HABERLER>SEÇİM 2015
16 Şubat 2014 Pazar - 11:15

Bornova'da Atila coşkusu: Miting gibi seçim startı

Yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın aday tanıtımı ve seçim ofisi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediyecilik zor iş. Kafanı duvara vura vura sabaha kadar uykuların kaçarak, çalışıyorsun. Yapamadıkların karşına sıralanıyor” dedi. Törende konuşan Atila ise sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

Bornova da Atila coşkusu: Miting gibi seçim startı

İZMİR - Türkiye 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlanırken; Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın aday tanıtım ve seçim ofisi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasetin ülke için yapılacağını söyledi.

VİDEO: BORNOVA'DA ATİLA COŞKUSU



Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ile çok sayıda partili ve yurttaşın katıldığı törende konuşan Kocaoğlu, “Siyaset, para kazanmak için yapılmaz. Siyaset, eşi dostu hısım akrabayı zengin etmek için yapılmaz. Siyaset insana hizmet için yapılır. Siyaset, partiyi yüceltmek için yapılır. Bana güvendiniz, 2004 yılında beni Bornova Belediye Başkanı seçtiniz. 2,5 ay sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldum ve 10 yıldır bu görevimi sürdürüyorum. Bu süre içinde hiçbir Bornovalı hemşehrimin yüzünü yere baktırmadım, adaletten ayrılmadım. Hep mazlumun, mağdurun ve halkın yanında oldum. Bu bayrağı ölünceye kadar aynı ilkelerle yaşamamı sürdüreceğim” dedi.  Başkan adaylarına CHP Genel Merkezi’nin karar verdiğini hatırlatan Kocaoğlu, “Parti organlarımız bir karar veriyor. Belediyecilik zor iş. Kafanı duvara vura vura sabaha kadar uykuların kaçarak, çalışıyorsun. Yapamadıkların karşına sıralanıyor. Siyasette en zor işi, belediye başkanlığında gerçekleştiriyoruz” dedi. Kocaoğlu, konuşmasında AKP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım’a yüklenerek, “AKP adayı, belli sıkıntıları aşmak ve gündemi değiştirmek için, bir iki yandaş basınla bizi bombardımana tabi tutuyor. Her gün bizi kavgaya çekmek için, bizi dedikoduya çekmek için çaba sarf ediyor. Biz, bu oyunlara gelmeyiz. Bugün AKP adayının yerinde olsam ‘evden çıkmam diyeceğim’ ama hanım da çocuklar da eve almaz. Az buz oyla, dirençle bunların gideceği yok. 30 ilçeyi aldığımız gibi öyle bir fark atacağız ki, bunlar değil İzmir’de Türkiye’de tutunamayacaklar” dedi.
 


SİYASETİ TAŞ SALONLARDA ÖĞRENMEDİK
Açılışta konuşan Atila, “Ben, geleceğe ayakkabı kutularından bakmadım. Ben, siyaseti taş salonlarda ‘meydan okuyarak’ değil; arkadaşlarımın dostlarımın, arasında yaşayıp öğrendim. İnsan olmayı,  alçak gönüllü davranmayı, elindeki bir dilim ekmeği paylaşan; başkasının hakkını kendisininki gibi savunan milyonlarca insan arasında öğrendim” diye konuştu. “Bornova’ya Olgun Başkan” sloganları arasında, yoğun kalabalığa seslenen Atila, “Sosyal belediyecilik anlayışının hakim olacağı gün yaklaştı. Bu yolda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, CHP’nin yeni yüzlere, gençlere ve kadınlara ihtiyacı var.
Biz bunu biliyoruz ve diyoruz ki: Bornova, ilçe başkanımız ve bütün örgütümüzle birlikte Türkiye’ye örnek olacak. Sevgi kazanacak, Özgürlük kazanacak, Barış kazanacak, Halkın dediği olacak. Bize inanın, bize güvenin” ifadesinde bulundu.
 


DAYATMAYA KARŞI OMUZ OMUZA
Sık sık sloganlarla konuşması kesilen Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Baskıya, dayatmaya, şiddete maruz kalan insanlar gördük. Özgürce yaşamayı talep edenlere, sıkılan gazlara şahit olduk. Oradaki mücadele insanların ruhuna ışık oldu, düşüncelerine de tercüman. Gezi parkından biz ne anladık, ne anlıyoruz? Dayatmaya karşı boyun eğen siyaset anlayışı bittiğini. Ortak akılla yönetimin kaçınılmaz olduğunu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin onuruyla mücadele etmenin, yaşadığı topluma hizmet etmenin ve en önemlisi beni bu günlere getiren insanlara minnet duymayı öğrendim.”



BORNOVA BİZİM EVİMİZ
“Bilinmeyen topraklara yolculuk yapan seyyahlar yollarını hiçbir zaman kaybetmezler” diyerek sözlerini sürdüren Atila, “Yeter ki insanlar inanç ve umutlarını içlerinde taşısınlar. Biz bu yola çıktığımızda, plan ve projelerimizi en ince ayrıntısına kadar; sosyal belediyecilik anlayışı ile kurguladık.  İçimizde taşıdığımız inanç, bize hem güç verdi hem de bize öncülük etti. Biz Mevlana’nın şu sözüne inandık: “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” Biz adımlarımızı eleştirilere açık, insanlarla düşüncelerimizi paylaşarak attık. Ne başkalarını dışladık ne dışlanmalarına izin verdik. Biz, Bornova Bizim Evimiz dedik, hizmet için yola koyulduk” diye konuştu.
 
YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
CHP İl Başkanı Ali Engin, ise “30 Mart’ta tarlalarımızın tekrar ekilebilmesi, fabrikaların çalışabilmesi, özgür basın ve gençlerimizin iş bulabilmesi için sandığa gidin. 2 kadın belediye başkan adayımız ve genç adaylarımız var. 90 yıllık çınar yenilenerek yoluna devam edecek Türkiye’ye umut olacak. İnanıyorum ki, yüzde 65 oy oranı ile Aziz Kocaoğlu’nu ve Olgun Atilla’yı belediye başkanı yapacaksınız” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hangi 16 Şubat 2014 Pazar 19:30

hangi halkın acaba

Yorumu oyla      264      99  
ŞİRİNYERLİ 16 Şubat 2014 Pazar 19:17

İLAN.....BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI**KAZANAN OLGUN ATİLLA...TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR..HAYIRLI OLSUN..COK COK YAKİŞACAK ...OLGUN 'ASEVGİLER...

Yorumu oyla      117      183  
bornovalı 16 Şubat 2014 Pazar 17:41

halkın dediği oldu kazanan halk oldu

Yorumu oyla      134      300  
YORUMCU BABA 16 Şubat 2014 Pazar 17:40

a Adlı Yorumcu! Sanırım Gelişmişliğin Göstergesi Küçükparkta Her Geçen Gün Çoğalan Bar Ve Birahanelerle Ölçülüyor Galiba.Asıl GERİCİLER Sizlere Dayatma Yaparak Aday Sunanlar Olmasın Sakın!

Yorumu oyla      136      110  
Deniz Dayangaç 16 Şubat 2014 Pazar 17:34

Sayın Olgun Atila'nın nasıl bir Bornova sevdalısı olduğunu görebiliyorum. Genç, dinamik, çalışkan ve bir o kadar efendi ve saygılı yapısıyla, yüksek mimar ve kentsel tasarımcı kimliği ile çok başarılı olacağına inanıyorum. Gün birlik günüdür ve Bornava bunu habere konu olan mitingle göstermiştir. Allah yolunu açık etsin.

Yorumu oyla      135      203  
hasan koyucu 16 Şubat 2014 Pazar 17:29

Atilayı tanımam ama temiz yüzlü genç bir arkadaş. Aziz Başkanda destekliyor. Bende destekliyorumda, diğer İzmirli CHP milletvekilleri nerede DSP'yemi geçtiler?

Yorumu oyla      126      187  
a 16 Şubat 2014 Pazar 15:13

Sındır da başarılıydı bence. Olsun, bu arkadaşa destek verip Bornova ya gericiliği sokmamalıyız.

Yorumu oyla      122      114  
Turgay 16 Şubat 2014 Pazar 12:57

Başarılar diliyorum.Herzaman yanındayız.

Yorumu oyla      152      240  
Chp 16 Şubat 2014 Pazar 12:49

İnşallah demek ten başka yapılacak bir şey yok.

Yorumu oyla      108      102  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Yılmaz: Çiğli halkının çilesini ben bilirim
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ...
Vural Selçuk'ta konuştu: Bunları milletime şikayete geldim
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Belediye Başkan Adayı Levent Görür’e ...
Türsen’den CHP’ye muhtıra gibi açıklama
Konak Belediyesi Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın PM kararıyla ...
 
İşçi Parti İzmir adaylarını tanıttı
İşçi Partisi (İP), 30 Mart yerel seçimlerinde İzmir için yarışacak belediye ...
Kritik MYK sona erdi: CHP İzmir’de değişiklik var mı?
CHP’de aday listelerinin bildirilmesine 3 gün kala yapılan MYK’da İzmir ...
Yıldırım’dan Aliağa’yla miting gibi buluşma!
AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda ...
 
Kocaoğlu yine bombaladı: Büyük sandık iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine bombaladı. Ödemiş’te ...
Yıldırım’dan İzmir’e: 5 dakika düşünün!
AK Parti Büyükşehir Adayı, “Her zaman söylüyorum, 5 yılınıza karar vermeden ...
Flaş! DSP İzmir’den 2 bomba transfer daha!
Adaylık süreci sancısı yaşayan CHP’den transferleriyle siyasi gündemi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva