HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:17

Büyükşehir'de 'sendika' dansı: 'Çav Bella' söylediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yetkisini alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi üyeleri, belediye binası önünde kutlama yaptı. Belediye Başkanı Tunç Soyer de memurlarla beraber ‘Çav Bella’ şarkısı eşliğinde oynadı.

Büyükşehir de  sendika  dansı:  Çav Bella  söylediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların örgütlü bulunduğu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(Tüm Bel-Sen) İzmir 1 No’lu Şube, Tüm Yerel-Sen’den yetkiyi aldı. Tüm Bel-Sen böylece, bu yıl toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütmek için yetkili sendika oldu. Sendika yöneticileri ve memurlar, belediye binasının personel girişi kapısı önünde toplanarak, kutlama yaptı. Bu sırada belediyede bulunan Başkan Tunç Soyer de, memurların yanına gelerek, kutlamalara katıldı. ‘Çav Bella’ isimli şarkı çalınca Soyer, dans etmeye başladı. Bir süre parça eşliğinde oynayan Soyer, daha sonra başka bir programa katılmak için yola çıktı.

Tüm Bel- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, yaptığı açıklamada "Hep birlikte el ele, omuz omuza, direnci, dayanışmayı ilmek ilmek ördük" diyerek, "Biz zafer ilan etmiyoruz. Ama bir başarı öyküsünü tüm onurumuzla ilan ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

'ŞEFFAF BİR TİS SÜRECİ OLACAK'
Anıl Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye’nin binlerce belediyesinde ekonomik, sosyal ve demokratik haklarımızı iyileştiren toplu sözleşmelerimiz 28 yıllık emeğin zemininde yükseldi. Sendikacılığı meslek edinenlerin karşısında dikildik. Hep bir sendikadan fazlasıydık. Sendikal mücadeleyi ücret sendikacılığına indirgemedik. Bir sendikayı köy derneğinden ayıran toplu sözleşme için kollarımızı sıvadık. Emekçilerin demokratik, ekonomik ve sosyal haklarını en iyi seviyeye taşımak için, Tüm Bel-Sen’e yakışır şekilde şeffaf, katılımcı ve kararı emekçilerin aldığı bir toplu sözleşme sözü veriyoruz."

'MEMURUN AYLIK GELİRİ 3 BİN 500 TL'
Kaçar, "Toplu sözleşme taslağımız hazır. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nde memurun aylık net geliri 3 bin 500 TL. Bunu emekçinin önüne kazanım diye sundular. Bugün resmi yoksulluk rakamları 6 bin 300 lira. Kapalı kapılar ardında toplu sözleşme imzalayıp, belediye emekçisine bir çift laf etmeyenlerden değiliz. Biz yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz. Biz toplu sözleşmede maddi iyileştirme istiyoruz. Biz yalan söylemeyeceğiz. Sözümüzle özümüz bir olmak zorunda. Mücadelemize daha büyük adımlarla devam edeceğiz. Bu daha başlangıçtır. Her şey çok daha güzel olacak. Yarınlar bizimdir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Praksis adlı müzik grubu, konser verdi.  (DHA)

 
İzmir Valiliği paylaştı: Trafiğe 'GTA'lı önlem
 
Adana yanıyor! 46 dereceye çıktı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ulus 19 Mayıs 2019 Pazar 22:08

bende bişiler kazandılar sandım zıplama hoplama falan filan..herhalde başkanın cebinden para çıkmayacak ondan sevinçten zıplıyor.

Yorumu oyla      4      5  
Emekçi 16 Mayıs 2019 Perşembe 14:29

Bir belediye çalışanı olarak son yıllarda gelişen sendikal konular ile ilgili tespitlerimi ve analizlerimi paylaşmak isterim. İzmir Belediyesindeki yetkiyi 3 yıl önce yaptığınız daha öncesinde eski sendika yönetiminin yaptığı büyük hatalar sonucu yetki kaybedilmiştir. Bu hataların ne olduğu bellidir . Hepsini uzun uzun yazmanın gereği yoktur. Ancak bazı kritik olanları belirtmek gerekir . 1) Örgütlenme sürecinde son iki ayda memurların bir kısmına baskı yapılarak istifa ve üyelik yapılmıştır. Bundan sonra sürdürlebilinir bir uygulama değildir. Aleyhinize olacak şekilde kullanılır. Zaten geçmiş yıllarda eski yönetimler işverene personeller için baskı uygulatmıştır. Üyeliklerin devamı için sadece sosyal ve mali hak kazanımları üzerinden gidilmelidir. Siyasi konular devreye girerse tekrar yetkiyi kaybedersiniz. (Zaten KESK''in memurun kafasındaki siyasi görüşü nettir.) Avantajınız Tunç Başkanın , Aziz başkan kadar toplu iş sözleşmelerinde katı olmamasıdır. Bunun üzerinden gidilmelidir. 2) TİS''e dayanışma aidatı koyarak ekstradan üye kazanmak gibi düşünceniz olursa kısa vadede avantaj sağlayabilir ancak orta vadede aleyhinize kullanılacaktır. Geçmişte de bu uygulama vardı , sonuçları ortadadır. 3) 2012 ''den sonra yapılan TİS''lerde SDS Tavan Ücret uygulaması var iken verilecek her fazla tutarın % 90 zimmet çıkacağını uygun bir dil ile uygun bir zamanda memurlara iletmeniz gerekir. Bunu ifade etmezseniz zimmet çıkınca aleyhinize kullanılacaktır. Fazla ödemler için mutlaka bir B-C planının olması gereklidir.(İlçe belediyelerinde zimmet çıkınca daha fazla para verilerek yapılan uygulama sürdürülebilinir değildir.) Zimmet çıkmaması adına ayni yardımların ağırlıklı olarak TİS''te olması daha mantıklıdır. 4) TİS metinleri web sayfanızda düzenli olarak yayınlanması gerekir . (Şeffaf olması adına önemli)

Yorumu oyla      4      5  
çeto 16 Mayıs 2019 Perşembe 09:58

YOLU YEMEĞİ MASADA BIRAKMAZSINIZINIZ İNŞALLAH YETKİ SİZDEYKEN CEBIMIZDEN KART UCTU GİTTİ RAPOR HAKKI 40 DAN 15 E DÜŞTÜ YETKIYI ONDAN SONRA KAYBETİNİZ BİDAHA OLURSA BİDAHA YETKİ GİDER

Yorumu oyla      6      5  
yorumcu 16 Mayıs 2019 Perşembe 09:32

Diskle ortakmısınız.Eğer ortaksanız sanırım yine kolkola teröristleri taziye ziyareti yapacaksınız.Yazık size ne işi var memişin yanınızda

Yorumu oyla      6      5  
kars sarıkamışlı 15 Mayıs 2019 Çarşamba 23:12

sosyal denge tazminatında artıs ve bayramlarda ikramiye gorecekmıyız ey sendika yetkililer?

Yorumu oyla      12      6  
Z.B 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:58

Tekrar yetkili sendika olan Tüm Bel-Sen sendikasını ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Yetkiyi kaybeden Tüm Yerel-Sen sendikasından da, bunu bir yenilgi değil bir görev değişimi olduğunu kabullenerek ve sendikal mücadele ve diline uygun açıklamalar yapmasını bekliyorum.

Yorumu oyla      19      23  
15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:40

Memur da görebilecekmi acaba taslağınızı ?iyileştirme derken yolu ve yemeği bırakmazsınız umarım masada sabıkalısınız bu konuda

Yorumu oyla      37      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryeri krizinde Bornova Belediyesi'nden kritik adım!
Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında gerginliğe neden olan ...
İZDENİZ'de toplu sözleşme sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler ...
Başkan Soyer'den 'ekolojik kriz' vurgusu
Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ...
 
Bayraklı'da temizlik seferberliği
Bayraklı Belediyesi, ilgili tüm birimleriyle ilçe sokaklarında bahar temizliğine ...
Başkan Gümrükçü: Bu bir cadı avı değildir!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve ...
Başkan Tugay’dan flaş hamle: O ihale iptal!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ...
 
Satrancın genç ustaları Balçova'da buluştu
Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 350 ...
Hakan Bilgin Torbalı’da öğrencilerle buluşacak
Son günlerde kültürel ve sanatsal etkinlikleri hızlandıran Torbalı Belediyesi ...
Ödemiş'te 100'üncü yıl heyecanı
Ödemiş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva