HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2014 Cuma - 19:12

CHP İzmir bayramlaştı: Zafer çığlığı atacağız!

CHP İzmir Ramazan Bayramı’nı İzmir Sanat’ta kutladı. Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray hükümeti Gazze siyaseti konusunda sert bir dille eleştirerek Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklamalarda bulundu. Çıray, ''CHP zor şartlar içerisinde mücadele ediyor. Bizi kimse yıldıramaz. Bu birlik beraberlikle altından kalkamayacağımız hiç bir güç yoktur. Birinci, ikinci ve üçüncü zaferden sonra İzmir'den yeni bir zafer çığlığı atacağız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu olacak" dedi.

CHP İzmir bayramlaştı: Zafer çığlığı atacağız!

Mehmet İŞLER- Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Bayramlaşmaya, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ülkümen Rodoplu, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.



Yoğun katılımın gözlendiğini bayramlaşma etkinliğinde ilk olarak söze başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ülkenin zor günlerden geçtiğini söyledi. Çıray yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Çıray hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_25/fa9b6796af3d6a49f67c64419adebe4a.jpg

İZMİR'DE ZAFER ÇIĞLIĞI ATACAĞIZ
Çıray şunları söyledi: “CHP’ye kurulduğu tarihte olduğu gibi bugünlerde de tarihi görevler düşüyor. Zorluklara, baskılara, anayasa ihlallerine rağmen adlığımız görevi götürüyoruz.  Hiçbir zaman olmadığımız kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Böyle zamanlarda çok çalışan il ve ilçe örgütümüzdeki tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Böyle zor günlerde çalışmak her babayiğidin harcı değildir. Musul’da Türkmen kardeşlerimize zulüm yapılıyor. Suriye kan gölüne döndü. Suriye, Mısır, Libya kan gölü, bu Recep Tayyip Erdoğan nereye el attıysa orası kan gölü oluyor. Gazze diye sabahtan akşama kadar konuşuyor ama hiç bir şey yapmıyor. Palavra siyaseti yapıyorlar. Ama CHP bunu ortaya çıkarıyor. Gazze ile tarihin yazdığı en büyük yolsuzluğu örtmeye çalışıyorlar. Şimdi de sahur operasyonu yapıyorlar. Bu olsa olsa Recep Tayyip operasyonu olur. Anketler kötü çıkmaya başladı. Bir şeyler yapıp bayramın tadını kaçırırlar. Sözde bu polisleri tutuklayarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Türk milletini ahmak yerine koymaya çalışmaktır. CHP zor şartlar içerisinde mücadele ediyor. Bizi kimse yıldıramaz. Bu birlik beraberlikle altından kalkamayacağımız hiç bir güç yoktur. Birinci, ikinci ve üçüncü zaferden sonra İzmir'den yeni bir zafer çığlığı atacağız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu olacak" dedi.

‘TAYYİP OPERASYONUDUR’
Emniyet’e yapılan Sahur Operasyonu hakkında da açıklamaya yapan Çıray, “Bu olsa olsa Tayyip operasyondur. Ama bunu iki şey için yapıyorlar. Birincisi; anketlerde düşüşteler. Gündem değiştirmeye ihtiyaçları var. İkincisi; sözde polisleri tutuklayarak kendilerini aklıyorlar. Bu Türk Milleti’ni ahmak yerine koymaktır. Biz bunu şiddetle kınarız” dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_25/69475827661802d841fc1ca9a9e550a8.jpg

BAYRAMDAN SONRA 10 GÜNÜMÜZ VAR…
Ramazan Bayramı’nın yakın coğrafyamızdaki kanla beraber kutlanıldığını vurgulayarak sözlerine başlayan İl Başkanı Ali Engin, bunun üzüntüsünü ayrıca yaşadığını söyledi. Engin Cumhurbaşkanı seçimi hakkında açıklamalarda bulunurken, “Hükümet ve Başbakan bu seçimi çok kısa süreye sıkıştırılmış bir seçime dönüştürdü.  Fakat bizim kadınlarımız, gençlerimiz hep beraber destek verecekler ve biz sokaklardayız.  Bayramdan sonra önümüzde 10 gün var. Bunu çok iyi değerlendirip Sayın İhsanoğlu’nu ilk turda cumhurbaşkanı seçtireceğiz” şeklinde konuştu.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_25/23d8390e045e354aa069c8f95488068f.jpg
KOCAOĞLU'NDAN KEMALİZM VURGUSU

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu devlet ve hükümet ayrımını yaparak Kemalizm vurgusu yaptı. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski siyasi örgütü CHP’nin bir üyesi olmak başlı başına bir onur ve gurur vesilesidir. Bugünkü AKP iktidarına karşı daha fazla birlik ve beraberlikle omuz omuza dayanışma içinde mücadele etmemiz gerekiyor. Ülkeye ve Kemalizm’e daha fazla sahip çıkmak gerekiyor. Her seçim önemlidir. Bunu siyasiler hep söyler. Ama bazı kırılma noktaları vardır. Hükümetler gelir gider. 12 senedir bizim yaşadığımız en büyük problem devletin erozyona uğratılarak bilinçli olarak zayıflatılmasıdır. Devlet hepimizdir. 76 milyon. Hükümet ayrı bir şeydir.  Devlet sıkıntıda olursa, millet sıkıntıda olur. Böylece korku imparatorluğu oluşur. Fakat Anadolu’da bir laf vardır; ‘Korkunun ecele faydası yoktur’ diye. Korkmayacağız. Sen ben kavgası yapmadan, inançlarımıza sahip çıkarak mücadele edeceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HİKMET TEKCAN 26 Temmuz 2014 Cumartesi 13:40

AĞALARA EVET DEDİKÇE HER PARTİDE YERİNİZ VAR AMMA KENDİ FİKRİNİ AÇIKLAMA GİBİ BİR ŞANS KULLANMAYA KALKARSAN TÜM AHKAMCILAR ASLAN KESİLİYOR SENİ AFAROZ EDİYOR?

Yorumu oyla      12      5  
emre 26 Temmuz 2014 Cumartesi 09:00

sn başkan başka bir konuşmanızda kemalizmi anlatsanız da dinlesek.

Yorumu oyla      19      8  
ziyaretçi 26 Temmuz 2014 Cumartesi 05:57

hükümeti eleştiriyorsunda birde israili eleştir kına görelim

Yorumu oyla      19      9  
REİS 25 Temmuz 2014 Cuma 23:42

agalar 11 mayısta yüzlerinizin rengini görmek isterdim...

Yorumu oyla      16      9  
BUYURAN 25 Temmuz 2014 Cuma 20:26

Rüyada görürsün

Yorumu oyla      27      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkandan Erdoğan'a fitre ve zekat!
CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın ...
Diyarbakır'da konuştu: Böyle şey olur mu?
Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet imkanlarını kullandığını ...
AK Parti İzmir bayramlaştı: İhsanoğlu'na sert eleştiri
AK Parti İzmir teşkilatları bayramlaştı. Törene katılımın düşüklüğü dikkat ...
 
Erdoğan: TIR'lar Türkmenlere yardım götürüyordu
Yüksek Hızlı Tren hattı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Adana’daki ...
Erdoğan yanıtladı: Köşke çıkarsa frak giyer mi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana mitingi dönüşünde gazetecilerin sorularını ...
CHP’li Susam’dan ‘şeker’ çıkışı: NBŞ lobisi!
CHP İzmir Milletvekili ve partisinin Sanayi Ticaret Komisyonu sözcüsü ...
 
Güven Meclis kürsüsünden iktidarı bombaladı
PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Güven, “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun ...
MHP İzmir iftarda buluştu: Erdoğan’a ‘tekme’ göndermesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar ...
Erdoğan: Monşeri muhatap almıyorum
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva