alınan meclis kararları… Yeni dönemde göreve gelen AK Partili Başkan Soylu, meclis kararının sonraki yıllarda da uygulanabilir olduğunu belirtirken satışlara gerekçe olarak ise önceki dönem başkanlık makamına verilmiş yetkinin sürdürüldüğünü dile getiriyor. AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan “yetki devamı” konusunda geçtiğimiz ay gündeme getirilen “karar geri çekilsin” önergesi de Başkan Soylu tarafından gündeme alınmamıştı.  İlçenin bir anda ana gündem maddesi haline gelen satış kararları ile ilgili CHP’den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk, “Defalarca belediye başkanını yer ve arazi satışları konusunda uyarmamıza rağmen geçen dönem meclisten tüm gayrimenkullerin satışı için başkanlığa verilen yetkiyi dayanak gösteriyor. Biz o maddenin geri çekilmesi için öneri getirdik fakat kabul edilmedi. Şimdi süreç işletiliyor. Burada belediyenin kaynakları göz göre göre gidiyor. Konuyu yine meclis gündemine getireceğiz. Ne yazık ki kirada olan, adeta altın yumurtlayan yerler bile satışa çıktı. Şimdi de arsalar gidiyor. Belediye başkanı zengin babanın hayırsız evladı gibi her şeyi har vurup harman savuruyor” dedi.  Öztürk, meclis grubu olarak bir araya geleceklerini ifade ederken kararların karşısında duracaklarını ve yapılanları Menderes halkı ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

KENDİSİNİ SAVUNDU
Belediye encümeninde CHP adına Meclis Üyesi Hüsnü Yavuzkan ile birlikte görev yapan Oğlananası eski Belediye Başkanı Meclis Üyesi Halil Taşkıran da yeterli çoğunlukları olmadığı için başkanlık makamına direnemediklerini söyledi. Taşkıran, “Önceki dönem alınan meclis kararı elimize bağlıyor. Encümen’de sadece şerh koyabiliriz. Son toplantıda Görece’deki arazinin fiyatının belirlenmesi için komisyona gönderilmesine olur verdim. Belediye başkanlığım döneminde de kendi mülkümü sattım ama belediye mülkünü hiç satmadım. Şimdi böyle bir sürecin içindeyiz. Eğer bir ilçede satılan malların karşılığı yatırım olarak dönecekse kabul edilebilir. Fakat eğlenceye, boş işlere ya da reklam için yapılacaklara gidecekse doğru değil. Belediye başkanının da çıkıp ne yapacağını anlatması gerekiyor” dedi.
 

 
Ertuğrul Özkök'ten ilginç yazı: Devletin adı mı değişti?
 
Elektrikli bisikletli hırsızlar yakalandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Ağustos 2015 Pazartesi 23:51

Ben bir Menderesliyim.şu anda satis yetkisi diye kullanilan meclis karari önceki belediye Baskanı ergun özgûn döneminde alinmistir.Yani Chp li bir belediye baskaninin aldigi bir karardir.ve bu kararla onca yer satilmistir.siz Chp li sevgili meclis uyeleri o zaman neredeydiniz acaba.

Yorumu oyla      11      6  
menderesli 31 Ağustos 2015 Pazartesi 12:07

sayın cph'li meclis üyeleri siz muhalefetten başka bişey bilmez misiniz ? Mensubu olduğunuz partinin başkanının daha önce almış olduğu kararı uygulanmasında bile riya sahibisiniz. siz satarken herşey hoş (boş!). Bülent başkan satarken har vurup harman savurma. yine de şunu belirtmeden geçemeyeceğim ;satılan yerlerin paraları satış amacına uygun olarak yine menderesliye kat be kat yatırım olarak döneceğinden şüphem yok. siz iş yapmadığınızdan (iş yapma niyetinde olmadığınızdan) bu satış veya yatırıma kafanızı yormayın.hakaret vari konuşmalarınızı da başkanım adına iade ederim.

Yorumu oyla      13      8  
izmirli 31 Ağustos 2015 Pazartesi 10:05

bu chp li meclis üyeleri nasıl bir meclis üyesidir be kardeşim eğer başkan yanlış yapıyorsa gidersin savcılığa suç duyurusunda bulunursun.

Yorumu oyla      14      6  
Ahmet Yıldırım 30 Ağustos 2015 Pazar 21:00

Belediye bu gibi satış ilanlarını sitesinde yayınlasa halk olarak bizlerde bunları takip etsek fenamı olur.

Yorumu oyla      14      6  
Ali Küçük 30 Ağustos 2015 Pazar 14:36

Satılacak yerlerin ne amaçla satıldığı kesinlikle açıklanmalıdır.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da 30 Ağustos coşkusu
İstiklal Savaşı’nda bağımsızlık yolundaki mücadelenin zaferle sonuçlandığı ...
Ege açıklarında çatışma: 1 mülteci vuruldu...
Datça'da denize açılan Suriyeli kaçaklar ile organizatörler arasında Sömbeki ...
Narlıdere şehitliğinde 30 Ağustos töreni
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93.yıl ...
 
BAL Spor’dan Başkan Atila’ya teşekkür
Türkiye 1. Voleybol Ligi’ne yükselen Bornova Anadolu Lisesi Spor Kulübü ...
Akdeniz Akademisi'nden dev sempozyum: Ölmeyen ağacın peşinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “İzmir ...
Büyükşehir'den Sonbahar'a sanat dolu başlangıç
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında sanatseverler için bir dizi ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan bir Fuar klasiği
İzmir Enternasyonal Fuarı günlerinde mesaisinin bir bölümünü Kültürpark ...
Büyükşehir'den 30 Ağustos sürprizi
Daha önce Karşıyaka girişindeki Naldöken Kavşağı’nın duvarını İzmir motifli ...
Midilli Belediye Başkanı’ndan Pekdaş’a ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva