HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2012 Pazartesi - 10:03

Bornova’da satış krizi: Yeşil yok mu olacak?

İzmir Bornova'daki Karayolları 2. Müdürlüğü arazilerinin 2013'te satışa çıkartılacağının duyurulması, kentteki endişeleri arttırdı. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları yeşil dokunun yok edilip yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını açıkladı.

Bornova’da satış krizi: Yeşil yok mu olacak?

İZMİR - Bornova Ağaçlıyol'da "kentin akciğeri" konumundaki Karayolları 2. Müdürlüğü'nün içinde bulunduğu 90 dönümlük arazi ile yine müdürlüğün Ankara Asfaltı kenarındaki 45 dönümlük arazisinin özelleştirme kapsamına alınması ve önümüzdeki yıl satışa çıkarılacağının açıklanması kriz yarattı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, imar planlarını tamamlamak üzere olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2013'te satışı tamamlayacağını, bölge müdürlüğünün de Buca'daki şantiye alanına taşınacağını söyledi. Yüksek yoğunluklu yapılaşma istemediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, plan yapılırken kendilerinden de görüş alınması gerektiğini kaydetti. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal ise bu tür alanların özelleştirilmesine karşı olduklarını söyleyerek, "Burası yeşil alan kalmalı" dedi.
 
ANKARA'DA PLAN YAPILIYOR
Önümüzdeki hafta başında Ankara'da Karayolları Genel Müdürü olarak yeni görevine başlayacak olan Erol Altun, giderayak Egeli Sabah'a özel açıklamalarda bulundu. Müdürlüğün faaliyet gösterdiği alanın satış gündeminde olduğunu, bu nedenle yeni yer aradıklarını kaydeden Altun, "Arazi imarları ile uğraşıyoruz. Eğer olursa bölge müdürlüğümüz Buca'daki şantiye alanımıza taşınacak" dedi. Faaliyet alanlarındaki 90 dönüm arazi ile Ankara Asfaltı'ndaki şantiyelerinin bulunduğu 45 dönümlük arazilerin 2012 başında özelleştirme kapsamına alındığını hatırlatan Altun, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı imar çalışması yapıyor. 2013'te bitecek ve bu araziler ihale ile satışa çıkarılacak. Kim alır, bilemiyorum" diye konuştu.
 
YEŞİL ALAN KALSIN
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, planlama aşamasında olan Ankara'nın, ilçe ve Büyükşehir belediyelerinin de görüşünü alması gerektiğini savundu. Görüş alınmadan yapılacak plan değişikliğinin kamu zararı doğurabileceğini belirten Sındır, "Kamusal alanların kamusal amaçlı kullanılması doğru olacaktır. Halkın nefes alacak alanlara ihtiyacı var. Yerele yetki devri çabasındayken, diğer yandan planlama yetkilerinin yerelden alınması, halkın ihtiyaçlarına dönük olamayacaktır" dedi. Ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bağımsız bir planlama yapması halinde kent planlarının da bütünlüğünün bozulacağını kaydeden Sındır, yüksek yoğunluklu yapıların değil, yeşil alanın devamını istediklerini sözlerine ekledi.
 
KAMUNUN ELİNDEN ÇIKARILMASIN 
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, çağdaş kentleşme politikaları açısından, kent içindeki kamuya ait arsaların veya işlevi değişen kamu kullanımındaki alanların özelleştirme yoluyla satılarak elden çıkarılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Arazinin işlev değişikliğinde zorunluluk varsa, kentin gereksinim duyduğu teknik ve sosyal altyapıyı geliştirecek şekilde kullanılması gerektiğini belirten Topal, "Bu alanların son derece yetersiz yeşil alanların çoğaltması konusunda kullanılmasını düşünüyoruz. Bu tür alanlar satılmamalı, kamu elinden çıkarılmamalıdır. 'Biz böyle düşünüyoruz' gibi söylemler planlı kentleşme ilkelerine aykırıdır" dedi. (Sezen Özsavrangil/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emir 25 Haziran 2012 Pazartesi 13:01

sn başkan koltukta oturup dert yanmanız için sizi seçmedik..ankara ne yaparsa yapsın savaşın belediyecilik yapın diye seçtik

Yorumu oyla      21      7  
Sektörden 25 Haziran 2012 Pazartesi 11:28

Bana öyle geliyorki bu tip haberleri özellikle Eylül ayı başlangıcı ile daha fazla duyacağız.Hükümet ekonominin motorunu inşaat olarak belirlemiş durumda (bkz:İstanbul) Sırada İzmir var.Yeni yasayla beraber itiraz edebilirsiniz ama yürütmeyi kimse durduramıyor.İzmir'de şehir içinde kalan tüm sanayi işyerleri de yıkılacak.Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi.Bakalım bu yeni site-konutlarda kimler oturacak?

Yorumu oyla      20      5  
emre 25 Haziran 2012 Pazartesi 10:57

Öyle kuru kuru "Bize sorulmuyor" şikayetiyle olmaz bu işler sayın başkan. Hangi karşı duruş eylemliliği içinde oldunuz da Bornovalı ya da İzmir li yanınızda olmadı.

Yorumu oyla      19      8  
itfaiyeci hakan 25 Haziran 2012 Pazartesi 10:30

belediye halkımıza hizmet ediyor..hükümette nasıl bozarız diye bahane arıyor..yapmayın çekin elinizi izmirin üzerinden.izmirin yaşam şeklini feğiştiremezsiniz...

Yorumu oyla      18      11  
barış 25 Haziran 2012 Pazartesi 10:18

Para yok kardeşim kasada, başka alternatif mi var. o satılmazsa bu satılmazsa devletin kasasına para nereden girecek...

Yorumu oyla      14      14  
bingöllü hakan 25 Haziran 2012 Pazartesi 10:13

kamu arazilerini peşkeş çekmeye devam ediyorlar,,,sat sat sat nereye kadar birileri bu hükümete bu konuda dur desin artık,,,

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Karşıyaka’ya nefes aldıracak harekat
Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir TOKİ konutları bölgesinde projelendirdiği ...
Avustralya’dan İzmir’e sevgilerle…
Geçtiğimiz yıl göreve başlayan Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Amanda ...
Karşıyakalı miniklerin ilk sahne deneyiminde tam not
Karşıyaka Belediyesi İsmail Cem Kültür Merkezi okul öncesi eğitim sınıfının ...
 
Bergama'dan eczacının babasına heykelli teşekkür
Eczacılığın babası sayılan Bergamalı Galenos'un heykeli, sağlık teması ...
Alsancak Liman Avm’sine Büyükşehir’den dava
Büyükşehir Belediyesi, AVM yapımına olanak sağlayan yüzde 68'lik ticari ...
Aliağa minik efelerini bağrına bastı
Geçtiğimiz hafta Nevşehir’de düzenlenen Şampiyonada İzmir’i temsil eden ...
 
Pervin Özdemir Seramik Atölyesi 3 yaşında
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteğiyle, Pervin Özdemir ...
Başkan Sındır’a “Amatör” teşekkür
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Kadri Yatkın, amatör ...
Kocaoğlu’ndan Büyükşehir yönetimine ayar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kez yönetim şemasına operasyon yaptı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva