HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2012 Perşembe - 13:22

Büyükşehir bu kez İTO Meclis Üyesi’ni yasakladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şikayeti ile İçişleri Bakanlığı, Ticaret Odası Meclis Üyesi CHP Milletvekili Aday Adayı Aleattin Epözdemir’in şirketini hakkında yasaklama kararı aldı.

Büyükşehir bu kez İTO Meclis Üyesi’ni yasakladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Terörle mücadelede kullanılan askeri araçlar ‘Kirpi’ üretimini gerçekleştiren İzmirli sanayi kuruluşu BMC hakkında İçişleri Bakanlığı’na başvurarak ihalelerden yasaklama kararı aldırtan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez yeni bir yasaklama ile gündeme geldi. Belediyenin başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı, İZSU’nun önemli projelerinde çalışan arıtma tesisleri yapan, altyapı ve kanalizasyon sistemleri kuran şirket Can Özdemir İnşaat Şirketi’ni yasakladı. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Aleattin Epözdemir’in sahibi olduğu şirket hakkında bakanlığa giden belediye, başvurunun ardından yasaklama çıkarttı. Bakanlık, şirketi bir yıl süreyle kamu ihalelerine girmekten men etti.
 
İHALE UZMANI
Belediyenin, yasaklama isteme gerekçeleri arasında ‘süre konusu’ yer aldı. Son olarak belediyeden Bornova Deresi memba kısmı bent inşaatı, Kavaklıdere altyapı çalışmaları ve İZSU Narlıdere Hizmet Binası ihalelerini alan şirketin önce sözleşmeleri feshedildi. Ardından belediye bakanlığa başvurdu ve kararı çıkarttı. Can Özdemir İnşaat’ın sahibi Ticaret Odası Meclis Üyesi Epözdemir’in aynı zamanda ihaleler konusunda odada görevli olması ve birçok konuda fikrine başvurulan kişi olması da dikkatlerden kaçmadı. Bakanlık, İTO’nun ihale uzmanı üyesini yasaklamış oldu.


OPERASYONDA ADI GEÇMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 130 kişinin yargılandığı dava öncesinde gerçekleştirilen teknik takip ve operasyonda gündeme gelen şirketin Karşıyaka’daki merkezine baskın düzenlenmişti. Belediyeden alınan ihalelerin dosyaları incelenen şirket yoğun araştırmalara tabi tutulmuştu.
 
BELEDİYEDE YÜZLERCE SAVCI VAR
Büyükşehir Belediyesi’nin kendisini mağdur ettiğini ifade eden İTO Meclis Üyesi Alaettin Epözdemir, yapılanları hak etmediğini söyledi. 10 ay süresi kalan İZSU Narlıdere Hizmet binası ile Bornova’da tamamlanan çalışmaların feshedilerek bakanlığa başvuru yapıldığını anlatan Epözdemir, “Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları operasyonun ardından ‘bak biz iş alan şirketleri de didik didik inceliyoruz’ demek istediler. Ben, belediye yakın olduğum gerekçesiyle soruşturmadan geçirildim. Operasyonun ardından işlerim bozuldu. Belediye yüzünden bu hale geldim. Belediyeyi operasyonu birkaç savcı talimatı ile yaptılar ama belediye içinde yüzlerce savcı var. Hepsi de başkanın aleyhine çalışıyor” dedi. Epözdemir, bakanlığın verdiği kararın iptali için mahkemeye başvurduğunu, işlerinin kötü gitmesi nedeniyle çalışanların bile maaşını ödemekte zorlandığını anlattı.
 
YEDEK PARÇA BAŞVURUSU
Öte yandan, ekonomik kriz yaşadığı gerekçesiyle ihale şartnamesinde yer alan otobüsleri teslim edemediği gerekçesiyle yasaklı hale gelen BMC için yeni başvuru yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü yedek parçaları teslim edemediği gerekçesiyle ikinci kez yasaklama istedi. Şirket, özel bankalardan istediği fakat henüz onaylanmayan krediyi bekliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir BIE'yi büyüledi... Pavey dünyayı ağlattı...
İzmir EXPO 2020 yürüyüşü kapsamında BIE Genel Kurulu’ndan üçüncü kez sahne ...
Gaziemir'de semt evi açma sezonu başladı
Sosyal belediyecilikteki atılımlarıyla dikkatleri çeken Gaziemir Belediyesi’nin ...
Bergama hedef tüm engellilere ulaşmak
Bergama Belediyesi tarafından kente kazandırılan Rahmi Yeşilsoy Engelli ...
 
Konak’tan Altınpark’a kardeş proje geliyor
İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ...
Solak'tan taksicilere durak ve takım elbise sözü
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’de görev yapan taksicilerin ...
Aliağa Belediyesi’nden ücretsiz SBS kursu
Aliağa Belediyesi kent merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Helvacı mahallesindeki ...
 
Başkan Sındır’dan esnafa ziyaret
Gediz ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddelerindeki dükkanları teker teker ziyaret ...
Güzelbahçe'den yaşlılara evde ödeme hizmeti
Güzelbahçe Belediyesi, örnek bir uygulamaya daha imza attı. Yaşlı ve hastaların ...
Seferihisar’ın kalitesi belgelendi!
Seferihisar Belediyesi ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2004 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva