HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2011 Perşembe - 13:09

Büyükşehir'in gönüllü savunma ordusu

Tamamen gönüllü avukatlardan oluşan Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu İzmir Adliyesi önünde Büyükşehir operasyonunda gözaltına alınanlar için bir basın toplantısı yaptı.

Büyükşehir in gönüllü savunma ordusu

Soner Çağlar/Egedesonsoz - İzmir Büyükşehir Belediyesi üst düzey görevlileri ve belediye iştiraki şirketleri hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcıları Özel Yetkili Savcılarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak gibi CMK 250. Madde kapsamında başlatılan soruşturmada, şüphelilerin savunmalarını üstlenen İzmirli avukatlar Adliyes önünde geniç yaklaşık 200 avukatın katılımıyla bir basın açıklaması yaptılar ve Savcılığa dilekçe verdiler.

Açıklamayı Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu adına Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Av. Cihan Türsen, yazılı açıklamayı okudu. Gelişmeleri endişe ile izlediklerini kaydeden Türsen, “Milletvekili genel seçimlerinde, AKP’nin kompleks halinde getirdiği İzmir seçimlerine günler kala başlatılan bu soruşturma ve operasyonlar, tüm kamuoyunda zaman yönünden haksız bulunmaktadır. Demokratik ülkelerde akla dahi gelmemesi gereken bu yöntem ve uygulamalar sadece zamanlaması değil, evrensel ve ülke hukuk kurallarına ayrıkırılığı ile de vahimdir.”
 


Türsen, “Demokratik toplu düzeni gereklerine, ölçülük ilkesine aykırı, hedeflenen amaca göre orantısız, özel hayata ve aile hayatına saygıyı, gizliliği ihlal eden, kanun ve uygulamaların istismara karşı bireylerin yeterli ve yeterli korumayan ve gecikmesinde sakınca bulunan hallerden sayılmayan uygulama, hukuk tam bir aykırılık halidir. Olayımızda şüpheliler hakkında yapılan suçlamalar, soruşturma konu ve içerikleri CMK 250. Madde kapsamında değildir, bu kapsama sokulma gayreti açıkça görülmektedir” diye konuştu.
 
İdari, mali geniş inceleme yetkileri ile donatılmış Mülkiye Müfettişi, Sayıştay Denetçilerinin alanlarına giren soruşturma konusu iddiaların bu kişi ve kurumlarca incelenip, bir kısmı raporlamaya dahi konu edilmediğini anımsatan Türsen, şunları söyledi:
“Bir kısmı ile ilgili de müfettişlerce detaylı araştırma yapılması mümkünken, konunun suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olma gibi tanımlanması CMK 250 kapsamında soruşturma yapma ve memurların yargılanmasına ilişkin yasa kapsamı dışında kalma gayretidir.”
 
Türsen, müvekkillerinin tek tesellilerini şöyle anlattı:
“Öğretmenlere bir şükran projesi olarak öğretmenler gününde şal anısı dağıtan, üretici-beleiye projesi ile öğrencilere süt, mandalin veren, sivil toplum örgütlerinin kentli sanatçıların özendirilmesi projelerinde ağırlama nezaketini duyan, hatta 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın çoşkuyla kutlandığı şenliklerin hesabı sorulan bir kentte, yöneticisi olmaları, bu vb. nedenlerle soruşturmaya uğramış olmalarıdır.
Türsen, “Telafisi çok güç manevi ve hukuki zararlara uğratıldık. Emniyet İfadelerinin tamamlandığı, müvekkillerimizle ilgili hürriyetleri bağlayacak vehamette kararların görüşüleceği süreçte kısıtlama kararının kaldırılması bir ölçüde zararları aykırılığı azaltabilir. Bu nedenle hukuka aykırı kısıtlama kararının kaldırılması, kısıtlamaya tabi olmayan evrakın listesinin ivedilikle verilmesi taleplerimizi gerekçeli olarak mahkemeye sunacağız” şeklinde konuştu.
 


Açıklama sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlandıran Cihan Türsen, 9 Eylül ve 29 Ekim törenleri için yapılan harcamaların soruşturma kapsamına alındığını ifade etti. Türsen, öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtılması, mandalina dağıtılması, payton kiralanması, üstü açık turist otobüslerinin yapımı, süt dağıtımı gibi konuların soruşturma kapsamında olduğuna dikkat çekti.
 
Şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verilmesinin ardından mahkemeye çıkacak müvekillerine yönelik operasyonu hakla göstermek için haksız tutuklamalarla karşılaşabilecekleri endişesini taşıdıklarını belirten Türsen, “Her türlü olumlu yada olumsuz gelişmeye hazırlıklıyız. Şuanda müvekkillerimizi soruşturmaya ilişkin delileri, belgeleri, evrakları bilmemiz nedeniyle savunamuyoruz. Ayrıca dinlemeler, görüntü kayıtları ile soruşturmanın haklılığın savunulması dikkat çekicidir” dedi.
 
Gönüllü Avukatlar Kurulu'nun basın açıklamasından satır başları:
 
-200’ü aşkın avukat yapılan basın açıklamasına katıldı. İzmir Barosu tarafından dağıtlan cübbe odasında cübbe kalmadı çoğu avukat cübbesiz açıklamaya katıldı.
 
-Müdafi olarak 15 avukat davaya bakıyor. 60’ın üzerinden avukat davaya Müdafi olmak istedi. Bu sayının artması bekliyor
 
-Belediye çalışanları da açıklama destek verdi. Açıklamanın ardından İzmir Laiktir, Laik Kalacak sloganı atıldı.
 
Dilekçede neler var?
Avukatların İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdikleri kısıtlama kararının kaldırılması dilekçesinde, “Kısıtlama kararının kaldırılması, kısıtlamanın istisnası niteliğindeki (CMK) m.153/3 kapsamındaki) belgelerin bir listesinin çıkarılarak müdafi avukatlara verilmesi” istendi.
 
Dilekçede, “İletişime müdahale ve teknik izleme ve bilgisayar ve kütüklerinde yapılan aramalara ilişkin kararlar ve bu kararlar neticesinde elde edilen deliller hukuka aykırıdır” ifadesi dikkat çekti. Söz konusu dilekçede, savunma hakkının ihlal edildiği vurgulandı.

BİR İLK YAŞANIYOR
İzmir'de ilk defa işçiler, Adliye'ye gelip slogan atarak, Başkan Kocaoğlu'na sahip çıkıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 5 Mayıs 2011 Perşembe 13:44

SİZDE KAYSERİ DE DELİLLERİ OLAN DAVAYA MÜDAHİL OLUN , BİLMİYORUM MÜDAHİL OLMAK İÇİN HUKUKTA ZARAR GÖRMEK FİİLİ YADA BAŞKA BİR KONU VAR MI ? SONUÇTA HUKUKÇU OLAN SİZLERSİNİZ.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Çevreci solucanlardan organik gübre
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, ''Gediz Dostu Çevreci ...
Muhteşem koro çocuklar için sahnede
EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Türk Sanat Müziği Korosu’nun öğrenci burslarına ...
 
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor
Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ...
Erdoğan: Karşıyaka gelsin 'ucube'yi alsın
Erdoğan 'Ucube' diye nitelendirdiği Kars'taki heykel konusunda, dönemin ...
İfadeler tamamlandı söz savcılarda!
34 kişinin tamamının sorgulanması tamamlandı. İfadeleri alan savcılar ...
 
Kemalpaşa’da yangın paniği
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bir plastik eşya fabrikasının malzemelerinin ...
Valilikte centilmenlik anlaşması
İzmir Valiliği’nde seçim güvenliği ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya ...
Hıncal Uluç'a ‘Defne’ protestosu
Ege Üniversitesi'ndeki panele katılan Hıncal Uluç, 15 kişilik kız öğrenci ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva