HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2015 Pazartesi - 13:15

Büyükşehir’den flaş ‘Kordon’ açıklaması: Bu yönetmelik…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek ekledi: Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor…

Büyükşehir’den flaş ‘Kordon’ açıklaması: Bu yönetmelik…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nde kat adetlerini artıracak ve yoğunluk artışına yol neden olacak herhangi bir imar planı değişikliği veya plan notu ilavesi kararı almadığını bildirdi. 

- KORKULAN OLDU: KORDON 10 METRE YÜKSELECEK!

“Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek “Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor” bilgisini paylaştı.


 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin kat yüksekliğine ilişkin tanımına uyulması kararını aldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 2013 yılında yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümlerine 81 ildeki bütün belediyeler uymak zorundadır. Şöyle ki; Yönetmeliğin 2. maddesinde, bu yönetmeliğin genel hükümler, tanımlar ve ruhsata ilişkin hükümlerinin imar planları ve idarelerin çıkaracakları yönetmeliklerle değiştirilemeyeceği belirtilmekte olup belediyelere sadece bunların dışındaki hükümlerde düzenleme yapma yetkisi verilmektedir. Kat Yükseklikleri de, bu yönetmeliğin Tanımlar bölümünde yer almaktadır. Tüm Türkiye’de uygulanmakta olan Yönetmeliğin 16/11 maddesinde; dörtte üçü yapılaşmamış olan imar adalarında yeni yapılacak yapılarda kat yüksekliklerinin ve bina yüksekliklerinin ne şekilde hesaplanacağı açıklanmaktadır. Ancak imar adasının dörtte üçünün yapılaşmış olması halinde, mevcut teşekküle uyulacağı belirtilmektedir. Ayrıca, hiçbir şekilde planda belirtilen kat adedinin ve yapı yoğunluğunun artırılamayacağı kesin hüküm olarak yer almaktadır. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin değiştirilemez hükmü olan kat yükseklikleri tanımı ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile 30 ilçede uygulama birliği sağlanmıştır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan 28 Nisan 2015 Salı 11:46

Çin seddi uzuyor yani, zaten şehir hava alamıyordu bundan sonra yazın hiç durulmaz izmirde.

Yorumu oyla      13      7  
Zafer 28 Nisan 2015 Salı 11:04

Her yanlışında belediyeyi eleştirmişimdir. Ama insaf kardeşim, bir okuyun önce. Ne demiş bak; "3/4 ünde yapılaşma olmayan imar adaları için geçerli" demiş. İzmir'in kıyı şeridinde, düz kesimlerinde 3/4 ü yapılaşmamış imar adası mı kaldı? Pratikte Kordon'la, sahille alakası yok bunun. Dağa taşa yapılacak binaların yüksekliği ile ilgili.

Yorumu oyla      16      5  
deli bekir 28 Nisan 2015 Salı 10:28

bakanlığın her dediğini yapıyor musunuz

Yorumu oyla      14      7  
Okuma Yazması olan 28 Nisan 2015 Salı 08:52

Arkadaş durumun Bakanlıktan kaynaklandığını ve de Büyükşehirin bu konuda yapacak bir şeyinin olmadığını anlamak bu kadar zor mu? Ayrıca meclisten konunun reddedilmesi gibi bir lüksü yok Bakanlık uyacaksın, bunlar dışındakilere ilişkin karar alabilirsin diyor! Okuma yazması olan iyi niyetini kaybetmemiş herkes bunu anlayabilir

Yorumu oyla      14      7  
Mustafa Y 27 Nisan 2015 Pazartesi 20:55

1950 lerden günümüze belediyelerin yaptığı hataları, büyükşehirde yapmamalıdır.1940lı lılların izmir forograflarında limandan gündoğdıya kadar eski izmir evleri görülüyor.bu kesim yangın alanı değildi ve bu eski izmir evleri belediyeler sayesinde tek tek yıkıldı yok edildi.demekki 26 metre yükseklik yetmemiş bir 10 metre daha yükseklik "zorunluluk " olmuş. izmire yazık etmeyin beyler.....

Yorumu oyla      18      8  
muhalif 27 Nisan 2015 Pazartesi 19:59

"dörtte üçü yapılaşmamış adalar" dediğiniz yerler kıyı şeridimi? izmirin kıyı şeridindeki beton setti 10 metre daha yükseltmek mi "uyulması zorunlu imar" bu zorunluluk nerden kaynaklanıyor? büyükşehir bunu niçin kabul etti. bakanlıktan bişey mi aldı? hiç bir yönetmelik "zorunlu" olamaz. kınıyorum..

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘köy enstitüleri’ şenliği
Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli kurumlarından olan Köy Enstitülerini Köyde ...
Buca’da en lezzetli festival
Buca Belediyesi, ilçenin köylerinde yetişen ot ve bitki yemeklerini tanıtmak ...
Bakanlıktan Konak’ın 2 başkanına ‘bar’ soruşturması!
İçişleri Bakanlığı, Mülkiyeliler Birliği’ne ait tarihi binanın restorasyonu ...
 
Vali Toprak'tan Urla'ya ziyaret
İzmir Valisi Mustafa toprak, Urla esnafıyla bir araya geldi. 1. İzmir ...
Başkan eşleri Çiğli'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun ...
Basketbolun efsaneleri finalde nefes kesti
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen basketbolun ...
 
Şehit Üsteğmen Özkaya Karşıyaka’da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay Malatya’da yaşanan uçak kazasında ...
Başkan Kocaoğlu ‘tematik yol’ için dağları aştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 antik İyon kentini ...
Başkan Pekdaş'a Drama'dan sıcak ziyaret
Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos Konak Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva