HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2012 Cumartesi - 16:09

CHP Bayraklı’da kriz üstüne kriz!

Meclis üyesi Sivrioğlu’nun şok istifasının ardından Keskin ve Tamaylıgil ziyareti de örgütle Belediye Başkanı Karabağ ve İlçe Başkanı Ölçer’i karşı karşıya getirdi. ‘Kapalı kapılar’ ardında sert tartışmalar yaşandı.

CHP Bayraklı’da kriz üstüne kriz!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – CHP Bayraklı’da istifa şoku ve sert tartışmaların yaşandığı hararetli bir haftasonu yaşanıyor. Meclis Üyesi Ertuğrul Sivrioğlu’nun şok istifasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’ün ilçe ziyareti örgütle ‘başkanlar’ arasında tartışmaya yol açtı.

-  CHP Bayraklı’da istifa şoku…

Keskin ve Tamaylıgil’in ağırlandığı toplantının basına kapalı bölümünde kriz çıktı. Belediye Başkanı Hasan Kabarağ ve İlçe Başkanı Levent Ölçer’i destekleyenler ile karşı çıkanlar fikirlerini söyledi. İlçede eleştirilen konuların başında Keskin ve Tamayligil’in ilçe başkanlığına değil belediye başkanlığına getirilmesi oldu.
 
Kapalı toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Hamza Işık’ın, “Parti örgütünde ciddi sıkıntılar ve sorunlar var. Kimse fikirlerini açıklayamıyor. Bir aile içinde aile reisi evlatlarına eşit davranmalıdır. Bu ilçede maalesef bu durum yok. İnsanlara saygı gösterilmiyor. Örgütte heyecan kalmadı. Mahallelerde ciddi krizler yaşanıyor. İlçe başkanı çıkıp 11 bin üyesinin olduğunu söylüyor. Ama genel başkanın katıldığı bir etkinliğe 500-600 kişi ancak getirilebiliyor. Partililere liderlik yapması gereken kişiler insanları dışlayıp, sevgisiz davranıyorlar” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
 
PARTİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
Karabağ ve Ölçer’e yönelik en sert eleştirilerden biri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gaffar Akkel’den geldi. Akkel, ilçe başkanlığının belediye başkanı Hasan Karabağ’ın güdümünden çıkmadığını söyledi. Akkel’in toplantıda, “Parti yönetiminden 12 kişi belediyeden maaş alıyor. Bir belediye başkanından talimat alan ve onun emrinde olan ilçe yönetimi özgür olabilir mi? Parti mi daha ileride yoksa belediye mi? Bunun çok büyük önemi var. Bu bir sorundur. Kimse özgür bir şekilde karar veremiyor” dediği öğrenildi. Akkel ayrıca CHP’nin zaman zaman yaptığı birbiriyle çelişen açıklamalar ve uygulamaların seçmen üzerinde olumsuz etki yaptığını söyledi.
 
İSTEDİĞİNİZİ SÖYLEYİN!
Toplantıda bazı isimler belediye başkanı ve ilçe başkanını överken bazıları da sert eleştirilerde bulundu. Partinin ilçedeki tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Yılmaz da, Karabağ ve Ölçer’i topa tuttu. Yılmaz, “Partide kriz var. Millet birbirini yiyor. Dışarıda eleştirenler nedense burada konuşamıyor. Bir rapor hazırlayıp en kısa zamanda genel merkeze göndereceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Arısoy da, partiye emek vermeyenler ile verenlerin birbirinden ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. Yıllardır partide çalışmalar yaptığını, sendika yöneticiliğinde bulunduğunu ifade eden Arısoy, “Herkes çıkıp fikrini burada söylesin. Kimse korkmasın. İnsanlar kamuoyunda konuşmayınca kendi içinde birbirine düşüyor. Bu duruma için verilsin ve partili kendisini ifade etsin” diye konuştu.

Toplantı sonrasında belediye binası önünde toplu fotoğraf çekildi. Karabağ ve Ölçer’i eleştiren birçok isim fotoğraf karesine girmedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kulalı hasan 27 Kasım 2012 Salı 11:46

ben bayraklıda oturan birvatandaş olarak belediyeden hizmet bekliyorum gerçi bende hayel kuruyorum olmayan bir belediyeden egosunu tatmin etmekten başkahaya olduğun gibi görün göründüğün gibi ol orasısenin egonu tatminedecegin yer degil vatandaş hizmet bekliyor

Yorumu oyla      13      7  
Can Çiler 26 Kasım 2012 Pazartesi 00:14

Sayın Hasan Karabağ bu işi beceremedi bir daha adaylık düşünmesin.Borçsuz yeni belediye olma şansını kullanamadı yazık etti Bayraklıya.Önümüzdeki dönem Bayraklıya belediyeciliği bilen bir aday konulmalı yoksa CHP Bayraklı da kaybeder.

Yorumu oyla      17      10  
gerçekler gizlenmiyor 25 Kasım 2012 Pazar 20:18

belediye başkanımız çalışıyor. yanlışı, mahallemizde düne kadar akp ye çalışan ilçe yönetimine aldırmasıdır.

Yorumu oyla      15      12  
25 Kasım 2012 Pazar 18:19

İLÇE BİNASINA KİMSE UĞRAMAK İSTEMİYOR MUATAP OLACAK KİMSE YOKKİ ÇOĞU BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR. YÖNETİCİLERİN ÇOĞUNU 5 YILDIR İLK KEZ İLÇE SEÇİMİNDE GÖRDÜK SİYASET BİRİKİM İSTER TECRÜBE İSTER SİYASET UZUN SOLUKLU BİR MARATONDUR

Yorumu oyla      19      7  
Zafer 25 Kasım 2012 Pazar 17:43

Vallahı bu kadarıda pes hayal alemındemı yasıyorlar bunlar yeter artık chp ye her zaman destekledım ama yok artık bundan sonra mhp bunlara ders verme zamanı geldıde gecıyor bıle

Yorumu oyla      16      13  
25 Kasım 2012 Pazar 17:21

chp için normal aile içi kavga olur böyle şeyler yani kavganın adıda demokratlık olmuş demokrat görünüpte demokrat olmıyan sözde demokratlar başkanlar kendilerini parti üstü güç olarak görüyorlar işte yalnışta burda beş yıl bitmez düşüncesinde olan başkanlar zaman hızlı geçiyor biryıl sonra yine destek için yola çıkacaksınız işte burası çok önemli görmezden geldiğiniz kişiler işte sizi ozaman görmiyeceklerki bilin ozaman nasılmış adam harcamak

Yorumu oyla      18      10  
Burak 25 Kasım 2012 Pazar 11:31

Eşim ve ben mhp de siyaset yapacağım. Bu kadar kavga kendini beğenmişlik olamaz.

Yorumu oyla      15      12  
BAHDIR KOÇAK 25 Kasım 2012 Pazar 09:03

İlçe Bayraklı belediyesinin bünyesine girmiştir. Bayraklı belediye başkanı Hasan karabağ kendine göre örgütü dizayn etmeye çalışmaktadır ben belediye başkanı olsam ne olur olmasam ne olur dedi dünkü konuşmasında belediyenin il genel meclis üyeleri ilçe meclis üyeleri ve örgütün sayılı isimlerini yok saymıştır istifalara neden olmuştur olmasam ne olur diyor o zaman yapamadığın görevi bırakacaksın Başkan.

Yorumu oyla      29      11  
BORA 25 Kasım 2012 Pazar 08:14

ülkenin her tarafını kuşatan AKP devletin bütün kadrolarına yandaşlarını doldurup sosyal demokrat çizgideki tüm vatandaşları baskılar sonucu işlerinden ederken sesi çıkmayan gaffar efendi sağ orjinli bayraklıda büyük bir örgüt çalışması yaparak solun kalesi haline getiren Hasan Karabağ'ı suçlamasına bakın beyler neymiş CHP'li yöneticilere iş vermiş hadi ordan sen önce AKPli meclis üyeleriyle beraber ortaklaşa meclisi provake edip meclisi boykot ettiğinizin hesabını ver.

Yorumu oyla      19      13  
köprübaşılı 24 Kasım 2012 Cumartesi 23:46

başkanımız ve ilçe başkanımızla gurur duyuyoruz darısı diğer ilçelere sonuna kadar başkanımız ve ilçe başkanımızın yanındayız

Yorumu oyla      18      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keskin’den bir salvo da Günay’a: Tayyip’in sadık kulu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bayraklı’da yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm ...
'Karabağlar büyüklüğünden çok başarısıyla örnek ilçe'
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı, İlçe Danışma Meclisi toplantısını ...
Musa Çam yıllar sonra ilk öğretmeniyle buluştu
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ilkokul öğretmenini yıllar sonra Buca’da buldu.
 
'Teftiş'te ikinci gün: Günay ve Türel'e 'Keskin' mesajlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ...
Keskin ve Tamaylıgil ‘Bayraklı’yı dinledi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamayligil, ...
Afrika EXPO’da İzmir’den yana!
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir'in EXPO 2020 adaylık süresiyle ...
 
CHP Karşıyaka öğretmenleri unutmadı
Her fırsatta Karşıyaka halkıyla bir arada olmaya özen gösteren CHP Karşıyaka ...
Türel o soruya yanıt verdi: İzmir için aday mı?
Adı Büyükşehir adayı olarak geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, ...
Güven’den Kıbrıs gazileri için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Kıbrıs Barış Harekatı şehit, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva