HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2014 Perşembe - 11:33

Büyükşehir’de bayram mesajı Aydoğan’dan: Bu parayı da…

Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı bayramlaşma töreninde konuşan Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir’de kalıcı ve güzel işler yaptıklarını belirterek yeni dönem için “11 milyar parayı harcayacağız. Geçen dönemde nasıl dedikodu çıkmadan, kimsenin adı menfaatle anılmadan harcadıysak bu parayı da öyle harcayacağız” mesajı verdi.

Büyükşehir’de bayram mesajı Aydoğan’dan: Bu parayı da…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gün bayramlaşma günüydü…

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı törende Başkanvekili Sırrı Aydoğan bürokratlar ve personelle bayramlaştı. Meclis Salonu’nda yapılan törende konuşan Başkanvekili Aydoğan önemli mesajlar verdi.



Aydoğan, “Biz 2004’te bu meclise geldiğimizde 62 üyeyle başladık ve 9 belediyeydik. Bunlar iç içe girmiş alt yapısıyla üst yapısıyla kanalıyla her şeyiyle birleşmiş büyük yatırımların olmadığı 9 ilçeydi. Bu kadroyla başladık. Çok sorunlar çözüldü” dedi.
 
Bütünşehir Yasası’yla 9 belediyenin 52 belediyeye çıktığını ifade eden Aydoğan, “Bu kadro ile sayın başkanımızın büyük direnciyle 21 ilçede büyük başarılara imza attık. Alt yapı ulaşım çevre sorunlarını büyük ölçüde çözdük ve bu çalışmayı yine bu ekip yaptı. 5 katrilyona yakın bir para harcadık. Bu paranın nereye harcandığını hepiniz biliyorsunuz. Bir belediye başkanın hayata insanlara bakışı, paranın nereye harcandığın gösteriyor. Bu para toplumun en çok ihtiyaç duyulduğu yere harcandı. Tek kuruşu sokağa atılmadı, hibe edilmedi. İzmir’de kalıcı güzel ileride anılacak işler yaptık. Metro yatırımları, yol yatırımları Anadolu Caddesi, doğal yaşam parkı, havagazı, Adnan Saygun, Homeros, kent ormanlarını düşünün…  Bunlar İzmir halkına hem günlük hem ileriye dönük bıraktığımız şeylerdir” ifadelerini kullandı.


 
BU PARAYI DA ÖYLE HARCAYACAĞIZ!
2014-2019 Stratejik Planının her muhtarın ve Büyükşehir personelinin görüşleri alınarak büyük bir katılımla yapıldığını ifade eden Aydoğan, “Bu ne demek? Önümüzü görmek ne yapacağımıza karar vermek demek. Bunu sizler ve hep beraber biz yapacağız. Bu sefer ki para 11 milyara yakın. Bu parayı yine İzmir’in lehine sizlerle beraber planlayıp hayata geçireceğiz. Hiç kuşkum yok. Bu ekip bunu başarır. Bir tecrübe kazandık. Yeni Bütünşehir Yasası’yla 9 ilçe ve daha yüzlerce köy geldi. Hepsi bizim görevimiz. Hiçbir kuşku duymuyorum. Bugüne kadar ki büyük başarıyı kazandığımız tecrübeyle aşacağız. 2019’da İzmir daha başka bir şehir olacak. 11 katrilyon parayı harcayacağız. Geçen dönemde nasıl dedikodu çıkmadan, kimsenin adı menfaatle anılmadan harcadıysak bu parayı da öyle harcayacağız” diye konuştu.
 
DÜNYADA İZ BIRAKAN BİR BELEDİYEYİZ
Aydoğan sözlerini, “Metro çalışmalarımız olacak, İZBAN’ı uzatma çalışmalarımız olacak, Torbalı, Selçuk, Bergama’ya kadar gidecek. Bunlar İzmir’in vizyonunu açacak çalışmalardır. Buca’da bir sosyal yaşam kampüsümüz var. Bunları yapacağız. Bir tramvay projemiz var Karşıyaka’da ve burada. Kıyı tasarımı durmadan devam edecek. İzmir’de büyük işler başaracağız. Gaziemir yeni fuar alanı, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetimin 400-500 milyonluk yatırımı yapması söz konusudur. Yerelde kalkınmayı sağlamanın şartları bunlardır. Spor kompleksleri, iskeleler, gemiler, ödül aldığımız doğal yaşam parkının ikinci planı olacak. Bizim doğal görevimiz sayılan alt geçit, üst geçit, bunları saymıyorum. Biz bunları beraber yapacağız. 5 sene önceki İzmir nasıl aynı değilse 5 sene sonra da aynı olmayacak. Her şey para değildir. Başkan bunları yaparak 2 bin belediye başkanı arasından ilk 25’e girdi. İZBETON’un çalışmaları dünyada örnek gösterilen çalışmalardır. Bunlar bizim hayata, insana bakış açımızdır. Bu devam edecek. Bugün devlet güvencesi olmadan dünyadan istediği krediyi alan tek belediye İzmir Büyükşehir Belediyesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi personeliyle bürokratıyla dünyada iz bırakan bir belediyedir” diyerek tamamladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli. 8 Ekim 2014 Çarşamba 09:51

Aziz Kocaoğlu istifa !!! Rezillik !!! İzban hergün yolda kaldığı yetmemiş gibi bugünkü arıza ile uzun süre bekledik. İşimize okulumuza gidemiyoruz. İstifa Aziz !!! Aktarma rezaletini nasıl ortaya çıkardıysanız geri almasını öğreneceksiniz ama koltuğunuz gidecek. Allahın emri.

Yorumu oyla      11      5  
ziyaretçi 3 Ekim 2014 Cuma 02:31

izmir i yönetenler hayal dünyasındalar

Yorumu oyla      13      6  
3544 2 Ekim 2014 Perşembe 23:53

Yeni uygulamaya koyduğunuz aktarmalı ulaşım sayesinde İzban'da oturma şansı kalmadı.12 Dakikalık peryotlar yetersiz kalıyor.Bu seçimde size oy vermeme şeklinde yansıyacak sanırım.

Yorumu oyla      13      6  
Bornovalı 2 Ekim 2014 Perşembe 20:26

İzmir in her tarafında başlanılmamış PROJE reklamları görmekten bıktık şunları artık hayta geçirseniz.

Yorumu oyla      14      6  
İZMİR'Lİ 2 Ekim 2014 Perşembe 17:15

sahile tranvaydan önce Buca ve otogar metrosunu yapmak niye önceliğiniz değil.Esas yoğun yolcu hareketi burada.Sözü geçenler Buca da oturmadıkları için mi üvey evlat muamelesi görüyoruz.Ayrıca şehir merkezine otolar için alt-üstgeçit(daldı-çıktı)yapmayı düşünmez misiniz!!! Özellikle Buca ve diğer yerlerde adam gibi imar durumunu düzenleyip köy görüntüsünden kurtarmak aklınıza geliyor mu acaba!Birde şehre vizyon katacak projeleri niye hiç anmıyorsunuz,yoksa bunları akıl edecek mimarınız ve şehir planlamacınız da mı yok!!!

Yorumu oyla      14      6  
gonca 2 Ekim 2014 Perşembe 15:39

şu otogar metrosu biran önce yapılmalı kim yapacaksa yapsın...hemde yerin altından...

Yorumu oyla      18      5  
izmirli hizmet istemiyor 2 Ekim 2014 Perşembe 15:03

otogarına metrosu olmayan ülkedeki tek megaköy,minübüsçüler taksiciler para kazansın halk rezillik çekiyormuuş önemli değil,zaten izmir halkı da rezillik çekmeye razı herhaldeki bunlara hala oy veriyor demek ki izmir halkı gelecekte çoçuklarının ve torunlarının da çile çekmesini kabul etmiş durumda bravo onlara,hiç ağlamayın siz layıksınız o zaman bu çileyi çekmeye.......

Yorumu oyla      20      8  
2 Ekim 2014 Perşembe 12:40

ulaşım sorununu çözmüşler :))) metro ve izban yetersiz kalıyor. metro öğle saatlerinde bile ful dolu. binilmiyor.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi bayramda iş başında!
Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
Büyükşehir okulları yalnız bırakmadı: Geleceğin sporcuları için…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’tan sonra hizmet sınırlarına dahil ...
Yobaz Deresi’ne İZSU neşteri
Meles Deresi’nde iyileştirme çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
 
Sosyal Demokrat Başkanlar AB ile buluşuyor
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği ...
Urla’da girişimci kadınlar artık daha güçlü
Urla Belediyesi’nin Urla’daki üretici kadınları sosyal ve ekonomik hayata ...
Başkan Arslan yaşlıları unutmadı
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kurban Bayramı öncesinde İlk ziyaretini ...
 
Balçova’da engelleri kaldıran masa!
Balçova Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Engelli Hakları Masası, ...
Başkan Akpınar sert konuştu: Tribüne oynamayın!
Meclis oturumunda Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ...
Karşıyaka’da sanat sokağa taştı
Kültür ve sanat etkinliklerini kentin her sokağına taşımak için çalışma ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva