HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 12:43

CHP’de 25 Aralık trafiği: Kimler vekillik için istifa edecek?

Genel seçim öncesinde CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) parti yönetimlerinde yer alan isimlerin milletvekilliği adaylığı için son istifa tarihini 25 Aralık olarak açıklarken İzmir’de de hareketli süreç başladı. İl Başkanı Ali Engin başta olmak üzere parti yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye meclislerinden çok sayıda kişinin ismi gündeme geldi.

CHP’de 25 Aralık trafiği: Kimler vekillik için istifa edecek?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) milletvekili adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin istifa etmesi gereken son tarihi 25 Aralık olarak belirlerken gözler parti kulislerine çevrildi. İzmir’de birçok isim yeni süreçte aktif görev almak isterken çalışmalar başladı.


 
ENGİN İSTİFA EDECEK
Partide, milletvekilliği için istifa edecek olan ilk isim İl Başkanı Ali Engin… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun açık destek verdiği Engin, yerel seçim öncesinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıklamıştı. Genel merkezin “Görevinde kal” açıklamasından sonra Engin, partiyi yerel seçimlere götürürken şimdi de gelen seçimler için görevini bırakmayı düşünüyor. Engin’in parti üst yönetimi ile bu konuda görüşmelere başladığı da ifade edilirken niyetini önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidip bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na söyleyeceği belirtildi.
 


CHP İzmir İl Başkanlığı’nda Engin dışında yönetimde yer alan birçok kişinin de ismi gündeme gelmeye başladı. Partinin uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında son dönemde aktif çalışmalar yapan İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu milletvekili adaylığı bekliyor. Aynı zamanda Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) Genel Başkanı da olan Rodoplu’nun görevinden ayrılması bekleniyor.
 
Parti yönetiminde milletvekilliği için nabız yoklayan isimler arasında Altan İnanç, Yekta Varnalı gibi isimler de yer alıyor. Yine, Engin’in ekibinde bulunan Levent Çılı ve Celal Yıldız da kendi bölgelerinden çıkmak için çaba gösteriyor.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ANKARA’YA
Karar gereği görevi bırakması gerekenler arasında belediye meclis üyeleri de yer alıyor.  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan meclis üyeleri İzmir Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı kuruculardan ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Aydoğan, İsmail Hakkı Bekiroğlu, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İbrahim Yıldız, Süha Barlak, Erol Soyuer, Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok, Narlıdere eski İlçe Başkanı Asker Güneş, Menemen eski İlçe Başkanı İsmail Akıncı’nın isimleri konuşuluyor. 


 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan kadın meclis üyeleri arasında ise eski PM Üyesi Hatice Tatlı, Semra Aksu ve Banu Gençkan’ın da nabız yokladığı ifade ediliyor.


 
İLÇE BAŞKANLARI NİYETLİ
Partide karar gereği zorunlu olarak istifa etmesi gereken kişiler arasında ilçe başkanları da bulunuyor.  Kurultayda İzmir sandığında en çok oyu alan isim olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan istifa edeceğini ifade ederken Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege de görevi bırakmaya hazırlanıyor. Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in de milletvekilliği adaylığı için niyetinin olduğu belirtiliyor. Öte yandan partide uzun yıllar görev yaptıktan sonra geçtiğimiz hafta istifa eden Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı da Yarımada Bölgesi’nden milletvekili adaylığı için çalışmalara başlayacak.
 
KADIN ADAY TALEBİ
Yerel seçimde istifa etme zorunluluğu getirilmeyen kadın kolları yapılanması milletvekilliği için ayrı toplantı yapacak. Önümüzdeki hafta Ankara’da toplanacak olan Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu, parti örgütlerinde yer alan kadınların durumunu değerlendirecek. Genel merkezin de onayına sunulacak kararın ardından istifa zorunluluğu getirilip getirilmeyeceğini karar verilecek. Zorunluluk getirilirse İzmir’den Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku ve Kadın Kolları Genel Merkez MYK Yedek Üyesi Tülay Bayır’ın da görevi bırakması bekleniyor.


 
Partide kadınların ön plana çıkması, yerel seçimlerde Konak ve Urla’nın belediye başkanlarının kadın olmasından sonra yönetimde bulunan isimler de çalışmalara başladı. İzmir’de yönetimde görev alan İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Dilek Bilgin ve Nurcan Adıgüzel’in de nabız yokladığı ifade edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buse Denizci 1 Aralık 2014 Pazartesi 08:47

1. bölgeden adayımız Yusuf Baratalı. çalışkan, genç, dinamik, parti disiplini ile yetişmiş donanımlı bir insan.büyük başkan Yusuf Baratalı.

Yorumu oyla      12      5  
ÖNSEÇİM 29 Kasım 2014 Cumartesi 23:26

Dilek Bilgin 2.bölgeden favorimizdir ,Dilek Hanımı mecliste görmek istiyoruz sol gelenekten gelen bir isimdir bizi en iyi o temsil eder ailesi bedel ödemiş değerli kişilerdir örgütün ablasıdır canıdır

Yorumu oyla      11      5  
PARTİLİ 29 Kasım 2014 Cumartesi 12:36

Karşıyaka İlçe Başkanı Ali karaege istifa edip aday olmasın. çünkü Karşıyaka'da onu kimse sevmiyor.Bırak Milletvekili olmayı Ön seçimden Meclis üyesi bile çıkamaz.Otursun oturduğu yerinde tatını çıkarsın o koltuğu birdaha hiç bulamaz.

Yorumu oyla      12      5  
objektif yorum 29 Kasım 2014 Cumartesi 09:50

Herkes aday adayı olabilir en doğal hakları insanların. CHP önceki genel seçimlerden daha kötü bir sonuç alacak,yeni chp nin yeni Türkiye 'den ne farkı var ha AKP ha CHP ikisi de aynı insanların gözünde. Biri çalıyor ama çalışıyor öteki beceriksiz. İnsanlar dürüst çalışacak ama becerikli kadroları bekliyorlar. Umarım Emine Ülker Tarhan'nın kadroları beklentiyi karşılar. Yeni bir umut olur Türkiye'ye

Yorumu oyla      12      5  
bucalı 29 Kasım 2014 Cumartesi 08:26

bucada 5 yıl tek çivi çakmayan tatının manfaat ortakları tatı aday olmalı diyor. aday yapın tatıyıda bucadaki rezil oluşunu görün. tabi partinin kaybını göze alırsanız..

Yorumu oyla      11      6  
hür 29 Kasım 2014 Cumartesi 01:36

1. bölge ilk 5 sıra kesinlikle; 1-celal yıldız 2- seyfettin şen 3- asker güneş 4-ednan aslan 5- bircan gül olmalıdır.

Yorumu oyla      11      8  
Osmanoğlu 28 Kasım 2014 Cuma 23:43

Buca adayımız Ercan Tatı.Adam gibi adam yakışır başkanımıza.

Yorumu oyla      12      8  
Mehmet Tok 28 Kasım 2014 Cuma 23:34

CHP Türkiye siyasetinde artık iktidar olmak istiyorsa var olan mevcut yapısından sıyrılıp politikasında radikal değişiklikler yapmalıdır. Eğer iktidar özlemini bitirmek istiyorsa ön seçim koşulsuz bir şekilde uygulanmalıdır. Özellikle de İzmir'de CHP iktidar olabilir şu an ve geçmişte ama hiç kimse ya da hiç bir siyasi parti vaz geçilmez değildir. Bu yüzden partide emeği olan insanlara yer vermelidir. Ama yeni yüzlerle (tabi partide emeği olmuş genç yetenekli İnsanlarla) devam etmek zorundadır. Mesela Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP İl sekreteri Sevda Erdan Kılıç vb kişilerle yenileşmeye gitmelidir. Aksi takdirde siyasette bumerank gibi dönüp sürekli kendine çarpıp yara alacaktır.

Yorumu oyla      11      6  
Reza keç 28 Kasım 2014 Cuma 22:53

Dr. Ülkümen sadece bonzai degil aynı zamanda herkes icin, herkimse icin çok acil, Afet, cevre, yangın, deprem hasar sigortacılığı, son zamanlarda da diyetisyenlikte de önemli bir isim olmuştur. Meclise gitmesi hekimlik icin bir kayıptir

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 22:12

İZMİR DEN SEÇİLECEK VEKİLLER İZMİRLİ OLMALI.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan ilk tepki: Keşke Tuncelilerle…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.
Çelik'ten bedelli destek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik bedelli askerliğe destek açıklaması yaptı.
Bahçeli Tunceli'de: O sözleri yineledi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun hodri meydan ...
 
Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın ...
MHP’li Tanrıkulu’ndan vagon ihalesi çıkışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Atalay’dan flaş açıklama: Yol haritası…
Çözüm sürecinin hedefinin silahsızlandırma olduğunu belirten AK Parti ...
 
Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı
CHP’li Susam vergi ve SGK borcu yapılandırmasında uzun kuyrukların oluştuğunu, ...
CHP 'yayın yasağı'nı Meclis'te delecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara yayın yasağı, çözüm ve seçim ittifakları ...
Flaş! Kritik YAŞ kararları açıklandı
Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva