HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2015 Salı - 14:31

CHP İzmir’den sert çıkış: Terörle mücadele terörü!

İl Örgütü Suruç’ta 32 gencin ölmesine neden olan bombalı saldırı sonrasında gelişen süreci değerlendirdi. Örgüt adına konuşan İzmir Milletvekili Balbay, “Şu an ülkede terörle mücadele terörü vardır” dedi.

CHP İzmir’den sert çıkış: Terörle mücadele terörü!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, Suruç’ta 32 genci yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından ülke çapında ve sınır ötesinde yapılan operasyonlar, ateşkesinin sona ermesiyle tırmanan terör olayları nedeniyle bir basın toplantısı yaptı.

İl binasında gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Bedri Serter’in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Zeynep Altıok Akatlı ve Kamil Okyay Sındır da katıldı.



TERÖRLE MÜCADELE TERÖRÜ
İl örgütü adına açıklamayı İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yaptı.

Balbay gündeminde Suruç katliamından sonra emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonları vardı. Balbay, “İzmir’de 24 Temmuz’dan bu yana yapılan operasyonlarda 100’den fazla gözaltı var. Bunlar içerisinde 5 ayrı örgüt var. Emniyet tabiri ile sol örgütlere yönelik operasyon yapılmaktadır. Bu operasyonlar, ‘terörle mücadele terörü’ haline gelmiştir. Biz Çiğli’de Şirintepe Mahallesi’ni ziyaret ettik. Ziyaret ardından mahalleye polisler geldi.  Bir milletvekili ziyaretinde terör faaliyeti gibi önlem alınıyor. Ve o ziyaretin sabahı 6 arkadaş gözaltına alındı. O arkadaşlardan 5’i CHP’li’dir. Buradan soruyoruz o arkadaşlarımızın suçu nedir? Bu operasyonlarda bilgi almak istiyoruz. Hangi eylemleri gerçekleştireceklerdi” diye konuştu.
 
AKP ‘BEN YOKSAM’,  ‘TERÖR VAR’ DİYOR!
Ülke genelinde tırmanan gerginlikler nedeniyle AK Parti’yi sorumlu tutan Balbay, “Biz CHP olarak terör nereden gelirse gelsin,  kim yaparsa yapsın, biz her türlüsüne hayır diyoruz. İzmir iç barışın güçlü olduğu bir yerdir. İzmir’de kimsenin kimseye karışmadığı bir ortam vardır. Burada bazı semtleri potansiyel suç yeri olarak göstermek bu barışı da bozacaktır. Siz terörle mi mücadele ediyorsunuz toplumla mı? Şu anda Türkiye’de düzenlenen operasyonlar Aziz Nesin’in Fil Hamdi operasyonuna dönmüştür. Türkiye genelinde 34 ilde operasyon düzenlendi.  Binden fazla gözaltı var. ‘Yakaladık, hangi örgüte atalım?’ derdindeler. Başbakan ‘IŞİD’i sınırımızda görmek istemiyoruz’ dedi. IŞİD sınırda değil, IŞİD merkezde. Bu hükümet 13 yıllık icraatının, sonunu sergilemektedir. ‘Ben yoksam, istikrar yok’ diyorlardı. Şimdi ‘ben yoksam, terör var’ deniyor. Bugün terör örgütleri TL kullanıyor. Biz iktidarın terörü siyasi bir kazanıma çevirmesine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.
 


AKP PARLAMENTOYA HESAP VERMELİDİR
Parlamentonun CHP’nin acil çağrısıyla toplanacak olması hakkında da bilgi veren Balbay, “Şu an ki hükümette 12 bakan milletvekili değildir. Şu an parlamento dışı bir hükümet bulunmaktadır. Yarın parlamento toplanacak. Biz orada umut vereceğiz. Bu topluma felaket aşılamaya hakkımız yok. CHP varsa umut vardır. Yarın ki parlamentoda AKP parlamentonun arkasına sığınmak istiyor. AKP parlamentoya sığınmak için değil hesap vermeye gelmelidir. İçişleri Bakanlığı son 15 günde 300 den fazla terör faaliyeti yaşandığını söylüyor.  Biz yarın parlamentoda AKP’ye soracağız; Aynı anda 5 operasyon yaptınız. Madem biliyordunuz neden zamanında yapmadınız? Siz yıllarca istikrar dediniz, 13 yılda bir terör ülkesi haline mi geldik?  Siz halkı yıllarca kandırdınız mı? Sorularını soracağız. Parlamentonun terör olaylarını araştırması için komisyon kurmasını isteyeceğiz” dedi.
 
BİR HÜKÜMETİN ÇIKMASINI İSTİYORUZ
AK Parti’nin yarattığı ortamla hükümet kurma çalışmalarını engellediğini ifade eden Balbay son olarak şunları söyledi: Gelinen noktada AKP 7 Haziran seçimlerini tanımama kararı almıştır. AKP milli iradeyi yok saymaktadır. Koalisyon görüşmelerinde parlamentoda çözümsüzlükten yana olan partileri halkımız hoş karşılamadı. Bugün görüşmelerde 18’inci gün. Biz bu parlamentodan bir hükümetin çıkmasını istiyoruz. Erdoğan buradan çözümsüzlük çıkmasını istiyor. Erken seçimden sonra Erdoğan alanlarda ‘Ey Türkiye ben size ne dedim. Parlamenter sistem bitmiştir, gelin başkanlık sistemine geçelim’ diyecek. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu parlamentoda bizi AKP’ye mahkum etmek istiyorlar. AKP’siz hükümet olmaz diyorlar. Olur. Bu şartların olgunlaşmasını engellemeye çalışıyorlar.  AKP dönemi bitmiştir…

 
İzmir'deki seri katile rekor ceza!
 
Seramik yüklü kamyon tepetaklak: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Temmuz 2015 Çarşamba 20:13

IŞIDI VE PKK YI DEĞİL IŞIT YERINE AYDIN GÖRÜŞLERI PKK LA İLGİSI OLMAYAN INSANLARI TUTUKLAYIP ADINADA IŞITCILARTUTUKLANDI DIYECEK IŞITVE PKK YA KATIL DIYEMEYENLER HASTAHANELERDE MUAYENE EDILENLERE NE YAPTILARKI HEPSINI SERBEST BIRAKIRLAR SUÇSUZ GENÇLERITUTUKLAYACAKLAR.

Yorumu oyla      11      5  
hadi lan 29 Temmuz 2015 Çarşamba 17:16

Bunlar melek değilmi? evde pijamayla gözaltındalar sanki

Yorumu oyla      11      5  
29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:50

konuşurken insan önce şehitlere rahmet ailelerine başsağlığı diler.galiba yanlış partiye oy verdim.

Yorumu oyla      12      6  
hakan 28 Temmuz 2015 Salı 22:12

Şehitlerimiz için bir açıklama var mı göremedim ?

Yorumu oyla      21      7  
28 Temmuz 2015 Salı 18:24

Akp hükümetinin iktidarda olduğu sürede ülkeye ve insanlara zulüm den başka bir şey vermedi inşallah en kısa zamanda yok olan partiler arasına girer

Yorumu oyla      14      13  
Ali 28 Temmuz 2015 Salı 15:50

Lütfen bu şekilde konuşarak kim için konuştuğunuza bakın??

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan bomba açıklamalar: Erdoğan engelledi!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında çok tartışılacak ...
Flaş! Erdoğan: Çözüm sürecini devam ettirmek...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli birliğimize ve kardeşliğimize ...
İzmir Milletvekili Bakan Eroğlu’na ‘Caretta Caretta’ları sordu!
CHP İzmir Milletvekili Akatlı nesli hızla tükenen deniz kaplumbağalarını ...
 
CHP İzmir Milletvekilinden pazarda koalisyon nabzı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Çeşme pazarında esnaf ve alışveriş ...
Ve CHP İzmir’de üyeler askıda!
CHP Genel Merkezi, her ilçede askıya çıkması için üye listelerini cuma ...
Demirtaş’tan önemli mesajlar: O polisin cenazesine giderdim…
Demirtaş, ''Ben provokasyon olmayacağından emin olsam, o polisin cenazesine ...
 
Davutoğlu CNN'e konuştu: IŞİD ortaya çıktı çünkü...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan "CNN International" kanalında gazeteci ...
AK Parti-CHP koalisyonu için 4 viraj!
AK Parti ile CHP heyetleri masadaki 10 maddenin 6’sında uzlaşmaya yakın. ...
CHP İzmir'de o dosya MYK'ya gidiyor
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Kadın Kolları İl Başkanı Nurhan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva