HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2015 Cuma - 09:11

Büyükşehir'den Fuar'a teknolojik sokak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kurduğu “Belediye Sokağı”nda ziyaretçilerine bu yıl sürpriz teknolojik deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir den Fuar a teknolojik sokak!

28 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İEF bölümleri arasında en çok ilgi çeken noktalardan biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu “Belediye Sokağı” olacak. Büyükşehir Belediyesi, dev yatırım ve projelerini, son teknoloji ürünleri ve eğlenceli araçlar ile ziyaretçilerine tanıtacak. Aynı zamanda interaktif uygulamalarında olacağı teknolojik sokak, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s795918.jpg

PARAŞÜTLE YARIMADA’YI KEŞFEDİN
Belediye Sokağı’nda yer alan paraşüt simülasyonu, ziyaretçilere heyecan dolu bir deneyim sunacak. Standa gelen ziyaretçiler simülasyon gözlüklerini takarak Urla, Karaburun, Seferihisar, Güzelbahçe, Balçova, Narlıdere, Menderes ve Selçuk’u içine alan Yarımada üzerinde paraşütle süzülürken “Yarımada Stratejik Kalkınma Projesi”nin renkli ayrıntılarını öğrenmenin tadını çıkaracak.
 
BÜYÜKŞEHİR PARMAKLARINIZIN UCUNDA
Sokakta, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve İzmirlileri yakından ilgilendiren 100’e yakın proje, çoklu dokunmatik ekranlarla ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Birden fazla kişinin aynı anda rahatlıkla kullanabileceği, merak ettiği projeye dokunarak ister videosunu izleyip, ister ayrıntılarına göz gezdireceği dokunmatik ekranlarda ayrıca çocuklar için balık avı oyunu da bulunuyor.
 
SÜRPRİZ VİDEO MAPPİNG GÖSTERİLERİ
Belediye Sokağı’nı ziyaret edenleri ayrıca sürpriz video mapping gösterileri bekliyor. İzmir’in tarihi, turistik güzellikleri ile Büyükşehir’in öne çıkan projelerinin üç boyutlu canlandırmalarla tanıtılacağı video mapping gösterileri, ziyaretçilere sanki “oradaymış” hissi yaşatacak.
 
ASANSÖR FUAR’A TAŞINDI
Belediye Sokağı’nın ilgi çeken noktalarından biri de Tarihi Asansör’ün dijital maketi olacak. 84. İEF için özel olarak tasarlanan Tarihi Asansör’ün dijital maketinde ziyaretçilere özel ikramlar sunulacak. Büyükşehir projeleri hakkında bilgi alan ziyaretçiler, Asansör’de soluklanarak İzmir manzarasının tadını çıkaracak.
  
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s792619.jpg

ATAM YANIMDA
2014 yılında yoğun ilgi gören “Atam Yanımda” uygulaması, bu yıl da en çok ziyaret edilen alanlardan biri olacak. Uygulama ile ziyaretçiler üç boyutlu canlandırmalarla oluşturulan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının içinde poz verebilecek. Karta basılan ve  Ata’yla yan yana çekilmiş gibi çıkan baskılar stanttan alınabilecek.
 
VAHŞİ YAŞAMIN TAM ORTASINDA
Doğal Yaşam Parkı’nı fuara taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, minik misafirlerine bu yıl da vahşi hayvanlarla yakın temas kurma heyecanı yaşatacak. Hologram görüntülere dokunarak ekranda yer alan hayvanları hareket ettiren minikler, doğal yaşamın tam ortasındaymış hissi yaşayacak.
 
METRO SİMÜLASYONU
Belediye  Sokağı’nın en sevilen etkinliklerinden biri olan Metro Simülasyonu, bu yıl da alandaki yer alacak. Bir tünel içine konumlanacak oyununda ziyaretçiler, tünelde metro sürüyor hissi yaşayacak. İzmir Metro A.Ş.’nin kullandığı araç kabinlerinin bire bir örneğini fuara taşıyan simülasyonu kullanan ziyaretçiler, kendilerini adeta gerçek metroları kullanmış, istasyonlara yanaştırmış ve yolcu alıp bindirmiş gibi hissedecek. İzmir Metro A.Ş. standını ziyaret eden konuklara ayrıca metro treni oyuncağı hediye edilecek.
 
BU SOKAKTA HAYAT VAR
Büyükşehir ekiplerinin unutulmaz dans ve tiyatro gösterilerini sahneleyeceği, konserler sunacağı Büyükşehir Sahnesi, sağlığa dair önemli konukların katılacağı Eşrefpaşa Hastanesi Gün Batımı Sağlık Sohbetleri ve leziz taze sütlerin dağıtılacağı Süt Kuzusu standı da, Belediye Sokağı’nın vazgeçilmez unsurları olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

 
Kamu-Sen'den teröre tepki yürüyüşü
 
Tuğrul Türkeş'ten istifa ve ihraç açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Ağustos 2015 Cuma 10:07

Yarımada'yı ve stratejik kalkınma planını izlemek ilginç olacak. Mutlaka denemeli.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Büyükerşen'den İzmir'e Fuar jesti!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu Eskişehir’in belediye başkanı ...
Urla teröre sessiz kalmadı
Son zamanlarda artan terör olaylarına Urla’dan tepki geldi. Urla Cumhuriyet ...
Selçuk’ta tarihi kiliseye restorasyon
İzmir’in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi'ndeki St. John Kilisesi, İzmir ...
 
84.coşku: İEF kapılarını bu kez ‘eğitim’le açıyor
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, ...
Levent Üzümcü'ye İzmirli Başkan'dan davet
İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gezi olaylarındaki duruşu ...
İzmir’in turistik ilçesinde çarpık yapılaşma estetik önlem
Foça Belediyesi ilçe genelinde tarım alanlarında kontrolsüz yapı ve betonlaşmanın ...
 
Karşıyaka’da basketbol sahaları yeniden doğuyor
Karşıyaka Belediyesi, sporsever çocuk ve gençlerin buluşma noktası olan ...
Kemalpaşa'da kurk heyecanı: Hedef 2 bin öğrenci
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencileri YGS, LYS ve TEOG ...
Bornova’da unutulmaz gece: Oldu da bitti maşallah!
Bornova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sünnet etkinliği bu yıl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva