HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2015 Cumartesi - 12:16

CHP İzmir'de üçüncü işgal günü: Yatak alanlar var!

Urla Balıklıova Mahalle sakinleri CHP İzmir İl Başkanlığı'nı üç gündür işgal ederken temizlik işlerine de el attı. Ayrıca bazı vatandaşların yatak almaya gittiği de öğrenildi.

CHP İzmir de üçüncü işgal günü: Yatak alanlar var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri geceyi yine il binasında geçirdi.



Üç gündür binada kalan mahalle sakinleri, il binasının temizlik işlerine de el attı. CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal eden Balıklıova Mahallesi sakinleri konuyla ilgili Başkan Serter'in ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından yapılan açıklamalara ikna olmadı.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in makam odası dışında, hemen hemen bütün odalarda konaklayan mahalle sakinleri, kararlı bir şekilde eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.



Balıklıovalılar sorunları çözülene kadar il binasındaki beklemeyi ısrarla sürdürecekleri açıklamalarını bugün de sürdürdü. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın "Gelsem ne diyeceğim dedim. Açık ve net bir kadınım. Gelip de ne diyeyim. Yıkacağım desem ayrı dert, yıkmayacağım desem ayrı dert. Hiç kimsenin elektriği, suyu kesik değil orada"  açıklamaları vatandaşları ikna etmedi.

İl binasından ayrılmayan ve sabahlayan mahalle sakinleri CHP il binasına adeta yerleşti. Bazı vatandaşların yatak almaya gittiği öğrenildi.

3’ÜNCÜ GÜNDE BİR BASIN AÇIKLAMASI DAHA
Öte yandan grup sözcüsü Yusuf Altun il binası önünde kalabalık adına bir basın açıklaması yaptı. Kendilerinin sürgüne tabi tutulduğunu ve 30 yıldır bu arsalarda oturduklarını söyleyen Altun işgalci değil misafir olduklarını belirtti. Başkan Uyar’ı encümen kararını gözden geçirmeye davet eden Altun, sorunları çözülmediği takdirde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun evinde kalacaklarını ifade etti.

Altun şunları söyledi: Balıkova mahallesinde oturan ve sürgüne tabi tutulan 74 tane aile olarak buradayız. Daha önce köy statüsünde muhtarlıkla yapmış olduğumuz kira sözleşmesi ile kiraladığımız arsalar üzerine evler yaptık. Ev derken yalılar, villalar düşünülmesin. 35 metre kare bir oda bir mutfak tipinde, bazılarına göre kulübe ama bize göre gönlümüzün sarayları yuvamızı inşa ettik. 30 yıldır bu arsaların üzerine oturuyoruz. Nüfusumuzu buraya aldırdık, oylarımızı burada kurduk. Sibel Uyar çıkarmış olduğu encümen kararıyla bizi devletin topraklarına zorla getirip oturup hiçbir bedel ödemeyen işgalci pozisyonunda değerlendirdi. Bizler işgalci olmadığımızı, kiraladığımız toprak üzerinde oturduğumuzu elimizdeki sözleşmelerle gösterdik ama evlerimizi yıkmakla iştahlı bir anlayış, evlerimizin yıkılmasını talep etmiştir. Biz ağaç kesimine karşı mücadele ettiğimizde çapulcu, kendi evimizde işgalci olduk. Bize işgalci dediler, CHP'de de işgalci diyorlar. Biz burada kendimizi misafir olarak görüyoruz. Sorunlarımızı çözene kadar burada olacağımızı ifade ediyoruz.  Orası bizim evimiz, biz evimizi yıktırmayız. Encümen kararının yeniden gözden geçirilmesi ve bizi kiracı olarak kabul edilmek istiyoruz. Belediyenin mahkeme kararını hayata uygularım anlayışına karşı, biz açtığımız davayı geri çekeri böylece mahkeme kararı kalmaz. Gelin sizde encümen kararını gözden geçirin. Orası bizim yuvamız, biz evimizi yıktırmayız. Sorunlar çözülmezse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde kalacağız. Milletvekili Musa Çam'ın girişimleri sonucunda, gelecekte bu sorunun çözüleceğine dair bir dil kullanıyoruz. Şayet bu sorun çözülmezse, amacımıza ulaşamazsak Kılıçdaroğlu'nun evine misafir olarak gideceğiz. Kapısının önünde yatacağız. Çocuklarımızla oraya gideceğiz. Evlerimiz yıkılırsa biz sokakta kalacağız. Bunun provasını üç gündür yapıyoruz.

 
Erdoğan AK Saray'da bin 800 kişi ağırlayacak
 
CHP’li Sındır Giresun ve Ordu ziyaretlerini tamamladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncay Karanca 29 Ağustos 2015 Cumartesi 13:37

Balıklıovada Sn.Yusuf Altun'un da belgeleriyle ortaya koyduğu ve desteklediğimiz, yıllar önce bu yerleşim yeri, değil oturmak, bataklık ve sazlıklarla dolu bir arazi iken, bizler burada zaman içinde Muhtarlık izniyle gayretlerimiz ve cebimizden yaptığımız harcamalarımız ile kendi evlerimizi yaparak ve Muhtarlıkla sözleşme yaparak çok uzun yıllar köy ve çevre halkı ile insanca otururken,üstelik oy verip desteklediğimiz CHP li bir bayan belediye başkanı tarafından RANT uğruna daha seçimler biter bitmez evlerimize sorgusuz sualsiz yıkım kararı geldiğinde büyük bir şok yaşadık. Bu durumlara düşmek düşürülmek çoluk-çocuk yaşlı-genç hepimizi çok üzmüştür. Eskiden olduğu gibi, yaşadığımız çevreyi koruduğumuz ve kanuni yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz evlerimizde kardeşçe yaşamamıza izin verilmesini, maalesef rant uğruna yaptığını düşündüğümüz Sibel Uyar'ın yanlı ve despot yönetimini ele alması için CHP İL VE MERKEZ YÖNETİMİNİ ACİLEN GÖREVE ÇAĞIRMAKTAYIZ!..Haklı davamızın takipçisi olan Sn.ERTAN YILDIZ'a da ayrıca şükranlarımı sunarım.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan AK Saray'da bin 800 kişi ağırlayacak
Gelen şehit haberleri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını değiştirdi. ...
Çarşamba müdür Perşembe müsteşar Cuma bakan!
Türk siyaset tarihinde ilk kez Geçici Seçim Hükümeti kuruldu. Başbakan ...
Tuğrul Türkeş: MHP benim babamın partisi
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'nin babasının partisi olduğunu ...
 
Bahçeli Twitter'dan bombaladı: Bak Sayın Davutoğlu...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabineyi ...
Başbakan Davutoğlu Geçici Bakanlar Kurulu'nu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu ...
Doğu Perinçek: Devletin görevi bunları temizlemektir
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerde yaşanan terör ...
 
CHP'den Davutoğlu'na sert yanıt: Ahlaksızlık...
CHP, Başbakan Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan ile ...
Oktay Vural: Bu zat MHP sıfatı ile görev üstlenemez
MHP, Tuğrul Türkeş'in partinin kontenjanından bakan olamayacağı iddiasıyla harekete geçti.
CHP’li gençlerden Hopa'ya örnek destek
Sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Artvin’in Hopa İlçesi’ne İzmir’den ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva