HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2014 Cumartesi - 09:25

Bornovalı çocuklar bilimi çok seviyor

Bornova Belediyesi’nin ilk ve ortaokul öğrencilerine bilimi deney ve uygulamalarla sevdirerek öğrettiği Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin başarısı uluslararası boyuta taşınıyor. Ege Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Aysun Öztürk’ün bu konuda hazırladığı tez, Merkez’in özgün eğitim programının çocukların bilime bakışını ve algılayışını artırdığını ortaya koydu. Öztürk’ün hazırladığı tezin sonuçları bir makale haline getirilerek uluslararası bir bilim dergisinde yayınlanacak

Bornovalı çocuklar bilimi çok seviyor

Bornova Belediyesi’nin, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine verdiği popüler bilim eğitimleri başarısını bilimsel olarak kanıtladı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Bornova Belediyesi’nin daha önce bir protokolle hazırlayıp uygulamaya koyduğu fen bilimleri eğitiminin çocuklar üzerindeki etkileri aynı fükeltenin yüksek lisans öğrencisi Aysun Öztürk’ün tezinde değerlendirildi. Yaklaşık iki yıl süren ve 114 öğrencinin katıldığı tez çalışmasının sonuçlarına göre, Merkez’de uygulanan öğretim programının çocukların bilimsel süreç becerilerine anlamlı düzeyde katkı sağladı. Teze göre bu sonucun çıkmasında, öğretim programının öğrencileri düşünmeye, sorgulamaya, keşfetmeye, yaparak-yaşayarak öğrenmeye teşvik eden deney etkinliklerinin kullanılması ve bilimsel odaklı olması etkili oldu.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Aysun Öztürk’ü makamında ağırlayarak yaptığı çalışma nedeniyle tebrik etti. Başkan Atila, “Çocuklarımızın bilimsel düşünce yöntemiyle erken yaşlarda tanışması ve bu yönde ilerlemeleri için belediye olarak elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
Ege Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Aysun Öztürk de, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Çocuklara bu kadar kapsamlı bilim eğitiminin verildiği destekleyici merkezlerin dünyada bile örneklerinin bulunmadığını dile getiren Öztürk, “Eğitim programları dahilinde öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek gerçekten çok faydalı bir yaklaşım. Öğrenciler okulda öğrendiklerini Merkez’de de uygulama imkanına sahip oluyorlar. Ve bunu uzun süreli yaptıkları için diğer bilim merkezleri ile fark ortaya çıkıyor. İnşallah bu tarz bilim merkezleri Türkiye’de yaygınlaşır. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi gerçekten bu anlamda bir örnek” dedi. Tez çalışması kapsamında öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini, nasıl bilim adamı olunur, bilim adamı nasıl düşünür gibi becerileri ile bilime yönelik tutumlarını ölçtüklerini belirten Öztürk, “Yaptığımız çalışmayla öğrencilerin gelişimini izleme forsatı bulduk” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça’nın araçları yenilendi
Foça Belediyesi araç parkında bulunan kamyonlar bakımları yapılarak yenilendi. ...
Çiğlili girişimcilere KOSGEB desteği
Çiğli Belediyesi kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. ...
Güzelbahçeli kadınlardan dağ yürüyüşü
Güzelbahçe’de spor tutkunu kadınlar, dağ yürüyüşü yaptı.
 
Süt Kuzusu’na 23 günlük zorunlu mola!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alım süreci nedeniyle Süt Kuzusu Projesi’ne ...
İZSU’ya ‘kâr’ şoku: Yargı yüzde 10’u iptal etti!
İzmir 3. İdare Mahkemesi, 5 yıl önce “Birlikte Başaracağız Platformu" ...
Buca Koop dev parkına kavuşuyor
Buca Belediyesi tarafından Buca Koop mahallesinde yapımı tamamlanan 4 ...
 
Konaklı kadınların emekleri Souvenir 2014'te görücüye çıktı!
Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde eğitim gören kadın kursiyerler ...
Bornova’nın gençlik merkezi dost kartla daha güzel
Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dost Kart projesiyle birlikte ...
Balçova'dan çevre için mis gibi kampanya!
Balçova Belediyesi, bitkisel ve hayvansal atık yağları daha çok toplamak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva