HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2015 Cumartesi - 12:34

CHP İzmir’de kontenjan tartışmalarının gölgesinde hedefteki 2 isim konuştu!

Partide erken seçim öncesi kontenjan sayısının indirilmesi gündeme gelirken, Zekeriya Temizel ve Zeynek Altıok Akatlı kentle ve örgütle uyumsuz oldukları yönünde eleştirildi. 2 isimden sert açıklamalar geldi.

CHP İzmir’de kontenjan tartışmalarının gölgesinde hedefteki 2 isim konuştu!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Türkiye koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından erken seçimlere kilitlenirken partilerde aday listeleri telaşı yaşanıyor.
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Mevcut listelerle seçime gideceğiz” açıklamasının ardından bu telaştan nispeten uzak kalan CHP’de kontenjan tartışması çıktı.

Partililer ve aday adayları daha önce de gündeme gelen “kontenjan sayısı” ile ilgili yeniden bir çalışma başlattı. Birinci ve ikinci bölgede daha önce belirlenen üçer kontenjanın ikişer adaya düşürülmesi talep edildi. Her iki bölgede daha önce kontenjandan gelen birer ismin yerine İzmir’i bilen, parti içinden çıkmış ve ithal olmayan isimlerden olması gerektiği de vurgulandı.

- CHP'DE GÜNDEM KONTENJAN: İZMİR'DE SAYI DÜŞECEK Mİ?...

İl Yönetiminin son toplantısında da tartışılan konu Zekeriya Temizel, Zeynek Altıok ve Tuncay Özkan gibi isimlerin örgütle ve kentle uyumsuz oldukları yönünde eleştirilerle farklı bir boyut kazandı.

CHP’nin 2 kontenjan milletvekili Temizel ve Altıok eleştirilere Egedesonsöz aracılığıyla yanıt verdi.

İŞTE 2 VEKİLİN AÇIKLAMALARI
 


“KİMSE BENİ ÇEKEMEZ”
CHP İzmir Milletvekili Zekeriye Temizel: Böyle tartışmaların içine hiç beni kimse çekemez. Bu tartışmaların içinde yokum. Bu söylemler beni zerre ilgilendirmiyor. Biz gereken neyse hepsini yaparaktan ilerliyoruz.
 


“ÖNCE TÜRKİYE!”
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok: Bu tip şeyler isimler üzerinden değil her dönem kontenjan adaylarıyla ilgili konuşulur. Geçen seçim öncesi de konuşuldu. Daha isimler belli değilken bile istenmedi. Bunlar yerel bölgedeki kimi arkadaşların kendilerinin listelerde yer alabilmeleri için yaptıkları açıklamalar. Bu dönemle ilgili kişisel olarak söyleyecek bir sözüm yok. Genel merkezin yaptığı açıklama doğrultusunda biz bu seçimin cumhurbaşkanı tarafından zorla, iktidar kaygısıyla yaptırıldığı şeklinde değerlendiriyoruz. Dolayısıyla bu dönemde aday tartışmalarına girilmeyi yersiz buluyorum. Tüm illerimizde aday gösterilen arkadaşlarımızın hiçbirinin henüz kurulamamış bir hükümet, açılamamış bir parlamento ortamında uyumsuz oluşunun sorgulanabileceği bir ortam yoktur. Vekil olarak görevini yerine getirip getiremediğini dahi sorgulayacak bir ortam yoktur.  Dolayısıyla bir önceki seçimde alınan kararlar uygun devam etmesini düşündü genel merkez. Bunun şu dönemde sorgulanıyor olması da yersiz. Kendi adıma şu dönemde seçimi değil ‘önce Türkiye’ diyerek genel merkezin yönlendirmesi doğrultusunda sahada çalışmayı doğru buluyorum. Bizler hiçbir zaman kişisel çıkarları için değil ülkemizin çıkarları için partimizin takdiriyle çalışan insanlarız.  Ülke bu kadar zor dönemdeyken, şehitler gelirken genel başkanımız ‘önce Türkiye’ olarak parti vizyonumuzu açıklamışken seçime kadar ne kadar çok seçmene ulaşım mesajlarımızı iletirsek o kadar faydalı olur.

 
Fuar’da yıldız yağmuru devam ediyor
 
İzmir’in gururu Cahit: Madalyaya koştu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Eylül 2015 Cumartesi 19:25

zekeriya temizel ile zeynep akatlı altınok başka yerden olsun bunlar parti bayramlaşmasına bile katılmayan vekillerdir bunların yerine umut oran ve erdal aksünger olsun

Yorumu oyla      18      8  
Asım 5 Eylül 2015 Cumartesi 18:34

Değerli Partililerim yukarıda saydığınız isimler Türkiye'de kendilerini kanıtlamış,Partimizin fikirlerine ve projelerine ihtiyaç duyduğu beyinlerdir. CHP nin uygulayacağı programında emekleri olanlardır.Lütfen her yönüyle değerlendirin derim.

Yorumu oyla      21      8  
Levent 5 Eylül 2015 Cumartesi 18:14

Umarız bukez örgütün desteğini ciddi şekilde alan bu partinin çocuğu olan genç ve donanımlı Haziran seçiminde aday listesine giren tek bayan SEVDA ERDAN KILIÇ ön sıralarda değerlendirilir ne kadar örgütçü olduğunu 7 Haziran seçiminde 12. Sıra olmasına rağmen yaptığı Çalışmalarla ıspatladı zaten yolu açık olsun

Yorumu oyla      16      8  
Basit... 5 Eylül 2015 Cumartesi 15:34

Üç ay içinde altı kontenjanın üçü testi geçememiş anlaşılan.. Kimse selin sayek hakkında konuşmuyor da zeynep için konuşuyorsa, hanımımız yetersiz ve şehrin de ilgisi kendisine kalmamış demekki.. Zekeriya Beyin hem yaşı var hem de kendisinin İzmirle alakası yok.. Tuncay Özkan ise medyayla kavga etti, örgütü oartiyi tek ben sürüklerim dedi. Alevilikle ilgili olumsuz cümleler etti.. Antipatiklik yarattı. Hersey açık, üçü sınıfı geçti üçü kaldı. Bu kadar basit

Yorumu oyla      18      7  
İzmirli 5 Eylül 2015 Cumartesi 14:07

ben yukarda ki isimler icin oy verdim ne olacak şimdi Zeynep hanım gibi entelektüeller her zaman baş tacı sevgiler

Yorumu oyla      16      8  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 5 Eylül 2015 Cumartesi 12:58

HALKIN İÇİNDE OLAN MUSA ÇAM , ALİ KEMAL ELİTAŞ,KAMİL OKTAY SINDIR GİBİ ADAYLAR İSTİYORUZ.YUKARIDAKİ İSİMLER PARTİYE OY FİLAN GETİRMEZ.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li vekiller kaçırılan işçiler için Irak’a gitti
CHP'li milletvekilleri Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan Irak'ta stadyum inşaatında ...
MHP'de flaş Tuğrul Türkeş kararı
Tuğrul Türkeş MHP'den ihraç edildi.
CHP ile Vatan arasında sıcak temas: İttifak mı doğuyor?
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi lideri Perinçek arasında gerçekleşen ...
 
1 Kasım'da tüm sandıklara kamera mı geliyor?
1 Kasım'da yapılacak genel seçimde güvenliğin sağlanmasının MGK'da masaya ...
Bahçeli’den ‘Türkeş’ mesajları: Bir dağa serçe konsa…
Bahçeli, Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna "Bir dağa ...
Davutoğlu’ndan ‘konsolosun CHP tercihi’ne ilk tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP'den aday adayı olan eski Musul Başkonsolosu ...
 
CHP’de gündem kontenjan: İzmir’de sayı düşecek mi?
CHP’de önceki seçim tartışmalara neden olan kontenjan sayıları yine gündeme ...
AK Partili adaydan çok tartışılacak ‘hilafet’ mesajları
AK Parti Bolu eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ömer Sayın, "İslam ...
MHP İzmir’de başvuru raporu: Kimler yeniden aday olacak?
Kasım ayında yapılacak erken seçim öncesi partilerde başvuru mesaisi başlarken ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva