HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 10:16

Büyükşehir'den üreticiye ‘mis’ gibi müjde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır’daki çiçek üreticilerine bilimsel üretim yolunu açacak “Tarım İhtisas Alanı” kurabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arıkbaşı’ndaki 56.5 hektarlık arazinin planlamasını yapan Büyükşehir, bahçe-süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık için gerekli her türlü olanağı sunacak birimlerin yanı sıra, bölgeye içinde araştırma ve geliştirme laboratuarının bulunacağı bir Ar-Ge birimi de kurmayı planlıyor.

Büyükşehir den üreticiye ‘mis’ gibi müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayındır Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çiçekçilik sektör toplantısına katıldı. Kaymakam Barbaros Baran, Belediye Başkanı Ufuk  Sesli, İzmir Tarım  İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım İlçe Müdürü  Hasan Peynirci, Bayındır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Vecihi Küçükerbaş ve sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda  konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Arıkbaşı’nda oluşturmayı düşündükleri “Tarım İhtisas Alanı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.


 
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasından önce bir sunum gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan Vekili Ertuğrul Tugay, “Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı” projesi ile çiçek üreticilerinin teknolojik gelişmelere ve bilimsel verilere daha kolay ulaşabilirliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
 
“DAHA EMEKLEME DÖNEMİNDEYİZ”
“Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı” projesinde amaçlarının küçük üreticiyi desteklemek olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bugüne kadar yaptıkları işlerin büyük çoğunluğunda, küçük üreticiyi kooperatifler kanalıyla desteklediklerini hatırlatarak, “Biz daha Bayındır ve İzmir çiçekçiliğinde emekleme devresindeyiz. Bunların geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi var. Toprak tahlili laboratuarı kurulması lazım. Yani yapılması gereken bir çok konu var.  Görücüye çıkmamız için de düzgün bir yer yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
 


AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK
Arıkbaşı bölgesinin tamamının Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması tartışmalarına da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “OSB yapıldığı zaman, buraya sığacak işletme sayısı 10, bilmediniz 15’tir. 15 kişi de gelsin, orada yatırım yapsın; kesinlikle karşı değilim. Ama o zaman bölge planlaması, Büyükşehir Belediyesi olarak benim amacımdan, hedefimden çıkıyor. ‘Tarım İhtisas Bölgesi’ diye ısrar etmemin nedeni budur. Esas olarak desteklememiz gerekenin küçük üretici olduğuna inanıyoruz. Biz ilk çiçek sözleşmesini burada yaptık. Ve bunu üst noktaya çıkartalım istiyoruz. Hani ‘Adam diksen yetişecek’ delinecek arazide bu projeyi, Tarım Bakanlığı’nın desteği üzerine biz de destek vererek bir an evvel yaşama geçirmek istiyoruz. Talebimiz, OSB’ye uygulanan mera vasfının kaldırılması işleminin, Büyükşehir’in küçük üreticiyle yapacağı bir ‘Tarım İhtisas Bölgesi’ için de uygulanmasıdır. Hepimiz elbirliğiyle bir değirmene su taşıyoruz. Taşımak zorundayız.”
 
AR-GE LABORATUARI DA OLACAK
Bayındır-Arıkbaşı bölgesinde kurmayı öngördüğü Tarım İhtisas Alanı için bir süredir hazırlık çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 56,5 hektarlık araziyi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda’ ‘Bölgesel Tarım İhtisas Alanı’ olarak tanımladı. İlgili kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak yapılan yer tespiti, jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları onanan bölge için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hazırlandı. Planlama çalışmaları sonucunda görüşlerine başvurulan ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda yetkilendirilen kurum ve kuruluşlardan olumlu dönüşler oldu. Ardından 11000 ölçekli uygulama imar planı da hazırlanarak onandı. Büyükşehir Belediyesi, bölge içinde kalan mera vasıflı alanların, mera vasfından çıkarılarak Maliye Hazinesi adına tescilinin yapılması talebiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bahçe ve süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık için gerekli her türlü olanağın sunulacağı birimlerin yer alacağı Tarım İhtisas Alanı’nda, içinde araştırma ve geliştirme laboratuvarının bulunacağı bir Ar-Ge birimi de kurmayı planlıyor.

 
Menderes’te halk sağlığı için sıkı denetim
 
İzmir’de yüzmeye engel yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sarıgül 5 Temmuz 2015 Pazar 12:47

BÜYÜK BASKAN FARKİ YAZ DEMEDEN KIŞ DEMEDEN İZMİR İÇİN CALİSİYOR HELAL VEDE YOLUN DAİMA ACİK OLSUN

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te halk sağlığı için sıkı denetim
Menderes Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki denetimlerini ...
Karşıyaka’da yetenekler görücüye çıktı
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kış dönemi kursları, muhteşem ...
Ege Mahallesi’nde büyük iftar sofrası
Konak Belediyesi kardeşlik, yardımlaşma ve bereketin ayı olan Ramazan'da ...
 
Güzelbahçe’de büyük şölen: Deniz Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ...
İzmir’in gözü UNESCO: Şimdi sıra Selçuk’ta!
Aralarında Selçuk Efes ile 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel ...
İzmir’deki sistem krizinde son bomba: O kartlar da geçiyor!
İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan elektronik temassız akıllı kart sistemi ...
 
Torbalı Belediyesi aile şirketine döndü: CHP’den sert tepki
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez göreve geldikten bir yıl sonra ...
Balçovalı çocuklar yüzme öğreniyor
Ücretsiz spor okulları ile 6 bin çocuğa hizmet veren Balçova Belediyesi, ...
Çiğli’de sözleşme bayramı, Başkan’dan örnek çıkış!
Çiğli Belediyesi şirketi Kafesan ve DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva