HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2015 Cuma - 11:01

Buca'ya deniz manzaralı park

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ilçesindeki yeşil alanlara bir yenisini daha ekledi. Buca’nın tek deniz gören noktası olan İzkent Mahallesi’nde Deniz Gören Park adı ile hizmete açılan parkın İzmir’de bir ilk olma özelliği de bakımının park gönüllüleri aracılığıyla sağlanacak olması.

Buca ya deniz manzaralı park

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Buca Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Levent Piriştina projelerine bir yenisini daha ekledi.

Buca’nın tek deniz gören noktası olan İzkent Mahallesi’nde Deniz Gören Park açılışını gerçekleştiren Başkan Piriştina’ya CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, belediye meclis üyeleri, bürokratları ve mahalle sakinleri eşlik etti.



PİRİŞTİNA’DAN ŞEHİT VURGUSU
Parkın açılışının daha önce ertelendiğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Bugün üç şehit daha verdik. Onların amaçları bu ülkede yaşayanları, maviyi, yeşili, çocukları yok etmek istiyorlar. Biz de hep beraber düşündük ve şehitlerimizin ruhunu zedelemeden bu açılışı sakince gerçekleştirmek istedik. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkede çocuklar gençler, yaşlılar bizler olduğumuz sürece biz her zaman birlik içinde, kardeşçe yaşayacağız. Onlara da bu sevinci yaşatmayacağız. Biz bu parka ilk geldiğimizde oldukça heyecanlanmıştık. Tüm Evka’ya nefes aldırır umarım. Güzel anlar, keyifli anlar yaşatır. Bu parka gelenler huzur ortamını bulur” dedi.

PARK GÖNÜLLÜLERİ OLUŞTURULDU
Bu parkın açılışıyla bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Piriştina, “Mahallenin parklara ve bu parka sahip çıkması için park gönüllüleri oluşturalım dedik. Parklarımızın ömrü uzun olsun diye. Bu parkımızın gönüllüsü de Abdurrahman Korkmaz olmuştur” diye konuştu.



GÖNÜL İSTERDİ Kİ…
Parkın açılışında konuşan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini söyledi. Bayır, “Son 10 gündür ülkenin muhtelif yerlerinde gençlerimizin, analarımızın babalarımızın ocaklarına ateş düşüyor. Bizim de içimiz acıyor. Biz CHP olarak tavrımızı koyuyoruz, sizlerde yakında gözlemliyorsunuz. Barış için, kardeşlik için adımlar atmamıza rağmen sonuca varamıyoruz. Oysa halktan yetkiyi sorunları çözmek üzere almıştık. Bize verdiğiniz bu yetkiyi Ankara’da göğsümüzü gere gere, sizin mecliste gözünüz kulağınız olmak isterdik. Ama televizyonlarda seyrettiğimiz gibi olmuyor. Bazı şeylerde dişlerinizi sıkıyorsunuz, yutkunuyorsunuz. Biz Türk halkının kardeşçe, barış içinde kol kola yaşamasını istediğini biliyoruz. Bunun içinde sonuna kadar mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

DENİZ GÖREN PARKI HAKKINDA
Buca’nın deniz gören tek noktasında yapılan park, Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Başlı başına seyir terası görünümüne sahip parkımızda şezlonglarına uzanan Bucalılar, İzmir’in eşsiz güzellikleriyle seyir keyfine kavuştu.

İzkent Mahallesi 1311 sokakta konumlanan park, Buca’nın denizi gören tek noktasında yapıldı. Toplam 4 bin 247 metre karelik alan üzerinde düzenlenen Deniz Gören Park’ta, bin 522 metre karelik bölümü yeşil alan olarak ayrıldı. Sağlıklı ve keyifli bir ortamı kompleks halinde sunan parkın 2 bin 725 metre karelik bölümünde ise çocuk oyun grubu, fitness sahası, ve koşu yolu bulunuyor.
Tamamıyla Belediye kaynaklarıyla yapılan parkın alanın Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ni gören bölümüne yerleştirilecek şezlonglar ise Bucalılara keyifli bir seyir imkanı sağlayacak. Bucalıların hizmetine açılan parkta ayrıca gönüllü uygulaması gerçekleşecek. Mahalle sakinleri parkın bakımında Buca belediyesine yardımcı olacak park gönüllüleri yer alacak.
 

 
Flaş! Demirtaş hakkında '6-8 Ekim' soruşturması
 
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Temmuz 2015 Cuma 12:44

Parkı yapıyorsunuz da ne oluyor? Evka-1 ve İzkent civarı parklar dökülüyor, zincirleri kopmuş salıncaklar, merdivenleri kırık kaydıraklar tehlike saçıyor. Belediyenin işi parkı yapınca bitiyor.

Yorumu oyla      21      6  
31 Temmuz 2015 Cuma 12:09

şirinyer izban civarı ve çeşme durağı çöp koyteynırları dolu ve dışarıya taşmış çöpler haberiniz varmı? seçim döneminde adatepe pazaryeri sözü ne oldu? yaylacık mahallesi 48 sokak kazı çalışmaları sonucu oluşan çukurlar ne zaman kapatılacak?

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir’de yas: Tüm konserler iptal
Büyükşehir Belediyesi, terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz nedeniyle ...
‘Solmayan Renkler’ Selçuk Kent Belleği’nde
Selçuk – Efes Kent Belleği kıymetli bir el emeği sergisine daha ev sahipliği ...
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu!
NowWeBike (Şimdi Bisiklet Zamanı) turu kapsamında Muğla’dan yola çıkarak ...
 
Karşıyaka’nın ‘özgür kadın’ heykeli dimdik ayakta!
Haziran ayında çirkin bir saldırıyla elleri kırılan Amazon Kadın Heykeli’nin tadilatı tamamlandı.
Burkina Faso da Karşıyaka'ya hayran!
Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Amadou Dicko, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
İzmir’de mutlu son: Ve teleferik 8 yıl sonra yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 1974 yılında hizmete açılan ve 2007 yılında ...
 
Dünyaca ünlü caz müzisyenleri Aliağa'da buluşuyor
Bu yaz Türkiye'nin en ünlü tiyatro topluluklarını ve beyaz perdeden seçme ...
Buca’da yeni kampanya: Lavaboya değil kumbaraya dök…
Atık yağların çevreye verdiği zararı önlemek için evlerden atık yağ toplama ...
KARBEM öğrencilerinden büyük başarı
Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi(KARBEM) kurslarında eğitim gören ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva