HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2014 Pazartesi - 11:38

Büyükşehir’de ‘büyük’ ihale: Bu kez sürpriz yok!

Belediyenin farklı birimlerinde çalışan binlerce personelin kaderini çizecek kritik hizmet alım ihalesi yapıldı. İhalede tek ve en düşük teklifi belediye şirketi İZENERJİ verdi.

Büyükşehir’de ‘büyük’ ihale: Bu kez sürpriz yok!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ kadrosunda çalışan bin 170 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın almasıyla patlak veren kriz sürerken bir kritik ihale süreci daha başladı.

İdarenin birçok birimini kapsayan toplu hizmet alımına çıkıldı. 1 yıl ile 3 yıl arasında süreleri kapsayan ve İşçi Personel Şube Müdürlüğü tarafından açılan ilk büyük ihalede isteklilerden gelen teklif alınırken bu kez sürpriz yaşanmadı.

İhale oturumu öncesinde belediye binasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, resmi ve sivil polislerin yanı sıra belediyede görevli güvenlik personeli de koridorlarda nöbet tuttu.

Açık ihale usulüyle gerçekleştirilen oturumda, belediye şirketinin sunduğu teklif dosyası komisyon tarafından mevzuata uygun bulunarak değerlendirilmeye alındı.
 
EN DÜŞÜK TEKLİF İZENERJİ A.Ş.’DEN
Yaklaşık bedelin toplam 469 milyon 380 bin 694 TL olarak açıklandığı ihalede, mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. 469 milyon 88 bin 251 TL ile en düşük teklifi verirken, 2 firmanın başvuru dosyası aldığı öğrenilen ihaleye katılan başka firma olmadı. İhale komisyonunun yapacağı değerlendirme sonrasında 15 gün içerisinde resmi sonucu açıklaması bekleniyor. Yapılacak olan değerlendirmenin ardından 1 Ocak 2015'in ardından iki yıl ve üç yıl süreyle geçerli olacak ve toplamda 4726 personeli kapsayan hizmet alım ihalesi kapsamında, en uygun teklifi veren firma ile belediye arasında sözleşme imzalanacak ve kazanan şirket yılbaşından itibaren resmen iş başı yapacak.
 
DEFİN HİZMETLERİNDEN SPORA KADAR
Belediyenin toplam 22 biriminde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihalesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen destek hizmetleri, teknik işler, kültür sanat faaliyetleri, cenaze ve defin hizmetleri, yeşil alanların bakımı ve sulanması, tamir, bakım, onarım, büro ve temizlik hizmetleri, sosyal hizmetler, altyapı, gençlik ve spor hizmetleri, huzurevleri aşevleri, depo hizmetleri, ulaşım, zabıta, katı atık yönetimi, çevre, sağlık ve tedavi, trafik gibi temel hizmetleri de yakından ilgilendiriyor.
 
BELEDİYENİN TEMEL HİZMETLERİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
4 ayrı grupta 4 bin 726 sözleşmeli personeli kapsayan ihale şartnamesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi, Mezarlıklar Dairesi, Sebze Halleri Şube Müdürlüğü, Su Ürünleri Hali Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Dairesi, Ulaşım Dairesi, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Sosyal Projeler Dairesi, Atık Yönetimi Dairesi, Altyapı Hizmetleri Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Zabıta Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Şube Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi, Taşınır Mal Kayıt Takip Şube Müdürlüğü, Mezbaha Şube Müdürlüğü gibi bölümlerde mevcut personeli belediye şirketleri İZELMAN A.Ş. ve İZENERJİ A.Ş. istihdam ediyor.



DAVULLU ZURNALI KUTLAMA
Öte yandan hizmet alım ihalesi sonrası rahat nefes alan belediye personeli davullu zurnalı kutlama yaptı. Taşeron firmanın ihaleyi kazanması sonrası işsiz kalma tehlikesi yaşayan bin 170 İZENERJİ işçisinin de katıldığı kutlamada “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Taşerona geçit veremeyeceğiz” sloganları atıldı.

“MÜCADELEYİ BİZ KAZANDIK”
‘Kutlama’da bir konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “2,5 aydır emek harcıyoruz. Bize destek veren tüm herkese, emekten yana mücadelemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Üç aydır yaşadığımız sıkıntı ve stresi ilmik ilmik ördüğümüz mücadele sayesinde atlattık. Taşeron firmalara lütfen örgütlü olduğumuz iş yerlerimize gelmeyin demiştik. İşimize, ekmeğimize sahip çıkıyoruz, örgütlüyüz demiştik” ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ’NE TEPKİ
Sarı, ayrıca geçtiğimiz hafta Dermar şirketinin sahibi Remzi Sol’un Egedesonsöz’e Emniyet Müdürü’nün kendilerine güvence verdiğini açıklamasını da değerlendirdi. Sarı, “Eğer bu gerçekse, siz taşeronun emniyet müdürü değilsiniz. Siz İzmir için çalışan bu insanların da emniyet müdürüsünüz. Siz onlardan da sorumlusunuz. Sizden acil açıklama bekliyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GARİP İŞÇİ 25 Kasım 2014 Salı 10:43

ARKADAŞLAR DÜN SEVİNDİK HOPLADIK ZIPLADIK İYİ HOŞ DA. TOPLU SÖZLEŞME GİTTİ HABERİNİZ VAR MI ?

Yorumu oyla      14      5  
izelmanci78 25 Kasım 2014 Salı 09:45

Direne direne kazanan isciler.... Gulerim ben sizin aglanacak halinize

Yorumu oyla      16      5  
yıl1912 24 Kasım 2014 Pazartesi 13:53

2 sene süren mahkeme sürecinden sonra sonuca varmamıza 1 kaç ay kala yeni sözleşme geç başlamsın bahanesiyle 58 lira zam DİSK in başkanla anlaşmasını kınıyoruz

Yorumu oyla      28      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın en büyük camisi yeniden doğdu!
Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, altyapı çalışmalarına da önem ...
İzmir’in 2 ilçesi susuz kalacak!
İzmir’in Menderes ve Urla ilçelerindeki bazı mahallelerde 26 Kasım Çarşamba ...
Konak’ta kadınlar şiddete ‘dur’ dedi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı. ...
 
İşletme İktisadı Enstitüsü Mezunları’ndan Başkan’a ‘mezuniyet’ onuru
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İşletme İktisadı Enstitüsü ...
Buca'da Başöğretmen Atatürk Kupası sahibini buldu
Buca Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen Başöğretmen Atatürk Kupası ...
Bornova’da yaz-kış yüzme kursu
Bornova Belediyesi’nin yoğun ilgi gören Kış Dönemi yüzme kurslarına kayıtlar ...
 
Karabağlar'da Başöğretmen Atatürk için turnuva
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ...
Valilikten CHP’li belediyeye 13 milyonluk fatura!
Çiğli Belediyesi taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payını ...
İZSU’dan Çamlı isyanı: 5 yıldır hazırız ama…
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5 yıldır yatırım programında ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva