HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2014 Cuma - 15:01

CHP’de Menemen zirvesi: Yine önseçim çağrısı

İlçe başkanları Ekim ayı toplantısı Menemen’de yapıldı. Ana gündem maddesi genel seçimler olan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ardından bu kez de Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den önseçim çağrısı geldi. CHP İl Başkanı Engin, “2015 seçimleri AKP ile hesaplaşma seçimi olacak” diye konuştu.

CHP’de Menemen zirvesi: Yine önseçim çağrısı

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İlçe Başkanları Ekim ayı toplantısı Menemen’de yapıldı.

Belediyeye ait Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda İl Başkanı Ali Engin ve il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ev sahibi Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile ilçe başkanları da hazır bulundu.

Başkan Şahin açılış bölümünde belediyenin faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

MENEMEN ÖRNEK PROJELERİN KENTİ
CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak açılış konuşmasında, CHP’li başkan ve yönetim kurulu üyelerini ilçesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Beraber aynı yolda yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlar inşallah partimizin gücüne güç katacaktır. Bizler her çalışmamızda büyük destek verdiği gibi bu toplantıda da yalnız bırakmayan Sayın belediye başkanımız Tahir Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Birlik içinde çalışıldığında yerel hizmetlerde örnek projelerin ortaya konulacağının en büyük göstergesidir Menemen. Bu toplantıya ev sahipliği yapmamızı sağlayan İl başkanımız Ali Engin’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.



ÖNSEÇİM İÇİN ÇALIŞALIM
Menemen belediyenin gerçekleştirdiği projeleri ve hizmetleri anlatan bir slayt gösterisinin ardından söz alan, Menemen Belediye Başkanı Şahin’den ise önseçim çağrısı geldi.

Şahin İl Başkan ve yöneticileriyle, İlçe başkanlarını Menemen’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:  Hepinize hoş geldiniz diyorum. Ne yaptıysak biraz anlatmaya çalıştık. Bu hizmetleri yaptıkça mutlu oluyoruz. Hepimizin ilçemize partimize yaptığı katkılar vardır. Siyasette bunun için hizmet için yapılır diye düşünüyorum. Bu hizmetlerin karşılığında bir teşekkür yeterli oluyor. Bu işler sadece parayla yapılmıyor. Biz yaşadığımız ilçeye, mahalleye nasıl bir taş daha koyarız derdindeyiz. 1999’dan beri uyum içinde, dostluk içinde ama hep çok çalışarak yapıyoruz işimizi. Bir ilke uğruna çalışılırsa işler hep daha iyi ve güzel oluyor. 1999 çok zor bir dönemdi partimiz parlamento dışı kalmıştı. Böyle bir dönemde yüzde 25,7 ile belediye başkanı oldum. Personelin maaşı ödenmemiş, ikramiye alacakları birikmiş bir belediyeye başkan oldum ama o günlerden bugüne inandığımız doğrularla geldik. Ben parti içi demokrasiye çok önem verdim. Bu yüzden pişmiş tavuğun başına gelmeyen benim başıma geldi, partiden atıldım. Sonra geri döndüm ama çok eziyet çektiğimiz dönemlerdi. Tüm bunlara rağmen bugün yine buradayız. Merkezi atamaya şiddetle karşı olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, yıllarca bütün platformlarda hep ön seçim dedim. Milletvekilliği seçimlerinde de herkes ön seçim diyor, ama bir türlü ön seçimi gerçekleştiremiyoruz. Zaman zaman bu durumu sorguladım, ortaya çıkan sonuç hep delege yapısı, üye yapısı. Ama her seçimi bu yapıyla yapıyorsak, ön seçimde bu yapıyla yapmak zorundayız. Burada hepimize görev düşüyor. Bana ne görev düşüyorsa yapmaya hazırım, bunun için genel merkeze ön seçim mesajını vermeliyiz. İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ön seçim yapılmadığı takdirde görevlerini bırakacağını açıklamalı. Gerekirse ben de destek vermeye hazırım. Umarım ben yanılırım bunlara gerek kalmadan ön seçim gerçekleşir. Bu ülkede eylem yapmadan bir sonuç alamıyorsunuz. Ne seçimi olursa olsun, atamalardan benim artık canım yanıyor. Benim derdim bu, buna bir çözüm bulabiliyorsanız sizleri alnınızdan öperim.



BU SEÇİM AKP İLE HESAPLAŞMA SEÇİMİ
Konuşmasının büyük bir bölümünü genel seçimlere ayıran CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2015 seçimlerinin AKP ve onun yalanlarıyla hesaplaşma seçimleri olacağını belirterek, şunları söyledi:
Bu toplantılarımızda ev sahibi ilçemizin belediye başkanlarından yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi alıyoruz. 3 yıldır gittiğimiz her ilçemizde bunu yapıyoruz. Bugünde Menemen belediye başkanımız Tahir Şahin’in hizmetleri hakkında bilgi aldık. Burada yapılanların reklamını biz yapacağız. Yapılan bu güzel hizmetleri bizler her yerde anlatacağız. Çünkü bizim bunları anlattıracak havuz medyamız, milyar dolarlarımız yok. Sayın başkanımızı bu hizmetleri için kutluyorum, bizleri gururlandırdı. Biz insanları bir arada tutacak, birleştirecek sosyal hizmetler verdikçe kazanmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Bu şekilde iktidara gideceğiz. Bu çabamızı, bu mücadelemizi , birlikte nasıl uyum içinde çalıştığımızı görenler ve özellikle gençlerimiz partiye gelecek ve geleceğin kadroları, yöneticileri de bunların arasından çıkacaktır.

TALEPLERİ GENEL MERKEZE İLETECEĞİZ
CHP İl Başkanlığı olarak seçimlerin ardından siyasetteki son durumu tartışmak için bir arama konferansı gerçekleştirdik. Çok önemli isimler sunumlar yaptı, akademisyenler analizlerini paylaştı ve eksiğimizi gördük. O toplantı bir danışma toplantısı değildi. Orada bazı gerçeklerle de yüzleştik. Bu toplantıları bence tüm ülkedeki örgütlerimiz yapmalı diye düşünüyorum. Toplantı sonrası aldığımız tepkiler çok iyiydi. Bizler bunları yapmaya devam edeceğiz. Bir genel seçime gidiyoruz, basından bilgilendiğimiz kadarıyla seçimlerin öne alınması mümkün. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın, bu seçimlere hazırız. CHP örgütü seçimlere en hazır parti olduğunu her defasında göstermiştir. Parti içinde bir kırılma yaratmadan, örgütün sesine kulak vermek lazım.
Sayın belediye başkanımızın ön seçim isteğini anlıyoruz, herhalde ön seçim istemeyen partilimiz yoktur. Bu istekleri elbette ki Genel merkezimize ileteceğiz ve yeri geldiğinde elbette konuşacağız. Ama benim il başkanı olarak öncelikli görevim, seçimlerde var olan başarımızı arttırmak. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde de örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonrasında oy oranlarımız çok daha yukarı çıkacaktır.
AKP hayal aleminde yaşıyor, bu milletvekili seçimleri AKP ile hesaplaşmak, yalanlarıyla hesaplaşmak, İzmir’i daha da zenginleştirmek, İzmir’in, devletin hazinesinden daha az faizle borçlanabildiğini, İzmir’in dünyanın en yaşanılır kentlerinden olduğunu anlatmak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendireceğimizden ve seçimlere hazır olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.



Toplantının ilk bölümünün sonunda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl Başkanı Ali Engin’e Menemen’de yapılan bir vazo hediye etti. Basına kapalı bölümünde ise ana gündem maddesinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve seçim hazırlıkları olduğu öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜLOĞ 25 Ekim 2014 Cumartesi 09:48

inandırıcılığınız yok yok yok

Yorumu oyla      13      5  
çaylak 25 Ekim 2014 Cumartesi 08:11

Önseçim tamam da neden sadece milletvekilliği seçiminde olması isteniyo.Ben nice belediye başkanları tanırım belediye meclis üyeliği listesini yaparken ahbap çavuş ilişkileriyle rakı masasında liste yapıp tek adamcılığa doğru koştuklarını. Bizler ile onlar arasında tek fark var. Onlar ekonomik olarak partiye bağlı,bizler gönül bağıyla.İşte bütün mesele bu....

Yorumu oyla      13      5  
Demokrat 25 Ekim 2014 Cumartesi 00:53

Ön seçim olmaaazzzz çünkü olursa hiçbiriin sandıktan çıkamıyacaklarını bilyorlar aziz dahil hepsi ankaradan ön secim yapmıyacagız olurunu aldılar burda atıp tutuyorlar ileride ne yapalım biz istedik ama olmadı diyecekler

Yorumu oyla      15      5  
komiksiniz 24 Ekim 2014 Cuma 23:03

Bu söylem neden yerel seeçim aday belirleme sürecinde dile gelmedi?

Yorumu oyla      17      5  
DELEGE 24 Ekim 2014 Cuma 15:35

DELEGE' nin kim olduğunu göstermek, yalanlarınızla hesaplaşmak, İzmir’i daha iyi temsil edebilecek (doğuştan İZMİR'Lİ)adayları seçmek için,ÖN SEÇİMDE görüşeceğiz.

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Olmaz dediğimiz oluyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Peşmergeye Kobani'ye geçiş izni verilmesine ...
Güven’den Meclis’e ‘engelleri kaldıracak’ teklif
Güven, engellilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşımlarının ...
Davutoğlu gerçeği açıkladı: Aslında benim soyadım…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. ...
 
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘ÖSO’ açıklaması
Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısının 200'den 150'ye indirildiğini ...
‘Kılıçdaroğlu Kobani Alaska’da diyebilirdi!’
Başbakan Davutoğlu, " İnsan rakibinin denk olmasını ister. Kobani nerede ...
CHP İzmir'in Kadınları kardeşlerine kitap gönderiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Diyarbakır'da bir ay içerisinde ...
 
Arınç: Esas soru bu Beşiktaş!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı'ya gidecek heyet ile sekretaryanın ...
Kılıçdaroğlu’ndan sert sözler: Davutoğlu...
Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP Lideri, “Davutoğlu Türkiye’yi yönetmekten aciz” dedi.
CHP’li Türeli Tire’deki felaketin peşini bırakmıyor!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva