HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2014 Salı - 09:58

Bülent Soylu'dan '5 işçi' iddialarına yanıt

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu basında yer alan 5 belediye işçinin Alevi olması nedeniyle işten çıkarıldığı iddiaları nedeniyle bir açıklama yaptı.

Bülent Soylu dan  5 işçi  iddialarına yanıt


İZMİR - Bülent Soylu yazılı olarak yaptığı açıklamada İşçilerin iddia edildiği gibi Alevi oldukları için değil iş yetersizliği ve iş verimsizliği sebebiyle işten çıkarıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 2014 yerel seçimleri sonrasında Menderes’te hemşerilerimizin verdiği büyük destek ile göreve gelmiş bulunmaktayız. Seçim öncesinde en büyük ilkemiz olan, meydanlarda sürekli gündeme getirdiğimiz “sevgi, saygı ve samimiyet” kavramlarını göreve geldikten sonra uygulamalarımızla göstererek hayata geçirdik.  Tam 20 yıldır ilçemizde yaşanan sorunlar şehirleşmenin de getirdiği hızlı büyüme ile katlanmıştır. Bahane üretmeden hizmet yapmak ve 24 saat esasına dayalı çalışmak temel görevimizdir.  Göreve geleli 5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen ilçemizin en önemli ihtiyaçlarına anında yanıt verdik. Başta hastane yatırımı kararı olmak üzere temel görevlerimiz arasında yer alan yol, kaldırım, asfalt çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Bir yandan temel hizmetleri yerine getirirken ‘doğumdan ölüme kadar’ vatandaşın yanında olan belediyecilik anlayışının gereği olarak turizm bölgesi olmanın bilinciyle sahillerimizde büyük çalışmalar yaptık. Plajlarımızı halkın kullanımına açarak mavi bayrak alan plaj sayısını arttırdık. Aynı zamanda kapanan belediyelerin eksiklerini tamamlayarak kültür merkezleri, pazar yerleri, sosyal donatı alanları ve kültürel mekanların çalışmalarına başladık.  Her alanda sayısız sosyal projelerimizi de aralıksız sürdürüyoruz.

Yine, hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken belediye kadrosunda da ihtiyaç nedeniyle revizyona gittik. Her belediye başkanının ekibini belirlemesi, çalışma arkadaşlarını seçmesi kadar doğal bir durum yoktur. Bir yandan yönetim kademelerinde görev alanlarla ilgili düzenleme yaparken yılların yorgunluğunu takviyeler yaparak sistemi ayağa kaldırdık. Çalışan personellerimiz ile ilgili de ihale şartnamelerinden kaynaklanan düzenlemeler, ihalelerin sürelerinin bitmesi gibi nedenlerle kararlar aldık.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında personelin keyfi olarak işten çıkartıldığı, ayrımcılık yapıldığı gibi söylemler yer almaktadır. Hatta daha da ileriye gidilerek etnik kimlik üzerinden değerlendirmeler yapılmaktadır. Menderes Belediyesi’nde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kurumsallığın gereği neyse o yapılacaktır. Personeldeki değişim, yer değişikliği ve tenkisat kararlarında kesinlikle art niyet yoktur, olamaz. Personeller hakkında alınan kararın gerekçesi tamamen verim düşüklüğü ve yetersizliktir. Çalışanlar, aradan geçen zamanda iş temposuna ve çalışma koşullarına ayak uyduramamıştır.  Belediyede çalışan personelin memleketi, doğum yeri, yaşadığı yer ya da etnik kimliği, dili, dini asla sorgulanamaz.  Bu sebeple Menderes Belediyesi ve başkanlık makamı üzerinden yapılan kara propagandaları kınıyor ve siyasi hesaplar uğruna toplumda oluşturulmaya çalışılan ayrımcılığa izin vermeyeceğimizi vurgulamak istiyorum.

Menderes Belediyesi olarak 5 aydır yaptığımız çalışmaları hız kesmeden sürdürerek katılımcı belediyecilik anlayışı ile hemşerilerimizle birlikte ilçemizi daha iyi noktalara getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderesli 2 Eylül 2014 Salı 17:37

Bülent Soylu ya güveniyoruz.......

Yorumu oyla      13      11  
Kazım EMİR 2 Eylül 2014 Salı 11:58

suriyelilere işida yer açmişdır en hınzır adam

Yorumu oyla      24      10  
BAŞKANIMIZ 2 Eylül 2014 Salı 10:40

BAŞKANIMIZI DAHA ÖNCESİNDE DE TANIYORUM. AYRIMCILIK İDDİALARI KÜLLİYEN YALANDIRÇ.

Yorumu oyla      16      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka dünya şampiyonu oldu
Bulgaristan’da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’na katılarak ...
Düğün Dernek Üniversiteye gittiler
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 2014 Lisans Yerleştirme ...
Ezginin Günlüğü Fuar'da barış için söyledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 83. ...
 
Selvitopu Bonzai'ye karşı sporu teşvik etti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “bonzai” adlı uyuşturucu ...
Kayısı diyarından Büyükşehir'e sevgiler
83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na Diyarbakır’la birlikte onur konuğu il ...
Urla'da halk günü: Vatandaş anlattı başkan dinledi
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, düzenlediği halk günlerinde vatandaşları ...
 
Kocaoğlu'ndan İzmir'e bakış: Stat krizinden hodri meydan!
Katıldığı bir televizyon programında kent gündemindeki başlıca konulara ...
Konak Meclisi'nde heyet ve yardım tartışması
Konak İlçe Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Başkan Sema ...
Eski başkandan mektup sitemi
Bornova eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır kendisine bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva