HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2019 Cumartesi - 16:53

CHP adayı Soyer: Çılgın değil akıllı projelerimiz var

CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer, Güzelbahçe’de seçim bürosu açılışına katıldı.İzmir’i dünyanın öncü kenti yapacaklarını ifade eden Soyer,  projelerini anlattı  “ Çılgın değil akıllı projelerimiz var” dedi.

CHP adayı Soyer: Çılgın değil akıllı projelerimiz var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer seçim çalışmalarını sürdürüyor.

CHP’nin İzmir Adayı Soyer, Güzelbahçe’de iki dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren ve Mart 2019’daki yerel seçimler için yeniden aday gösterilen Mustafa İnce’nin seçim bürosu açılışına katıldı.

Açılışa Soyer dışında, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Atilla Sertel, Bedri Serter,  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, CHP Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin ve çok sayıda partili katıldı.

İZMİR’İ DÜNYANIN ÖNCÜ KENTİ YAPACAĞIZ
Güzelbahçe’de büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Soyer, “İzmir  dünyanın en güzel kentlerinden biri. Şimdi bu memleketi tekrar Akdeniz’in dünyanın öncü kenti yapmaya var mısınız? Bunu el birliğiyle yapacağız. İzmir’i dünyanın öncü kenti yapacağız. Tepemizde bu güneş, akvaryum gibi deniz, bu coğrafya ve İzmir’in bu güzel insanları varken bunu hep birlikte kolayca başaracağız” dedi.

ÇILGIN DEĞİL AKILLI PROJELERİMİZ VAR
Konuşmasına projeler üzerinden devam eden Soyer, “Çılgın değil akıllı projelerimiz var” dedi. Soyer, şöyle konuştu:

“Şimdi projeler uçuşuyor havalarda. Genellikle çılgın projelerden bahsediliyor. İktidara gelemeyeceğini bilenler o çılgın projeleri havada uçuşturmaktan çekinmiyor. Fakat, öyle çılgın projeler değil, İzmirliler akıllı projeler istiyor. Birkaç örnek vermek isterim. Saat 06.00-07.15 arası akşam 19.00-20.00 arası toplu taşıma yüzde %50 indirimli olsa nasıl olur? Neden o saatler? Çünkü emekçi insanlar o saatlerde yolculuk yapıyor. Mesela başarılı öğrencilerimiz toplu taşımadan ücretsiz yararlansa güzel olmaz mı? Büyükşehir Belediyemiz 134 bin çocuğa süt kuzusu projesiyle süt ulaştırıyor. Bunu yoksul ailelere ekleyerek 250 bin çocuğa ulaştırsak güzel olmaz mı? Şimdilerde Tanzim Satış diye bir şey başlattılar. 1973 yılında Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten ve sonrasında sosyal demokrat başkanlar TANSAŞ’ı hayata geçirdi. Vatandaşımız ucuz et, meyve, sebze, kömür alabilsin diye. Şimdi sosyal demokrat politikalardan medet umuyorlar. Büyükşehir belediyemiz süt alıyor, çiçek alıyor, kooperatiflerden ürün alıp tüketiciye ulaştırıyor. Acaba bunu İzmir’den tüm Ege Bölgesi’ne yaysak, bütün Ege’de üreticiden ürün toplasak ve bunu İzmirli tüketiciyle buluştursak nasıl olur?  Değerli dostlar çılgın değil, akıllı projelerimiz var. Vatandaşa dokunan, hayatı kolaylaştıracak, sosyal demokrat belediyeciliğe uygun projelerimiz var.”KATI ATIKTAN ENERJİ ÜRETECEĞİZ
Ay sonunda büyük bir proje lansmanı gerçekleştireceklerini ifade eden Soyer, “İzmir’in geleceğiyle ilgili hayallerimizi, projelerimizi somut rakamlarla vereceğiz” dedi. Soyer kentte hayata geçirmek istediği ‘mega proje’leri şöyle anlattı:

 “ İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan 16,6 m2. Biz bunu 30 m2 ye çıkartabileceğimizi hesapladık. Yani 2,5 milyon m2’ye yeşil alanı İzmir’e kazandırabiliriz. Mesela, elektrik fabrikasını satışa çıkardılar. Biz büyükşehir belediyesi olarak onu alsak ve sinema endüstrisine plato alanı olarak kullandıracak bir düzenleme yapsak. Bütün o bölgedeki tütün depoları ve havagazı fabrikasıyla entegre etsek ve sinema endüstrisini  İstanbul’dan İzmir’e davet etsek. İzmir buna ev sahipliği yapsa nasıl olur?  Yine, teknoloji vadisi, İYTEV’inolduğu yerde bir ileri teknoloji serbest bölgesi yapsak ve bir yüksek teknoloji vadisi yaratsak, Amerika’daki silikon vadisi gibi! İzmir’den her sene 80-90 bin göçen beynimizi burada tutsak. Ve dünyanın en büyük teknoloji üreten şirketlerini buraya davet etsek nasıl olur? Harmandalı’da gaz elde etmeye başladık. Orayı 5 yılda yeşil bir alan haline getireceğiz. 2 adet katı atık tesis kazandıracağız. Ve bundan sonra katı atıktan enerji üreten dünyanın en önemli kentlerinden biri haline getireceğiz.  Son bir proje daha söyleyeyim. Şu güneş var ya tepemizde bugün insanlık bu güneşten elektrik üretiyor. İzmirlilerle birlikte bir büyük kooperatif kursak hepimiz ortak olsak ve elektrik elde etsek. Hem temiz enerjiyle kavuşsak ve hep beraber para kazansak nasıl olur? Bunu yapacağız. Birlikte olmayı, kolkola girmeyi birlikte üretmeyi becerebilen bir milletiz. Bu saydıklarım gibi çok projeler üreteceğiz, çokpaylaşacağız, çok kazanacağız. İzmir’in gücü kendine yeter, biz pastamızı kendi kendimize büyütür ve paylaşırız. İzmir demokrasinin başkentidir, demokrasiyi yaşatacak yer İzmir’dir.”İNCE: GÜZELBAHÇE ÜNİVERSİTE VE KOLEJLER KENTİ OLMA YOLUNDA
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, açılışta yaptığı konuşmada, “ CHP bir belediye başkanımızdan aldık görevi. Nüfusumuz 19 binden 32 bine çıktı. Büyüyen bir Güzelbahçe var. Balıkçı kasabasından şehir merkezi olma yolunda ilerliyoruz. Güzelbahçe’de birçok ilki gerçekleştirdik. Bundan böyle de yine hep birlikte daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu işleri yapmamızda büyük desteği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Yaptığınız bu büyük işleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le birlikte arttırarak yapmaya devam edeceğiz. 10 yıl birlikte aynı kaderi paylaştığım Seferihisar’ın çok değerli belediye başkanı İzmir’imizin adayı oldu.Sayın Başkanım bu günden itibaren sizden destek istiyoruz. Yapacağımız çok önemli işler var. Güzelbahçe üniversite ve kolejler kenti olma yolunda desteklerinizle büyüyecek. Tüm Güzelbahçe olarak yanınızdayız, arkanızdayız” dedi.

 
'3 milyar metreküp doğalgaz sahası keşfettik'
 
Karabağlar'da toplu sözleşme sevinci
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 17 Şubat 2019 Pazar 08:39

Sen ne ayaksın?

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan oku 17 Şubat 2019 Pazar 08:30

Sen herhalde bu sayfanın kadrolu trolüsün. Her haberin altında aynı yediklerini kusmandan belli. Ona buna laf yetiştireceğine İzmir''e ne katkım artım olur diye düşünmen İzmirimizin hayrına olur. Nihat Zeybekci yi elestiriyorsun. Şu ideolojik bağnazlık hallerini bırakın artık. Tunç SOYER İzmir''de CHP''ye yakışıyor mu? Dhp desteği CHP''ye ne kazandırır? Ne oldu bu CHP''de ki ulusalcı gerçek Atatürkçü ler? AKP''yi eleştirelim de CHP''de ki bu rezalet ne olacak?

Yorumu oyla      5      6  
biz chp li değiliz objektifiz.. 17 Şubat 2019 Pazar 00:46

gurkan bunlar yandaş sitelerde bölünerek çoğalan tipler zaten biliyolar soyerın kazanacagını ..maksat suyu bulandırmak ..ama nafile.. biz chp li değiliz ama izmir ranta kurban gitmemeli..içlerde chp ye gerekli ders verilmeli...ilçe adayları çok sıkıntılı çünkü

Yorumu oyla      6      5  
sezarın hakkı sezara 16 Şubat 2019 Cumartesi 22:39

yazık ya! aynı isimle yazamıyacak kadar cesaretsiz troller istila etti burayı. hayır bari aynı kelimeleri kullanmayın . trollüğünde bir adabı olmalı!hadi kardeşim wowturkey e gidin meşgul etmeyin burayı. burç abiniz size istediginiz kadar trollük yaptırır. selamda söyleyin.

Yorumu oyla      5      5  
gürkan 16 Şubat 2019 Cumartesi 21:50

Farklı isimler ile yorum yapan troller var. Komediye gel! Ha ha ha ...

Yorumu oyla      10      11  
Hasan Temiz 16 Şubat 2019 Cumartesi 21:38

Akvaryum gibi denizi Piristina,Kocaoglu ikilisi basardi,kim secilise simdiye kadar trilyonlar giden aritmaya önem verilmezse,körfezin kirletilmesine göz yumulursa Izmirli bunu asla affetmez

Yorumu oyla      10      8  
Murat 16 Şubat 2019 Cumartesi 21:05

İki aday da teknoloji vadisinden söz ediyor. İki aday da geri dönüşüm tesisinden bahsediyor bunlar önemli en azından kim kazansa da olmasını bekleyebiliriz.

Yorumu oyla      6      7  
izmirli 16 Şubat 2019 Cumartesi 20:54

metro ve tramvay projelerine devam edilmeli. 25-30 tane kavsak yapılmalı. Bu tarz projeler acıklarsa kafam rahat oy atacagım.

Yorumu oyla      8      7  
realist 16 Şubat 2019 Cumartesi 18:55

izmir ya türkiyenin en büyük köyü olacak yada yine 3 cü büyük şehri olacak..tercih izmirlilerin..ha köy kalmak güzelse bu kentte yaşayacak gençlere tarım hayvancılığı öğretelim..lazım olacak..oyum zeybekçiye..

Yorumu oyla      11      13  
izmirliyiz 16 Şubat 2019 Cumartesi 18:43

anlaşılan 5 yıl daha geçecek..türkiyenin en büyük köyü izmir olacak..mesulu izmirliler..şimdi bunada yanıt gelir biz köy olmaktan mutluyuz diye..ilerde gençler iş için güzelim izmiri bırakınca onlara cevap verirsiniz..oyum zeybekçiye..

Yorumu oyla      10      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'3 milyar metreküp doğalgaz sahası keşfettik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'deki mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı ...
MHP 20 belediye başkan adayını daha açıkladı
MHP, 3'ü ilçe, 17'si belde olmak üzere 20 belediye başkan adayını daha açıkladı.
CHP adayı Kayalar, Özdere Seçim Bürosu'nu açtı: Menderes'te güç birliği
CHP adayı Mustafa Kayalar'ın Özdere Seçim Bürosu açılışı, Milletvekili ...
 
Rahatsızlanan yolcuya Bakan Koca müdahale etti
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Ağrı'ya gidişi sırasında uçakta rahatsızlanan ...
CHP'de 12 üyeden olağanüstü PM çağrısı
CHP'de 12 PM üyesi, partinin İstanbul Maltepe ve Şanlıurfa Siverek adaylarının ...
AK Partili Şengül'den, Tunç Soyer iddiası: Zeybekci'yi taklit ediyor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, AK Partili rakibi ...
 
Yeni başkan ve yönetim kurulu atandı: Menemen CHP’ye ‘Serdar Abi’ formülü
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in tekrar aday gösterilmemesini protesto ...
AK Parti adayı Eroğlu: Konak'a hizmet aşkıyla çalışacağız
Sevgililer Günü’nde Konak için hazırladıkları projelerini açıklayan Cumhur ...
AK Partili Zeybekci: İzmirli artık uyandı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmirlilerin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva