HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2012 Pazartesi - 16:43

CHP Bornova’da ‘oy’ atışması!

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın “Bornova’da oylarımız düştü” çıkışına, Belediye Başkanı Sındır’dan “Düşmedi, arttı” yanıtı geldi. İkilinin dün kürsüde başlayan atışması, bugün de sürdü.

CHP Bornova’da ‘oy’ atışması!

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP Bornova İlçe Kongresi, nefes kesen bir yarışın ardından tamamlandı. Rakibi Okan Karlıdağ’ı geride bırakan Enver Dündar yeniden başkanlık koltuğuna oturmanın sevincini yaşarken, adayların çekişmesi kadar, İl Başkanı Tacettin Bayır ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın kürsüdeki ‘oy’ atışması da hafızalarda yer etti.

- CHP Bornova’da Dündar koltuğunu korudu… tıklayınız…

Katıldığı ilçe kongrelerinde, parti içi demokrasi ve özgür delege vurgusu yapan İl Başkanı Bayır, söylemlerini Bornova Kongresi’nde de sürdürdü. Partiyi yüceltmek için çalışmalar yapılmasını isteyen Bayır, partili grupların kendi aralarındaki çekişmelere ve ‘çelme’ takmalara da son verilmesini istedi.
 
KÜRSÜDEN ‘OY’ ATIŞMASI
Bayır’ın tartışma yaratan asıl sözleri, partinin Bornova’da yaşadığı oy kayıpları üzerine oldu. 2009 yerel seçimlerini AK Parti’nin önünde tamamladıklarını hatırlatan Başkan Bayır, bu oranın 2011 genel seçimlerinde düştüğünü ve rakip partinin gerisinde kaldıklarını söyledi. Oy kaybına tahammül gösteremeyeceklerini belirten Bayır “Keşke diğer ilçelerde yaşadığımız oy artışlarını Bornova’da da görebilseydik” deyince salonda buz gibi bir hava esti. Bayır’ın sözlerine ilk tepki, yine kürsüden geldi. Söz alan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayır’ın, Bornova ile ilgili sözlerine katılmadığını söyledi. Sındır’ın “2007 genel seçimlerinde Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi’yi dışarıda tutarsanız AKP’nin 7 bin oy gerisindeydik. Sandık sonuçları bunu söylüyor. 2011 genel seçimlerinde CHP, AKP’nin 12 bin oy üzerine çıktı ve oylarımız 9,5 arttı. Aradaki makas CHP lehine 5,5 puan artmıştır” karşılığını vermesi ikili arasındaki oy tartışmasının fitilini ateşledi.
 
“SINDIR GEREKSİZ ALINGANLIK GÖSTERDİ”
Bayır ve Sındır arasında kürsüden yaşanan oy atışması bugün de devam etti. İl Başkanı Tacettin Bayır, son üç seçime bakıldığında, il genelinde sürekli oylarını artırdıklarını ancak sadece Bornova’da parti oylarının gerilediğini söyledi. Bayır “2007- 2009- 2011 seçimlerini karşılaştırdığımızda, CHP’nin Bornova’daki oy oranını 2009 seçimlerine oranla 2011’de düşürdüğünü görüyoruz. Örgüt olarak daha çok çalışmalı ve planlı- programlı olarak mahallelere inmeliyiz. İzmir genelindeki oy artış oranımızla Bornova uyuşmuyor. Nedenini bulmalı ve ona göre bir reçete çıkartmalıyız. Bunun için öncelikli görev örgütündür. Belediye Başkanımız gereksiz bir alınganlık gösterdi. İlk seçimler için yol haritamızı belirlemeliyiz. Kimsenin partiye oy kaybettirme lüksü yok. Oy kaybını, üç büyük ilçenin kopmansa bağladı ancak yerel seçimlerdeki oy oranımızı 2011’de düşürmeyi kabul edemeyiz. 2011 genel seçimleri sonucuna göre AK Parti’nin 1764 oy gerisindeyiz. Bunda milletvekili adaylarımızın seçimlerindeki yanlışlıklar da önemli rol oynadı. AK Parti yerli bir Bornovalı aday çıkardı. Bizde Bornova’nın yerlisi bir aday yoktu. Belediye- örgüt uyumsuzluğu da kısmen bu oranın düşmesinde etkili olmuş olabilir. Şu tarihten itibaren kimsenin şikayet etme lüksü yok. Daha çok çalışıp oylarımızı artıracağız” dedi.
 
OYLARIMIZ DÜŞMEDİ-ARTTI!
Bayır’ın çıkışına, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır rakamlar ile yanıt verdi. Yerel seçim sonuçları ile genel seçim sonuçlarının karşılaştırılamayacağına dikkat çeken Sındır, 2007 genel seçimlerinde AK Parti’nin gerisinde olduklarını, 2011 genel seçimlerinde de –Üç büyük mahallenin ayrılmış olmasına rağmen- üstünlük sağladıklarını belirtti.

Sındır, “İl Başkanımızın sözlerinin üzerine yorum yapmam söz konusu olamaz. Böyle bir tartışmanın içinde yer almam mümkün değil ancak ben yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum. Ortada yanlış bir algı var. Rakamlar yalan söylemez. 2007 ve 2011 genel seçim sonuçlarına baktığımızda, arada yüzde 9,7 oranında bir artışımız söz konusu. Genel seçim sonuçlarını, yerel seçimler ile karşılaştırmak doğru olmaz. Yerel seçim dinamikleri farklıdır. Farklı gruplar bir araya gelebilir ama genel seçim, partinin öz oylarını yansıtır. Seçimlerde, il başkanımızın ve bizlerin beklentilerini karşılayamamış olabiliriz, bu doğrudur. Çünkü beklentileri çok yüksek tuttuk. Yine de oylarımızın düştüğünü söylemek doğru olmaz. Bu konu üzerinden bir tartışmamız söz konusu olamaz. Ben sadece algı hatalarını düzeltmek istedim. Yerel seçimler öncesi daha çok çalışıp, oyları, beklentilerin üzerine çıkartacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekçi 30 Nisan 2012 Pazartesi 02:59

ya 2 senedir somut ne yapıldı bornova ilçe yönetiminde proje olarak neler sunuldu ve uygulandı bi bakın gençlik önemli diyorsunuz gençler önemli diyosunuz ama gençlerin önünü açmıyorsunuz hala 50-60 yaşındaki insanlar yönetiyor bizi artık gidin kardeşim bırakın gençlere..

Yorumu oyla      11      5  
Metin Balkaş 25 Nisan 2012 Çarşamba 00:35

sayın ege son söz gazete editörleri dün chp bornova ilçe seçimi ile ilgili bir kaç cümle yorum yaptım inceleme yapılan yorumum da zannediyorum seviyesiz bir şey yoktu.partimin ilçe seçim sürecini iyi bir şekilde geçtiğini ve iki adayımızın olumlu şekilde yarıştığını yazdım. dün yazdığım yorumu niye yayınlamadığınızı anlamış değilim.kişiye göre yorum yayınlıyorsunuz herhalde.umarım böyle değildir.saygılarımla.METİN BALKAŞ

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 24 Nisan 2012 Salı 13:18

İki başkanda haklı hata gözlerini bağlatıp birinin filin kulağından diğerinin burnundan tutup yorum yapmalarından (yani iletişim eksikliğinden)parti örgütünün önemi'de buradadır.?CHP li vatandaş

Yorumu oyla      14      5  
CHP*Lİ 24 Nisan 2012 Salı 11:30

ALAATTİN YÜKSEL,MUTAFA MOROĞLU,MUSA ÇAM,ERDAL AKSÜNGER,HÜLYA GÜVEN,KİMİN İLÇE BAŞKANI OLSUN DİYE DÖRT BEŞ AYDIR DELEGELERİ MARKAÇ ALTINA ALMIŞLAR MEÇLİSE GİDİP ÇALIŞMIYORLAR DÜŞMÜŞLER SOKAKLARA AV PEŞİNDELER SİZDEN BAŞKA BU İZMİRDE MİL.VEKİLİ YOKMU SİZ GİDİN AKP İLE UĞRAŞIN PROJE ÜRETİN AKP'NİN 4+4+4'ÜN TÜRBAN MESELESİ,İŞSİZLİK,YOLSUZLUK,YOKSULLUK,VE PARTİMİZDE EMEK VEREN İŞSİZ PARTİLİLERİMİZ VAR BUNLARA SAHİPCIKIN GENEL SEÇİMLERDE SİZLERE DESTEK VEREN ÖRGÜTE SAHİPCIN BEL.BAŞ.DAHİL İŞİNİZE BAKIN

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli sade Vatandaş 24 Nisan 2012 Salı 05:06

Arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisini anlamakta güçlük çekiyorum İlçe kongresi bile kavgalımı geçer arkadaş ? en küçük kongreden büyük kurultaya kadar her yerde hır gür var hatta bazen yumruklar havada uçuşuyor kendi içinde bu kadar kavgalı olması bence hiç hoş değil fikir ayrılıklarının olması gayet doğaldır hatta zenginliktir fakat kavga edilmesi çok çirkin Chp bunu bir çok yerde yapıyor ama Modern İzmirde bu tür olayları görmek beni fazlasıyla üzüyor Belki Akpli olmakla suçlanacağım ama kesinlikle Akpli değilim amacım körü körüne yorum yapmak kötü eleştiri yapmak değil ama bu durum beni rahatsız ediyor sizce nasıl her kongrede kavga çıkması hoşmu yakışıyormu ?

Yorumu oyla      22      5  
b.baskan 23 Nisan 2012 Pazartesi 22:46

rakamlarla oynamayniz 2007 akp % 2 puan onde 2009 il genel chp % 4 onde peki son milletvekilligi 2012 haziran akp yine % 2,5 onde 1766 oy onumuzde hangi ayrilan mahalleden bahsediyorsunuz.o dediginiz yerel secimde ve ayrilmaya ragmen ondeyiz sonra geriliyoruz.burada il baskanimizin tesbiti dogru onemli olan orgut olarak bundan ders almali ve daha iyi calismaliyiz cunku izmiri kaybetme luksumuz yada rakamlari carpitma luksumuz yok

Yorumu oyla      31      7  
mustafa can 23 Nisan 2012 Pazartesi 22:32

chp bornovadaki seçimi kazanan enver dündar ve ekibini kutlamıyorum,insanlara iş vaadi vererek,insanların belediyedeki konumlarını iyileştireceğini vaadederek alınan bir seçim bu parti için utanç verici bir tablodur. bu tabloya katkı koyan tüm arkadaşları kendi hür irademde ve vicdanımda yargılıyorum

Yorumu oyla      30      26  
Bornovalı gözlemci 23 Nisan 2012 Pazartesi 22:06

Misafir olarak bornova seçimini izledim,Bu kadar uzatılan geçiktirilen,insanların beklemekten kaçası gelen bir boş 5 saat görmedim.Divan başkanı Alaattin yüksel idare edemedi 20 kişi havadan sudan konuştu. CHP Bornovada dağılıyor haberiniz olsun..bilginize. Delegeler pazarlık yapmaktan dışarda içeri salona girmedi. konuşanlar boş salona hitap ettiler yazık.

Yorumu oyla      38      8  
23 Nisan 2012 Pazartesi 21:02

İlçe başkanı dururken belediye başkanına ne oluyor? Kendisini örgütün başı mı sanıyor? Bu tür gereksiz çıkışlarından dolayı Kredisini en çabuk bitiren başkan oldu.

Yorumu oyla      43      13  
Dr erdem 23 Nisan 2012 Pazartesi 20:50

Bundan dolayı parti halk adını sadece kullanıyor. Halktan ve sorunlarından uzak, kişilerin ırkçı ideolojik egolarını tatmin yeri olmadı mı? Antalya Belediye Başkanı isyan ediyor, kimde? adamcılıktan, nerede kaldı özgür birey, halkın sorunlarına eğilen kadrolar. Başta bulunan güdeceği bir sürü oluşturmak ister. Toplum diyalektiği böyle, ona göre tepeden aşağı örgüt modeli, kadro modeli, üretken olanlar hep tehlikeli görülmüş, ya kulak boynuzu geçerse, tedirginlik, adamcılık yani...

Yorumu oyla      36      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP: Tavrımız Meclis’e değil, hükümete!
BDP, 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine tutuklu milletvekilleri ...
Erdoğan: Meclis’i yok sayan yanıtını alır!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’te konuşma ...
Karabağlar’da AK uçurtma şenliği
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Başbakan Erdoğan sadece ‘onlarla’ tokalaştı…
Ankara'da 23 Nisan kutlamaları kapsamında önce Anıtkabir’de ardından da ...
AK Partili Arif Uğurlu’dan Manisa çıkarması
Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Vekili Arif Uğurlu, ilçe sınırlarında ...
Oğul Erbakan’dan 28 Şubat değerlendirmesi
Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin ...
 
Meraklandıran soru: Başbakanlık neyi savunacak?
28 Şubat sürecinde fişlenmesiyle ilgili açtığı davada Başbakanlığın mahkemeye ...
Bursa'dan BDP'ye ve PKK'ya yüklendi
AK Parti Bursa İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli güven tazeledi
AK Parti İzmir'de kongresi yapılmayan tek ilçe Karşıyaka'da partililer ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva