HABERLER>SEÇİM 2015
20 Nisan 2015 Pazartesi - 20:31

CHP’de gergin zirve: Adaylardan Serter’e yaylım ateşi!

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın milletvekili adayları ile birlikte düzenlediği toplantı karıştı. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda İl Başkanı Bedri Serter, program yapmadığı ve seçim kampanyasını bir ajansa verdiği gerekçesiyle adeta topa tutuldu. Serter, kontenjanlardan 45 bin, geriye kalanlardan 15 bin TL para istedi. Tartışma sonrasında para ilk sekiz için 15’e düşürülürken geriye kalanların para vermemesine karar verildi. Toplantıda ayrıca kontenjan-önseçim gerilimi yaşandı.

CHP’de gergin zirve: Adaylardan Serter’e yaylım ateşi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde milletvekili adayları ile birlikte seçim stratejisi görüşmek üzere bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanlığı, 4,5 saatlik kapalı toplantıyı tamamladı. İl Başkanı Bedri Serter başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kriz çıktı.

- CHP ÖRGÜTLERE İLETİŞİM TALİMATLARI: ORALARDA ALKIŞLAMAYIN…
 
Milletvekili adaylarının birinci ve ikinci bölge olarak katıldığı, il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda seçim çalışmalarını yürütmek üzere görevlendirileceği ifade edilen özel şirket tartışma yarattı. İl Başkanlığı’nın sunum yaptırdığı “Seçime bu şirket ile gideceğiz” dediği şirkete ayrılması planlanan bütçe ve rakamlar adayların tepkisine neden oldu. Birçok isim kampanya sürecini il yönetiminin götürebileceğini dile getirirken para aktarmanın yanlış olduğunu ifade etti.
 
PARA KONUSU GERGİNLİK ÇIKARTTI
Toplantıda en çok tartışılan konu ise milletvekili adaylarından alınması planlanan para oldu. İl Başkanlığı daha önce aldığı karar ile ilk sekizinci sıradaki isimlerden 35 bin TL, geriye kalanlardan ise 10’ar bin TL alma kararı almıştı. İl Yönetiminin mutabık kaldığı rakam bu toplantıda adayların görüşüne sunuldu. İl Başkanı Serter, aynı rakamın korunduğunu ifade ederken kontenjan adayı olarak İzmir’de seçime girecek olanların 35 bin TL’ye ek olarak 15 bin TL daha vermesini istedi. Bu rakam adayların büyük tepkisine neden olurken kontenjandan listeye girenler ise Serter’i topa tuttu. Yoğun tartışmaların yaşandığı toplantıda Serter, baskılara dayanamadı ve fiyatı aşağıya çekti.



Kontenjanlardan alınacağı belirtilen artı 15 bin TL önce kaldırılırken ilk sekizinci sıradan sonrakiler için istenen 10 bin TL de 7 bin 500 TL’ye düşürüldü. Tepkiler yine dinmeyince bu kez rakam daha da indirildi. Serter’in zaman zaman gerildiği, adaylarla karşılıklı atışmalar yaşadığı toplantıda son olarak uzlaşı sağlandı. Çıkan karara göre ilk sekiz sırada yer alan isimlerin 15 bin TL vermesine, geriye kalanların ise para ödememesine karar verildi. Serter toplantıda, “Bu kadar tartışma ve gerilim yeter. Bundan sonra parayı konuşmuyoruz. Bu konu kapanmıştır” dedi.
 


NEDEN PROGRAM YOK?
Adaylar toplantıda il yönetiminin başarısız olduğunu ifade ederken programın oluşmamasına tepki gösterdi. Bir düzenleme, ayarlama ve ziyaret programının il yönetimi tarafından adaylara verilmediği ifade edildi. Toplantıda, Milletvekili Aytun Çıray, Serter’e yüksek sesle, “Bana yarın hangi ilçeye gideceğimi söyle kardeşim. Bunu söyleyebiliyor musun?” diyerek çıkıştı. Serter ise bir yanıt veremedi. Düzensiz ve programsız bir şekilde gündem maddesi olmadan toplanmanın da anlamsız olduğunu anlatan adaylar sonu, saati ve mola zamanı olmayan görüşmelerden verim alınamayacağını dile getirdi. 
 
Bunun üzerine Serter, sadece dört milletvekilinin önceki toplantıda alınan karar gereği gidecekleri ve çalışma yapmak istedikleri yeri bildirdiğini başka kimsenin bilgi vermediğini söyledi. Ardından Milletvekili Adayı Murat Bakan da, “Ben birinci bölge milletvekili adayıyım. Bu nasıl iştir ki ‘şuraya gideceğim’ derim. Kendi bölgemde istediğim ilçeye giderim. Her aday da ilçeleri gezer, toplantılar yapar. Adayları kalıba sokmaya çalışmak doğru değil” dedi.

Kontenjan adaylardan eski Bakan Zekeriya Temizel de önce bütçeye ardından seçim programı olmamasına kızdı. Temizel, İl Başkanı Serter'in programlı çalışmamasırna tepki gösterdi. Partide kontenjan-önseçim ayrımı yapıldığını dile getiren Temizel, "Genel merkez bizi atadı. Bu kontenjan-önseçim ayrımı nedir anlamıyorum. Ayrıca bu kadar parayı kimse vermez" çıkışında bulundu. 
 
BİLGİ SIZDIRANLAR VAR
Toplantıda, il yönetimi ve aday toplantılarının hemen dışarıda konuşulması konusu da masaya yatırıldı. Serter, dışarıya bilgi verenleri “Şerefsiz, haysiyetsiz” olarak nitelendirdi. Milletvekili Adayı Tuncay Özkan da bu konuyla ilgili şaşkın olduğunu dile getirirken, “Nerede ne konuşsam anında haber oluyor, bilgi veriliyor. Bu duruma şaşırıyorum. Anlamakta zorlanıyorum. Bilgi verenler bana göre ahlaksızdır” dedi. Milletvekili Adayı Tacettin Bayır da bunun üzerine, bilgi vermenin yanlış olduğunu fakat bu tip toplantılardan dışarı konuşulanların sızmasının önüne geçilemediğini söyledi.
 


SÜRÜKLEYİCİ GÜCÜM VAR
Milletvekili adaylarının ve katılanların çok gerildiği toplantıda Milletvekili Adayı Tuncay Özkan’dan önce bütçe ve rakam çıkışı geldi. Özkan, ilk olarak belirlenen parayı vermeyeceğini söyledi. Özkan, daha sonra kendisinin parti üstü bir durumda olduğunu ima etti. Özkan, “Benim bir sürükleyici gücüm var. Burada kimse beni taşımıyor. Taşıyıcı olan benim. Zaten ulusal gazete ve TV’ler sürekli beni programlara davet ediyorlar. Oralara çıkıyoruz. Yayınlara katılıyoruz” dedi.
 
Özkan’ın çıkışı ve sözleri salonda gerginliğe neden oldu. İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı, Özkan’a hitaben, “Kimse partinin üzerinde değil... Herkes yerini bilmelidir. Partinin üzerinde bir güç daha yoktur. Önseçimde çalışanlar, emek ve para harcayanlar var. Kontenjandan gelenler kendilerini üstlerde görmemelidir” diye konuştu.
 
DEMEK Kİ İHTİYAÇ VAR!
Partide yaşanan kontenjan-önseçim adayı krizine Milletvekili Adayı Zeynep Altıok Akatlı da dahil oldu. Akatlı, partinin kendilerini kontenjandan aday göstermesinin bir anlamı olduğunu söyledi. Akatlı, “Ben iletişim uzmanıyım. Partinin demek ki bize ihtiyacı var ve aday yaptı. Biz aday olduğumuz için ona göre çalışmalarımızı da yaparız” dedi.
 
Toplantıda yaşanan gerilime bu sefer İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül de eklendi. Akgül, Özkan’a yüklenirken, “Biz dişimizle tırnağımızla çalışarak iş yapıyoruz. Partide kontenjandan gelenler ile önseçimden çıkanlar ayrımı olmamalıdır. Hazır kontenjan adayı oldunuz. Böyle davranamazsınız” diye konuştu.
 
SALDIRIYA GEÇMEYİN
İl yönetim kurulu üyeleri adaylardan gelen tepkileri göğüslemek için çabalarken seçim bütçesi, kampanya ve rakamlar konusunda uyarı gelince İl Sekreteri Osman Peri de, “Hemen saldırıya geçtiniz. Neden saldırdınız anlamıyorum. Böyle bir şey olabilir mi” dedi. Bunun üzerine adaylardan Bakan, “Saldırı diye bir şey yok. Ben fikrimi söyledim. Herkes düşüncesini açıklıyor. Saldırmak diye bir kelime kullandığınız için sizi kınıyorum” dedi.


 
GEREK YOK
İzmir eski İl Başkanı Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, seçim bütçesinin genel merkezden gelecek paralar ile 1 milyon TL’yi aşacağını ifade ederken bu kadar büyük rakam ve bütçenin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Bayır, il yönetiminin bu konuda üzerine düşeni yapmasını, kampanyayı yürütmesini talep etti. Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç da il yönetiminde seçim geçirmiş başarılı insanların bulunduğunu para harcamanın gereksiz olduğunu vurguladı.
 
ULAŞAMIYORUZ
İl Eski Başkanı Milletvekili Adayı Ali Engin de il yönetiminin çalışmalarda program yapacağına inandığını söyledi. Mustafa Balbay'ın da toplantıda ajans kararını eleştirdiği ve seçim koordinasyonunun acilen sağlanması gerektiğini söylediği öğrenildi. Adaylardan Muhsin Kurt da Seferihisar’da düzenlenen belediye başkanları toplantısından bir verim alamadığını dile getirdi. Milletvekili Adayı Ülkümen Rodoplu da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylar alan çalışmasında kendisine rahat ulaşabilsin dile telefonunu verdiği Gül Tan’a tepki gösterdi. Rodoplu, Tan’ın numarasına ulaşamadığını, aramalara geri dönülmediğini söyledi. 

Öte yandan toplantıda adaylar da kendi fikirlerini söyledi, önerilerde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Nisan 2015 Salı 11:38

Sırılamaya giremeyen, ancak aday adayı olarak ön seçime girenleri çağırın. Program yapıp çalıştırın. Herhalde bir bildikleri ve üç beş tanıdıkları vardır.

Yorumu oyla      12      5  
Partili. 21 Nisan 2015 Salı 11:15

Adaylardan toplanacak parayı sn.il başkanı nereye harcayacak. Sabahtan akşama kadar müzik dinleten ve bezginlik-yeter artık dedirten araçlaramı verilecek, çevre kirliliği yapacak kağıt-bayrak-broşüremi verilecek? ben buna karşıyım.Bunların yerine adaylarımızın ev-ev mahalle-mahalle toplantı yapıp CHP anlatılırsa daha iyi olacak diyorum

Yorumu oyla      18      7  
Kazım EMİR 21 Nisan 2015 Salı 09:44

gündem olmayın gündem yaratın ey ahali

Yorumu oyla      19      5  
cengız cansız 21 Nisan 2015 Salı 00:34

yazık bu partıye şu konuşulan konulara bak yazık bence bu ıl yönetımıyle bu seçım zor tabandakı ınsanların emeğıne yazık

Yorumu oyla      18      7  
Hiç konuşmayan kazanır. 20 Nisan 2015 Pazartesi 22:26

Şimdi doğru yanlış katılalım katılmayalım herkes fikrini söylemiş değil mi? Hiç konuşmayan etli/sütlüye karışmayan kişi ise Musa Çam... Kızacaklar olacaktır ama önseçimi kazanmanın yolu işte bu. Kavga etme, fikrini söyleme, sessiz kal düşman yaratma sonra birinci ol.. Alahaşkına ey örgüt, Musa Çam hangi belediye başkan aday adayının dimdik arkasında durarak çalışmıştır? Hangi ilçe başkanlığı seçiminde basına ben bu adayı destekliyorum diyebilmiştir? Ben böyle siyaset yapıp birinci olacağıma, hiç yapmam daha iyi.. İşin kötüsü bizim örgütümüz bunu kabul ediyor..Ben buna üzülüyorum.. Yaşanan tartışmalara gelince; bu parti uzunca bir süre adam olamayacak ve biz üzülmeye uzunca süre devam edeceğiz

Yorumu oyla      32      11  
Yunus Toprak 20 Nisan 2015 Pazartesi 22:21

Bu bilgileri elde ettiğiniz ve haber yaptığınız için sizi kutluyorum.

Yorumu oyla      26      8  
DELEGE 20 Nisan 2015 Pazartesi 22:21

Sözde basına kapalı toplantı!Tüm bilgiler dışarıda!Binada köstebek mi var sayın başkan?Bu yönetimle bu işin gitmeyeceğini söylemiştik.Yazık!

Yorumu oyla      32      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP adayı Sürekli: Başkanlık sistemini getireceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli hedeflerinin büyük ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sertel’ çıkışı: Şikayet edenler…
CHP Genel Başkanı seçim bildirgesinin değerlendirdiği programda YSK’nın ...
İzmir’in bağımsız listesi: Kimler aday?
Genel seçim öncesinde siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na verdikleri ...
 
Delican’dan CHP bildirgesine tepki: Kepçeyle…
AK Parti İl Başkanı CHP’nin seçim bildirgesi için “Kaşıkla doldurduğumuz ...
CHP İzmir’den seçim bildirgesi eğitimi
CHP İzmir İl Başkanlığı, partililere seçim bildirgesi eğitimi verecek. ...
CHP’de örgütlere ‘iletişim’ talimatları: Oralarda alkışlamayın!
Genel Merkez propagandanın nasıl yapılacağına ilişkin bir talimat kitapçığı ...
 
Sertel’den flaş açıklama: AYM’ye gidiyor
CHP’de adaylığı YSK tarafından iptal edilen Atila Sertel’den önemli açıklamalar ...
Vatan Partisi'nin İzmir adayları görücüye çıktı
Balçova Termal Otel’de gerçekleşen Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayları ...
MHP adayı Koç: Milletvekilliği sistemini değiştireceğiz!
Koç, “Milletvekilliği sistemini değiştireceğiz. Ankara’ya parmak kaldırmaya ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva