HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 13:06

CHP’den AK Partili o vekile yaylım ateşi: IŞİD zihniyeti!

İzmir notları paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’i protesto için basın toplantısı düzenleyen CHP’de İzmir Milletvekili Çıray sert konuştu: IŞİD’in izdüşümü olan bu zihniyetin İzmirlilere yönelik saldırısı İzmir’in hayat tarzına müdahale arzusuyla sınırlı kalmıyor.

CHP’den AK Partili o vekile yaylım ateşi: IŞİD zihniyeti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in kentteki temasları sonrası yaşam tarzını yerden yere vuran mesajlarına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Son olarak CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray bir basın toplantısı düzenleyerek AK Partili Vekil’i topa tuttu. İzmir Milletvekili Musa Çam, kadın ve gençlik kollarının çok sayıda üyesinin destek verdiği basın toplantısında konuşan Çıray, İçten’e IŞİD üzerinden yüklendi.
 


HAŞHAŞİYİ KENDİSİNE MİSLİYLE İADE EDİYORUM
Çıray, “İzmir medeniyeti IŞİD destekçisi Barbar AKP zihniyetinin bir kere daha nefret dolu saldırısına maruz kaldı. AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Twitter’dan İzmirlilere duyduğu hıncı tam 33 hakaret tweeti’yle kustu. Cuma İçten IŞİD’çi zihniyete yakışan belden aşağı ahlak anlayışıyla genç kızlarımızın kıyafetine karıştı. Onları açık saçık giyinmekle suçladı. Gençlerimizin özgürlük anlayışlarının kafayı çekmek, sabahlara kadar eğlenmekten ibaret olduğunu ileri sürdü. İzmir sanki Anadolu’da değilmiş gibi, İzmir’i ayakta tutanın Anadolu’dan gelenler olduğunu söyledi. Yani İzmirlilerin yozlaşmış olduklarını ima etti. Esasen ima etmekle kalmadı. İzmir’in Haşhaşilerin başkenti olduğunu belirtti. Özellikle bu sonuncu hakareti kendisine misliyle aynen iade ediyorum. Bütün bu hakaretler haşhaş çekip kendisiyle birlikte masum insanları öldüren IŞIDCİ bir intihar bombacısının zihin haritasını ortaya koymaktadır. Adamın adeta haşhaş çekmekle açıklanabilecek kafa karışıklığı o kadar dehşet verici ki, bir taraftan AKP’nin hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadığını iddia ediyor. Öte taraftan kendi söylediklerinin düpedüz İzmirlilerin hayat tarzına açık bir müdahale ve saldırı olduğunu göremiyor” diye konuştu.
 
YOK EDİLMESİ GEREKEN HEDEF İZMİR VE İZMİRLİLER
Çıray IŞİD zihniyetinin İzmir’in kapısına dayandığını söylerken yok edilmesi gereken hedefin İzmir ve İzmirliler olduğunu belirtti. Çıray, “AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in açıklamaları IŞİD zihniyeti İzmir’in kapısına dayandığını ortaya koymaktadır. IŞID iz düşümlü bu kafa, sadece genç kızlarımızın kıyafetine, gençlerimizin sabaha kadar eğlenmelerine müdahale etmeye kalkışmıyor. İzmirli ana babalarla çocuklarının ilişkilerine bile karışıyor. Neymiş İzmirli ailelerin kendileri bile bu durumdan şikayetçiymiş. Sen kim oluyorsun, ne hakla İzmirli ana babaların evlatlarına karışıyorsun. Sen nesin, kimsin ki İzmirli ana babalar gelip çocuklarının hayat tarzlarını sana şikâyet edecekler. IŞİD zihniyetinin izdüşümü olan bu kafa zihniyet haritasında yok edilmesi gereken sembolik hedefi vermiştir. Bu hedef İzmir ve İzmirlilerdir. İzmir bu gerçeği Türkiye’de herkesten önce derinlemesine fark ettiği için tepkisini de herkesten önce ve kesin bir şekilde vermiştir. İzmir’in gerçeği fark ettiğinin farkına varamayan sözde aydın birtakım akil adamlar İzmirlileri ayrımcılık ve faşistlikle dahi suçlayabilmişlerdir. Ama işte basiretle basiretsizlik, öngörüyle öngörüsüzlük arasındaki fark nasıl ortaya çıkıveriyor? Bugün İzmir’i ve İzmirlileri ayırımcılık ve faşistlikle suçlayanlar hatalarını teslim ve itiraf etmek mecburiyetindedirler” ifadelerini kullandı.
 
HEZİMETİ ERDOĞAN’IN MİTİNGİ HABER VERİYOR
AK Parti’nin İzmir’i her fırsatta aşağıladığını belirten Çıray, 7 Haziran seçimlerinin hezimetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk stadında yaptığı mitingden anlaşılacağını ifade etti. Çıray, “IŞİD’in izdüşümü olan bu zihniyetin İzmirlilere yönelik saldırısı İzmir’in hayat tarzına müdahale arzusuyla sınırlı kalmıyor.  Bu şeytani zihniyetin temsilcisine göre İzmir’i ayakta tutanlar Anadolu’dan gelenlermiş. Bu kafa İzmir’in temsil ettiği medeni değerlerin ve ufkun ne kadar kapsayıcı ve kuşatıcı olduğunu göremiyor. Çünkü herkesi kendisi gibi nefret dolu, dışlayıcı bir canilik ideolojisinin peşinden gittiğini düşünüyor. İzmirlilerle kente nispeten daha sonraki dönemlerde yerleşmiş vatandaşlarımız arasında ahlaki-siyasi ve dini ayrışmanın tohumlarını ekmek istiyor. Bu zihniyetin sonuçlarını Irak’ta, Libya’da ve nihayet Suriye’de gördük. Oralarda nifak, fitne, zulüm, cinayetler ve terör için mezhep kullanılmıştı. Burada İzmir özelinde hayat tarzı ve özgür bireysel tercihlere açıklık kullanıyor. İzmir üzerinden bu değerler hedef alınıyor. Ama İzmir buna izin vermeyecek. Çünkü İzmir’in temsil ettiği medenilik değerleri daha sonra İzmir’e yerleşmiş,  ona gerçekten önemli katkılarda bulunan vatandaşlarımız tarafından da içselleştirilmiş bulunuyor. İzmir’de bir süre yaşayıp da İzmirli olmayan neredeyse hiç kimse yok. Çünkü İzmir’de ilk kuşak yerleşimci vatandaşlarımız bile gururla ben İzmirliyim derler. AKP’nin IŞID zihniyetli sözde seçim çalışması yapmaya gelmiş Diyarbakır milletvekili işte bu gerçeğin farkında değil. Nasıl farkında olsun ki? Onun zihniyeti gayrı medeni bir ideolojinin totaliter ilkelerine göre ayarlanmış. Biz İzmirliler bu habis ve şeytani zihniyetin yol haritasını, rotasını ve nihai hedeflerini herkesten önce teşhis ettik. Teşhisimizin gereğini de yaptık. Bunlar İzmir’i bir türlü ele geçirmediler. Bunun sancısını yaşadılar. İzmir’e açık ve örtülü ekonomik ambargo uyguladılar. İzmir’den beş alıp biri bile adeta bir lütuf gibi vermeye kalkıştılar. Her fırsatta aşağıladılar, hakaret ettiler. Zaman zaman akılları sıra havuç politikasına yöneldiler. Ama ne yaptılarsa nafile… Son ders cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alındı. 7 Haziran’ın AKP için mukadder hezimetini ise Cumhurbaşkanının Atatürk Stadyumundaki mitingi haber veriyor” diye konuştu.  
 
İZMİR SORGUSUZ BİAT ETMEYE KARŞIDIR
Çıray, “AKP-IŞİD zihniyetinin seçim çalışmalarına destek olması hangi akla hizmetle bulup getirdiği milletvekili de diğerlerinin yolunu takip etti. Haram ve kaçak saraydaki lideri gibi bir yandan İzmir’e hakaret ediyor. Diğer yandan İzmir’e muazzam bir değer verdiğini ispatlayacak şekilde Allah’ın paha biçilmez nimeti dediği kentimizi mutlaka ele geçirmeleri gerektiğini söylüyor. Tabii onun söylediği her şey aklı başında ve basiretli her insanı dehşete düşürüp, kanını donduracak fitne ve fesat rotası çiziyor. İzmir kayıtsız koşulsuz, sorgusuz sualsiz biat etmeye karşıdır. Bundan ötürü de Türkiye’nin geleceğinin, medenilik zihniyetinin ve ideallerinin varlık bulduğu şehirdir. IŞİD’çi hayat, bireysellik ve özgürlük düşmanı nefret zihniyetinin hedefinde sürekli İzmir’in bulunmasının nedeni budur. İzmir bunun için tam on üç yıldır kuşatılmış, ambargo altına alınmış bir şehirdir. İzmir’in bu bakımdan totaliter zorbalığın duvarlarıyla çevrelenmiş Berlin’den hiçbir farkı yoktur. Ancak İzmir tıpkı Berlin gibi direnmiştir, direnmeye devam etmektedir. Bütün Ege İzmir’i bir deniz feneri gibi takip etmektedir. İzmir Ege, Ege İzmir’dir. Ege’yi hem de hiç uzak olmayan bir gelecekte önce Bursa, ardından Konya, Kayseri, Erzurum ve Diyarbakır izleyecektir” ifadelerini kullandı.
 
İZMİRLİ ANA BABALAR OLARAK ÖFKELİYİZ
İzmirli ana babalar olarak öfkeli olduklarını belirten Çıray, “İzmirli gençlere zorbalık etmeye meyyal bu zihniyetin haşhaşlı hezeyanlarına eşimle birlikte bir İzmirli ana baba olarak elbette biz de öfkeliyiz. Ama bizi bu öfkeye boğan hayat ve özgürlük düşmanı, ahlakı belden aşağısına indirgeyen bu sapkın zihniyet 7 Haziran’da bir kez daha dersini alacak. İzmirliler tarafından olabilecek en acı şekilde cezalandırılacak.  İzmirli gençlerse eminim zekâlarını bir kez daha konuşturacaklar. Kendilerine hakaret eden bu haşhaşlı zihniyeti İlber Ortaylı hocamızın deyişiyle ‘o analarının gözü zekalarıyla’ sosyal medya üzerinden yaptığına, hatta anasından doğduğuna pişman edecekler. Medeniliğin kalite farkını bir kez daha göreceğiz” dedi.
 
İL BAŞKANININ ÖZÜR DİLEMESİ HİÇBİR ANLAM TAŞIMIYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın vekil İçten adına İzmir’den özür dilemesinin bir anlam taşımadığını söyleyen Çıray, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu’nu da özür dilemeye davet etti. Çıray, “AKP İzmir İl Başkanının durumu kurtarmak için bu adamı eleştirmesi ve adeta AKP adına özür dilemesi bu noktada artık hiçbir anlam taşımıyor. Ona düşen İzmir husumetini, hıncını ve nefretini her fırsatta kusan bu zihniyetten kopmaktır. İzmir’in uğradığı bu en büyük nefret ve hınç saldırısından ötürü bütün sivil toplum kuruluşları, Bütün belediye başkanlıkları harekete geçmek zorundadır. 7 Haziran’a kadar bu saldırıdan haberi olmayan tek bir İzmirli kalmamalıdır.  İktidardaki zihniyetin yapması gerekenler de çok önemlidir. Bu çerçevede AKP Genel Başkanı Davutoğlu İzmirlilerden özür dilemek zorundadır. Bu özrün kapsamı son olayla sınırlı kalmamalı, 13 yıllık Recep Tayyip Erdoğan iktidarlarının tamamını içine almalıdır. İzmir CHP Genel Başkanının başbakan olarak sadece İzmir’e değil, bütün Türkiye’ye hizmet edeceği yeni dönemde samimi bir özrü fazlasıyla hak etmektedir. Başbakanı içine düştüğü acınası kökten biat durumundan bir nebze olsun kurtaracak şey 24 Mayıs 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda bütün İzmir’den size yaptığımız 13 yıllık zulüm için AKP hükümetleri adına özür diliyorum demektir. Böylece hamamın namusunu olmasa bile kendi onurunu biraz olsun kurtarırken, İzmir’in özgürlük ruhunun ne anlama geldiğini de bizzat yaşamış olacaktır” diye konuştu.     
 
İZMİRLİLER BU DAVAYA SAHİP ÇIKMALI
Konuyu yargıya taşıyacaklarını da belirten Çıray, “Dün İzmir Barosu açıklama yaptı. Ama bunu her İzmirli yapmalı. Bu siyaset üstü bir konudur. Tüm İzmirliler bu davaya sahip çıkmalı esas mağlubiyet milletin vicdanında gerçekleşendir” dedi.


 
BU HAŞHAŞİLERE…
İzmir Milletvekili Musa Çam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemdeki ‘Gavur İzmir’ vurgusuna ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ‘İzmir’in farklı bir dindarlığı var’ açıklamalarını hatırlatarak İçten’i Haşhaşilere benzetti. Çam, “Kaçak sarayın sahibi Recep Tayyip Erdoğan’ın önceleri ‘Gavur İzmir’ dediğini biliyor ve hatırlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanı, ‘İzmir’in farklı bir dindarlığı var, irfani geleneklerin gözden geçirilmesi gerekir’ dedi. İzmir’den şüphe eden bir başkan vardı. Cuma İçten de İzmir’den ayrıldıktan sonra gençlerimizi ve kadınlarımızı Twitter’da eleştirdi. Cesareti vardı ise burada dolaşırken insanların yüzüne karşı söylemeliydi. Buradan ayrıldıktan sonra büyük ihtimal uçakta böyle tweetler attı. İzmirliler şunu bilmeli Atatürk’ün İzmir’i ne kadar sevdiğini sizin de ona nasıl bağlı olduğunuzu biz biliyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki İzmirliler 7 Haziran’da bir kez daha cumhurbaşkanı, diyanet işleri başkan ve Cuma içten gibi haşhaşilere gereken cevabı sandıkta verecektir. İzmir cumhuriyete ve devrimlerine her zaman bağlıdır” diye konuştu. 
 
HADDİNİ BİL!
İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ise paylaşımların yargıya taşınacağını dile getirirken İçten’in haddini bilmesi gerektiğini vurguladı. Evsen, “ Cuma İçten kendine kadar içten izlenimlerini paylaşmıştır. Bu demokratik bir hak ancak ak zihniyetin kendini bilmezliğini bilsek de milletvekili olan bir kişinin İzmir’in başarı hikayesini bilmemesi bizleri şaşırtmıştır. İzmir’in güzel insanına yaşam tarzına nasıl eğleneceğine kadar kışkırtıcı ve hakaret içeren sözler sarf etmesi kabul edilemezdir. İzmirlilere haşhaşi demiştir. İzmir inançlı, inançsız içki içen, içmeyen, başörtülü, başı açık demeden, insan ayırmadan laikliğe, demokrasiye, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan yurttaşlarına sahip çıkan hoşgörülü İzmir’dir. Verdiği verginin 50’de biri oranında pay ve destek alırken Avrupa kentleriyle yarışan, Türkiye’ye örnek olan yıldız kenttir. Biz sizin derdinizi çok iyi biliyoruz. Bu zihniyet yasakçı, baskıcı ya ‘benden yanasın ya da düşmanımsın’ diyen zihniyettir. Bu sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz ve haddini bil tüm İzmirlilerden özür dile. Sosyal medyadaki açıklamaları yargıya taşıyacağız ama en büyük cevabı İzmirli gençler olarak 7 Haziran’da sandıkta vereceğiz. İzmir yaşayan ve yaşanacak bir kenttir. Biz de malum zihniyete meydan okuyoruz ve milletçe alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçten’e AK Parti cephesinden bir sert tepki daha: İşgüzarlık!
‘İzmir notları’ mesajlarıyla büyük tepki toplayan Diyarbakır Milletvekili’ne ...
Şimşek’ten ‘makam aracı’ mesajı: Çerez parası bile…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin, devlet kurumlarındaki araçlara ...
MHP’li Akşener: Ben o zaman dehşete düştüm!
MHP'li Meral Akşener, doğru olmayan bir haberle ilgili yapılan okuyucu ...
 
Erdoğan’dan ‘Mercedes’ tepkisi: Bunların çocuklarının altında…
Kahramanmaraş'ta vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı, Diyanetin makam ...
AK Partili Vekil 29 mesajda İzmir’i vurdu, 30’dan sonra geri sardı!
Kentte temaslarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Twitter’dan ...
Delican'dan AK Partili o vekile sert tepki: Mesnetsiz!
Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam ...
 
İzmir’i yerden yere vuran AK Partili Vekile tepki seli!
Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam ...
Karadeniz’de yeni hayat: Davutoğlu denizin üstüne indi!
Deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreni bugün ...
Delican’dan Kocaoğlu’na jet Körfez kontrası: O fotoğrafla vurdu!
AK Parti İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun "Şu anda Körfez’in suyu dünyada ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva