HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2012 Pazar - 18:04

Bursa'dan BDP'ye ve PKK'ya yüklendi

AK Parti Bursa İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa dan BDP ye ve PKK ya yüklendi

BURSA - Başbakan Erdoğan, Ak Parti kadrolarının millete hizmet ettikçe büyüyen, millete hizmeti ibadet olarak gören, yaptığı hizmetten, ibadetten dolayı yenilenen, tazelenen bir kadro olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kadro içinde ben yok, biz var. Biz partimizi kurarken ne dedik? Bir milletvekili üç dönem arka arkaya milletvekili olabilir. Dördüncü dönem ara vermek zorundadır. Ondan sonra tekrar olabilir. Şimdi bazıları diyor ki 'Sayın Başbakan senin şimdi üçüncü dönem, sen şimdi gidersen ne olacak?' Cevabı hazır. Biz fani miyiz? Faniyiz. Her an ölmek bizim için hak mıdır? Haktır. Öldüğümüz anda Ak Parti'nin yöneticileri, delegasyonu ne yapacaksa, onu yapacağız. Bunun cevabı bu. Çünkü biz tabular üzerine geleceği inşa eden bir parti değiliz. İlkeler üzerine geleceği inşa eden bir partiyiz
 
Ve sürekli yeniliyoruz. İşte geçen seçimlerde, bir öncekini söylüyorum. 160 kadar arkadaşımızı yeniledik, bu seçimde 169 arkadaşımızı yeniledik. Ne oldu? Millet bize daha az mı oy verdi? Bak daha oy fazla veriyor. Mesele ne? Mesele ilkeler, bu ilkelere sahip çıkacağız. Bunların arkasında duracağız. Milletvekili adayı olmadın ne yapacaksın? Milletvekili adayı olmadın diyelim ki Tayyip Erdoğan, diyelim ki Bülent Arınç, bizler böyle evimize çekilip yan gelip, yan mı yatacağız? Hayır, yine partimizin emrindeyiz, partimiz bize ne derse onu yapacağız. 'Git Anadolu'da konferans ver' konferans vereceğiz. 'Git Think tank da çalış' orada çalışacağız. 'Sempozyumlara, panellere katıl' oralara katılacağız. Niye? Biz bu ülkede bir evrimin, devrimin öncüleriyiz bunu yapıyoruz, bunu yapacağız.”
 
BU ÜLKEYİ 3.5 TERÖRİSTE TESLİM ETMEYİZ
Konuşmasında terör olaylarına da değinen Erdoğan, ""Biz 3,5 teröriste bu ülkeyi asla ve kat'a teslim edemeyiz. Ve bu sonuna kadar onurlu yürüyüş sürecektir, gidecektir ve 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını inşallah en ideal seviyeye getireceğiz" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, Ak Parti Bursa İl Kongresi'nde, terör örgütünün de BDP'nin de şiddetin bir çözüm olmadığını görmek zorunda olduğunu belirtti.
 
Erdoğan, şunları söyledi: "Şiddet, bölgeye kandan, gözyaşından, acıdan başka hiçbir şey getirmedi. Geçen açıkladım. Terör örgütü silah bırakmadıkça, bu operasyonlar sürecektir. Askerimiz de polisimiz de inlerine varıncaya kadar bu operasyonlar sürecektir. Ancak silah bırakıldığı anda o zaman da güvenlik güçlerimiz bu operasyonlardan vazgeçer. Hiçbir zaman güvenlik güçlerimizin operasyon diye bir derdi yok. Güvenlik güçlerimizin tek görevi var. Nedir? Milletimizin can, mal güvenliğini sağlamaktır, vatanın sınırlarını korumaktır."
 
Salondakilere, “Müsaade ederseniz ben şu ceketimi bir çıkarabilir miyim” diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Şiddet, bölgede yoksulluğu körükledi, işsizliği körükledi, bölgenin kalkınmasının önündeki en büyük engel oldu. Biz, Ak Parti hükümetleri olarak, 9,5 yıl boyunca bir yandan bu terörle kararlı şekilde mücadele ettik, bir yandan da şiddetin adeta esir aldığı bölgeyi kalkındırmanın mücadelesini verdik. Bölgede özel sektör yatırımı yok. Neden? Terör. Özel sektör gidip de orada yatırım yapmıyor terörden dolayı. Fakat terör ve teröristler çekildiği anda bilesiniz ki en azından bölgenin insanları süratle burada yatırımlarına başlayacaktır. Şimdi biz Hakkari'de, Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Havaalanının temel atma törenine oradaki vatandaşı göndermiyorlar. 'Gitmeyeceksiniz' diyorlar. Bu havaalanı kimin için yapılıyor? Bu Hakkari için, Yüksekova için yapılıyor. Önünü kestiler, tabii biz temeli attık çalışma devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde Şırnak'ta havaalanı temeli atacağız, engellemeye çalıştılar. Iğdır'da aynı şey oldu. Yollarda aynı şeyler oluyor. Müteahhit firmaların bütün dozerlerini, iş makinelerini yakıyorlar vesaire. Bütün bunlara rağmen bu mücadele devam ediyor."
 
BDP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN SALDIRISINI KINIYORUM
Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te, menfur bir saldırı neticesinde hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan'ı da rahmetle andığını ifade ederek, şöyle dedi: "Sağlık Bakanlığımız, sağlık çalışanlarımızın güvenlik meselesini çok büyük bir hassasiyetle takip ediyor. İnşallah bu konuda, sağlık çalışanlarımızla da istişare halinde, yeni bir takım tedbirleri uygulamaya geçireceğiz.
 
Tabii, bu arada Van'da vuku bulan, hem de isminin önünde milletvekili sıfatı bulunan bir şahsın, doktora ve başhekime yönelik darp girişimi de en az Gaziantep'teki olay kadar menfurdur, en az o cinayet kadar insanlık dışıdır. BDP'li bu milletvekilinin doktorumuza ve başhekimimize yönelik saldırısını da lanetliyorum, şiddetle kınıyorum. Bunlar, getirildikleri bu makamları hazmedemeyen tipler. Milletvekili olmak, hiç kimseye karşı, hiçbir kamu görevlisine karşı tepeden bakma, kibirlenme, böbürlenme, afra tafra yapma yeri değildir. Milletvekili makamı insanlara hizmet etme makamıdır. Milletvekili olduktan sonra 'dağları ben yarattım' diyemezsin, 'en güçlü benim diyemezsin'. Tam aksine daha mütevazı olacaksın ve milletinin emrinde, hizmetinde olacaksın. Doğu ve Güneydoğu illerimizde, bu milletvekili ve onun mensup olduğu partinin bazı milletvekilleri tarafından zaman zaman güvenlik güçlerimize yönelik çirkin saldırı... Maalesef bu kez de kendisine bir doktoru, bir başhekimi hedef seçmiştir. Bunları kabullenmek asla mümkün değildir."(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EŞREFPAŞALI 23 Nisan 2012 Pazartesi 11:52

YORUMCUMUZUN ADI " IŞIK " AMA KENDİ RUH HALİ "KARANLIK-" ALAHTAN ACİL ŞİFALAR DİLERİM.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 22 Nisan 2012 Pazar 22:45

CHP VE İNÖNÜ YE BİR ŞEY SÖYLEMEDİYSE VARDIR SEBEBİ HİKMETİ. BEN SÖYLEYEYİM "ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU" ÇIKMASINLAR DİYE

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli güven tazeledi
AK Parti İzmir'de kongresi yapılmayan tek ilçe Karşıyaka'da partililer ...
CHP Bornova'da yarışın galibi Enver Dündar
CHP Bornova’da nefesleri kesen kongre sonuçlandı. Rakibi Okan Karlıdağ ...
CHP'da Foça zafer Osman Mert’in oldu
CHP Foça İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde, Osman Mert ile İlkay Söylemezoğlu ...
 
Güven: Mobbinge en çok kadınlar maruz kalıyor
Bilim insanları Derneği'nin İş Yerinde Duygusal Şiddet konulu konferansına ...
Susam: Teşvik paketi Çin'i bize komşu yapıyor
Yeni teşvik paketinin iller arasında eşitsizlik yarattığını söyleyen CHP’li ...
'Suriye'ye binden fazla gözlemci lazım'
Başbakan Erdoğan, ateşkesin ardından çatışma haberleri gelen Suriye’ye ...
 
CHP Buca'da 4 adaylı kongre!
CHP Buca'da aylardır yaşanan aday karmaşasında sona yaklaşıldı. Bektaş ...
Özen'den çarpıcı ‘Yeni CHP’ açıklaması
CHP İzmir örgütünün tanınmış simalarından Kurultay Delegesi Yücel Özen, ...
Akay: Erdoğan'ı 50 bin kişi karşılayacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay gündeme ilişkin önemli açıklamalar ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva