HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2013 Salı - 10:27

CHP Buca’da ‘İstifacılar’dan zehir zemberek mektup!

İstifa ederek yönetimi düşüren 9 eski ilçe yöneticisi, tüm delegelere bir mektup yazarak yaşanan süreci ve kararlarının nedenini anlattı. Mektup Pazar günü yapılacak seçim öncesi kritik bilgiler içeriyor.

CHP Buca’da ‘İstifacılar’dan zehir zemberek mektup!

Fırat BAŞARAN/EGEDESONSÖZ – CHP Buca’da yönetimin düşüp, kayyum heyetinin atanmasının ardından Pazar günü yapılacak seçim öncesi sürecin merkezinde yer alan 9 eski ilçe yöneticisinden kritik bir hamle geldi.
 
İstifa ederek yönetimi düşüren yöneticiler, yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gidecek tüm delegelere bir mektup yazdı. Mektupta süreçte yaşadıklarını anlatan eski yöneticiler, istifa kararının ardındaki nedenleri açıklarken, yeni seçimde yeniden aday olan Eski Başkan Bektaş Gül’ü de sert sözlerle eleştirdi.
 
Bu arada Egedesonsöz’e konuşan Eski İlçe Sekreteri Ayten Karadağ, 9 eski yöneticinin herhangi bir adayı desteklemediğini ve seçimde bir ortak karar almayacaklarını ifade etti. ‘9 İstifacı’ flaş bir gelişme yaşanmazsa sandığa kişisel tercihlerini yansıtacak.
 
İŞTE O MEKTUP:
 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN
Emekçileri Çok Değerli Delege Kardeşlerimiz
Ülkemizin ilk siyasal partisi ve Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan süreçte ona gönülden inanan bizler de bu platformda buluştuk.  
Buca ilçe kongresi süresincede Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun anlayışı ile yaratılan enerji ve kararlı duruş, Buca ilçe kongresinden başarıyla çıkmamızı sağladı.
Bu başarı Buca genelinde ve İzmir bazında büyük bir heyecan yarattı. Ardından İl kongresinin kazanılmasında da etkin olduk.   
Sonuçta seçilen il kurultay delegeleri Genel Başkanımıza gereken desteği verdiler ve arkasında dimdik durdular. Bu başarı örgütümüzün, Genel Başkanımıza inanan tüm partililerin başarısı oldu.
 
Sayın Delege Kardeşimiz, 
Buca ilçe yönetim kurulu üyesi olarak seçilen bizler Cumhuriyet Halk Partililik sevdamızla Genel Başkanımıza olan inancımızla Partimizi Buca’da birinci parti yapmak için örgütümüzü harekete geçirmek ve halk ile buluşturmak düşüncesi ve heyecanıyla göreve başladık.
Ancak yönetim birlikteliğimiz 9 ay sürdü. 9 İlçe Yöneticisi bizler istifa ettik.
Yazılı basında ve çeşitli medya kanallarında yer alan yalan-yanlış haberlerin ve bazı partililerin hakkımızdaki olumsuz söylemlerinin doğruları yansıtmadığını gördük.
İstifa kararımızın gerekçeleriyle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapmayı görev saydık.
Sayın Delege Kardeşimiz,
BİZLER İLÇE BAŞKANI İLE NEDEN TERS DÜŞTÜK? NEDEN İSTİFA ETTİK?
1- Daha ilk Yönetim Kurulu toplantısında ilçe Başkanı kendi tayin ettiği bir arkadaşımızı İlçe Sekreteri olarak dayattı.
Ancak, Yönetim Kurulu üyeleri bu dayatmayı kabul etmedi. Tüzüğün 29.Maddesinin çalıştırılmasının gereği hatırlatıldı. Yönetim kurulu üyesi çoğunluk kararı sonucunda Yapılan gizli oyla Sayın Ayten Karadağ ilçe sekreteri seçildi.
İlçe Başkanı bu sonuç karşında agresif tutum ve davranışıyla tepkisini gösterdi.
İşte güvensizlik burada başlamıştı.
Çünkü ilçe başkanı demokrasiyi içine sindirememişti.
2- Daha hiçbir sistem, proje, çalışma programları değerlendirmesi yapılmadan; ilçe başkanı durup dururken “BEN İLÇE BAŞKANI ADAYI OLDUĞUMDA SÖZ VERDİM. BEN SEÇİMİ BÖYLE KAZANDIM. BU YÜZDEN 8 YEDEK ÜYEYİ ASİL ÜYE OLARAK YÖNETİME GEÇİRECEĞİM” şeklindeki dayatması yönetim kurulu üyeleri arasında şaşkınlık yarattı. İlçe başkanının bu dayatması sonucunda Yönetim Kurulunda açık oylama yapıldı ve öneri reddedildi. 
16 kişiyi yönetemeyen bir ilçe başkanı 8 kişiyi neden istiyordu?
Yönetimde bulunduğumuz süreç içersinde, Yönetim Kurulu Toplantılarının yapıldığı saatlerde toplantı salonunun önüne birikenlerce yönetimde ne konuşuluyor ise dinleniliyordu. Bir Kaç toplantımız ise basıldı. Yönetim Kurulunda başkanın istemleri doğrultusunda oy vermeyen üyelere hesap sormaya başladılar. Yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız toplantı sonrası darp edildi.
İlçe binamızın önünde, İlçe saymanımıza tekme tokat saldırıda bulunuldu. Bir kadın yöneticimiz de darp edildi. Küfür ve Sözlü saldırıya maruz kaldık. Olayı izleyenler pencereden bakanlar, yoldan geçen araçlar; Tam bir rezaleti yaşadık.
Can güvenliğimiz dahi tehlikeye girdi. Asil ve Yedek Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer arasında ilçe başkanının basiretsizliği sonucu yaşanan bu düzensizlik ve karmaşa haftalarca sürdü. Ayrışmayı yaratı.
İlçe başkanının iş vadiyle yanında bulundurduğu partililer ve diğer taraftan siyasi ikballeri veya birileri adına politika yapan her şeyi mubah sayan Demokrasiyi içine sindiremeyenler! Bilhassa ilçe başkanı: Biz yönetim kurulu üyeleri üzerine sürekli baskı uyguladılar.
3-Yönetim sürecimizde İlçe Başkanının şahsına yönelik, olumsuz mesajlar Buca kamuoyunda partimizi yıpratmıştır. Bu durum ise ilçe başkanı tarafından açıklığa kavuşturulmamıştır.
4- İlçe başkanı, ilçenin telefonunu, faksını, İlçe Başkanlığına gelen Giden Tüm Resmi Gayri resmi belgelerin teslim alınmasını, ilçenin anahtarını kendi mülkü imiş gibi yakın akrabalarına vermiştir. Bu şahıslara yönetim kurulu kararı olmaksızın ilçe gelirinden ücret ödemiştir. Keyfi davranmıştır. Yönetim Kurulunun uyarmalarını dikkate almamıştır.
Ancak, zaman içinde Yönetim Kurulu üyesi İlçe Sekreterimiz; İlçeye gelen evrakların kendisine zamanında verilmediğini bu durumun ise; İlçe ile diğer parti birimleri ve Genel Merkezle olan iletişimi, bilgilenme sürecini aksattığını defalarca dile getirilmesi de ilçe başkanı tarafından ısrarla dikkate alınmadı. Bilgisayar programlarını bilmeyen, hızlı çalışamayan, işleri aksatan ilçede görevlendirdiği akrabasının asli görevi ise destelerce toplanan nüfus fotokopilerine göre Parti Üye Formu doldurup, referansını ise Başkanın adını açmaktı. Bu durum üzerine bir yönetim kurulu üyesi “SEÇİM SÜRECİNE GİRİYORUZ BİLGİSAYAR POGRAMLARINI İYİ BİLEN, HIZLI HAREKET EDEN, PLANLI ÇALIŞAN, İLÇENİN YÜZÜ OLAN ÇALIŞANIN, PARTİLİ VE MİSAFİRLERE ÇOK İYİ DAVRANABİLECEK PROFOSENEL ÇALIŞABİLECEK BİR GÖREVLİYE İHTİYACI VARDIR” şeklinde ki yazılı önergesi karşısında agresifleşen ilçe başkanı, bağırıp çağırdı toplantı masasına defalarca vurarak” hiçbir talebinizi kabul etmiyorum. Ben ne dersem o olur… Toplantı bitmiştir.”dedi, toplantı salonunu terk ederken tamamıyla kontrolden çıkan ilçe başkanı yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımıza doğru yönelerek, boğazını sıkmıştır.
Akıl tutulması gibi!
Yönetim Kurulu üyeleri tarafından hazırlanan tutanakla tespit edilen olay İl Başkanlığına yazı ile bildirilmiştir. Bu fiil Tüzüğümüzün 70. maddesinin (b) bendinin (d) alt bendine göre parti suçudur.
4-Her şeye rağmen kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla tekrar toparlanıp, çalışmanın yolları arandı. Yönetim kuruluna ilçe satında partimizi öne çıkaracak projeleri yazılı olarak sunduk. Bu çalışmalar okunmadan irdelenmeden ilçe başkanı tarafından yok sayıldı.
5- Belediye meclis toplantılarında parti gurubumuzu yönetememiş ve basiretsiz davranmıştır.
Artık BAŞ GÖVDEDEN KOPMAYA BAŞLAMIŞTI. İlçe başkanı yönetim kurulunu benim, benim olmayan diye ayırmayı başarmıştı.
İlçe binası hemen her gün iş ve mevki vaatleri yapılmış insanların hezeyanlarına, hayal kırıklıklarına, isyanlarına, hakaretlerine, küfürlerine, kavgalarına, sahne olmaya başladı.
Yönetim kurulu üyeleri olarak bizler çok rahatsızdık. Zararı partimiz görüyordu. Bu böyle yürümezdi.  
6- Kadın kolları başkanımızın Yönetim kuruluna vermiş olduğu bir dilekçe ilçe başkanı tarafından Tüm Yönetim Kurulu üyelerinin gözleri önünde buruşturularak yere atıldı.
Tartışmalar, hakaretlere kavgalara dönüştü. Bu son yönetim kurulu toplantısı her şeyi gösterdi. İlçe başkanı demokrasiyi içine sindiremiyor ve şiddet içerikli davranışlarından ve üslubundan bir türlü vazgeçmiyor, kendisini düzeltemiyordu! İlçe başkanının liyakatsizliği, yetersizliği, parti çıkarlarını gözetmemesi, sorunları çözmekte beceriksizliği; Buca’da CHP İÇİN BOŞA GEÇEN 9 AYA MAL OLDU. HEP PARTİMİZ ZARAR GÖRDÜ.
Kendisini potansiyel politikacı veya siyasi baron gibi gören sistemi sürekli ellerinde tutarak sistemden faydalanan ve nemalananlara karşı bizler; Parti içinde birlik beraberliğe, insan değerine, siyasi ahlaka, ortak aklın üstünlüğüne ve her alanda OLMAZSA OLMAZ OLAN PARTİ İÇİ DEMOKRASİYE İNANIYORUZ.
Değerli delege kardeşimiz…
Parti kamuoyunda ilçe’ye karşı olumsuz düşünce yaratılıyordu. Bu nedenlerle durum İl Başkanlığına tekrar bildirildi. Ancak, sonuç alınamadı.
BİZLER SİYASİ GELECEK BEKLENTİLERİMİZİ BİR TARAFA BIRAKTIK PARTİMİZİN KAMUOYUNDA TARTIŞILIR HALE GELMESİNİ KAN KAYBETMESİNİ ÖNLEMEK ADINA İSTİFA ETTİK.
İNSANLAR GELİRLER GİDERLER ANCAK KALICI OLAN KURUMDUR. C.H.P.’ nin KENDİSİDİR.
Değerli delege kardeşimiz. Yoldaşımız
BİZLER DEMOKRASİYİ İÇİNE SİNDİRMİŞ İNSANLARIZ.
Bizler demokrasinin önünü açtık.

GÜL’DEN O MEKTUBA YANIT

BANA PROJE GETİRSİNLER
Buca’daki kongre döneminde yaşanan hareketli süreç devam ederken delegelere mektup yazan isimlere Bektaş Gül’den sert cevap geldi. Gül, istifa ederek yönetimi düşüren isimlerin parti adına çalışmadığını, bir proje bile üretmediğini söyledi. Gül, “Sayı olarak 9 kişi oldukları için yeterli çoğunlukları vardı. Madem ki ben izin vermedim o zaman niye yönetimden geçirmemişler. Konuştukları konuların hiç inandırıcılığı yok. Bana rağmen istediklerini yapabilirlerdi. Ben aylarca ‘kriz çıkmasın, tartışma olmasın’ anlayışı ile hareket ettim. İlçe sekreteri partiye gelmedi. Sayman’ı partide bulamadık. Bir ilçenin yazışmalarını başkanın kendisi mi yapar. İlçenin karar defteri, ilçede durur. Bizim defter araç bagajında, evde geziyordu. Ben tüzüğü uyguladım. Bugün olsa yine aynısını yaparım” dedi.
 
KİŞİSEL HESAPLARI VARDI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in uzun süredir ilçeyi izlediğini anlatan Gül, “Eğer bir sorun olsaydı zaten il başkanı gerekeni yapardı. Hiçbir şekilde müdahalede bulunmadı. Çünkü o da birilerinin bana tuzak kurmaya çalıştığını çok iyi biliyor. Bu arkadaşların sorunu partiyi ileriye götürmek değil. Hepsinin kişisel çıkarları var. Bir şeylerin hesapları içindeler. Kimisi çocuğunu işe sokmak, kimisi yakınına yarar sağlamak için bu görevleri kullanmak istedi. Ben buna izin vermedim. Yine vermem. Parti okulu gibi bir sistemde Buca başarılı olmasına rağmen bu arkadaşlar kendi ilçelerinin programlarına bile gelmediler” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Şubat 2013 Perşembe 08:23

UMUT ORKUN GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR İSTAFA EDEN 9 YÖNETİCİYİ BİR KEZ DAHA TAKDİR ETTİK

Yorumu oyla      18      7  
deniz 20 Şubat 2013 Çarşamba 21:37

İSTİFA EDEN 9 YÖNETİCİYİ ŞAHSIM ADINA KUTLUYORUM.SİYASETİN İÇİNDEKİ HERKES KEŞKE AYTEN KARADAĞ KADAR KİŞİLİKLİ VE ONURLU OLABİLSEYDİ,KİMSENİN ADAMI OLMAYIPTA TEK BAŞINA DURABİLMEK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİL NEDE OLSA. BUCALI DELEĞELER SANDIKTA GEREKENİ YAPACAKTIR...

Yorumu oyla      20      7  
chp lıler 20 Şubat 2013 Çarşamba 15:45

secım alındıktan sonra yonetım kurulundakı arkadaslar bır araya gelıp yonetımı belırledıler hemde daha ılce baskanı o toplantıda yokktu cunku toplantı baska yerde yapıldı daha yonetım ılk toplantı sını ılcede yapmamıstı pekı yıllardır bucada sıyaset yapan bektas gulu tanımayan yok o ılce yonetımıne gıren arkadaslar bu adam bu kadar kotuyse neden gırdınız lıstesıne artı sızlerı ıstıfaya dısardan bırılerı tetıklemedımı cunku bazı mekanlarda toplantılar duzenledıler sızlere allah kolaylık versın

Yorumu oyla      16      18  
DEMOKRASİ SAVAŞCISI 20 Şubat 2013 Çarşamba 14:37

ILK ÖNCE DEMOKRASİ NEDIR? SOSYAL NDEMOKRASİ NEDIR? DEMOKRAT KİMDİR? SOSYAL DEMOKRAT KİMDİR? BULUN BULUŞTURUN OKUYUN ÖGRENİN.İLGİLİ VE BİGİLİ OLUN.İŞTE OZAMAN 9 KİŞİNİN NE YAPTIGINI DAHA İYİ ANLARSINIZ.DİGER TARAFTAN OLAYI KİŞİSELLEŞTİREREK BOŞ BOŞ KONUŞMUŞ OLURSUNUZ.HER KEZ İSTEDİGİNDE YÖNETİCİ OLABİLİYOR MU?İSTİFACILAR SİYASİ BEKLENTİLERİNİ BİRTARAFA ATTILAR.BUCADA DEMOKRASİNİN ÖNÜNÜ AÇTILAR. DELEGENİN ÖNEMİNİ HATIRLATTILAR.

Yorumu oyla      19      10  
YORUMCU BABA 20 Şubat 2013 Çarşamba 13:47

Buca"da bektaş gül Adlı Şahsı Kurtarıcı Olarak Bizlere Empoze Etmeye Çalışanları Anlamak Çok Güç.Gerçi Bu Yorumları Yapan Arkadaşlar Sanırım Hısım Ve Akrabaları Olmalı.Adama Sorarlar,Tahsil Varmı?YOK!Kültür Varmı?YOK!Karizma Varmı?YOK!Genel Kültür,Sosyal Yaşam,MATEMATİK,BİLGİSAYAER? YOK!Eeee O Zaman Bizim Bilmediğimiz Ne Özelliği Varda Bu Şahısı,Bize Kurtarıcıymış Gibi Dayatıyorsunuz.Yorumum Hakaret Olarak Algılanmasın Lütfen.

Yorumu oyla      26      7  
GENÇLER 20 Şubat 2013 Çarşamba 12:18

O TOPLANTIYI SÖZDE BASAN GENÇLER OLARAK İLÇEDEN KOVULMAKTAN BETER OLDULAR.İLE GİDİP ARAŞTIRIN 300 KİŞİ BU KİŞİLER YÜZÜNDEN TOPLU İSTİFA ETMEK İSTEDİLER ŞİKAYET DİLEKÇELERİ İLDEDİR.BEKDAŞ GÜL UZLAŞTIRMIŞTIR YİNEDE.AYRICA SAYIN SEKRETER BİR GENÇ KIZI KOVALAMIŞ VE RENCİDE ETMİŞTİR.HANİ GENÇLERE YOL AÇILIYORDU.BEKDAŞ GÜL 7 DEN 70 TÜM ÖRGÜTÜN YANINDADIR KİŞİSEL ÖFKE VE ÇIKARLAR İÇİN EMEKLERİNİ GÖRMEZLİKTEN GELMEYİZ BİZ DELEGELER.HERŞEYİN BU MEKTUPTAN DAHA FARKLI OLDUĞUNUDA BİLİYORUZ.ÇOK YAZIK.

Yorumu oyla      15      18  
delege 20 Şubat 2013 Çarşamba 11:25

savcılara değil yeni chp için bektaş gül

Yorumu oyla      17      23  
delege 20 Şubat 2013 Çarşamba 09:51

ercan tatı den hasan saglam husnı kaya muzafer katerden suat nezırden memnunsanız bektas gule oy verırsınız ama sonra da buca da chp bıtırdıye konusmayalım demek kı memnunsunuz delege arkadaslar

Yorumu oyla      33      10  
yorumcu 20 Şubat 2013 Çarşamba 09:44

buradan yorum yapmak seçime ne gibi bir artı katar anlamıyorum sadece kişisel egoları tatmin etme amacı olmalı

Yorumu oyla      14      12  
PARTİLİ 20 Şubat 2013 Çarşamba 08:24

ERCAN TATI,HÜSEYİN YÜZER,BEKO GUL, ÜZERLERİNDEKİ MÜKROPLARI ATMIŞLAR GÜNEŞ AÇMIŞ DÜYÜNE HOŞGELDİNİZ HÜSNÜ KAYA,HASAN SAĞLAM,BU DÜGÜNÜN SADIÇLARI ALLAH ALLAH KAREYE BAK MUZAFFER KATER TOP SENDE OLEY OLEY OLEY

Yorumu oyla      31      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'First Lady' Erdoğan'dan Mısır basınına çarpıcı açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Mısır’da yayımlanan ...
Milli Eğitim'den Cansever'e de sansür
CHP İzmir Mİlletvekili geçen yıl TBMM’de “Torba Yasa” görüşmelerinde okuduğu ...
'Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yürütülen müzakere sürecinden İmralı ...
 
Bakan Bayraktar'dan müteahhitlere yeni hedef: İzmir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitleri başta İzmir ...
CHP’de Genel Merkez’den örgütlere: Alana çıkın!
CHP Genel Merkezi, İzmir’e gönderdiği genelgede toplantıların salonlarda ...
Güler’den ‘Anayasa’ çıkışı: AKP kendi vekillerinden saklıyor
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Ben AKP’li milletvekilleriyle ...
 
‘Öcalan’ın ilanı’na ilk yorum: Sabotaj!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Guardian'da yayımlanan "Öcalan'a özgürlük" ...
AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı
Sivil toplu örgütü Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır ...
Türeli'den Bakan Eker'e: Hayvancılığı bitirdiler
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva