HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
30 Ocak 2015 Cuma - 09:07

Büyükşehir'den yeni festival: İzmir 7 gün sanata doyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez düzenlediği “Saygun Müzik Festivali” ile kentte 7 gün boyunca sanat rüzgarı estirecek. Fazıl Say, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve İbrahim Yazıcı’nın sahne alacağı festivalde ayrıca piyano yarışması ve ustalık sınıfı eğitimleri de var.

Büyükşehir den yeni festival: İzmir 7 gün sanata doyacak

İzmirli besteci Ahmed Adnan Saygun’un adını, kentin en büyük kültür-sanat merkezine vererek yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yine ünlü besteci adına bir müzik festivali düzenledi. 2-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek  “Saygun Müzik Festivali” İzmirlilere sanat dolu bir hafta yaşatacak.  Festival programında, genç piyanistlere yönelik İzmir Piyano Yarışması ile eğitim çalışmaları da yer alacak.

Festival 2 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 19.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da gerçekleştirilecek açılış konseri ile başlayacak. Konserde 46 kişilik Ege Sanat Senfoni orkestrası, uluslararası üne sahip piyanistler Emre Şen, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Jean Bernard Pommier ve Şef İbrahim Yazıcı sahne alacak. Beethoven’in tüm piyano konçertoları bu konserde seslendirilecek.
3 Şubat 2015 Salı akşamı saat 20.00’de yine büyük salonda dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say İzmirliler ile festival konserinde buluşacak. 
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s801100.jpg

İKİ KATEGORİDE YARIŞMA
Festival kapmasında bir yarışma da var. TOBAV İzmir Şubesi’nin katkılarıyla, genç piyanistlerin yetenek, bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla düzenlenen piyano yarışması, 2 – 9 Şubat tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yurt içi ve yurt dışından katılımcıların başvurduğu yarışmanın jüri üyeliğini, ünlü piyanistler Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yapacak.

Piyano yarışması iki grupta gerçekleşecek. A grubu yarışmacıları 11 – 17 yaş aralığında, B Grubu yarışmacılar ise 18 – 24 yaş aralığında olacak. Her iki kategoride de birinciye 2500, ikinciye 1500, üçüncüye ise 1000 TL. para ödülü ile Mansiyon ve En İyi Türk Eseri Yorumu Özel Ödülü verilecek.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s748813.jpg

ÜNLÜ HOCALARLA ÇALIŞMA FIRSATI
Saygun Müzik Festivali kapsamında ayrıca, yarışmaya katılan adayların dışında piyano eğitimi alan tüm öğrenciler ve mezunlar, dünyaca tanınmış piyanistler Emre Şen ve Edna Golandsky ile çalışma fırsatı bulacak. Böylelikle bilgi ve deneyimlerini artırarak, müzikal anlayışlarını geliştirebilecekler. Bu kategori “Ustalık Sınıfı” adı altında düzenlendi. Yarışma elemeleri ve “Ustalık Sınıfı”  eğitimleri 2 – 9 Şubat tarihleri içinde belirlenen saatlerde  AASSM’de gerçekleştirilecek.

VE KAPANIŞ KONSERİ…
Festival, 7 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 19.00’da kapanış konseri ve piyano yarışmasının ödül töreni ile son bulacak. Yarışmada finale kalan tüm yarışmacıların da katılacağı konserde,  Ege Sanat Senfoni Orkestrası ve Şef  İbrahim Yazıcı sahne alacak. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fiyatlar 30 Ocak 2015 Cuma 15:15

Bu festivalin tüm biletleri yine aynı fiyat 15 tl. Hatta yarışmalar halka açık ücretsiz Sadece Fazıl Say konseri 50 tl yapılmış .Evet biraz yüksek izmir için ama 15 tl de çok sembolik bir ücret. İyi bir sanatçının konserini izlemek biraz bedelli olmalı. Sahada iyi bir takım izlemek te çok ucuz değil bildiğiniz gibi. İzmir'e üç büyükler geldiği zaman bilet fiyatları uçuyor. Hem de onbinlerce seyirci kapasitesine rağmen.

Yorumu oyla      12      5  
önemli 30 Ocak 2015 Cuma 10:36

geçen sene 10 tl ye izlediğimiz konser, bu sene ilk önce 15 tl oldu, şimdi ise 50 tl oldu. yapılmak istenen nedir? çok mu paramız olmalı konsere gidebilmek için. bilet fiyatlarına zam mı geliyor? ibşb lütfen dikkate alın.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan Veli’nin 60 yıldır yayınlanmayan şiiri ortaya çıktı
Orhan Veli’nin hiçbir kitabında yer verilmeyen “Ölümüm” adlı şiiri, Köprü ...
80 yaşındaki ünlü tiyatrocuya askerlik şoku!
Guguk Kuşu adlı tiyatro oyununun İzmir turnesi için ekiple birlikte otele ...
Müzeyyen Senar'dan yüreklere su serpen haber
Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, 13 gündür tedavi gördüğü Dokuz ...
 
Çolpan İlhan Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Geçtiğimiz yıl yaşama veda eden Türk Sinema ve Tiyatrosu’nun unutulmaz ...
Özdemir Asaf Karşıyaka'da anılacak
28 Ocak 1981’de hayatını kaybeden ünlü şair Özdemir Asaf İzmir'de anılacak. ...
Üniversite öğrencisi, Suriyeli Tambi'nin belgeselini yaptı
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ...
 
Şehir Tiyatroları'nda Kral Abdullah yası!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Suudi Arabistan Kralı ...
Vizyonda 4’ü yerli 7 merakla beklenen film
Bu hafta 4'ü yerli 7 film vizyona giriyor.
Yaşar Aksoy'dan 'barışçı' iki kitap
Gazeteci ve yazar Yaşar Aksoy’dan Kıbrıs ve Ermeni Sorunları’nda çözüm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva