HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2012 Perşembe - 11:13

Boşnak gazilerden Tahir Şahin'e ziyaret

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen Bosna Hersek Altın Zambak Gaziler Derneği Başkanı ve dernek üyeleri, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in misafiri oldu.

Boşnak gazilerden Tahir Şahin e ziyaret

İZMİR- Bosna'da ‘Devlet Kahramanı’ ilan edilen ve ‘Altın Zambak’ şeref madalyası verilen 21 gazi, Boşnak kökenli Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay Mehmet Gökmen ve Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Murat Gürçayır’ın dernek üyeleriyle birlikte eşlik ettiği ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin “İnsanlar yaşamları boyunca özgür ve bağımsız olmalı, hiç kimsenin egemenliği altına girmeden yaşayabilmelidir. Bunun için mücadele etmek gerekiyor. Vatansız ve bayraksız kalmamak için savaşmış Bosnalı ve ülkemiz gazilerini ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin önünde saygıyla eğildiğimi belirtmek isterim” diye konuştu.
 
BAŞKAN ŞAHİN’DEN GAZİLERE MÜJDE
Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna Hersek Federasyonu arasında her alanda işbirliğini geliştirmek için 4 ay önce İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Bosna Hersek'e ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Tahir Şahin; “Bu ziyaretimizde Bugojno Belediye Başkanı Hasan Ajkuniç ile birlikte ‘Kardeş Şehirler Dostluk Bildirgesi’ne imza attık. Ayrıca Bosna Hersek Başbakanı Sayın Nermin Niksiç ile Savaş Gazileri Bakanı Zukan Helez’i makamlarında ziyaret ettik. Ayvaz Dede Şenlikleri’nde Boşnaklarla birlikte at binerek Türk Bayrağımızı dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadım. Yaptığımız incelemelerde, Boşnak soydaşlarımızın bağımsızlık mücadelesini ve çektikleri acıları yakından görme fırsatı da bulduk. Birbirine tarihi ve kültürel bağlarla bağlı Bosna Hersek Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağları güçlendirmek adına, Menemen’de yaşayan Gazilerimizin Bosna Hersek’te yaşayan gazi kardeşlerimize iadeyi ziyarette bulunmaları için gereken desteği sağlamaya da hazır olduğumu belirtmek isterim” diye konuştu.
 
Bosna Hersek Altın Zambak Gaziler Derneği Başkanı Emekli Tuğgeneral Şerif Patkoviç ise ‘ ‘‘Savaş zamanında gösterdikleri kahramanlıktan dolayı Devletin en üstün madalyası olan ‘Altın Zambak’ madalyası almış 1976 gazimizden bugün 678’i hayatta. Bugün aramızda olamayan gazi arkadaşlarımızın da selamlarını size getirdik. Bu ziyaretlerle Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki bağı güçlendireceğimize inanıyor, sağladığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan Şahin, günün anısına Emekli Tuğgeneral Şerif Patkoviç ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Gökmen’e Menemen’e özgü toprak vazolardan hediye etti. Şerif Patkoviç de Başkan Şahin’e Bosna'nın simgesi hediyelerini sundu.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli merhum Başkanı’nı andı…
Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
Başkan Kocaoğlu: Yeni yasaya hazırız ama…
ÇEV’in konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ...
ESHOT'tan İzmir'e armağan: Ulaşım Müzesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kent kültürüne önemli ...
 
Güzelbahçe'de dijital devrim
Güzelbahçe Belediyesi'nin 40 yıllık arşivi yenilendi. Çoğu İmar Müdürlüğü'ne ...
Yekta Güngör Özden: Atatürk’ü savunmak zorundayız
Konak Belediyesi ve 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun konuğu olan, ...
İzmir’de ulaşım artık daha pahalı: Zam Meclis’ten geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi artan benzin fiyatları, vergiler ve toplu ...
 
Bayraklı’da sular kesiliyor
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bayraklı bölgesine 16 Kasım ...
Türkiye’de bir ilk: İki belediye eğitim için tek yürek
Büyükşehir Belediyesi ile Menderes Belediyesi Türkiye’de ilk olan projeyi ...
Kocaoğlu ‘kanunu’ Gül’e ihaleyi Kılıçdaroğlu’na anlatacak
ESHOT’un yaptığı ihalede yaşanan kriz devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva