HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mart 2015 Cuma - 13:54

CHP aday adayı Sökmen’in önseçim parolası: Önce 57, sonra 79!

CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Özdemir Sökmen ön seçim öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendilerine öncelik olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu sandıktan birinci çıkarma hedefi koyduklarını belirten Sökmen, “Ben genel başkanımla aynı bölgede yarışmayacağım aynı sandıkta koşacağım. Sandığa gittiğime ilk önce 57 numarayı sonra kendi numaram olan 79’u işaretleyeceğim” diye konuştu.

CHP aday adayı Sökmen’in önseçim parolası: Önce 57, sonra 79!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla aynı bölgeden ön seçime girecek olan İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen hafta sonu yapılacak seçim öncesi açıklamalarda bulundu.
 
Egedesonsöz’e konuk olan Sökmen aday olma sebeplerini anlatırken, seçildiği takdirde yapacaklarından da bahsetti.  Sökmen ön seçim için de çarpıcı bir açıklamaya imza attı.
 
KUVA-İ MİLLİYE ÖRNEĞİ
Niye aday olduğunu da açıklayarak sözlerine başlayan Sökmen bu dönem CHP’de çalışmayı bir vatan borcu olarak gördüğünü vurguladı. Sökmen, “CHP’de çalışmak bu dönem bir vatan borcudur. Vatan görevidir. Kuva-i Milliye hareketi gibi bir hareketin içinde olmalıyız. Bunu İzmir halkı her zaman gösteriyor. Başımızdaki partiye hiç oy çıkmıyor. CHP büyük bir adım attı. 85 seçim bölgesinin 55’inde ön seçim kararı aldı. Bu büyük bir ivme yaratacak. Ben bu seçimlerde CHP’nin çok büyük bir patlama yaparak iktidara ortak olacağını ve biraz zorlamayla tek başına iktidar olacağına inanıyorum. Bu bir hayal dünyası değil. AKP ne zaman geldi Türkiye’nin başına ve bir türlü de gitmek bilmiyor” ifadelerini kullandı.


 
GENÇ VE EMEKLİ VURGUSU
Milletvekili seçildiği takdirde yapacaklarından da bahseden Sökmen öncelikle emekli ve gençlerin sorunlarına eğileceğini ifade etti. Sökmen, “ Benim Türkiye'de büyük sıkıntıda olduğunu düşündüğüm iki grup var; gençlerimiz ile emeklilerimiz. Türkiye'de yüzlerce üniversite var ve bu üniversitelerden her yıl binlerce öğrenci mezun oluyor. Örneğin, Türkiye'de 171 hukuk fakültesi var. Bu fakülteden mezun olan birçok kişi iş bulamıyor. 25 ve 30 yaşına gelmiş gençlerimiz, anne ve babasından aldıkları harçlıklarla geçinmeye çalışıyor. Pek çok genç de bu yüzden yüksek lisansa başvuruyor, öğrenciliği biraz daha uzasın diye. Ben Baro başkanlığı yaparken birçok yeni mezun avukatın yazıhanesinin kirasını ödeyemeyecek durumda kaldığına şahit oldum. O yüzden gençlerimizin işi kolay değil Türkiye'de. Bir kere istihdam yok. Gençler daima ön planda olacak benim için. Yeni istihdam alanları oluşturmak için her türlü öneri ve desteği vereceğim Meclis'te. CHP'nin de 6 Okundan bir tanesi olan devletçilik ilkesi vardır. Bana göre devlet de yeni iş yerleri açıp istihdamda ön ayak olmalı. Eskiden böyleydi bu durum. AKP'nin başa geçmesi ve özelleştirmeler ile şimdiki mevcut durum ortaya çıktı. Özelleştirmede vicdan yok. Zarar ettin mi kapatıveriyor ya da kapı dışarı ediliyorsun. 12 yıldır AKP hükümetinin bir fabrika için kurdele kestiğini gördünüz mü?” diye konuştu.
 
3 DÖNEMDİR AKP’YE OY ATANLAR CHP’YE DÖNDÜ
CHP’nin demokrasinin kalesi olduğunu belirten Sökmen, “CHP 93 yıllık bir kaledir, bir çınardır. Ne partiler geldi geçti ama o hala ayakta. Demokrasinin kalesidir. Bu ön seçim CHP’nin bu özelliklerini daha da güçlendirecek. Bunu Türkiye’de bir tek CHP yapıyor zaten. Yöneticilerimiz bu kararı almakla partimizin geleceğine ivme kazandırdılar. İlçe örgütlerinde hareketlenme var. Bu hareketlenme önce ön seçimde katılımla sonra da genel seçimde CHP iktidarıyla devam edecektir. CHP iktidara gelecek, İzmir’den başbakan çıkacak ve İzmir’e yakışan milletvekilleri çıkaracaktır. Türkiye ve cumhuriyetin geleceği için bu karar artık verilmelidir. Gezdiğim yerlerde 3 dönem AKP’ye oy vermiş insanlar ‘artık oy yok’ diyorlar. Millet CHP’ye döndü” dedi.
 
İNSANLAR NEDEN CHP’Yİ TERCİH ETSİN?
Genel seçimde vatandaşların CHP’yi tercih etmesinin sebeplerini de anlatan Sökmen, “Neden insanlar CHP’ye oy atmalı? İlkin CHP ana muhalefet partisidir. AKP'den sonra en çok oyu alan partidir. İktidara en yakın olan alternatif partidir. AKP iktidarının yıkılması için bunun elzem olduğunu söylüyorum. Vatan Partisi de, Anadolu Partisi de diğer partiler de oy alacaktır ama hiçbiri yüzde 10 barajını aşamayacaktır. Yüzde 10 barajını aşamayan bütün oylar da çöpe giden oylardır. Böylelikle 3 milyon oy boşuna verilmiş oluyor. Halbuki 3 milyon oy da CHP'ye verilse görülecektir ki milletvekili sayısı artacak ve AKP hükümeti devrilecektir” ifadelerini kullandı.
 
İYİ Kİ İZMİR’DE YAŞIYORUM
Yaşadığı kentin sorunlarına da değinen Sökmen, İzmir’i Türkiye'nin batıya açılan penceresi olarak gördüğünü belirtti. Sökmen,  “Türkiye'nin de en güzel şehirlerinden bir tanesi. İzmir'in asıl özelliği, insanların çok özgür yaşamayı sevmesi. Bir Ramazan ayında İzmir'de bütün restoranlar açıktır. İsteyen orucunu tutar, isteyen yemeğini yer. Uşak'tan sonrasına baktığımızda ise özellikle Karadeniz ve Doğu'ya, Ramazan ayında açık bir lokanta bulamazsınız. Ben burada kimseyi eleştirmiyorum. Tabii ki herkesin tutumu ve dini düşüncesi kendinedir. Yalnız İzmir'in pek çok yönden özgür yaşantısına hayranım. İyi ki İzmir'de doğmuşum ve iyi ki İzmir'de yaşıyorum. İzmir'in bir sorunu değil ama bazı küçük çapta krizlere neden olan durumlar da ortaya çıkıyor. Bu da İzmirlilerin duyarlı ve hakkını savunan bir yapıda olmasının sonucudur. STK'lar bir proje yapıldığı zaman hemen dava açıyorlar, hemen tüm projeleri en küçük ayrıntısına kadar inceliyorlar. İyi ki de böyle yapıyorlar, bugün hayran olduğumuz o Kordon önünden otoban geçmesini engellediler. İzmir'in asıl sorunu ise hükümetten ve devletten yeteri kadar destek alamaması. Bu yüzden de birçok proje yapılamıyor ya da ağır ilerliyor” diye konuştu.
 
ÜYELER 19 YIL SONRAKİ FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRSİN
Sökmen 29 Mart’ta yapılacak ön seçime katılım çağrısı yaparken, üyelerin yıllar sonra yapılan ön seçim fırsatını değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Sökmen, “Seçime üye ve tabanın katılmasını diliyorum. Tüm üyeler 19 yıl sonra ayaklarına gelen bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Katılımın yüksek olacağına da inanıyorum. Yalnız ulaşım sıkıntısı var. Köylerdekiler nasıl gelecek? Belki hava koşulları sıkıntılı olacak, mesafe uzak olacak. Mutlaka taşıma olmalıdır fakat ilçe örgütleri tarafından yapılmalıdır. Adaylar yaptığı takdirde ön seçimin önemi olmaz. Şeffaflığa gölge düşebilir. Risklidir. 70 bine yakın oy üyenin yüzde 60 ya da 70’i katılırsa iyi olur” dedi.


 
ÖNCE 57’Yİ SONRA 79’U İŞARETLEYECEĞİM
Sökmen, “Genel başkanımızın 2’inci Bölge’den seçime girmesi bölgede oy patlamasına sebep olacaktır. Eşyanın tabiatı böyledir. Bir yerden genel başkan ön seçime girerse oylarda hareketlenme olur. Bizim önceliğimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu sandıktan birinci çıkarmak olacaktır. Sandığa gittiğime ilk önce 57 numarayı sonra kendi numaram olan 79’u işaretleyeceğim” ifadelerini kullandı.
 
ÖN SEÇİM ŞENLİK HAVASINDA OLSUN
Ön seçimin şenlik havasında geçmesini dilediğini söyleyen Sökmen beklentisinin de bu yönde olduğunun altını çizdi. Sökmen, “Bunca yıl sonra gerçekleşen demokrasi şöleninin güllük gülistanlık, kucaklaşma içinde geçmesini istiyorum. İzmirli ön seçimin tadını alınca bir daha bırakmayacaktır ve bırakmamalıdır da zaten.  Ben genel başkanımla aynı bölgede yarışmayacağım aynı sandıkta koşacağım. Sandıktan kim çıkarsa çıksın bizim asıl mücadelemiz AKP iktidarını sonlandırmaktır. Ön seçimden kaçıncı çıkarsam çıkayım çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fehmi Şaşmaz 28 Mart 2015 Cumartesi 01:12

Geçerli olsa, 5 tane 79 yazarım, umarım siyasete karakter getirirsin, Özdemir

Yorumu oyla      15      6  
Onur uysal 27 Mart 2015 Cuma 23:33

baskanim size inancımız tam.Sizi Mecliste görmek istiyoruz...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler ve kadınlar CHP'li Birlik'in arkasında!
‘Üretici; örgüt, genç, kadın, emek’ diyerek yola çıkan Mehmet Birlik; ...
MHP İzmir’de bu kez 2.bölge: Yine 6’sı bir yerde!
MHP İzmir’de başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından aday adayları ...
Erten’den çarpıcı mesaj: Bir kavgaları 90 milyar!
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; Torbalı ...
 
CHP İzmir’de kontenjan kararına ‘Kılıçdaroğlu’nun rakipleri’ ne dedi?
YSK indirim talebini reddetti, önseçimde Kılıçdaroğlu’nun da yarışa gireceği ...
CHP'li Bayır'dan bir ilk: Özdere
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır’ın ilk durağı, ...
Flaş! Ve bilmece çözüldü: İzmir 2.bölgede kontenjan sayısı...
Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin PM kararı ile belirlediği kontenjan sayısını ...
 
CHP'li Altındağ: Taşeron kanayan yaramızdır
Karşıyaka Belediyesi Şantiyesi’nde işçiler tarafından sıcak bir ilgiyle ...
CHP'li İnanç 14 ilçeyi gezdi, binlerce partiliye ulaştı
Aylardır sokaklarda partililerle bir araya gelen İzmir 1. Bölge 49. Sıra ...
MHP İzmir’de sosyal medya fenomeni eğitimi
Sosyal medya mecralarından en çok Facebook'u kullanan MHP'nin İzmir teşkilatları, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva