HABERLER>SEÇİM 2015
28 Mart 2015 Cumartesi - 10:54

CHP’de nefesler tutuldu! 29 Mart raporu: kimlerin adı öne çıkıyor?

CHP’de hakim denetiminde üyelerle Pazar günü gerçekleştirilecek önseçime saatler kala aday adayları arasında yaşanan rekabet iyice arttı. Yarıştan zaferle ayrılmak isteyen isimler son çalışmalarını yaparken kulis çalışmaları hızlandı. İki bölgede birçok isim ön plana çıkarken anahtar listeler ise şekillenmeye başladı.

CHP’de nefesler tutuldu! 29 Mart raporu: kimlerin adı öne çıkıyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesi milletvekili adaylarını önseçimle belirleme kararı alan CHP’de beklenen güne saatler kala yarış hızlandı.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: ÇAPANOĞLU...

Pazar günü hakim denetiminde yapılacak önseçim ile ilgili hazırlıkları tamamlayan parti, birinci ve ikinci bölgelerde daha önce açıklanan 1-3 ve 5. sıra haricindeki yerler için üyelerin önüne sandık koyacak. Parti üyesi 129 bin kişi, verilen hak gereği kimleri milletvekili adayı görmek istediklerini işaretleyecek. Partililer en az 5 en fazla ise 10 isim yazabilecek. Birinci ve ikinci bölgede 60’ar binin üzerinde adayın yüzde 70’e yakınının sandığa gitmesi için çalışma yapan parti, bir yandan sandıkları organize ederken diğer yandan üye katılımının en yüksek oranda olmasını hedefliyor.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çağrısı üzerine İzmir’den milletvekili adayı olmak için yarışa giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıra numarası 57 olarak ilan edilirken parti yönetimi, liderini birinci sırada çıkarmak için yoğun gayret gösteriyor.

Daha önce ilan edilen İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci sıradaki kontenjanlara kadın adayların isimlerinin yazılması konusu geçerliliğini korurken partinin yapacağı önseçimden çıkacak birinci isim, Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek gerçek aday listesinde ikinci sırada yer alacak. Önseçimden çıkacak 2 numaradaki kişi 4’e, üçüncü isim ise 6’ya yerleşecek. Diğerleri ise sırasıyla her iki bölgede de aynı şekilde 13.sıraya kadar yazılmış olacak.

- VE BİLMECE ÇÖZÜLDÜ: KONTENJANDA İNDİRİM YOK!...

GENEL BAŞKAN TEYAKKUZU

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yarışa gireceği ikinci bölgeden açık ara birinci sırada çıkması bekleniyor. Parti, Kılıçdaroğlu’nu birinci sırada çıkarmak için çeşitli uyarılar ve üyelere yönelik çalışmalar yaparken parti içinde muhalifler tarafından yapılabilecek olası çizik operasyonuna karşı tüm ilçe başkanları ve parti yöneticileri ise uyarılıyor. Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Kemalpaşa, Menemen, Bayındır, Ödemiş, Tire, Kiraz, Bayındır, Beydağ, Dikili, Foça ve Kınık ilçesinde sandığa gidecek olan partililerin oylarına talip olan Kılıçdaroğlu’nun önseçimden birinci çıkıp listenin ikinci sırasına kadın bir adaydan sonra yazılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 


Listenin Kılıçdaroğlu’ndan sonra gelen favori ismi ise Milletvekili Mustafa Balbay…  Partinin 2011 genel seçim sürecinde cezaevindeyken aday gösterip milletvekili listesinde yer verdiği Balbay, görev süresinin 4 yılının 3 yılını cezaevinde geçirirken bu kez sahaya çıkarak oy istemeye devam ediyor. İkinci bölgenin tamamına yakın ilçelerinden büyük destek alan Balbay’ın Kılıçdaroğlu’ndan sonra önseçim listesinde ikinci sırada yer alabileceği ifade ediliyor.



CHP’nin ikinci bölgede aktif çalışma yapan isimlerinin başında İl eski Başkanı Ali Engin geliyor. Partide üç yıl il başkanı olarak görev yapan Engin, özellikle Karşıyaka, Bornova, Bayraklı ve Çiğli gibi üye sayısı yüksek yerlerde ön plana çıkarken ikinci bölgenin kırsal kesimlerdeki ilçelerinde de çalışmaları dikkat çekiyor.  



Partide önseçimi tercih eden milletvekillerinin başında gelen Mustafa Moroğlu da alan çalışmalarını sürdürürken özellikle üye sayısı yüksek ilçelerdeki çalışmalarını arttırdı. Son güne kadar bölgenin kırsal ilçelerinde de temaslarını sürdüren Moroğlu’nun önseçimde yüksek oranda oy alabileceği ifade ediliyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZBETON A.Ş’nin eski Genel Müdürü Hüseyin Sezer ve kırsalda büyük destek gören Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik de ikinci bölgede öne çıkan isimler arasında yer alıyor.



Bölgenin önemli üye potansiyeli ile dikkat çeken ilçesi Bornova’dan yola çıkan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İzmir Barosu eski Başkanı Avukat Özdemir Sökmen ve  Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da şanslı isimler arasında gösteriliyor.

İzmir İl Genel Meclisi Eski Başkanı Serdar Değirmenci yıllardır sürdürdüğü görevi ve kırsalda yaptığı hizmetlerin karşılığını ararken Menemen başta olmak üzere birçok ilçeden aldığı destek ile çıktığı yolda çalışmalarını sürdürüyor.



İl eski Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, Bergama eski İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, partinin en geç aday adayı İl eski Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Songül Gök, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak, Ali Kemal Elitaş, Ebru Okay, İl eski Başkan Yardımcısı Levent Çılı, Cevdet Tümtürk de şanslı isimler arasında yer alıyor.



İkinci bölgede nabız yoklayan ve çalışmalarda oldukça yol kat eden isimlerin başında eski Milletvekili Hakkı Akalın, Çetin Altındağ, Dr. Erdal Duman, Levent Eyipişiren ve Yaşar Yılmaz gibi isimler geliyor.

BİRİNCİ BÖLGEDE KIYASIYA YARIŞ
CHP’de aday adaylarının yarışı sürdürdüğü birinci bölgenin ilçeleri arasında üye yapısındaki fazlalık ile Konak, Karabağlar, Buca ilçeleri dikkat çekiyor. Bu ilçeleri Balçova, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karaburun, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ilçeleri takip ediyor.



Partinin ikinci bölgesine göre daha sakin bir yarışın sürdüğü birinci bölgede favori isim Milletvekili Musa Çam… Görevde olduğu süre içinde parti örgütünden her kademeden destek gören Çam, ilçelerden büyük destek alıyor. Yakın çalışma ve her yerde bulunma özelliği ile dikkat çeken Çam’ın birinci bölgeden başarı ile çıkabileceği ifade ediliyor.



Bölgenin öne çıkan isimleri arasında PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı da yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer alan Saygılı’nın listeden önemli destek görebileceği dile getiriliyor.



Partide uzun yıllar Önder Sav ekibinin önemli isimleri arasında yer alan eski Milletvekili Abdürrezzak Erten başta Karabağlar olmak üzere birçok ilçeden destek görüyor. Başkan Kocaoğlu’nun da sıcak baktığı ifade edilen isimler arasında başı çeken Erten listede şanslı isimler arasında bulunuyor.



Güzelbahçe Eski İlçe Başkanı Ednan Arslan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, İl eski Başkanları Tacettin Bayır ve Kemal Karataş, Murat Bakan, Turgay Bozoğlu, Ercan Çınarlı, Yusuf Baratalı, Altan İnanç, Muhsin Kurt, Mehmet Türkbay, Kadir Sinan gibi isimler listelerde kıyasıya yarış sergiliyor. Ön sıralarda yer alması beklenen tecrübeli isimler seçilecek yerlere gelebilmek için yoğun gayret gösteriyor. 

Bölgede çalışmaları ile dikkat çeken kişiler arasında Şehmus Kayapınar, Fahrettin Demir, Serdar Kolay, Ercan Tatı gibi isimler yer alıyor.


 
KADINLAR DA ŞANSLI
Birinci bölgede kadın aday adayları listelere girmek için çaba gösteriyor. Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven önseçimden tekrar çıkarak aday olmak için gayret gösterirken Güven’i eski İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Avukat Şehrazat Mercan, Nilay Kökkılınç gibi isimler takip ediyor.

ANAHTAR LİSTE YARIŞI
Partide birinci ve ikinci bölgede yoğun bir anahtar liste çalışmasının yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gerek ilçelerde gerekse bölgeler arasında yakın ilçeler içinde yapılması düşünülen listelerle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Anahtar listelere Alevi, Balkan-Rumeli, Doğu ve Güneydoğu gibi bölge dengelerinin yansıması bekleniyor. Partide aktif görev alan isimler önseçimden çıkmak için anahtar liste ittifakları yaparken yıllarca delege ve üyeleri yönlendiren isimlerle yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 28 Mart 2015 Cumartesi 23:58

Yarın herkes görecek ki rezzak erten 1.bölgede uzak ara önde bitirecek ardından müsait çam ve muhsin kurt gelir

Yorumu oyla      11      6  
Hakedenler 28 Mart 2015 Cumartesi 21:39

Liyakat ve performansa bakarım ben 1- Selahattin Özel 2- Ali Hıdır Ulludağ 3- Musa Çam

Yorumu oyla      16      17  
Ceyhan Keser 28 Mart 2015 Cumartesi 20:16

Parti üyeleri üzerinde baskı oluşturmak ve anahtar liste oluşumları tabanı rahtsız eder,7 haziranda tepki oyu olarak sandığa yansır..samimiyeti herkes takip ediyor.?

Yorumu oyla      21      6  
GAZİEMİR ÇARŞI 28 Mart 2015 Cumartesi 18:50

1.BÖLGENİN UZAK ARA ŞAMPİYONU; DOST,ABİ,KARDEŞ GERÇEK HALKÇI MUSA ÇAM OLACAKTIR. ÇARŞI NE DİYOSA O.!!!

Yorumu oyla      25      15  
aygül birsen 28 Mart 2015 Cumartesi 18:14

Selahattin Özel Candır, Dosttur tercihim Selahattin Özel

Yorumu oyla      14      15  
ASLI 28 Mart 2015 Cumartesi 17:18

1.Bölgeden Ercan TATI Birinci çıkar.Önseçim İzmirimiz ve Ülkemiz için hayırlısı olsun

Yorumu oyla      21      26  
sedat avcı 28 Mart 2015 Cumartesi 16:32

çıkan sonuçlarda mozaik olmazssa genel seçimlerde sıkıntı yaşanır.

Yorumu oyla      24      7  
haberiniz olsun 28 Mart 2015 Cumartesi 13:17

İzmirlilerden oy alıp İzmirlilere yer vermeyen, hemşerilerine yer veren politikaları protesto eden çok insan olacak. Haberiniz olsun.

Yorumu oyla      36      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP aday adayı Sezer’den gelecek manifestosu!
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Hüseyin Sezer Bayraklı, Çamdibi, Karşıyaka ...
Moroğlu: AKP çiftçinin de belini büktü
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, köylünün çiftçinin en zor günlerini ...
Tahir Şahin’den şaşırtan mektup: 129 bin üyeye yazdı!
Milletvekili aday adaylarının broşür ve mektuplarına alışkın olan CHP ...
 
Dr. Duman’dan 29 Mart öncesi demokrasi reçetesi!
Kritik önseçim öncesi son sözlerini söyleyen CHP 2. Bölge aday adayı Dr. ...
CHP aday adayı Sökmen’in önseçim parolası: Önce 57, sonra 79!
CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Özdemir Sökmen ön seçim ...
Gençler ve kadınlar CHP'li Birlik'in arkasında!
‘Üretici; örgüt, genç, kadın, emek’ diyerek yola çıkan Mehmet Birlik; ...
 
MHP İzmir’de bu kez 2.bölge: Yine 6’sı bir yerde!
MHP İzmir’de başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından aday adayları ...
Erten’den çarpıcı mesaj: Bir kavgaları 90 milyar!
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; Torbalı ...
CHP İzmir’de kontenjan kararına ‘Kılıçdaroğlu’nun rakipleri’ ne dedi?
YSK indirim talebini reddetti, önseçimde Kılıçdaroğlu’nun da yarışa gireceği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva