HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2015 Cumartesi - 11:12

CHP Çiğli’de seçime 1 kala Başkan’dan bomba yazı!

Çiğli’de belediye destekli aday Mertoğlu ile mevcut Başkan Gümrükçü arasında gerçekleşecek seçim öncesi çok önemli bir gelişme yaşandı. Başkan Gümrükçü, İlçe Seçim Kurulu’na bir yazı yazarak seçime gölge düşürmesi olası iddiaları sordu!

CHP Çiğli’de seçime 1 kala Başkan’dan bomba yazı!

EGEDESONSÖZ – CHP’de kongre takvimi tam gaz işlerken, ilçe başkanı seçimleri de büyük heyecana sahne oluyor.

Pazar günü 4 ilçede delegelerin sandık başına gideceği örgütte gözler Çiğli’deki yarışta olacak… İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan tarafından desteklenen Pir Sultan Abdal Derneği İlçe Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu’na karşı koltuğunu koruma mücadelesi verecek.

İlçede seçime 1 kala bomba bir gelişme yaşandı. Başkan Gümrükçü seçime gölge düşürmesi olası iddiaları sosyal medya hesabından paylaşarak, İlçe Seçim Kurulu hakimine yazdığı yazıyı kamuoyuna açıkladı.


Gümrükçü mesajında şu ifadeleri kullandı: Son 10 yıllık süre içerisinde vefat eden, genel seçimlerde oy kullanmadıkları için düşen, başka partilere kayıt oldukları için düşürülen, adres değişikliği yaptığı için başka ilçeye nakil olan,  kendi elleriyle dilekçe yazarak istifa eden ve bu sebeple genel merkezimiz tarafından düşürülen kişilerin listesi sosyal medyada yayınlanarak yapılacak olan İlçe Kongresine spekülasyon yaratarak müdahale edilmeye çalışılmaktadır. Çok değerli partililerimiz oynanmak istenen oyunu görmeli ve yapılan bu operasyonun kimin lehine sonuç doğuracağını iyi değerlendirmelidir.
 
Başından beri yönetimimizi yıpratmak için çeşitli iftiralar atan, mezhep tartışmaları çıkaran ve başarılı olamayacağını anlayan zihniyet bu defa bu kirli senaryoyu sahneye sokmuştur.
 
Seçim Kurulu kararını vermeden bir gün önce itiraz edildiğini ve delegelerin düşürüleceğini karar açıklanmadan bir gün önce 12 partilimiz ile birlikte önceki Belediye Başkanımız Sayın Metin Solak'tan öğrendim. Bu bilgi üzerine yaşadığım şoka orada bulunan herkes şahit oldu. Toplantıda bulunan Sayın Metin Solak dahil herkes "Başkanımız'ın bu olaylarla ilgisi olmadığını burada verdiği tepkiden anladık" diyerek konuyla alakam olmadığını kabul etti. Hakkımızı teslim etti. Ama bugün bir vatandaşın şikayeti üzerine ilçe seçim kurulunun Yargıtay ile görüşerek aldığı bir kararı bir grup partilimiz bizim üzerimize yıkmaya çalışmaktadır.

İŞTE O YAZI
Çiğli İlçe Başkanı, “Yapılabilecek oyunlardan kuşkulandığımız için seçim kurulu yetkilileri ve bir partilimiz ile ilgili 23 Kasım Pazartesi günü seçim kurulu hakimine yazdığımız yazı aşağıdadır” açıklamasıyla o yazıyı paylaştı:



SOLAK’TAN SERT YANIT
Bomba iddialar İlçe Seçim Kurulu hakimliğine taşınırken kongre sürecinde Belediye Başkanı Arslan’la birlikte hareket ettiği bilinen Belediye Eski Başkanı Metin Solak’tan Gümrükçü’nün açıklamalarına jet yanıt geldi. Solak, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” vurgusu yaptığı açıklamada Gümrükçü’yü soru yağmuruna tuttu.


 
İşte Metin Solak’ın sosyal medyadan yaptığı o açıklama:
Sayın Utku Gümrükçü, Anadolu’da bir deyim vardır. Derler ki ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’. İstersen olayları başından irdeleyeyim.

Sen bahsettiğin toplantıda hiçbir şeyden haberin olmadığını söyledin ve öyle bir numara yaptın ki o toplantıda olan herkes senin masum olabileceğini düşündü ben de onlardan biriyim.
 
Üyelikleri düşenler arasında nakiller olabilir ölenler olabilir ama sahte istifa dilekçeleri ile üyeliği düşürülen yaklaşık 450 kişinin son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı olan Cumhuriyet mahallesi delegemiz Ufuk kardeşimin üyeliğinin düşürülmesi de sizin açıkladığınız sebeplere dayanmakta mıdır? Mesela mavi listeden 23 kişinin böyle üyeliğinin düşürülmesi bir tesadüf müdür? Bütün bunlar olurken benim haberim yok dediğiniz bu olayın altında yazılan dilekçenin altında sizin imzanız yok mudur? Şimdi siz bir yanlışı yaparken insanların CHP tüzüğü gereklerine göre iradeleriyle oluşan delegeleri düşürürken yakalanmanız etiktir de benim bunu konuşmam, anlatmam mı etik değildir? Sizin ilçe seçim hakimliğine yaptığınız başvuru gizli değildir. İsteyen herkes bu başvuruyu öğrenebilir. Yeter ki adliyeye gitsin. Sizin başvurunuzun üstünde gizlilik kararı mı var? Pazartesi hileli şekilde delegelikleri düşürülen arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklardır.
 
Ekip arkadaşlarınızla birlikte yaptığınız bu hileli işlemlerin açıklamasını nasıl yapacaksınız? Yine aynı arkadaşlarınızla 2009 yılında Çiğli’de 2 bin 900’ün üzerinde insanı ek iki listeye atarak oy kullandırmadan seçim kazanmayı ahlaki buluyor musunuz? Aynı şeyleri şimdi tekrarlayarak demokrasiyi savunduğunuzu iddia ederken firelerle tekrar ilçe başkanı olma yolundaki yaptığınız çalışmalar ahlaki midir ve bunu yaparken ilçe durumunu öğrenmek için gelen insanlara bizim ismimizi vererek sizin vekillerinizi Metin Solak düşürdü diye iftira atmak ahlaksızlık değil midir? Metin Solak düşürdüyse dilekçenin altında Metin Solak’ın imzasının olması gerekmez mi? Bugün Çiğli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde delegasyon konusunda hileli işlemler yapıldı denildiğinde birkaç kişinin ismi akla gelmektedir, siz bunu çok iyi biliyorsunuz. Çiğli halkı da bunu çok iyi biliyor. Bu seçimlerde gereken cevabı Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden alacaksınız, telaşa gerek yok. Siz olmasanız da Cumhuriyet Halk Partisi güçlenerek devam edecektir.
 
Yeter ki dürüst ve ahlaklı seçimler yapılabilsin, üyeler silinmesin, delegenin iradesi hiçe sayılmasın. Bugün eleştirdiğimiz iktidar güçlerinin yaptığı hileler yapılmasın. Yeter artık hileye son verilsin, delege listelerinde isimler silinerek seçim almak başarı ve marifet gibi görülmesin. İnsanlar üye kayıt etmeye çalışırken, partiyi büyütmeye çalışırken insanlar isimleri listelerden silerek kendini bir yere getirmeye çalışmasınlar. Sizin bu zihniyetinize Çiğli halkı dur diyecek ve siz duracaksınız artık!

 
Bornova'da 'özel çocuklar' örnek işbirliğiyle hayata bağlanıyor!
 
İZSU’dan Foça’da tarihi yok eden çalışma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gulistan 28 Kasım 2015 Cumartesi 13:47

Ben kendim sahsen delegeyim ama artik degilmisim neden cunku birileri chp uyeligimi iptal etmis gidip sordugumda kendiniz istifa etmissiniz diyorlar Bu sacmaliga kim inanir sorarim size Ben okadar emek harcicam delege olucam sonuc partiden istifa edicem sacmaligin daniskasi atiptir. Bu partye zarardir

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de heyecan tam gaz: 3 ilçede seçim raporu!
İzmir’de ilçe kongreleri tam gaz devam ediyor. Konak, Urla, Kiraz ve Karaburun’un ...
Kurtulmuş: Eğer Rus uçağı olduğu bilinseydi...
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, uçak krizi hakkında "Eğer bunun bir ...
Başbakan yardımcılarının yeni görevleri belli oldu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başbakan yardımcılarının yeni görevlerini de açıkladı.
 
CHP Bornova’da Kavalar rüzgarı!
CHP Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Kavalar, gövde gösterisi ...
Erdoğan’dan kontra: Rusya ateşle oynamasın!
Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının kasıtlı olarak düşürülmediğini ...
Çıray'dan gazetecilerin tutuklanmasına sert tepki
Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını şiddetle kınayan CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'li Çam'dan Dündar ve Gül tepkisi: O TIR'larda...
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ...
MHP İzmir’e yeni A takımı: İstifaların yerine kimler geldi?
1 Kasım seçimlerindeki başarısızlık sonrası il yönetim kurulundan 6 ismin ...
Flaş! CHP İzmir'de 2 ilçeye yeni başkan
İlçe kongreleri maratonu kaldığı yerden devam ediyor. Konak ve Urla’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva