HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2015 Perşembe - 09:38

CHP’de başkanlar Egedesonsöz’e konuştu: Kimler göreve yeniden talip?

Kongre maratonu öncesi ilçe başkanları kartlarını açtı. Örgüte danışma fikri öne çıkarken başkanların çoğu yeniden adaylığa yeşil ışık yaktı.

CHP’de başkanlar Egedesonsöz’e konuştu: Kimler göreve yeniden talip?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – CHP’de geride kalan yıl 10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ertelenen kongre maratonu start alıyor.

Örgütte takvimin açıklanmasıyla heyecan artarken delege seçimlerinin ardından yapılacak ilçe başkanlığı seçimlerinde kimlerin yeniden aday olacağı merak konusu oldu.

- CHP’DE KONGRE/KURULTAY TAKVİMİ BELLİ OLDU…

Egedesonsöz’e konuşan ilçe başkanları kartlarını açarken, örgüte danışma fikri öne çıksa da yeniden adaylığı yeşil ışık yakanların sayısı oldukça fazla…


İŞTE BAŞKANLARIN AÇIKLAMALARI
 
Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Ortaya çıkacak kanaate göre adaylığımız görünüyor. 



Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Şuan için bir şey söylemek erken diye düşünüyorum. Fakat örgütümüzle oturup konuşacağız. Görev verilmesi takdirde, parti içinde her türlü görevi yerine getirmek için çalışırım. Ama şuan ki fikirlerime göre aday olmayı düşünmüyorum.
 
Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek: Aslında pek niyetim yoktu. Ama arkadaşlarımın örgüt içinde benimle gitmek gibi bir niyeti oldu. Sonuçta bu bir geçiş dönemidir. Muhtemelen devam edeceğim.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: Evet. Kongre takvimi açıklandı. Önce delege seçimleri var. Ben bu konudaki düşüncemi delege seçimlerinde sonra belirlenecek konjektöre göre ortaya koyacağım. Şuan için bir şey belli değil.

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz: Tabi ki de yeni süreçte tek başıma verebileceğim bir karar değil bu. Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Derlerse ki devam et diye bende devam etmek isterim. Dediğim gibi bireysel bir hırsım yok bu konuda, oturup konuşacağız.

Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar: Şu an başka bir aday görünmüyor. ilerleyen dönemlerde bir rakip çıkmazsa aynı ekiple devam edeceğiz. Adayım.

Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran: Adaylığımı açıkladım. İlçe başkanlığına devam etmek istiyorum. Çeşme için yapacak çok şeyimiz var. Yüzde 58’de olan oyumuzu yüzde 75’e yükseltmeden bırakmak istemiyoruz.  En yakın rakibimize yüzde 38 oy farkı atmış durumdayız. AKP burada Yüzde 20’de…



Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: Bizim görevimiz delege seçimini en sağlıklı bir şekilde yapmak örgütün iradesini mahallelere yansımasını sağlamaktır. Bu işler o işler bittikten sonra konuşulur. Siyaset tek başına yapılan bir iş değildir, ekip işidir. Örgütümüz derse, ‘sen ilçe başkanı adayı ol’ biz de oluruz.

Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener:  Şu an net bir kararım yok.  

Foça İlçe Başkanı Günal Biçer: Ön seçimle beraber 4 seçim yaptık. Belediye başkanı ve tüm örgütle yola çıktık bir de ailemiz var. Şu an önceliğimiz çarşaf listeyle delege seçimlerini adabına göre yapmak. Sonrasını düşünürüz ama kamuoyunda bizim devam etmemiz yönünde bir algı var.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: Hayır şu an düşünmüyorum. Süreci izleyip göreceğiz.
 
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam: Şuan için erken bir süreç. Önce mahalle delege seçimlerimizi yapacağız. Ondan sonra arkadaşlarımızla, örgütümüzle oturup konuşacağız, sorunları masaya yatıracağız. Başka adaylar var mı bunları değerlendireceğiz. Başarılı sonuçlar aldık. Mutluyuz gururluyuz. Ama şuan için bir şey söyleyemem.



Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu: Ben daha öncede irademi ortaya koymuştum bu konuyla ilgili. Bu göreve 6 aylığına gelmedik tabi ki de. Fakat kongre sürecinin başında mahalle delege seçimleri var. Önce bu seçimlerin adil katılımcı, çoğulcu bir şekilde sağlamamız lazım. Ondan sonra bu konuyu değerlendireceğiz. Ben tabi ki aday olacağım.
Örgütünde beni ibra etmesini isterim.

Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat: Tabi ki bu görev kolay değil. Omuzlarınızda ağır bir yük var. Herkes rahat bir ortamda yaşamak ister. Fakat örgütümüz böyle bir sorumluluğu verirse devam et derse bende seve seve devam ederim. Tabi ki örgütümüzün dediği olacaktır.

Karaburun İlçe Başkanı Ali Argon Kuleli: Benim bu konuda bir düşüncem yok. Şöyle yok; yaşlıyım. 8 sene bu görevi yaptım. Genç arkadaşlarım talip olursa görevi devredeceğim. Ama arkadaşlarım devam et derse görevden kaçmam ama genç bir arkadaş buluruz diye düşünüyorum.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten: Yönetimle daha bir görüşme yapmadım ama olmayı düşünüyorum. Arkadaşla bir toplantı yapıp ortak bir karar vereceğiz.

Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak: Ben olağanüstü kongreyle geldim. Olağan kongrede de aday olacağım. Burada yapmam gereken işlerin var olduğuna inanıyorum. Bu heyecanımı daha yitirmedim. Konak İlçe Örgütüne ilkesel olarak vereceklerimiz var. Tereddüttüm yok. Örgütçü başkana örgüt sahip çıkacaktır. 

Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu: Normal şartlarda tekrar aday olmayı düşünüyorum. Ama tabi ki durum ne gösterecek bilmiyorum.

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak: Şu an da öyle bir düşüncemiz yok. Yönetim olarak seçildik arkadaşlarla daha görüşmedik. 2012 yılından bu yana görev yapıyoruz. Bunu örgüt bilecek. Daha vaktimiz var. İlk önce delege seçimlerimiz olacak. Sonrasında yol haritamızı çizeceğiz.



Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü: Ben geçen dönemde aday olmadım. Ama beni başkan yaptılar. Bu dönem yine düşünmüyorum. Ama tekrar yaparlarsa da aday olurum. Ama düşünmüyorum.

Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen: Bu konular için daha erken diye düşünüyorum. Biz partinin mutfağında çalışan bir neferiyiz. Partide örgütümüz devam et derse göreve devam ederim. Göreve devam etme derse de görevi bırakırım. Bu konudaki düşüncelerim bunlardır.
 
Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez: Kararım belli ama şuan için açıklama yapmak istemiyorum. Daha sonra kararımı açıklayacağım.

Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin: Aynı şekilde devam ediyorum. Yeni dönemde de tekrar adayım.
 
Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal: Şuan için bir şey söylemek erken olur. Partimizin ileriye dönük algısı ne olursa aday da o olur.

Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan: Örgüte sorup, konuşacağız. Daha toplantı yapmadık. Örgüt devam derse aday olacağım.
 
Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur: Süreç için daha erken bir konu. Şuan için bir şey söylemek istemiyorum.

 
Diyanet'e '1 saat 12 dakika fazla oruç tutuyoruz' mektubu
 
Ve sendika alana indi: Büyükşehir’de iş yok, eylem var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliamın 22. yılı: Artık gramofon olmak istiyoruz!
Sivas'ta katledilen Metin Altıok'un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok, ...
Devlet Bahçeli'ye en ilginç tepki HDP'li vekilden!
Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin desteklediği adaya destek vermeyiz' çıkışına ...
MHP'den CHP'ye ilk yanıt: Destek vermeyince...
TBMM Başkanlık seçiminin dördüncü turunda AK Parti'li İsmet Yılmaz'ın ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'ye çok sert sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçilmesi ...
Davutoğlu: Umarım kimse 'Biz bu oyunda yokuz' demez
Başbakan Davutoğlu, iftar programında konuştu. Davutoğlu, "Umarım kimse ...
Başkanlık seçimi sonrası koalisyon hesapları sil baştan
Meclis Başkanlığı seçimi bitti sırada hükümet kurma süreci, koalisyon ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Beştepe' başvurusu
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, "Beştepe" isminin marka tescili için ...
CHP'den MHP'ye sert tepki: Çok da yakışıyorlar
AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesini değerlendiren ...
‘Baykal’a fazladan 50 oy’un sırrı çözüldü
TBMM Başkanlık seçimlerinin son turunda Deniz Baykal'ın CHP grubunun sandalye ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva