HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2014 Pazartesi - 15:01

CHP İzmir’in örgüt patronu: İmza toplayamazlar çünkü...

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, yerel seçimlerden sonra olağanüstü kongre isteyenlerin başarılı olamayacağını söyledi. İl Başkanı Ali Engin’i devirmek için başlatılan çalışmanın mantıklı olmadığını anlatan Erel, “Eskiden belediyeler partinin içine müdahale ediyordu. Bu dönemde bağlantıları kestik. Belediyelerden maddi ve iş desteği bulmayan bir hareket başarılı olamaz. Bu dönem bu mümkün değil” dedi.

CHP İzmir’in örgüt patronu: İmza toplayamazlar çünkü...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Yerel seçimlerin ardından CHP’nin İzmir’de 8 ilçede belediyeyi kaybetmesinin ardından başlayan hareketli süreç devam ediyor. İl Başkanı Ali Engin başta olmak üzere birçok ismin istifaya davet edildiği gergin ortam son Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından yeniden alevlendi.  Olağanüstü kongre taleplerini tekrarlayan parti içi muhalefet toplantılar yapmaya devam ederken il yönetiminden açıklama geldi. Partinin Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel,  İl Başkanı Engin’in “hodri meydan” dediği olağanüstü kongre talebinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yapıcı, olumlu, yol gösteren eleştirilere önem verdiklerini ifade eden Erel, sandıklar açılmadan seçim günü başlayan eleştirilerin maksatlı olduğunu belirtti. Erel, “Birileri üzüm yemekten çok bağcıyı dövmeye çalışıyor. Art niyetli çabalar var. Hepimizin eleştirmeye hakkı vardır. Eleştirilerin hedefinde olan yönetimiz. İzmir İl Örgütü’nü daha iyi yöneteceğimiz iddiasıyla kongrede aday olduk ve göreve geldik. İmza toplamak partinin tüzüğünde zaten var. Koşulları yerine getirirlerse gerekeni yaparız. Düşen ilçeleri, görevden alınan ilçelerin kongrelerini yaptık. Bu süreçte çok yüksek sesle konuşanlar geçmişte imza toplandığı ve mahkeme kararı olduğu halde uygulamadılar. Parti örgütü bunu çok iyi biliyor. İl başkanına ‘istifa et’ diye bağıranların sabıkaları ve bu zamana kadar yaptıkları bu talebi gündeme getirmeleri lüksünü vermiyor. Partide yıllardan beri yapılmayan danışma kurullarını yaptık. Seçimden birkaç gün önce milletvekili rakip partinin adayını gidip ziyaret ediyorsa, ona başarılar diliyorsa, motive ediyorsa ve kendi adayının bir tanesinin kapısını çalmadan parti yönetimini eleştiriyorsa bu karşılık bulmaz. Hayatı boyunca kongre kazanmamış il başkanları durumdan prim çıkartmaya çalışırsa kimse itibar etmez. Partinin ‘kurultaylar partisi’ olarak algılanmasına neden olan büyüklerimizi artık kimse ciddiye almaz” dedi.

BAĞLANTIYI KOPARTTIK
Partinin geçmişte yönetim kademelerinde olan kişilerin partiyi belediye başkanlarına endekslediler. Delege yapısı başkanlar üzerinden şekillendirildi. Delegeler belediyeler ile bağlantılıydı. Belediyede çalışanı, çalışanın oğlunu-kızını delege listelerine yazarsanız olmaz. Delege seçimlerinde işten çıkartma olaylarını yaşadık. Mahalle seçimlerine kadar Ankara’dan müdahale eden genel sekreterler, kongrelere karışan belediye başkanlarını biliyoruz. Artık yeni dönemde insanları işleriyle tehdit eden belediye başkanları olmayacak. Özgür delege gidip oyunu rahatlıkla kullanacak. Bu dönem belediye ile parti örgütleri arasındaki bu tür bağlantılar kopartıldı. Bugün olağanüstü kongre taleplerini gündeme getirenlerin kim olduğuna bakmak gerekir. Partimizin sağduyulu üyeleri kerameti kendinden menkul isimlere itibar etmez.  Bu isimler kapıları çaldığında ‘sen kendi döneminde yaptın mı ki şimdi istiyorsun’ diyorlar. İmza varsa getirir, masaya koyarsanız. Yoksa ikide bir pehlivan tefrikası gibi gündeme getirmenin de anlamı yok” diye konuştu.

İL BAŞKANI DA RAHATSIZ
Erel, yerel seçimlerin ardından parti içinde yer alan muhalif isimler için başlatılan disiplin sürecinde beklentinin yüksek tutulduğunu söyledi. Erel, “İl başkanı gelinen noktada sürekli disiplin sopası gösteren bir kişi olarak algılandı. Aslında durum böyle değil. Sonuçta o makamda görev yapıyorsanız bazı şeylerin önlemini almak zorundasınız. Burası Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ve partinin en güçlü olduğu yer. Disiplinin adı hoş bir şey değil ama il başkanı sürekli bu konunun gündeme getirilmesinden rahatsız. Bu durumdan kendisi de hoşnut değil” dedi.

BAŞKANLARI KİLİTLEMEMEYECEĞİZ
Yerel seçim sonrasında sekiz ilçede yaşanan kaybın birçok gerekçesi olduğunu ifade eden Erel, bunun tek bir nedene bağlanmaması gerektiğini söyledi. Aday, partinin genel duruşu, seçmenin beklentileri, ekonomik gerekçeler gibi birçok nedenin sıralanabileceğini anlatan Erel, “Mesele Menderes ve Selçuk gibi yerlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun oyları ilçe belediye başkan adayından daha fazla çıktı. İkisi de aynı partiden olmasına rağmen bir Kocaoğlu markasının ortaya çıktığını gördük. Kocaoğlu’na çıkan oy aslında belediye başkanının nasıl olması gerektiğini de gösteriyor. Kocaoğlu’na ‘metro bitiremedi’ denildi ama iki dönem en çok oy metronun güzergahından alındı. Vatandaş aslında neyin gerçek olup olmadığını biliyor. Binali Yıldırım gibi kabinenin en uzun süre bakanlık yapmış kişi bu marka karşısında duramadı. İlçede meclis iyi temsil edilmişse vatandaş meclise oy verirken başkana destek vermiyor. Bunun da iyi analiz edilmesi gerekir. Şimdi başkanın partimizden olmadığı fakat mecliste birinci olduğumuz ilçelerde yeni çalışmalar yapacağız. Başkanları yakından izleyeceğiz. Başkanlıkta muhalefet, mecliste iktidar olduğumuz yerleri kilitlemek için çalışmayacağız. Bizim önerilerimizi de dinlemeleri gerekiyor. Başkanların ‘kararı alırız, geçeriz’ dedikleri noktada arkadaşlarımız karşısında olurlar” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yönetememe 22 Nisan 2014 Salı 13:00

İl yönetiminin artık örgütle bağı kopmuştur. İl yönetiminin frekansı değişmiştir ve şaşkınlardır.

Yorumu oyla      14      6  
bornovalı 22 Nisan 2014 Salı 10:54

cok basarılı oldugunuza ınanıyorsanız kalın daha beter olalım

Yorumu oyla      15      5  
alim Çankaya 21 Nisan 2014 Pazartesi 23:27

İl yöneticisi olarak yorumlarınızın bir kısmına katılsam da Aziz Kocaoğlu değerlendirmenize katılmıyorum.2009 seçimlerine göre BŞB Başkanının oyu düşmüşse( Hükümetin bütün olumsuzluklarına rağmen)bunun da sorgulanması gerekmez mi?

Yorumu oyla      22      5  
Yüksel Çelik 21 Nisan 2014 Pazartesi 20:53

Bu seçim şart larinda il başkanim çok büyük başarısı olduğuna inanıyorum ve kemalpasa yönetimi olarak sonunakadara yanindayiz MEYVE VEREN AAĞACI HERKEZ TASLAR BUDA başa rinin orneyidir

Yorumu oyla      18      43  
fatih karasu 21 Nisan 2014 Pazartesi 20:26

il başkanımzdan bizler gercek chpliler olarak memnunuz...koltuk sevdalıların yandaşları memnun değilmiş...

Yorumu oyla      18      53  
kamil 21 Nisan 2014 Pazartesi 18:53

Belediye başkan adaylarını oturup kendiniz belirlerseniz tabi oy alamazlar çünkü bizim partimizde biat ve itiat kültürü yoktur.Ayrıca belediyeler ile bağlantıyı kesmediniz direk kendinize bağladınız !!!

Yorumu oyla      52      12  
Lombak 21 Nisan 2014 Pazartesi 18:12

İl Başkanlığı seçiminin zararlı olacağını "mantıklı gerekçe"lere dayandırmaya çalışmak da son dönem modası herhalde. Ben size belediyelerde ne olduğunu söyleyeyim. Eski başkanların kankileri gitti, yeni başkanların kankileri dolduruluyor. Yeni başkanların eskilerinden farklı bir insan kaynakları politikası yok. Birbirimizi kandırmayalım. Hiç bir ilişkiyi de kesmiş değilsiniz.

Yorumu oyla      43      10  
HALİL 21 Nisan 2014 Pazartesi 18:06

geçmişte kendileri il kongresine giderken yaptıkları için belediye başkanlarını söylemiş, insanları daha çok tahrik edin

Yorumu oyla      27      7  
DİNAZOR 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:39

'Artık yeni dönemde insanları işleri ile teddit eden belediye başkanları olmıyacak'buyurmuşlar parti büyüğümüz.doğru söylemiş bir dönem sonra elimizde belediyede kalmıyacağı için tespit doğru başarılarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      34      7  
sehzade 21 Nisan 2014 Pazartesi 16:45

Bence de başarılı olamazlar herkes göbeğinde belediyelere bağlı belediyelerde ile. Bunun adı da siyaset oluyor...

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıcıoğlu'nun avukatı: Dehşetin görüntüleri var
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun tartışılan ölümüyle ilgili, ailenin avukatı ...
CHP'li vekilden Erdoğan'a özvgü dolu sözler!
Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Toprak ...
AK Partili Şahin: Erdoğan Köşk'e çıkarsa...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Henüz AK Parti'nin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan şok iddia: Tüm okulları İmam Hatip yapacak
CHP lideri, vakıf yöneticilerinin bakanlık bürokratlarına talimat verdiğini ...
CHP'li Sarıgül'e mahkemelerden kötü haber
Mal varlığına tedbir konulan Mustafa Sarıgül'ün itirazı hem mahkeme hem ...
10'u bakan 70 vekile teşkilat darbesi!
AK Parti teşkilatı, üç dönem yasağının kaldırılmamasını istedi. 10'u Bakan ...
 
Yalova'da 'fatura' krizi bitmiyor: Burunlarından getireceğim
Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Yalova Belediyesi'ne seçim ...
Beşir Atalay: Twitter şimdi hizaya geliyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Yasası ile bu kurumun rahat çalışacağını ...
Erdoğan yüzde 5 için Avrupa turuna çıkıyor!
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim kanununda yapılan değişiklikle yaşadıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva