HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2014 Cuma - 10:34

Büyükşehir'in 'İtfaiye Restoran'ına Sayıştay şoku!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza tarafından işletilen, Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM) bahçesindeki, Ege yemekleriyle tanınan "İtfaiye Restoran" şok bir kararla kapatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olan Grand Plaza, Sayıştay denetçilerinin düşük bulduğu kiranın 40 kat arttırılması sonucu işletme zarar edince çareyi restorana kilit vurmakta buldu.

Büyükşehir in  İtfaiye Restoran ına Sayıştay şoku!

İZMİR - İzmir'in kent merkezinde Çankaya semtinde yer alan APİKAM'ın bahçesinde 10 yıldır öğle yemeklerinde Ege mutfağından örneklerin bulunabildiği, özellikle zeytinyağlılar ve mevsimine göre radika, arap saçı, şevketi bostan, turp otu gibi otlardan yapılmış Ege'ye özgün yemeklerin bulunduğu İtfaiye Restoran 29 Ağustos Cuma günü son kez hizmet verdi. Grand Plaza Şirketi'ne İtfaiye Restoran'ı kapatma kararını aldıran süreç 3 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiği, Sayıştay denetimiyle başladı. Sayıştay denetçileri 3 yıl önce yaptıkları denetimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Grand Plaza'ya restoranın bulunduğu mekanı kiralama bedelini düşük buldu. Sayıştay, yeni kirayı da belirledi. Buna göre kira yaklaşık 40 kat arttı. Grand Plaza, kiranın bölgedeki emsallerinden yüksek olduğu gerekçesiyle, düşürülmesi için dava açtı. Ancak, Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi'nin Grand Plaza'dan alacakları için kira bedelini bir kez mahsuplaşmasını gerekçe göstererek talebi reddetti. Kira 2014 yılında yıllık artışla birlikte aylık 25 bin TL'ye yükseldi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_28/574d5cf0223712186efd6b1b2d882324.jpg

Grand Plaza yönetimi 10 kişinin çalıştığı, sadece sabah kahvaltısı ve öğlen yemekleri servisi yapılan İtfaiye Restoran'ın gelirinin, aylık 25 bin TL'lik kira nedeniyle giderleri karşılayamaması ve zarar etmesi üzerine çareyi restoranı kapatmakta buldu. Restoran'da son kez 29 Ağustos günü yemek servisi yapıldı. Cumartesi gününden itibaren restoran boşaltılacak. İtfaiye Restoran'da çalışan 10 personel Grand Plaza'nın diğer işletmelerine gönderilecek.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_28/7b1c147eb8081fb1a95963b6dc51d9fe.jpg

İtfaiye Restoran, 100 kişi kapasiteli kapalı mekanın dışında, 500 kişi alabilen geniş avlusu, catering, kokteyl, kongre yemekleri ve garden parti organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyordu. Eski itfaiye binasının restore edilmesiyle kazanılan İtfaiye Restoran, Grand Plaza'nın catering hizmetleri doğrultusunda başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, özel ve kamu kuruluşlarının resepsiyon, kongre, yemek hizmetlerinde de kullanıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Restoran'ın boşaltacağı mekanı yeniden ihaleyle kiraya çıkaracak. Ancak, kira Sayıştay denetçilerinin belirlediği, mahkeme kararıyla da kesinleşmiş olan ve 2014'de 25 bin TL'yi aşan bedelden daha düşük olamayacak. Kiranın çevredeki emsallere göre de yüksek olması nedeniyle ihaleye talip çıkmasının sürpriz olacağı öne sürüldü.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mimar Hakan 30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:34

Burası İşyerime yakın bir yer. İnsan Avluya adım attığı andan itibaren huzura kavuşuyor. Başarılı bir Restorasyon ve resititüsyon yapılan bu mekanın yaşaması çok güzeldi. Bence belediyemiz burasını ihale yoluyla yeniden işletmeye versin. İhale şartlarınıda iyi belirlesin.Bir de akşamları burada EVSİZLERE yemek dağıtılmasını şart koşsun. İsteyen teklif versin, en iyi teklif sahibine ihale etsin. böylece Sayıştay ve mahkeme kararlarıda yerine getirilmiş olur. :))

Yorumu oyla      11      6  
NURETTİN 30 Ağustos 2014 Cumartesi 09:46

Orası kent tarihi merkezi. Kira ne demek. Kira rantiyenin işi. Rant merkezli kafalar, insan için, tarih için, kültür için olanı yok etmeyi marifet sayıyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
Hasan 30 Ağustos 2014 Cumartesi 01:10

Ben bu işletmenin tedarikçilerinden biriyim. Sayıştay denetçileri okadar çok uğraştı ki sonunda muradına erdi. Yazık değilmi orada çalışanlara bizim gibi tedarikçileri. Hem o bölgede doğru dürüst ev yemeği yapan tek yer. Cidden aklım almıyor bu işleri.

Yorumu oyla      12      6  
29 Ağustos 2014 Cuma 23:25

izmirin malları izmire kalsın,bu işletmeler zarar etsin,buralardan belediyenin üst düzey bürokratları birinci sınıf hizmet alsın, bu tip müesselerin kapısından içeri sokulmayan gariban vatandaşın vergisiyle buranın zararını gariban ödesin,belediyeden halkın verdiği vergiler ağalar burada keyif çatsın diye kaynak aktarılsın,sonra bunun adı sosyal demokratlık olsun,insanları aptal yerine koymayın kapatın bu işletmelerin tümünü buralara aktardığınız parayı belki o zaman yatırımlara harcarsınız,lokantacılığı bırakın niyetiniz varsa belediyecilik yapın gerçi onuda yapamıyorsunuz ama, ondanda şüphem var ama belki bir umut işte......

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 29 Ağustos 2014 Cuma 17:30

Kira bedelinin aleyhine açılan davayı mahkeme reddetmiş ve 25bin TL kira bedelini uygun bulmuş. Hani yargı kararlarına ve hukuka uyulsun diyordunuz. İşinize gelince hukukun üstünlüğü, işinize gelmeyince sayıştay işletsin o zaman kafeyi diyorsunuz. Bir taraftan da izmirin malları demektesiniz. Bu izmirlinin malı ve parası değil mi?

Yorumu oyla      15      15  
atatürkçü nesil 29 Ağustos 2014 Cuma 17:04

Buna sabotaj denmez de ne denir.

Yorumu oyla      17      8  
Mustafa Y 29 Ağustos 2014 Cuma 14:56

Sayıştay kirayı kendi versin o zaman, saçma bir uygulama, belediye ye ait binanın yine belediye ye ait bir firma tarafından işletilmesinde kira baz alınamaz, burada 3.şahıs yok ve hizmet söz konusu.

Yorumu oyla      21      8  
bülent ışık 29 Ağustos 2014 Cuma 14:07

Bence bu kira bedeli ile Grand Plaza'yı Sayıştay çalıştırsın

Yorumu oyla      26      9  
Belediyeci 29 Ağustos 2014 Cuma 12:47

Bence 600TL kira çok fazla. Sayıştay yanlış yapmış. Hükümetten ödenek gelmediğinden belediyenin paraya ihtiyacı var

Yorumu oyla      20      10  
Sayıştaycı 29 Ağustos 2014 Cuma 12:10

Tüm kurumlar sayıştay denetiminden geçmektedir.

Yorumu oyla      19      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den İzmirli miniklere bale çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geleceğin bale sanatçıları olmaya aday minikler ...
Bornova Belediyesi’nden 988 çocuğa ingilizce sertifikası
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) ingilizce eğitimi ...
Büyükşehir'den 'Fuar Açılışı'na özel önlem!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yarın gerçekleştirilecek açılışı öncesinde ...
 
Selçuk'un proje ekibi hazır
Selçuk Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Strateji Geliştirme Müdürlüğü ...
Karabağlar’da görüntü kirliliğine geçit yok
Karabağlar Belediyesi yıllardır sokak aralarında terk edilen, çevreye ...
Konak İEF’ye hazır: Gezi ruhu yaşatılacak
83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na görkemli bir stantla katılan Konak Belediyesi, ...
 
Karşıyaka’da 1 Eylül coşkusunu Zuhal Olcay'la kutlayacak
Dünya Barış Günü’nü şölen havasında kutlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
Bornova’da Erdal Erzincan ve Kayhan Kalhor rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin birlikte düzenlediği, ...
Halk Oyunları Şenliği'ne Menderes'te coşkulu açılış
Menderes Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva