HABERLER>SPOR
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 14:14

Bucaspor’da olaylı kongreye itiraz: Piriştina’dan çarpıcı iddialar

Bucaspor’da olaylı kongrenin ardından Tamer Mutlu’nun liste açıklamamasının ardından seçimi kazanan Çetin Kayışlı tebrikleri kabul ederken kongreye resmi itiraz geldi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Toplam 162 kişiyi üyelikten çıkartıp eş, dost ve akrabalarını yazmışlar. Böyle şey olmaz. Kongre tamamen yasa dışı yapıldı” dedi.

Bucaspor’da olaylı kongreye itiraz: Piriştina’dan çarpıcı iddialar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başarısız bir sürecin ardından PTT 1.Lig’e veda ederek maddi sorunlarla boğuşan Bucaspor’da gerçekleştirilen kongrenin yankıları sürüyor.

Kongre sonrasında divan yönetimi mevcut Başkan Çetin Kayışlı’nın yeniden koltuğa oturduğunu ilan ederken, son dakika kararı ile çekilen Tamer Mutlu’dan itiraz geldi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın açık destek verdiği Mutlu, kongrenin iptal edilmesini istedi. İtiraz gerekçelerinde hazirun listesinin açıklanmaması, yeni isimlerin üye kaydedilmesi, onlarca kişinin seçime saatler kala düşürülmesi ve listenin ilan edilmemesini gösterdi.
 


Desteklediği isimin yarıştan çekildiği Belediye Başkanı Levent Piriştina duruma tepki gösterdi. Priştina, “Mevcut yönetim süreci hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde yürütmüştür. Tam 162 kişiyi üyelikten düşürmüşler. Yeni 85 ismi listeye eklemişler. Hazirun listesinin son şekli yetkili kurullara çok geç iletildi. Ayrıca kaymakamlığa yada ilana çıkmış bir liste de yok. Ne yazık ki kulübün kaderini belirlemek için yapılacak kongrede yıllardır üye olan emek verenlerin yerine son 15 dakika önce üyelik başvurusu yapılmış kişiler tercih edildi. Cefakar ve emek  verenler yok sayıldı. İç tüzüğün ilgili maddesine göre yapılanların tamamı uygun değil. Kongrenin başlaması için atılan 113 imzanın sahibini bile bulamadılar. Ortalarda imza atanlar bile yoktu. Böyle bir mantık ve uygulama olabilir mi? Ne yazık ki yapılanların tamamı kanunsuz” dedi.
 
SPEKÜLASYON YAPIYORLAR
Başkan Piriştina kongre gününde salonda elektriklerin kesilmesi, klimaların çalışmaması ve asansörlerin bozulmasının ardından “planlı çalışma yapıldı” iddialarını da yalanladı. Piriştina, “Biz istesek salonu tahsis etmezdik. Böyle bir şey mümkün değil. Kongrenin tamamı o kadar bozuk ki klimanın bozuk olması işin magazin boyutunda kalıyor. Ne yazık ki arkadaşlar da bu tür konular üzerinden spekülasyon yapıyorlar. Listelerde çıkanların yerine eş, dost ve akrabalarını yazanlar kendilerine baksınlar.  Ne yazık ki demokratik seçim ortamı oluşmadığı için diğer listeyi çıkartacak aday da seçime girmedi” dedi. Piriştina, yasal yollara başvurulduğunu konunun hukuki inceleme sonrasında netleşeceğini sözlerine ekledi.


 
TATI’NIN OĞLU DA YÖNETİMDE
Öte yandan  yeniden başkanlığa seçilen Kayışlı’nın yönetiminde Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı’nın oğlu Ediz Tatı da yer aldı. İlçede eski Başkan Tatı’yla yakın siyaset yapan İl Genel Meclisi eski Üyesi Bilal Şencan’ın da bulunduğu ekipte Şükrü Kayagüney, Metin Aksu, Sait Demir, Abdullah Gürkan, Yaşar Yaralı, Siraç Demir, Murat Akyüz, Alper Kayhan Kumaş, Yılmaz Yıldız, Recep Pehlivan, Bülent Demir, Fevzi Çiçekçi, Salih Dayıoğlu, Metin Hoşgör, Ferhan Eroğlu, Serdar Deniz, Himmet Doğan, Erkan Çiçek, Cüneyt Köktentürk, Osman Bülbül gibi isimler listeye girmişti.

 
Gülsin Onay gecenin ilk eserini şehitlere adadı
 
İzmir’de yas: Büyükşehir 12 konseri iptal etti
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazike 8 Ağustos 2015 Cumartesi 22:16

Piriştina bey susarmısınız artık.Ne yapmak istiyorsunuz.Lütfen biraz babanıza benzeseniz.

Yorumu oyla      12      5  
Şirinyerli 6 Ağustos 2015 Perşembe 20:08

piriştina ne yapmak istiyor.Neden ortalığı karıştırıyor.Bucaspora faydası zaten yok.Sussun artık.Yeni yönetime başarılar..

Yorumu oyla      19      5  
levo levo 6 Ağustos 2015 Perşembe 11:46

başkan yarattıgı algının altında kalmıştır gunler oncesınden onca sey yazıldı konusuldu kongreye gıdılmesı gerektıgını soyledı adayların ısımlerı dolastı.ve genel kurul yapıldı bı baktı kımse yok . bence piriştina puan kaybetmiştir. ne kadar önemsiz olsada bu secımde bır onun sınavıydı olmadı piriştina

Yorumu oyla      21      5  
Daha başlangıç bu 5 Ağustos 2015 Çarşamba 21:29

Bilmediğin yerde belediye başkanı oldun,birileri de seni destekledi ama olmaz bu iş...Bak Buca'nın kurtları seni yemiş..yazık oluyor Bucaya..senin Bucaspor'a karışman bu şekil taraf tutman ne kadar yanlışsa karşı taraf da o kadar yanlış..yazık oldu Bucaya...

Yorumu oyla      26      6  
sedat avcı 5 Ağustos 2015 Çarşamba 20:13

başkan kılavuzlarınızı gözden geçirin.

Yorumu oyla      25      7  
Olmadı 5 Ağustos 2015 Çarşamba 18:18

Başkan sen bu söylediklerine inanıyormusub

Yorumu oyla      24      7  
umut 5 Ağustos 2015 Çarşamba 17:05

sevgili başkan piristina emeğe saygı konusundaki duşunceleriniz takdirlik.velev bu sakın dizayn politikasına dönüştürülmesin bu tür dalavereler dönerken kulagınıza fısıladanırken neden gereken önlemler alınmadı.her yer adamcılık her yer ekipdaşlık.şimdi delege secımlerı ardından ılce başkanlığı secımlerı orada bekdaş gül gibi emek hırsını desteklersiniz objektıflıgınızı tum herkese kanıtlamıs bır beledıye başkanı olursunuz.herkese esıt davranma politikası rafa kaldırıldı ekıbi güçlü olan yanımda olsun ..güçlerin gücü adına gücünüz tükenmez inşallah....

Yorumu oyla      23      7  
bucalııııı 5 Ağustos 2015 Çarşamba 15:16

Piriştina bucayı bucalılarla yönet davul başkasında tokmak başkasında olmaz kongrede en dikkat çekici Bucalı üyeler birlik olmuşlar şimdi CHP kongrede bektaşı desteklersen bir hayal kırıklığı orada yaşarsın sonra kabus dolu 3 yıl seni bekliyor. Bu kongre uyarı olarak kabul et listede bulunanların hepsi Bucasporlu ve buca da oturuyor.

Yorumu oyla      36      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf Deniz’le anlaştı
PTT 1'inci Lig'de yeni sezon öncesi 17 transfer yaparak yeni bir takım ...
Gökhan Karadeniz: Göztepe hayalimdi!
Göztepe’nin transferde ezeli rakibi Karşıyaka'nın elinden kaptığı Trabzonsporlu ...
Karşıyaka Iverson’la mutlu sona yakın
Pınar Karşıyaka'nın geçen ay anlaşmaya vardığı ABD'li pivot Colton Iverson'la ...
 
Gazi şampiyonu Renk pistlere veda etti
Haziran ayında koşulan son 89. Gazi Koşusu'nu kazanma başarısını gösteren ...
İzmirli ünlü işadamından Alsancak Stadı önerisi: 45 günde…
Fransa'da yaşayan İzmirli işadamı Faik Afyonlu, yıkım aşamasında olan ...
Arda sosyal medyayı salladı: Kardeşim Neymar!
Arda Turan, dün gece Neymar'a misafir oldu ve Brezilyalı dünya yıldızıyla ...
 
Bucaspor’da olaylı kongrede Kayışlı yeniden başkan
Bucaspor olağanüstü genel kuruluna Başkan Piriştina’nın desteklediği Mutlu’nun ...
Şampiyon yeni sezona deplasmanda başlıyor
Basketbol Süper Ligi'de, son şampiyon Pınar Karşıyaka, 10 Ekim'de start ...
AK Partili vekillerden Karşıyaka’ya ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekilleri İbrahim Turhan ve Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva