HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2014 Cuma - 13:37

CHP Buca’dan delegelere mesaj: İmzacı değil neferiz

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de karışık olan ilçelerin başında gelen Buca’da başlayan imza hareketi sürüyor. Noter huzurunda olağanüstü kongre için gereken imzalar toplanmaya devam ederken İlçe Başkanı Bektaş Gül’e karşı çıkan isimlerden acıkama geldi. Değişim Gurubu, “Bizler bazı çevrelerin iddia ettiği gibi "imzacı" değil, CHP tüzüğünün olanak tanıdığı hukuksal çerçeve içinde kalarak CHP Buca'da yeni bir dönemi başlatmak isteyen bir anlayışın neferleriyiz” dedi.

CHP Buca’dan delegelere mesaj: İmzacı değil neferiz

EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası olağanüstü kongre sürecinin başlatıldığı ilçeler arasında yer alan Buca’da çalışmalar sürüyor. İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetimine muhalif olan isimlerin başlattığı çalışmada imza toplama girişimleri devam ediyor. Adına ‘değişim grubu’ verilen yapılanma çatısı altında başlayan çalışmalarda imzaların toplanması için gereken 15 günlük süre henüz dolmadı. Değişim gurubu delegelere hitaben yazdığı yazıda çalışmaya öncülük etmelerini istedi.
 
 
KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ
Birçok eski yeni partilinin destek verdiği imza hareketinde delegelere gönderilen mesaj şu şekilde oldu:

“CHP'nin değerli kongre delegeleri, değerli partililerimiz,
 
Buca Değişim Gurubu olarak başlattığımız olağanüstü kongre imza kampanyamız sizlerin de destekleriyle her geçen gün hedefine emin adımlarla yürümektedir. Amacımız, Buca CHP'de toplumun tüm kesimlerinin kucaklayacağı, sevgi ve saygının egemen olduğu bir örgütsel dinamizmi yaratmaktır. Siyasetin piyasa mantığına indirgenerek ticarileştiği ve metalaştığı müşteri odaklı bir anlayıştan, yurttaş ve kamusal çıkar odaklı yepyeni bir siyaset anlayışını Buca'da kurumsallaştırmaktır. Değişim Gurubu, bu amaç çerçevesinde bir araya gelmiş, kişisel beklentiler ve talepler yerine kamusal yarar ve çıkarı önceleyen bir hareketin adıdır. Buca'da kimseyi ötekileştirmeden, Buca'nın zenginliği ve birikimi olan bütün toplumsal guruplara ve sosyolojik yapılara eşitlik temelinde siyaset yapma zemini oluşturmayı ve bu anlayış çerçevesinde partimizi Buca'da büyütmeyi hedefliyoruz. Gençliğin dinamizmi, olgunluğun tecrübesi kadınlarımızın özverili çalışma ve emekleriyle bir Üniversite kenti olan Buca'da partimizi "küçük olsun benim olsun anlayışıyla değil, büyük olsun hepimizin olsun" mantığıyla geleceğe taşımak istiyoruz.
 
Değerli kongre delegeleri, bu süreçte Değişim Gurubu'nu bu hedeflerden alıkoymak ve eski siyaset alışkanlıklarıyla partimizi küçültmek isteyen ön yargılı bir takım çevreler bizleri kamuoyu önünde küçük düşürmek için her türlü bilgi kirliliğini yaymaktan geri kalmasalar da bizler, Buca'da sol ve sosyal demokrat çizgide partimizin tarihsel köklerine de bağlı kalarak bu değişimi mutlak surette hayata geçirmek istiyoruz. Bizler o çevrelerin iddia ettiği gibi "imzacı" değil, CHP tüzüğünün olanak tanıdığı hukuksal çerçeve içinde kalarak CHP Buca'da yeni bir dönemi başlatmak isteyen bir anlayışın neferleriyiz. Hiç birimizin bu süreçte kişisel bir beklentisi yoktur. Bu hareketin ilçe başkanı ve yeni yönetim kurulu üyeleri olağanüstü kongreye imzalarıyla katkı koyan siz değerli delegelerimizin kendi arasında yapacağı oylama ile demokratik bir şekilde belirlenecektir. yani "söz , yetki ve karar " delegelerimizin özgür iradelerinde olacaktır. Bu hareketin ilçe başkanı da dahil bütün temsil organları delegenin özgür iradesiyle vereceği oylarla belirlenecek ve herkes delegenin özgür iradesine saygılı olacaktır. İşte o nedenle Değişim Gurubu'nun bir ilçe başkanı adayı şimdiden belirlenmedi. Bu karar siz sayın delegelerimize bırakıldı.
 
 
CHP Buca'nın değerli kongre delege ve üyeleri
 
İş takipçiliği yapmayan, cv toplayarak insanların istihdam talepleri üzerinden umut tacirliği yapmayan, küçük müteahhit çıkarlar peşinde koşarak ihale koridorları oluşturmayan ,siyaseten elde edilmiş erk ve nüfuzları kişisel ekonomilerini güçlendirmek için rant oluşturmayan yepyeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Gezi ruhuyla AKP faşizmine karşı direnecek ,CHP'nin kurumsal kimliğini her türlü değerin üstünde tutacak ,partimizin ilke ve değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağız...
 
Destek ver, değişsin...
 
Destek ver, çözümün bir parçası ol...
 
Destek ver, CHP kazansın, Buca kazansın...
 
CHP Buca Değişim Gurubu...
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cicek huseyin 30 Ağustos 2014 Cumartesi 01:13

Yenilen pehlivan gurese doymazneyin hesabini yapiyorsunuz partiye hizmet edin secileni taktir edin bir zaman sonra sizde secilirsiz

Yorumu oyla      13      5  
Ali Osman 29 Ağustos 2014 Cuma 20:29

Kendilerine yeni bir ad bulmuşlar"Değişim Gurubu" geçtiğimiz yıllarda da adları muhalif meclis üyeleri idi.İşleri güçleri CHP yi karıştırmak.Geçtiğimiz 5 yıl Muhalif Meclis üyeliği yaptılar.Şimdide CHP yönetimini yıpratmaya çalışıyorlar.Bunu daha öncede denemişlerdi.Aldıkları cevap az gelmiş anlaşılan.O kadar çok biliyorsanız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nerdeydiniz.Muhalif değişim gurubu....kendinizi düşünüyonuz...Bucayı ,CHP yi değil...Bucalı hemşerilerime saygılar.En güzel günler onların olsun

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’in çağrısına CHP’den destek, AK Parti’den tepki geldi
İzmir CHP Milletvekili Alaattin Yüksel kapatılan İl Özel İdare mallarının ...
Erdoğan Davutoğlu'nun listesini onayladı: İşte yeni kabine
Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Köşk'ten saat ...
CHP'li Susam'dan Milli Eğitim'de kıyım çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul müdürlerine uygulanan görevden ...
 
AK Parti'den tüzük fırlatma yorumu: Olay siyasi değil...
NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Erdoğan'ın yemin töreninde ...
Gül'den veda konuşmasında dikkat çekici cümle!
Gül, devir teslim töreninde ailesine de teşekkür etti ve ''Eşim, çocuklarım, ...
Erdoğan'dan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamında kabul ettiği Başbakan vekili Davutoğlu'na ...
 
Olay yaratan CHP'li konuştu: Yine olsa yine atarım
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili ...
Erdoğan Köşk'e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva