HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2014 Pazar - 10:35

Bornova'da belediye, esnaf, üniversite işbirliği: Dost Kart tamam

Bornova’da üniversite öğrencilerinin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını sağlayacak Dost Kart uygulaması başladı.

Bornova da belediye, esnaf, üniversite işbirliği: Dost Kart tamam

İZMİR - Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi’nin işbirliğiyle başlatılan projenin protokolü imzalandı. Bornova’da üniversiteli öğrenciler uygulama kapsamında ‘Dostkart’ amblemini gördüğü işyerlerinden yüzde 10’dan başlayan oranlarda indirimli alışveriş yapma imkanı bulacak. Esnafla öğrencinin kaynaşmasının hedeflendiği uygulamadan yararlanmak isteyenler, Büyükpark’taki Gençlik Merkezi’ne başvuru yapabilecek
 
Bornova Belediyesi, ilçedeki üç üniversite ve esnafla birlikte örnek bir projeyi hayata geçirdi. Öğrencilerin daha ekonomik koşullarda alışveriş yapmasını esnafın da daha çok müşteriye ulaşmasını sağlayacak Dost Kart projesi faaliyete girdi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreniyle uygulama resmen başladı. Protokolü, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan imzaladı. Törene Bornova’daki üniversite ve esnaf odalarının temsilcilerinin yanısıra çok sayıda işyeri sahibi de katılarak destek verdi. Öğrencilerin indirim, esnafın da daha çok müşteri potansiyeli elde etmesine katkıda bulunacak olan Dost Kart’ın aynı zamanda iki kesim arasındaki kaynaşmayı sağlayacak olmasına da dikkat çekildi. Dost Kart Protokolü’ne imzaların atılmasının ardından, uygulamanın ilk amblemi Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya’nın lokantasına asıldı.
 
KAYITLAR BAŞLIYOR
1 Eylül’den itibaren Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerinin buşvuruları kabul edilecek. Dost Kart uygulamasının tanıtılması ve kayıtların alınması için ilçedeki üç üniversitenin kampusunde de tanıtım masaları oluşturulacak. Yüzde 10’dan başlayan indirimlerle Dost Kart projesine katılan esnaf da Eylül ayı içinde amblemlerini işyerlerine yapıştırmaya başlayacak. Projeye dahil olan öğrencilere, katılan işyerleri ve uyguladıkları indirim oranlarının bulunduğu bir el kitapçığı da dağıtılacak.
 
BORNOVA TÜRKİYE’YE IŞIK OLACAK
Protokol imza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dostkart’ın üniversite, belediye, esnaf işbirliği için çok önemli bir başlangıç olduğunu belirtti. Bu proje sayesinde Bornova’da yaşayan üniversite öğrencilerinin daha ekonomik şartlarda hayatlarını devam ettirebileceklerini söyleyen Başkan Atila, Bornova’nın üniversite kimliğiye ön plana çıkan bir kent olduğun dile getirdi. Dostkart projesinin gelişmesinde katkı sunan esnaf ve üniversitelere teşekkür eden Başkan Atila, “Üniversite bizim için bir hazine. Bu hazineden yararlanmak, gelişmek ve Büyük Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ışığında ilerlemek istiyoruz. Bütün Türkiye’ye Bornova’dan İzmir’den bir ışık olacağımıza inanıyorum” dedi.
 
BU PROTOKOL BİZİM İÇİN BAYRAMDIR
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, Dost Kart projesinin içinde temel bir direk olarak yer almaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Dost Kart projesinin benzerini bile Türkiye’nin hiçbir yerinde görmediğini dile getiren Başkan Mutlu, “Değerli başkanımız böyle bir düşüncemiz var diye bize bir ışık tuttu, başlangıç yaptı. Onun bu vizyonu sayesinde biraraya geldik. Esnaf teşkilatı olarak öğrencilerimizle dost olduğumuz için bu projenin içindeyiz. Camlarında amblem olan işyerlerinde öğrencilerimize indirim uygulayacağız. Bakkaldan ekmek peynir alırken, terzide,  taksiye binerken indirim yapacağız. Her türlü alanda öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Öğrencilerimizle esnaf teşkilatımızı yakınlaştıracağız. Bu protokol imza töreni bizim için bir düğündür,  bayramdır, buna katkı koyan herkesi teşekkür ederim” diye konuştu.
 
ANA KUCAĞI BORNOVA
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu anlattığı duygusal bir konuşma yaptı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nun tamamen izleyicilerle dolduğunu hatırlatarak ‘Böyle bir protokol töreni herhalde çok az yerde imzalanmıştır’ diyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Bu katılım bile herkesin katkı verme, terini akıtma konusundaki kararlılığını gösteriyor” dedi.
Esnafın toplumdaki katkısının çok önemli taraflarını bilerek, yaşayarak bulunduğu yere geldiğini söyleyen Yılmaz, “Babam bir esnaf arastasında kundura dikerdi. Kız çocuğunun elinde altın bilezik olmalı diyerek beni okuttu” diye konuştu.
Üniversite ve esnafın yerel yönetim rehberliğinde bir şeyler yapmaya aday olmasının çok umut verici olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: “Biz bu protokolle çocuklarımıza adeta bir ana baba gibi yardım etmek isteyen esnafın hizmetini imzalıyoruz. Üç üniversitenin öğrencileri Bornova’nın ana kucağında hayatlarına yeni şekiller verecekler. Bu işbirliğinin çok güzel sonuçlar yaratmasını diliyorum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan bir ilk daha: '444 1 KSK'
Karşıyakalılara daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarını ...
Fuar buluşmaları başladı: Dostluğa açık çek verdiler!
83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kentte bulunan Çek Cumhuriyeti ...
Başkan Kocaoğlu'ndan renkli Fuar turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal ...
 
Karşıyaka bedava verdi, TOKİ parayla satıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da yapılacak opera binası ...
Foça'da duygular işaret diliyle birleşti
Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Yenifoça’da açtığı ‘‘İşaret Dili’’ ...
Fuar'daki Konak standı tam not aldı
Bu yıl 83. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan ...
 
Fuar'daki Buca standında Tuncay Özkan coşkusu
Buca Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan standı, coşkunun ...
Fuar’da Bornova standına büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant ...
30 Ağustos Narlıdere’de coşku ile kutlandı
30 Ağustos zafer bayramı Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan program ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva