HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2015 Salı - 14:45

CHP Karşıyaka’da kongreye 5 kala ‘ortak aday’ formülü

Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’nun kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından çalışmalara başlayan Uğur Yıldırım ‘ortak aday’ formülü ile süreci hızlandırdı. Akpınar dışında, İl eski Başkanı Ali Engin, Eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Adnan Alabay ve Cevdet Tümtürk destek kararı aldı. Muhalif isimlerin lideri Cihan Türsen’in ise ikinci adayı çıkarması bekleniyor.

CHP Karşıyaka’da kongreye 5 kala ‘ortak aday’ formülü

EGEDESONSÖZ - CHP’nin 6 Aralık’ta kongre gerçekleştireceği yerler arasında bulunan Karşıyaka’da mevcut İlçe Başkanı Mustafa Özuslu aday olmayacağını açıklayınca çalışmalar hızlandı. Delege seçimlerinden oldukça parçalı yapıların çıktığı ilçede Özuslu’nun yerine Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın akrabası Uğur Yıldırım çalışmalara başladı. Aynı zamanda ilçe başkan yardımcısı olarak görev yapan Yıldırım’a belediye gücünü de elinde bulunduran Akpınar 70-80 delege ile destek verme kararı aldı.

- CHP İZMİR'DE 5 YENİ BAŞKAN'DAN İLK MESAJLAR...
 



Akpınar’ın ardından delege seçimlerinde birlikte çalıştığı ve listeleri büyük oranda birlikte yaptığı İl eski Başkanı ve milletvekili adayı Ali Engin de destek kararı aldı. İlçede, 100’ün üzerinde delegeye hakim olan Engin, bir yandan İl Başkanlığı için Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na destek verirken diğer yandan daha önce belediye başkan aday adayı olduğu ilçede de siyasi dengeleri elinde tutmak istiyor. Engin, alanda kendisi ile birlikte çalışan ekibini de aktif hale getirirken kurultayda Parti Meclis Üyeliği (PM) hedefine doğru ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka’da partide görev alan eski-yeni birçok isimle bir araya gelen Engin, süreç için “Ben de varım” mesajı vermişti.
 
Yıldırım’a Engin dışında eski İlçe Başkanı Adnan Alabay da destek verme kararı aldı. Özellikle, Tuna, Tersane ve Alaybey mahallelerinde hakim olan Alabay’a yakın 50’nin üzerinde delege bulunuyor. Seçim sürecinde belediye başkanı ve ilçe başkanlığı ile ortak çalışan Alabay’ın Yıldırım’a sıcak baktığı ve adaylığına karşı çıkmadığı belirtildi. Alabay da Yıldırım’dan yana tavır koydu.


 
İlçede, ağırlığı olan bir başka isim ise Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, delege seçimlerinin yapıldığı Bostanlı’da İl eski Başkanı Engin’in tek başına çıkarttığı listenin karşısında eski Belediye Başkanı Cihan Türsen ile hareket eden Durak, genel olarak “uzlaşı” yöntemini tercih etti. Durak’ın hakim olduğu ve kendisine yakın 70’ın üzerinde delege ile Belediye Başkanı Akpınar’ın adayı Yıldırım’a destek verme kararı aldığı öğrenildi. 
 
Partide Şemikler, Yalı, Bahriye Üçok, Zübeyde Hanım gibi mahallelerde etkili olan isimler arasında yer alan Cevdet Tümtürk de Yıldırım’dan yana tavır aldı. Tümtürk, rakip aday arayışı çalışmalarına girmezken ittifak yaparak sürecin yürütülmesi fikrini benimsedi.


 
TÜRSEN ADAY ARAYIŞINDA
İlçede, Yıldırım’a sıcak bakmayan tek isim ise eski Belediye Başkanı Cihan Türsen… Türsen, ilk olarak Bostanlı-Mavişehir-Yalı ve Atakent gibi mahallelerden başlayarak hakim olduğu 50’nin üzerindeki delege ile aday arayışına başladı. Delege seçimlerinden itibaren belediye-ilçe başkanlığı yapısı ile karşı karşıya gelen Türsen’e bazı isimler de destek veriyor. Türsen’in aday olarak ilk etapta kadın aday formülü üzerinde durduğu belirtilirken Ferhat Yiğit ismi de ön plana çıktı.  İki adaylı geçmesi beklenen yarışta, Türsen’in diğerleri gibi oluşan ittifak adaya destek vermeyeceği dile getiriliyor.

 
CHP’li vekiller ‘o sahilden’ botla denize açılacak!
 
Akşener’den Bahçeli'nin ‘cemaat’ iddiasına yanıt
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyaka 1 Aralık 2015 Salı 21:15

O beyaz listeye zoraki destek veren delegeler var. Düzgün bir aday çıkarsa ve bu cihan Türsen'in adayımış gibi lanse edilmez de alternatif olarak gösterılırse, o delegelerden banko 100 diğer adaya oy verecektır ,emin olun.

Yorumu oyla      12      5  
cemal şen 1 Aralık 2015 Salı 18:02

Şener veya Taha kardeşlerimiz karşıyakamıza belediye başkanı olsunlar

Yorumu oyla      15      6  
Şener Akdemir 1 Aralık 2015 Salı 17:12

Aşağıdaki yorumdan dolayı yorum yapma gereği duydum. Karşıyaka ilçe başkanlığı dahil olmak üzere partide herhangi bir göreve talip değilim. İşim dolayısıyla yapamayacağım göreve talip olmak gibi bir niyetim yok.

Yorumu oyla      14      6  
1 Aralık 2015 Salı 17:04

Cemal şen teşekkürler Şener için düşündüklerin ama Şener ilçe başkanlığını hiç düşünmüyor

Yorumu oyla      13      6  
cemal şen 1 Aralık 2015 Salı 16:59

karşıyakamıza genç bir ilçe başkanı isityoruz ya Şener ya Taha Okan olsun

Yorumu oyla      14      6  
PARTİLİ 1 Aralık 2015 Salı 15:38

ARKADAŞLAR BOSTANLI DA CİHAN TÜRSEN DELEGE Mİ OLDU. LİSTESİ KAYBETTİ KEZA YALIDA, MAVİŞEHİR'DE EN FAZLA 2 DELEGE BULABİLİR. CİHAN TÜRSEN BEY NEDEN KENDİSİ ORTAYA ÇIKARAK ADAYIM DEMİYOR'DA HARCAYABİLECEĞİ BİRİNİ ARIYOR. TABİ BUNLARI NEDEN SÖYLEDİM. SİZİN HABERİNİZE İSTİNADEN. AKLIBAŞINDA BİRİSİ ZANNETMİYORUM CİHAN TÜRSEN BEYİN GAZINA GELİP ADAYIM DİYE ORTA YA ÇIKSIN. BİR TEK NERGİZ DEN DELEGE DESTEĞİ ALABİLİR.

Yorumu oyla      12      10  
cemal şen 1 Aralık 2015 Salı 15:11

Cihan bey şener akdemir kardeşimizi aday göstersin genç başarılı kariyeri pırıl pırıl bir kardeşimiz üstelik karşıyakalı

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ’dan flaş ‘Elçi cinayeti’ açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ...
Davutoğlu’ndan İzmir mesajı: Ayda iki gün…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini ziyaret eden AK Parti İzmir teşkilatlarına, ...
CHP İzmir’de 5 yeni başkan hedeflerini anlattı
CHP İzmir’in çiçeği burnunda yeni ilçe başkanları örgüte mesaj vererek, hedeflerini anlattı.
 
Bahçeli’den bomba itham: Bir tanesi Gülen Hareketi’nin…
Kurultay çağrıları hakkında konuşan MHP Lideri, “MHP’yi CHP’leştirme gibi ...
Erdoğan-Obama zirvesinde ilk mesaj: Türkiye’nin…
ABD Başkanı Barack Obama, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Türkiye'nin ...
Bahçeli: Rusya haksız ve art niyetli!
MHP Lideri Bahçeli, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesini sert ...
 
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a Tahir Elçi cinayeti yanıtı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetine ilişkin olarak, HDP'den ...
CHP İzmir'de 2 ilçede seçim mesaisi: Kimler kazandı?
Kongre maratonunda hafta içi mesaisinde Dikili ve Tire’de seçim heyecanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Putin’e soruyorum…
Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva