HABERLER>SEÇİM 2015
30 Mart 2015 Pazartesi - 00:24

CHP İzmir’de önseçim sonuçlarına ilk tepkiler: Kim/ne dedi?

Nefes kesen maraton sonunda iki bölgede aday olacak 20 isim belirlenirken örgüt kantarına çıkan isimlerden ilk tepkiler de geldi.

CHP İzmir’de önseçim sonuçlarına ilk tepkiler: Kim/ne dedi?

Fatih YAPAR-Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü’nün 16 yıl sonra sandık başına gittiği önseçim sonunda 1, 3 ve 5.sıraya yazılacak kontenjanlar dışında 20 milletvekili adayı belli oldu.

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN SANDIK SONRASI İLK MESAJ...

Sonuçların açıklanmasının ardından örgüt kantarına çıkan isimler Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o değerlendirmeler:



ATİLLA SERTEL
Ben bu seçime maddi imkansızlıklar içinde seçime katıldım. Ekonomik zorluklar içinde kaldım. Aile birikimlerimi harcadım. Tek kör kuruş almadan tek lira yardım almadan seçime girdim. Pankartlarım olmadı ama gönüllere pankart astığımı biliyorum. Gönüllerdeyim. Reklam veremedim. Gazeteciyim reklamın önemini bilirim. İmtina ettim. Halk TV ‘program yap çıkartalım seni’ dedi. Diğer adaylara karşı eşitsizlik olmasın diye kabul etmedim. Uğur Dündar benim sevdiğim ağabeyimdir programlarına son 2 ay katılmadım. Sanıyorum halk ve üye beni sevdi. Sonucun başarılı buluyorum.  Genel başkan birinci sırada ben aslında ikinciyim. Üçüncü sıra iyidir. Aslında Mustafa Bey birinci, ben ikinci sırada çıktım ön seçimden. Daha önce de iki çıkmıştım. Sevginin çok büyüdüğünü ve bu seçimde CHP’nin bizim bölgemizde 8-9 vekil çıkaracağını düşünüyorum. Bunu inanarak söylüyorum. Halkın içinde gezen biriyim. Ayak basmadığım köy ve ilçe kalmadı. Görüyorum. CHP tek yumruk olsun kanatlansın kenetlensin yemin ediyorum AKP diye bir şey kalmaz. İçte biraz sıkıntı var. Ben genelde insanların sevgi ve saygı için olmasını severim. Ben yarıştığım hiçbir aday adayı hakkında tek kelime kötü söz etmedim. Hiç kimsenin aleyhinde konuşmadım. Anahtar liste yapmadım. Ama benim karşımda çok anahtar lise yaptılar. Başaramadılar. Ben hep anahtar gösterirken evimin anahtarını gösterdim. Anahtarını var mı başkan diyorlardı. Var diyorum çıkarıyorum ev anahtarını gösteriyordum.  En az 500 üye benimle beraber koştular bir tanesine ‘sen nereye oy atacaksın?’ diye sormadım. Bilmem. Kamil Bey’e, Mustafa’ya oy atan oldu biliyorum.  Gazetecilerin iyi siyasetçidir.  Örneğin Bülent Ecevit. Gazeteciler okuyan yazan dünyayı bilen insanlardır. 5-6 doktor yarışıyor tabip odası seçimi mi diyoruz? 15 avukat yarışıyor baro seçimi mi diyoruz? Gazeteciler girsin meclise kimse korkmasın gazetecilerden. Gazetecinin namuslusundan kimse çekinmesin. Halkın yararınadır. Namussuzundan korkun. Bugün çıkmış biri benim aday olamayacağımı devlet memuru sayıldığımı yazmış o kadar insana aradı ki beni. Oyum gitsin diye yaptılar bunu. Yazık değil mi? İnsanların emeğini çalmak ayıptır. Yakışmadı.



MUSTAFA BALBAY
Ön seçime girerek içselleştirmem kolay değildi kalemi elden bırakmayacağım. İlk planda İzmirlilerin çok büyük bir bölümünün oyunu alan ‘siyasete devam et’ vizesi alan biri olarak siyasette çözüm üretmeye çalışacağım. Bu hikaye burada bitemezdi.  5 yıl hapis yattı, kenara çekildi haftada bir kaç gün yazı yazıyor denilemezdi. Benim için siyasetçi Mustafa Balbay bugün doğdu.


 
KAMİL OKYAY SINDIR
Partimizde uzun yıllar özlemini duyduğumuz, aday belirlemede demokrasinin gereği olan ön seçim yöntemiyle aday belirlenmesi ön seçimin coşkuyla ve güzel bir yarış birbirini kırmadan ön seçimden çıkabilmenin yarışıyla geçtiğimiz iki ay içerisinde örgütümüzle buluştuk. Bugün de o coşkuyu, o şöleni partimizle beraber yaşadık. Bütün örgütümüzde bütün ilçelerimizde ortaya çıkan sonuç, üyelerimizin kendi iradesiyle istediği adayları bundan sonraki seçim sürecinde, partimizin çalışmalarını sürdürecek ve bizi iktidara götürecek adayları belirlemek oldu. Her iki bölgemizde de aday adaylarını kutluyorum. Büyük bir emek var, gönül var. Sandıktan çıkan da üyelerin kendi yakın çevrelerine soruşturarak aday belirleme yönteminin aynı zamanda halkın kısmen iradesinin yansıtılması sonucu, ortaya çıktı. Bizim hedefimiz değil bu bir atlama taşı, asıl uzun atlamamız iktidara giden atlama olacak. 7 Haziran’da mutlak iktidar bizi bekliyor. Bundan sonra iki ay iktidara hep beraber kavuşacağız diyorum. Genel Başkanımızın bizim bölgemizden aday olması, birinci sırada çıkması gururumuz oldu. Genel Başkanımızı buradan Başbakan olarak Ankara’ya götürmek ve AKP iktidarına son vermenin kıvılcımını İzmir’den başlattık.


 
NURGÜL UÇAR
Ön seçim hem partimiz için hem Türkiye için kırılma noktası. Genel başkan, milletvekilleri, gazeteciler sendikası başkanı gibi birçok güçlülerin olduğu alanda yarışarak 9’uncu sırada oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Başarılıyım. Kadınlara ve erkeklere söyleyeceğim bir şey var; kadınlarımız konusunda dikkatli konuşmamız lazım. Üyelerimizin yarısı kadın yarısı erkek. Kadınların temsilci olacağım. Genel başkanla yarıştım. Onur duruyorum. Tarihe geçeceğim. İlk kadın belediye başkanıyım. Listeye girmiş bir kadın olarak tarihe geçeceğim. İzmir’den seçilebilecek yerinden kadın milletvekili olmaması da dikkat edilmesi gereken bir şeydir. İyi bir sonuç değil. Genel başkanımız bunu mutlaka görecektir.


 
HÜSEYİN SEZER
Ön seçim partimiz açısından çok coşkulu geçmiştir. Örgütümüz genel başkanımızı bölgemizde birinci çıkardı. Onunla aynı listede yarışmak bizim için onurdur. Sonuçların partimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
ÜLKÜMEN RODOPLU
İzmir’de özel bir gün yaşandı. Tam gerçek bir demokrasi şöleni oldu. Bunu bizlere yaşatan CHP ve genel başkanımıza minnettarız. Birbirinden değerli aday adayları yarıştı. Şimdi çıkan bu sonuç bizi iktidara taşıyacak ve bu bölgeden de 10 CHP’li milletvekili Ankara’ya gidecek. Ben de 9’uncu sırada yer alan heyecanı dorukta olan bir CHP’li olarak bu yarışın içinde yer almaktan gurur duyuyorum.
 
EDNAN ARSLAN
Önseçimin güzelliği budur. Kırılmaca yok. Örgütün takdiridir. Örgütün verdiği görevi kabul ettik. Yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Partimizi iktidar, Genel Başkanımızı başbakan yapacağız.
 
MURAT BAKAN
Uzun yıllar sonra CHP ön seçim yaptı. Bu da partimizin diğer siyasi partilerden farkını ortaya koyuyor. Tüm üyelerin katılımlarıyla yapılan ön seçim partimizin demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini gösteriyor. 74 aday adayı içinden resmi olmayan sonuçlara göre ilk 4’e girmem partili arkadaşlarımın teveccühü beni onurlandırdı. Bundan sonraki hedefimiz 7 Haziran’da partimizin iktidar olmasıdır.
 
ALİ YİĞİT
Bu bir yarıştı. Sonuçlarına katlanmamız gerekir. Kontenjan fazla olmasına rağmen en az 8 tane vekil göndereceğiz diyor. Ben de ticaret odasının bir temsilcisi olarak üçüncü sırada yer aldım. Çok kısa sürede ve çok geç başladık ama çok uzun yol aldık. Daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Nasip buymuş. Oy veren herkese çok teşekkür ederim.
 
SEVDA ERDEN KILIÇ
Bu parti içi bir yarıştı. Çok seviyeli ve düzeyli geçti. Bütün aday adayı arkadaşlara, 74 kişiye de çok teşekkür ediyorum. Ön seçim çalışmaları boyunca emeğe vurgu yapmıştım. Üyelere, ‘emeği olanları seçin, çünkü ben de onları seçeceğim’ demiştim. Görüyorum ki örgüt sesimizi duymuş, bu partide emeği olanları seçmişler. Tempomuzu daha da arttırarak devam edeceğiz. Ben CHP’nin çocuğuyum. 19 yaşındaydım CHP’ye geldiğimde. Hepinizin de bildiği gibi pek çok görevde bulundum. CHP’nin çocuğu olmaktan da onur ve gurur duyuyorum.  Bana destek veren, vermeyen herkese çok teşekkürler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorum 30 Mart 2015 Pazartesi 10:01

Bunların hepsi birbirinin aynısıdır.

Yorumu oyla      21      9  
Erbil SERT 30 Mart 2015 Pazartesi 08:35

Atilla Beyi 1991 seçimleri öncesi tanıdım. O günden bu güne tırnakları ile kazıyarak geldi. Emin olun ki ayni Musa Çam gibi bir vekil olacaktır. Bu arkadaşlar sayesinde CHP yeniden umut olacaktır. Ülkemiz adına hayırlı olsun.

Yorumu oyla      21      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 2 vekile sandık şoku!
Büyük heyecana sahne olan önseçimde Musa Çam 1.bölgede zafere uzanırken, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan büyük heyecan sonrası ilk mesaj
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP İl Başkanlığında yaptığı açıklamada ...
CHP’de önseçime Musa Çam damgası: Vicdan vurgusu
1.Bölgede 14 ilçede yapılan önseçimde zafer İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ...
 
Ege’de önseçim raporu: Çok konuşulacak sonuçlar
Bölgede 7 ilde kıyasıya yarışa sahne olan önseçimde sürpriz sonuçlar yaşandı.
Deniz Baykal'a Muratpaşa'da sandık şoku
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Muratpaşa ...
İzmir'de önseçim raporu! Tam liste: Kim/ne kadar oy aldı?
Örgüt 16 yıl sonra gelen kararla sandık başına giderek kimleri milletvekili ...
 
İzmir aday adayı Kılıçdaroğlu oyunu Ankara’da attı
CHP Genel Başkanı önseçimde oyunu Ankara Atatürk Lisesi 46 numaralı sandıkta ...
Gazeteci Zileli Vatan Partisi’nden İzmir aday adayı
Gazeteci Ümit Zileli ve SHP İzmir eski İl Başkanı Turan Karakaş Vatan ...
MHP’li Koç’a teşkilatta 7’den 70’e büyük ilgi
MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Murat Koç seçim bölgesinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva