HABERLER>YAŞAM
5 Mart 2015 Perşembe - 15:51

Bornova’daki bar sahibi cinayetinde ceza yağdı

İzmir’in Bornova İlçesi'nde, 2013 yılı Eylül ayında, bar işletmecisi 31 yaşındaki Erkan Kaya'yı sokak ortasında sopalarla dövdükten sonra bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan sanıklardan Gökhan E. ömür boyu, 3 sanık 15'er yıl, 3 sanık da 10'ar ay hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, 4 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Bornova’daki bar sahibi cinayetinde ceza yağdı

Davaya konu olay, 166 Sokak 2 numara önünde meydana geldi. Üniversite öğrencilerinin uğrak yeri Küçük Park'ta bar işleten Erkan Kaya, işyerini kapattıktan sonra sokak üzerindeki bir arkadaşını ziyarete gitti. Kaya'nın arkasından apartamana giren ve gittiği daireden onu dışarıya çıkartan bir grup, tekme ve yumruklarla saldırdı. Sokak ortasında da aynı kişilerin saldırısına uğrayan, başı gevrek evinin buzdolabı kapısına defalarca vurulan ve bıçaklanan Kaya, kanlar içerisinde yere yığıldı. Saldırganlar, kendilerini bekleyen iki otomobille olay yerinden kaçtı.
 
Olay tarihinden yaklaşık 1.5 yıl önce yaşamını Betül Kaya ile birleştiren ve baba olmanın heyecanını yaşayan Erkan Kaya, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Otopside Kaya'nın göğsüne isabet eden bıçak darbesiyle öldüğü belirlendi.
 
Cinayetle ilgili yapılan soruşturmada, Serdar G.'nin eğlenmek için gittiği barda, öldürülen Erkan Kaya'dan dayak yediği, olayı kaza yaptığını söyleyerek saklamak istemesine rağmen, dövüldüğü yönünde söylentilerin çıkması üzerine, intikam almak için bu olayı planladığı belirlendi. Serdar G.'nin olay günü de akrabalarıyla gittiği eğlence mekanının yakınlarında Erkan Kaya'yı evden dışarıya çıkarıp dövdükleri, zanlılardan birisinin de bu sırada bıçakla yaraladığı saptandı.
 
Olay anına ait güvenlik kamerası kayıtlarında, sanıkların araçlarıyla Erkan Kaya'yı beklemeleri, ardından sokak ortasında ona sopalarla ve taburelerle saldırmaları ile sonrasında kaçmaları yer aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekiplerinin cinayete karıştıklarını belirleyerek yakaladığı 11 zanlıdan 4'ü tutuklandı.
 
İzmir 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Serdar G., Sidar G., Gökhan E., Süleyman Y. ve tutuksuz sanık Mehmet Y. ile tarafların avukatları katıldı.
 
Son sözleri sorulan sanıklar, bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Hakim Ömer Faruk Ceylan başkanlığındaki mahkeme heyeti, kamera görüntülerinde olayda bıçağı kullandığı tespit edilen sanık Gökhan E.'ye müebbet, öldürme eylemine katıldıkları belirlenen Serdar G., Sidar G. ve Süleyman Y.'ye 15'er yıl, maktule yumrukla vurdukları saptanan İhsan T., Feyzullah A. ve Ercan Y.'ye 10'ar ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Mehmet E., Mehmet G. Mehmet Y. ve Mazlum G. ise beraat etti.
 
Mahkeme heyeti, kamera görüntülerine göre, olayda ihmalleri bulunduğu belirlenen 4 polis memuru hakkında da 'görevi ihmal' suçundan Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Büyükpark cinayetinde 3 yıl sonra karar: 4 sanığa…
İzmir’in Bornova İlçesi'nde üç yıl önce, evli olan ablasıyla gönül ilişkisi ...
Ümit Yaldız yazdı: Önseçimin matematiği ve Pavey
7 Haziran tarihi pek çok açıdan milat… Başkanlık sistemi, çözüm süreci ...
 
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Tinder kullanıcılarına kötü haber
Cep telefonuyla çöpçatanlık hizmeti veren Tinder uygulaması, premium hizmetlerine, ...
Seçimin nabzı Egedesonsöz'de atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
 
İzmir'de kahreden son: Merdivenden düştü...
Konak’ta oturduğu evin 4'üncü katından teras kata çıkmaya çalışan 64 yaşındaki ...
Kenan Yavuz: 2018'de rafineri tamam, 2019'da...
Türkiye’de ve uluslararası arenada enerjinin güçlü oyuncuları arasına ...
Ümit Yaldız yazdı: Amor Fati!
Bir parti düşünün… Tüzüğünde ‘ön seçim’ yazıyor olsun. Ve genel başkanından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva