HABERLER>GÜNCEL
29 Ağustos 2014 Cuma - 08:18

Bir TEOG şoku da İzmir'e: Bakanlık ikizleri ayırdı

On binlerce öğrencinin 2014-2015 döneminde eğitim göreceği okulları belirleyen TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ortaya çıkan skandallara bir yenisi İzmir’de eklendi.

Bir TEOG şoku da İzmir e: Bakanlık ikizleri ayırdı

Bornova Çamdibi’nde oturan ve doğdukları günden beri birbirlerinden ayrılmayan ikizler Muzaffer ile Sude Karaca, TEOG yüzünden ayrıldı. Muzaffer, 24 kilometre uzaklıktaki Kemalpaşa’daki Ferzent Bulum Anadolu Lisesi’ne yerleştirilirken; Sude, 128 kilometre ile İzmir’in en uzak ilçelerinden biri olan Karaburun’daki Çok Programlı Anadolu Lisesi yerleştirildi. Tercih döneminde 20’nin üzerinde okulu tek tek gezen, yerleştirme sonuçlarına isyan eden aile çözüm bulmak için kolları sıvadı.

İNCE ELEYİP SIK DOKUDU
Hürriyet'ten Turan Gültekin'in haberine göre Minibüsçülük yapan ve çocuklarının eğitimine çok önem verdiğini söyleyen baba Bülent Karaca, “Çocuklarım Bornova’daki Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulu’nda okudu. Şimdiye kadar hiç ayrılmadılar, bundan sonra da ayrılsınlar istemiyorduk. O yüzden her ikisine de aynı tercihleri yaptık. Tercih dönemi ilk olarak verilen broşürü en ince ayrıntısına kadar okudum. Daha sonra bir hafta boyunca işi gücü bırakıp yazacağımız bütün okulları tek tek gezdim. Okul çevresinden servisine varıncaya kadar her şeylerini inceledim. Çocuklar uzak bir yere gitmesinler diye çevremizdeki okullardan A Grubu’ndan 13, B Grubu’ndan da 4 okul, 3 ilçe seçtik” dedi.

 http://img.hurriyet.com.tr/_np/9309/25729309.jpg

YAZILMAYAN OKUL ÇIKTI
Çocuklarının tercih ettikleri okullardan birine mutlaka yerleştirileceği umuduyla rahat ettiğini anlatan Bülent Karaca, “Nokta atışı olsun, çocuklar uzak bir yerlere gitmesinler diye yüzdeliği düşük birkaç okul da yazmıştık. Muzaffer yüzde 47’lik, Sude ise yüzde 52’lik dilimde yer aldı. Tercihler arasında bulunan ve yüzde 68’lik dilimde yer alan Kemalpaşa Ferzant Bulum Anadolu Lisesi’ne yerleştirilmelerini beklerken sonuçları öğrenince şok olduk. Muzaffer, tercih listesinin son sıralarında bulunan Kemalpaşa’daki okula, Sude ise ne okul ne de ilçe tercihleri arasında olan, yazmadığımız Karaburun’daki Karaburun Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirilmiş” diye konuştu.

ŞİMDİ BİZ NE YAPACAĞIZ
Kızını İzmir merkezindeki bir okula naklettirmek için dilekçe verdiğini ifade eden Bülent Karaca, “Bütün herkeste aynı şikayet var. Herkes kan ağlıyor. Okul ve kontenjan peşine düştük. Özel okula nakil yaptıracaklar gidecek ki yer açılsın, biz de çocuğumuzu aldıralım. Özel okula gidecek öğrenciler var ama nakiller açılmadığı için onlar gidemiyor, onlar gidemediği için kontenjan açılmıyor, bizler de çocuklarımızı naklettiremiyoruz. Bütün bunların yanında, okulların açılması beklenecek. Bu durumda 2-3 hafta çocuğumu buradan Karaburun’a nasıl götürüp getireceğim? Bu çocuk kaçta kalkacak, kaçta yatacak? Bunları düşünen yok!” diye isyan etti.

Sonuçlar açıklandığından bu yana çalışamadığını sözlerine ekleyen Karaca, “Minibüsü şoföre verdim, kontenjan peşinde koşturuyorum. Bu haftayı böyle geçirdik, haftaya da aynı şey olacak, yine Karaburun’a gidip yeni bir dilekçe vereceğim, okul bulana kadar bu böyle sürecek” dedi.

Çocuklarının hiç ayrılmadıklarını söyleyen anne Dilek Karaca ise, “Çocuklarım şimdi dedelerinin yanında. Sonuçları öğrenmek için telefon açtıklarında Sude hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Bunlar ikiz, sürekli kavga etseler de ayrı kalamıyorlar. Sude Karaburun’a gidemeyeceğine göre yeni formül arıyoruz, ama bulamıyoruz, sıkıştık kaldık” diye konuştu.

BAKANLIK: ADRESE UYGUN
Karaburun’a hayatı boyunca hiç gitmediğini belirten Karaca, “Kemalpaşa’daki okulu yazarken, ‘En azından orayı kazanırlar, sonra bir yolunu bulur yakında bir okula nakil yaptırırız’ diye düşünmüştük. Şoku atlattıktan sonra nakil yaptırabilmek için mecburen Karaburun’a gittim. İzmir’de minibüsçülük yapıyorum ama hiç gitmemiştim. Git 1.5 saat, gel 2 saat 15 dakika. Ben gidip gelene kadar canım çıktı. El kadar çocuk nasıl gidip gelecek? Komik olanı da, sonuçları öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde karşılaştığımız yazı oldu. Sitede Sude ile ilgili sayfada, ‘Adrese uygun olarak yerleştirildi’ diye yazıyor. Çamdibi neresi, Karaburun neresi? Şaştık kaldık” görüşünü dile getirdi.(Turan Gültekin/Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ağustos 2014 Cuma 11:26

böyle devlette çocuk bile yapılmaz.okul sorunu askerlik sorunu dış borç sorunu.cocuk daha doğarken borçlu doğuyor.bir koyundan bir post çıkar.bunlar çocuklardan 10 post çıkarmanın derdinde.

Yorumu oyla      15      5  
TC misafir 29 Ağustos 2014 Cuma 10:50

Bir eğitim sistemi ancak bu kadar rezil edilir! çocuklara okulu sevdireceğine onlara istemediği imam hatipleri ve çok uzaklardaki okullara yerleştirerek okuldan soğutuyorlar.

Yorumu oyla      17      5  
Skandal 29 Ağustos 2014 Cuma 09:14

Ülke nereye gidiyor?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Trollere kötü haber: Savcılık harekete geçti
Twitter’dan Abdullah Gül, bakanlar, bürokrat, gazeteci ve muhaliflere ...
Süper Loto 9. kez devretti
Bu hafta da 6 bilen çıkmayınca Süper Loto 9. kez devretti.
İzmir’de şüpheli ölüm: Eski milletvekilinin oğlu…
İzmir'in Bergama İlçesi'nde 52 yaşındaki Hakan Çakır, çiftliğinde ağaca ...
 
Köşk'ün sitesinde anında güncelleme
Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir teslim törenin ardından Türkiye Cumhuriyeti ...
Erdoğan'ın korumaları da Köşk'e çıktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’deki evinin önü dün her zamankinden ...
İzmir'de pompalı tüfekli maskeli banka soygunu!
Karşıyaka’da bir bankanın Yeni Girne Şubesi'ne gelen yüzleri maskeli 2 ...
 
İzmir'de Erdoğan için 101 pare top atışı!
Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de yemin etmesinin ...
İZBAN’dan fuar için 6 ek tren
İZBAN, kapılarını bu yıl 83. kez açacak İzmir Enternasyonel Fuarı ziyaretçileri ...
Dünya İzmir’de buluşuyor: İEF’den 83’üncü merhaba
29 Ağustos Cuma günü kapılarını 83’üncü kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva