HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2011 Pazar - 10:20

Büyükşehir'den Buca'ya dev sosyal kampüs

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’daki 65 bin metrekarelik alan üzerine kuracağı Sosyal Yaşam Kampüsü’nün projesi tamamlandı. Kampüste huzurevi, engelli eğitim merkezi ve havuzu, yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve bir de çok amaçlı bir salon bulunacak.

Büyükşehir den Buca ya dev sosyal kampüs

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplumun dezavantajlı gruplarının faydalanması amacıyla dev bir kompleks şeklinde planlandığı “Sosyal Yaşam Kampüsü”nün yaşama geçirilmesi için çalışmalarına hız verdi.  Uygulama projeleri tamamlanan bu çok amaçlı merkezin yapım ihalesi için hazırlıklara başlandı. 

Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulacak Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, engelli havuzu, aşevi ve çok amaçlı bir salon bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları, toplu taşıma aktarma merkezi ve otopark alanları yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Kompleksin Engelli Eğitim Merkezi’nde oluşturulacak havuz, burada eğitim alacak engellilere hizmet verecek.  



Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak.
Çocuk ve Gençlik Merkezi, çalışan çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek. Rehabilitasyon Merkezi’nde ise hem engellilere hem de yaşlılara hizmet sunulacak. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde sıcak su havuzu da bulunacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 5 Eylül 2011 Pazartesi 17:26

nüfus olarak büyük bir ilçeye böyle projeler gerekli..Sonuçta bu kadar çok nüfusun yaşadığı yerde bakıma muhtaç nüfusun da aynı oranda fazla olması çok doğal...B.Belediyesine teşekkürler..Diğer sosyo-kültürel mekanların yaratılmasında ise ilçe belediyesinin kaynak yaratarak hazırladığı ve start verdiği ciddi bir projesini henüz bilmiyoruz..İlçenin bu tip mekanlarla markalaştırılması ve insanına böylelikle istihdam yaratmak ilçe belediye yöneticilerinin görevidir..Hayırlısı , 3 yıl sonra umarım..

Yorumu oyla      15      6  
VATANDAŞ 5 Eylül 2011 Pazartesi 11:01

1974 LİSELİYE BİR SORUM VAR KARDEŞ İNEGÖL BURSA ARASI KAÇ KM ? BUCA KONAK KAÇ KM ? BUCA DAKİ SİNAMALAR NİYE BATTI ACABA HERKES İZMİR E GİTTİĞİ İÇİN CEMİL ŞEBOY ZAMINIDA BÖYLEYDİ ERCAN TATI ZAMANIDA AYNI BUCA LILAR ÇOK DA GİDER SİNAMAYA YA..

Yorumu oyla      20      5  
DEMOKRAT 5 Eylül 2011 Pazartesi 11:00

TAŞ...Bazen Seninde Anlayacağın Seviyeye inerek Yazıyorum.Formatı Yükselttikmi Abeci Kostik Gibi Kala Kalıyorsunuz,Artık idare edeceksiniz.

Yorumu oyla      17      15  
taş 5 Eylül 2011 Pazartesi 02:41

demokrat kardeş inan bu projeyi senden bşkası düşünemezdi günaydın ve aferin amerikayı yeniden kşvettin

Yorumu oyla      26      13  
Nevzat Çatalkaya 4 Eylül 2011 Pazar 23:45

Tınaztepe derken, kastedilen Tınaztepe Yerleşkesi mi Dokuz Eylül Üniversitesi'nin? Büyükşehir belediyesi önce buraya adam gibi otobüs seferi koysun...

Yorumu oyla      14      11  
DEMOKRAT 4 Eylül 2011 Pazar 22:18

En Mantıklısı, CEZA EVİ nin Şakrana Taşınması Sonucu Bu Alana BUCA mıza Yakışır AVM lerin Yapılması' dır. Yeşil Alanlar ve Otopark Alanları Yeterli Olmalıdır.Kesinlikle Menderes Caddesi Trafiğini Olumsuz Etkilememelidir.Bu Sayede Bucalı Gençlerimize de Bir Nebze de Olsa İş Sahası Açılmış Olur.

Yorumu oyla      17      13  
Metin 4 Eylül 2011 Pazar 22:17

Buca'ya otuz yıl sonra metro getirilecek? Ulaşım sorunumuz hala çözüm bulmuş değil. İlgili büyüklerimiz muteahitleri değil halkı düşünsünler biraz da lütfen

Yorumu oyla      13      8  
1974 BUCA LİSELİLER 4 Eylül 2011 Pazar 21:32

SAYIN ERCAN TATI'NIN KULAKLARI ÇINLASIN.BAYRAMDA GİTTİĞİM İNEGÖL'DE (NÜFUS 162.000)KURULAN İNEGÖLAVM'YE 7(YEDİ)SİNEMA YAPILMIŞ.650.000-700.000 NÜFUSLU BUCAMIZDA TEK SİNEMA BİLE YOK.BU İKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN HANGİSİ YÖNETİCİ?BİRİSİ HALKIN GEREKSİNMELERİNİ KARŞILIYOR,DİĞERİ MEDYATİK OLMAK İÇİN KAVGA ÇIKARIYOR.BUCA BÖYLE BAŞKANLARLA YÖNETİLMEYİ HAKETMİYOR.

Yorumu oyla      12      17  
DEMOKRAT 4 Eylül 2011 Pazar 21:29

Sosyal Yaşam Kampüsü Deyin, Ne Derseniz Deyin,Başka Yerlerde Yapılmasını İstiyor Olmam Benim Görüşüm.Bunun Neresi Muhalefet.Evet 500 kişi ve Onlara Bakacak olanlarla Sayı 1000 kişiyi Bulacak.Gitsinler Kemalpaşa Yada Menemen taraflarında Uygun Yerlerde Yapsınlar,Yer mi Yok.Sebze Hali-Balık Hali-CEZAEVİ-Bir sürü Konut Alanları Bütün Yeşil Alanlarımız Betona Döndü.Sadece CEZAEVİ Yüzünden Buca Yıllardır Gerçek Anlamda Gelişemedi.Sizler GENEL EVİ de Buca ya Taşıcaz deseler Alkışlarsınız Herhalde.

Yorumu oyla      14      23  
EŞREFPAŞALI 4 Eylül 2011 Pazar 15:57

BUCAYI HUZUREVİ YAPTINIZ BURADA YAŞAYAN GENÇLERİN İŞE İHTİYACI VAR ESNAFIN PARA KAZANMAYA İHTİYACI VAR,ÇOCUKLARIMIZ HALA SİNEMA VE TİYATRO YÜZÜ GÖREMEDİLER SOSYAL TESİSMİŞ BİZ FABRİKA İSTİYORUZ AVM LER İSTİYORUZ BİZ ÇOCUKLARIMIZIN VELİSİ OLARAK BALÇOVA,BORNOVA BELEDİYELERİNİ KALKINDIRMAK ZORUNDAMIYIZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK SİZ ÖNCE ANA CADDEMİZ ÜZERİNDE ÇIĞ GİBİ AÇILAN " BİRAHANELERİ" DENETLEYİN. BUCANIN HER PİSLİĞİ BURALARDAN ÇIKIYOR.

Yorumu oyla      15      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yardım isteyen kadınların sorunu şiddet'
Türkiye seçim listelerinde “yetersiz kadın” gerçeğini bir kez daha yaşarken, ...
Kadifekale'den kazdıkça tarih fışkırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kadifekale bölgesinde yürüttüğü ...
Aliağa'nın 11 yıllık çilesi sona eriyor
Aliağa'da yaklaşık 550 işyerinin bulunduğu Küçük Sanayi Sitesinin yıllardır ...
 
Karşıyaka’ya bir ‘kardeş’ daha geldi
Karşıyaka Belediyesi Gürcistan’ın Kutaisi kenti ile Kardeş Şehir protokolü ...
Türküler Çiğli’de hayat buldu
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Halkevi tarafından düzenlenen gecede Türk halk ...
Bir dilek tutup gökyüzüne saldılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yaz okulları sona erdi. Evka ...
 
Kocaoğlu’ndan Çinli CSR’ye davet var
Yapımı devam eden İzmir metrosunun yeni vagonları için geçtiğimiz ay Çin’de ...
Minik Dev Adamlar Balçova’da buluştu
Balçova Belediyesi Termal Spor Kulübü ve İnternational Basketbol Kampı’nın ...
Konak’ta çöp konteynerleri yenileniyor
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yıpranan ve eskiyen çöp konteynerlerini ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva