HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2015 Cuma - 17:11

CHP’de gündem kontenjan: İzmir’de sayı düşecek mi?

CHP’de önceki seçim tartışmalara neden olan kontenjan sayıları yine gündeme geldi. Genel merkezin altı kontenjan kullandığı İzmir’de sayının her iki bölgede düşürülmesi talep ediliyor. Talebe karşı çıkanlar da oldu. Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü, “Örgütümüzün ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek her parti üyesinin görevdir” dedi. Öte yandan il yönetim kurulu toplantısından da Ankara'ya heyet gönderme kararı çıktı.

CHP’de gündem kontenjan: İzmir’de sayı düşecek mi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Erken seçim kararı alınmasının ardından siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken CHP’de adaylık başvuruları ise devam ediyor.

İzmir’den 7 Haziran seçim sonuçlarına göre 12 milletvekilini Ankara’ya gönderen CHP’de ana gündem maddesi ‘kontenjan’ konusu oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Olağanüstü bir şey olmazsa mevcut listeler ile seçime gideceğiz” açıklaması başvuruların az olmasına neden oldu. Listelerin değişmeyeceğine kanaat getiren partililer başvuru yapmadı. Bazı isimler ise önseçimden çıkmasına rağmen arka sıralarda yer aldıkları için bu kez talepte bulunmadı.
 
KAMPANYA BAŞLADI
Partililer ve aday adayları daha önce de gündeme gelen “kontenjan sayısı” ile ilgili yeniden bir çalışma başlattı. Birinci ve ikinci bölgede daha önce belirlenen üçer kontenjanın ikişer adaya düşürülmesi talep edildi. Her iki bölgede daha önce kontenjandan gelen birer ismin yerine İzmir’i bilen, parti içinden çıkmış ve ithal olmayan isimlerden olması gerektiği de vurgulandı.



Özellikle il eski Başkanı Ali Engin başta olmak üzere birçok kişinin ve arka sıralarda yer alan isimlerin genel merkeze örgütün baskı yapması gerektiğini iletti. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilmek üzere gelen talepler ayrıca parti yönetiminde görev alan üst düzey isimlere de aktarıldı.
 


KARŞI ÇIKANLAR DA VAR
Kontenjan adayının düşürülüp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir dışından aday gösterilmesi gerektiği yönündeki fikirlere karşı çıkanlar da oldu. CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını söyledi. Gümrükçü, “Bu süreçte parti içi kulislerde bazı arkadaşlarımızın farklı tasarruflarda bulundukları, seçilen milletvekili arkadaşlarımızın değiştirilmesi yönünde “Kulis” faaliyeti yürüttükleri bu olmazsa Genel Başkanımızı başka bir seçim bölgesinden seçime girmeye ikna etmeye çalıştıkları konuşulmaktadır. Geçtiğimiz süreçte yaşanmış tecrübelerimizden de ders alarak bu tür faaliyetler içerisinde olan arkadaşlarımıza kulaklarımızı tıkamamız gereklidir! Örgütümüzün ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek her parti üyesinin görevdir! Önseçime katılan ve açık ara birinci çıkan Sayın Genel Başkanımız örgütümüzün onurudur. Genel Başkanımızın İzmir 2. bölgeyi tercih etmesi hepimiz için gurur kaynağıdır. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi yoldaşlık kültürü ile “Biz kazanacağız!” diyebilme inancını ve iradesini ortaya koyacak ve çözümün tek adresinin partimiz olduğunu tüm Türkiye’ye gösterecektir. “1 Kasım’da Demokrasi kazanacak! Barış Kazanacak! CHP iktidar olacak, İzmir Başbakan çıkaracak” açıklamasını yaptı.
 
Öte yandan partide, eleştirilerin odağında yer alan bazı milletvekillerinin İzmir’i tanımadığı, aday olup seçildikten sonra kentten koptuğu gibi eleştiriler seçim sonrasında gündeme geldi. 

Geçen zaman diliminde eski Bakan yeni Milletvekili Zekeriya Temizel, Zeynep Altıok, Tuncay Özkan gibi isimlerin durumu tartışmaya açıldı.



SERTER ANKARA’YA GİDECEK 
Tüm bu gelişmeler ışığında CHP İl Yönetimi önemli bir gündemle bir araya geldi. İl Binası’nda Başkan Bedri Serter idaresinde gerçekleşen toplantıda aday listeleri ve 9 Eylül programı masaya yatırıldı. Toplantıda kontenjan sayısının düşürülmesi de konuşuldu.

Partide özellikle Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel ve Zeynep Altıok’un isimlerinin tartışmaya açıldığı öğrenilirken, kontenjanların sayısının düşürülmesi için Genel Merkez’le görüşülmesi gerektiği vurgulandı. Birçok kişi İzmir İl Başkanlığının bu konudaki talebini iletmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmelerin ardından İl Başkanı Bedri Serter bir heyet oluşturarak Ankara’ya gitme kararı aldı. Serter İzmir’deki durumu anlatarak kontenjan indirimi talep edecek.
 

 
AK Partili adaydan çok tartışılacak ‘hilafet’ mesajları
 
Davutoğlu’ndan ‘konsolosun CHP tercihi’ne ilk tepki
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Eylül 2015 Cumartesi 20:48

Eğitimleri yeterli olsun sade parası olan değil partiye birşeyler verebilenler olmali

Yorumu oyla      11      5  
5 Eylül 2015 Cumartesi 18:25

Eğitimleri yeterli olsun sade parası olan değil partiye birşeyler verebilenler olmali

Yorumu oyla      11      5  
5 Eylül 2015 Cumartesi 15:42

Eğitimleri yeterli olsun sade parası olan değil partiye birşeyler verebilenler olmali

Yorumu oyla      11      5  
Serdar 5 Eylül 2015 Cumartesi 09:14

Partili olsun partiye emek versin isi bittimi cekip gitmesin ve karalamasin ihsan özkes gibi olmasin. Dikkat edin artik iyi secin on secimi iyi etut edin Ali Kemal Elitas ve ya Muhsin Kurt gibi partililer olsun herzaman dik dursunlar

Yorumu oyla      12      5  
KAYIM OKUR 5 Eylül 2015 Cumartesi 07:28

Kontenjan kalkmalı örgüt içinden gelen HÜSEYİN SEZER -NEVZAT KAVALA-ALİ KEMAL ELİTAŞ gibi partiye emek veren insanları hakkı yenilmemelidir.İZMİR HALKI BUNU DİKKATE ALIR.

Yorumu oyla      12      5  
ekrem 5 Eylül 2015 Cumartesi 00:25

önseçimden çıkan adaylara öncelik tanınmalıdır hüseyin sezer gibi adaylar meclise gitmelidir çıkartılan 12 vekilin hesabı yapılmalıdır

Yorumu oyla      12      5  
Meraklı 4 Eylül 2015 Cuma 22:38

Ha ha ha Ali Engin için mi örgüt Israr edecekmiş

Yorumu oyla      15      5  
HÜLOĞ 4 Eylül 2015 Cuma 21:17

onların içinde partiden beslenenler var hala

Yorumu oyla      12      5  
Adem BALCI 4 Eylül 2015 Cuma 20:15

MURAT BAKAN HÜSEYİN SEZER VE NEVZAT KAVALA GİBİ PARTİ İÇİNDE ÖNEM TAŞIYAN İSİMLERİ KONTAJYAN MUHABBETİ İLE KAZANMASI GÜÇ OLAN SIRALARA GETİRMİŞTİR GERÇEKTEN İZMİR İÇİN VE BU PARTİ İÇİN EMEK VERENLERE SAHİP CIKILSIN İZMİRİ VE PARTİYİ TÜRKİYEDE TEMSİL VE İKTİDARA TAŞIYABİLEÇEK KİŞİLER TERCİHİMİZDİR STK

Yorumu oyla      13      10  
Fatih karasu 4 Eylül 2015 Cuma 18:26

Kontenjan kalkmali atilla sertek kamil okyay sindir vede ali engin bileginin hakkiyla o koltuklari hakediyorlar

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili adaydan çok tartışılacak ‘hilafet’ mesajları
AK Parti Bolu eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ömer Sayın, "İslam ...
MHP İzmir’de başvuru raporu: Kimler yeniden aday olacak?
Kasım ayında yapılacak erken seçim öncesi partilerde başvuru mesaisi başlarken ...
Utku Çakırözer: Yönetmelik İGC’yi hedef almıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Basın ...
 
Türkeş: Bana saldıranlar 2 sarhoş, 3-5 çakal!
Türkeş, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı.
Böke’den adaylık mesajı: İzmir olmazsa…
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Kasım seçimleri için milletvekilliği ...
AK Parti’de kimler adaylık başvurusu yapmadı?
AK Parti’de üç dönem kurulanı takıldıkları için 7 Haziran seçimlerine ...
 
AK Parti’de başvuru listesine detaylı bakış: İzmir’den sadece 2 isim!
Erken seçim öncesi birçok isim adaylık için yeni başvuru yapmazken listeye ...
Yıldırım adaylık için neden il belirtmedi?
AK Parti’de üç dönem kuralının kalkması nedeniyle adaylık başvurusunda ...
Davutoğlu: Aylan'ın ölümü hepimiz için uyarı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 konferansında yaptığı konuşmada, 3 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva